Op naar Orlando, Florida

Om 3.00 uur worden we wakker van herrie op de gang. Een aantal dronken droppies komen thuis en laten dat ook weten ook ?

Ik bedenk me ook dat we nog niet zijn ingecheckt voor de vlucht naar Orlando. Nu we toch wakker zijn doen we gelijk een poging. Wonder boven wonder lukt het gelijk ??. 

Arjan valt hierna al snel weer in slaap, maar ik ben klaar wakker. Dan maar aan de blog werken. Als het mee zit kan die nog online voordat we naar het vliegveld van Dulles AirPort gaan. Na een uurtje vind ik toch nog de slaap terug en ik doe m’n ogen weer dicht. 

Als ik weer m’n ogen weer open doe is het bij 6.00 uur. Arjan is ook wakker en wil nog even een rondje hardlopen over “the Mall”. Ik kijk de blog nog een keer na en plaats de foto’s er bij. Het zijn er best veel dit keer en dat neemt wat tijd in beslag. 

Tussendoor pak ik de koffers opnieuw in en berg alle spullen in de daarvoor bestemde tassen. Ondertussen is Arjan ook weer terug van z’n rondje Mall. 

Als alles in de koffers zit gaan we naar beneden en halen bij de Starbucks voor allebei een broodje met kalkoen bacon en eiwit en, ook voor beide, een flesje sap. Ik gooi nog snel de blog online en plaats een link op onze fb pagina. 

Buiten vragen we aan de bellboy of hij een taxi voor ons kan regelen. Geen probleem en hij druk op een knopje. Het lijkt wel instant koffie, 2x knipperen met onze ogen en de taxi staat er al ?. Dat was snel ?. 

Het is rustig op de weg en onze chauffeur brengt ons zo voor de ingang van United. Hij helpt ons met het uitladen van de koffers en wij lopen naar de incheckpalen. We scannen weer onze paspoorten en krijgen de kofferlabels. Die geven we af bij een balie en dan lopen we maar gelijk door naar de gates. In ons geval D1. 

We worden weer vervoerd met het wagonnetje naar de juiste gate. Bij 1 van de winkeltjes halen we nog een kussentje. Ik zie een leuke roze met “Washington DC” er op. Arjan zegt dat die kleur hem niet staat en ik stel voor dat hij die grijze neemt (die is bijna praktisch al van hem ?) en dan neem ik die roze wel ?. Zo gezegd, zo gedaan ??. Bij een ander winkeltje halen we nog iets te eten (wraps) en te drinken (sapjes en water). Daarna lopen we naar gate D1 en gaan zitten wachten. 

 Tijdens het wachten eten en drinken we, we lezen wat, ik werk de blog bij, we appen nog wat over weer naar vrienden en familie en ik vang nog wat Pokémons ?

Rond 12.15 beginnen ze met boarden. Helaas voor ons blijft de stoel naast ons niet leeg. Maar goed, het is maar een vlucht van 2 uurtjes. Dan moet te doen zijn. 

Wat ons opvalt is dat er alleen stewards aan boord zijn. Rond 13.00 gaan we de lucht in. We zwaaien, hopelijk in de goede richting, nog naar Petra en we dan zijn we echt onderweg naar Orlando. 

De vlucht gaat weer voorspoedig. Er zijn best veel kinderen aan boord, maar die blijven allemaal rustig. Die ouders hebben duidelijk iets goeds gedaan ????. 

Wij maken, naar mijn idee, een paar rondjes boven Florida. Er hangen veel wolken en de piloot probeert ze zoveel mogelijk te ontwijken. Hij zet het toestel ook best ruw aan de grond. Dat mag de pret niet drukken, we zijn tenslotte thuis ?. 

De koffers komen vrij vlot op de band en ik zie dat de mijne open is geweest ?. Een van de slotjes aan de zijkant is open. De rest zit gelukkig wel dicht en de kofferband zit er ook nog gewoon omheen. 

We nemen de lift naar de verdieping van de autohuur. Bij Alamo moeten we even in de rij staan. Ze proberen ons nog een grotere auto aan te smeren, maar dat hoeft niet van ons. We lopen met de papieren naar de garage. Hier mogen we de auto zelf uit zoeken. We laten ons oog vallen op een blauwe Nissan Roque ?. Bij de uitgang scannen ze nog even de code en dan kunnen we gaan. 

We rijden via de 4 naar Davenport. Ter hoogte van Disney komen we in een kleine file te recht. Ook valt er wat regen onderweg. 

Als we bij Watersong aankomen, melden ons netjes bij het hokje van de bewaking. Daar moeten we wat vragen beantwoorden. Onder andere: waar we verblijven, (Orange Cosmos Trail 588) wanneer we weer vertrekken (20 september), Arjan moet z’n id laten zien en het kenteken noteren ze nog. Hierna krijgen we een roze kaart die we zichtbaar in de auto moeten leggen en mogen we doorrijden. 

We rijden over het terrein van Watersong en het is gelijk weer thuis ❤️. 

Bij de villa staat Rob ons in de deuropening ons al op te wachten. Yvonne staat ook gelijk buiten als we uit stappen. We doen nog net geen group hug. Heerlijk om zo aan te komen bij de villa. 

We sjouwen de koffers naar binnen en ik begin gelijk met uitpakken. Dan kan het maar op geruimd zijn. 

We besluiten te gaan eten bij een, voor ons alle 4, nieuwe Italiaan, Osteria. Het is binnen best klein en op verschillende tafeltjes staat gereserveerd. Gelukkig voor ons is er nog een tafeltje vrij en we nemen plaats. De kaart is niet heel groot, maar dat maakt niet uit. Een kleine kaart maakt alles heel overzichtelijk. 

We gaan alle 4 voor de pasta en laten het goed smaken. We delen nog een tiramisu als toetje. Het valt ons op dat ze hier de tijd nemen tussen de gangen door. We staan pas 2 uur later dan dat we hier gewoon zijn weer buiten ????. 

 

We rijden nog even langs de Publix voor wat boodschappen en dan rijden we door naar de villa. 

Daar ga ik nog verder met uitpakken en ik stop nog een paar wasjes in de wasmachine. Tegen 22.00 uur gaat bij ons echt het lichtje en we gaan lekker slapen. 

Morgen houden we een “rust” dag. We willen nog wat gaan shoppen, maar dat doen we alleen als we vroeg wakker zijn. Het is tenslotte Labor Day weekend en dan is het ontzettend druk overal. 

134 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018. Bookmark de permalink.

5 reacties op Op naar Orlando, Florida

 1. Ingrid schreef:

  Dat ziet er echt uit als vakantie, heb je wel je zwembanden meegenomen????

 2. Suus schreef:

  Yes, jullie zijn er! Het kan beginnen….
  Het aftellen is hier nu echt gestart, zo fijn die afleiding van jullie blogs!

  Lekker luieren vandaag! De koala uithangen, daar zijn jullie goed in!

 3. Yvonne schreef:

  Toch best nog druk zo’n reisdag. Gelukkig alles vlot verlopen. Mooie foto’s weer !
  Zo en dan nu ff bijkomen van alle mooie cultuur van Washington. Tijd om te relaxen!
  Blij dat jullie er zijn, gezellig!

 4. Pa arie schreef:

  Heerlijk genieten in het zwembad en in het huis veel plezier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.