Airports

Tegeltjeswijsheid nr. 2: Life is a journey, enjoy the flight.

Het is vrijdagavond en we liggen rond 21.00 uur in bed. De wekker is gezet voor 3.00 uur. Ja, dat lezen jullie goed 3.00 uur ‘s ochtends ?.

Het slapen wil niet echt lukken en halverwege de nacht verhuis ik naar beneden. Dan kan ik iig een podcast luisteren. Ik hoop dan dat ik door het gebabbel toch nog wat slaap kan pakken.
Dat lukt toch nog een beetje en 2 minuten voordat de wekker af gaat ben ik wakker.

Ik ga me gelijk opfrissen en aankleden. Arjan is ook al wakker, maar heeft een knallende hoofdpijn ?.

We pakken de laatste spulletjes in de koffers en laden ze in de auto. Ik app Suus dat we er aan komen.

Even rond 4.10 uur parkeren we KSSSST bij Jort en Suus. Ik maak daar nog een kleine pitstop (zenuwen) en dan laden we de koffers van Jort en Suus in KSSSST. Het is een beetje passen en meten, maar uiteindelijk gaat de achterklep toch dicht ?.

De route naar Schiphol verloopt voorspoedig. We komen dan ook om 5.10 uur bij de lang parkeren parkeergarage aan. We zetten KSSSST netjes weg en laden de koffers weer uit.

Als we de parkeergarage uitlopen, kunnen we gelijk met de bus mee ?. Even later lopen we Schiphol binnen. We moeten naar boven, naar vertrekhal 3.

Als we boven aankomen staat er al een rij. We sluiten maar achteraan aan. Jort gaat even iets voor zichzelf doen en Arjan gaat even poolshoogte nemen of we wel in de juiste rij staan.

Beiden komen tegelijk terug en Arjan weet te melden dat we gewoon naar incheckbalie 26 kunnen lopen.

Zo gezegd, zo gedaan en we sluiten weer achteraan in de rij, maar nu voor incheckbalie 26 ?. We staan al tussen de welbekende “pretparkpoortjes”. And now we wait.

De incheckbalie gaat om 6.15 open. Liever te vroeg in de rij dan te laat ?. Als de balie eenmaal open is, lost de rij voor ons snel op ?.

We lopen door naar de tassencontrole. Daar staat bijna niemand. Binnen no time zijn we daar ook doorheen. Door naar de paspoortcontrole. Daar gaat het ook vlot en dan staan we ineens achter de douane ?. We hebben er een klein uurtje over gedaan, vanaf het moment dat de balie open ging tot aan de paspoortcontrole.

Vroeger zat er restaurant waar je heerlijke broodjes met oude kaas kon eten. Die zit er dus niet meer ?. Op die plek zit nu een Jamie Oliver ?. Die serveren van alles, maar geen broodjes met oude kaas ?.

Dan maar naar “Bread”. Daar ook geen broodjes oude kaas, maar wel een warme panini met mozzarella ??. We delen er nog een flesje sap bij.

Daarna lopen we richting Gate 9. Arjan pak de GoPro er bij om een beetje te filmen. Als Jort, Suus en ik denken dat we allemaal zo ver zijn, lopen we verder. Halverwege de loopband “mind your step” komen we er achter dat Arjan er niet bij is. Hij staat nog aan het begin van de band te filmen ?. Wij wachten even.

Als we weer compleet zijn vervolgen we onze weg naar Gate 9. Als we een loopband verder zijn, missen we Arjan weer ?. Hij staat een eind terug met, wat later bleek, een oud collega te praten.

Als we weer compleet zijn, lopen we weer door. Bij de gate gaan we allemaal nog even naar het toilet.

Bij de gate zijn ze al met het pre-boarden bezig. Even later sluiten wij ook aan in de rij. Arjan krijgt, zoals altijd, een extra check.

Het boarden zelf doen ze ook in fases. Arjan blijft weer iets achter, zoals gewoonlijk deze ochtend. Hij moet even wachten terwijl Jort, Suus en ik nog wel met deze lichting mee kunnen. Dat komt mooi uit voor mij ?. Kan ik mooi Arjan z’n stoel bij het raam confisqueren ??.

Als ik de bij stoelen 52 K&L kom, zie ik dat het een ander toestel is dan toen we de stoelen reserveerden. Het toestel is groter en we zitten nu niet meer achteraan, maar meer naar voren. Ook hebben we iemand naast ons zitten. De stoelen die we hadden gereserveerd waren er maar 2 naast elkaar en geen 3. Dat wordt weinig opstaan ?.

We hadden om 9.15 moeten vertrekken, maar uiteindelijk gaan we om 9.45 de lucht in. Volgens de captain zullen we de vertraging inhalen. We gaan het zien.

Onderweg kijken we een paar films, The Lost City, Uncharted en Dog. We krijgen wat te eten (iets met ei), een flesje water en weer iets te eten.

Om 10.55 uur landen we op Newark. Het is geen “perfect landing” ?. We moeten nog een tijd in het vliegtuig wachten. Bij immigrations zijn ze er nog niet klaar voor ?.

Als we uiteindelijk worden losgelaten uit het toestel gaat het snel. Binnen no time zijn we door de immigrations. De “officer” van dienst is heel relaxed en alleen Jort moet z’n vingerafdrukken achterlaten. Als wij de paspoorten terugkrijgen worden we bij naam genoemd. Behalve Arjan. Arie is te lastig voor hem en hij zegt dan ook sir ?.

De koffers liggen al op de band op ons te wachten en een paar meter verder kunnen we ze weer droppen ?. Door naar de paspoortcontrole voor onze volgende vlucht. We weten al dat die een vertraging heeft opgelopen. We hoeven ons dus niet te haasten.

De paspoorten worden nagekeken en de boardingpassen gescand. We kunnen door naar de tassencontrole. In tegenstelling tot Schiphol moet hier wel alles van elektronica uit de tassen en in aparte bakken. Ook moeten de schoenen uit, maar ook hier zijn we zo doorheen ??.

We lopen door naar gate C107. Naast de gate zit een restaurantje. De “Garden State Diner”. De kaart ziet er prima uit en we bestellen allemaal iets anders. Het smaakt prima ??.

Na het eten checkt Jort de app van United. Daar krijgt hij een melding dat hij moet inchecken voor de vlucht naar Orlando. Eh….dat hadden we toch op Schiphol al gedaan? We hebben tenslotte allemaal een boardingpas voor Orlando ?.

Als Suus even later een dame van United spot, lopen Suus en ik naar haar toe. De dame van United heeft het te druk met babbelen, maar collega Jason wil ons met alle liefde helpen. Wij leggen uit dat we de melding van het inchecken kregen en dat we iets “confused”. Na een en een dubbel check kan Jason ons geruststellen dat we gewoon nog ingecheckt staan en dat onze gate is veranderd van C107 naar C103. Daar krijg ik net een berichtje over op m’n mobiel ?.

Om de tijd te doden app ik wat met de buufjes Sarah en Cora, vriendinnen Esther en Ingrid en met m’n pa en schoonfamilie. Na een eeuwigheid wachten (voor ons gevoel dan en we hadden vertraging) kunnen we eindelijk boarden.

We begrepen dat het vliegtuig vol zou zitten. Ze gingen iig geen stoelendans doen aldus de stewardessen. Als de deuren van het toestel dicht gaan zit er nog niemand op de derde stoel in ons rijtje. Arjan ziet z’n kans schoon en schuift een plaatsje op. Even wat meer ruimte creëren. Jort en Suus doen in de rij voor ons hetzelfde trucje.

Ik heb nog een kleine hoop om iets van ons geliefde Washington DC te zien, maar helaas.

We zijn allemaal aardig verrot van het vroege opstaan, het reizen en het wachten en we proberen wat slapen ?.

Het laatste half uurtje app ik nog wat met Esther. Zij wil wakker blijven tot wij geland zijn. Even na 18.35 uur Orlando tijd (00.35 uur in Nederland) mag ze naar bed ?.

De captain zet het toestel, in tegenstelling tot zijn collega eerder deze dag, heel smooth aan de grond ? ??.

We taxiën nog even naar de gate. De deur gaat ook snel open, dit weer in tegenstelling tot Newark. Als we het vliegtuig uit zijn maken we allemaal nog even een pitstop en lopen daarna door naar de bagageband.

De koffers van Jort en Suus komen als eerste van de band rollen. Ik check even de AirTags die we in de koffers hebben gedaan, of die bij ons in de buurt zijn. Dat zijn ze en niet veel later komen ze ook van de band rollen.

We lopen daarna door naar Alamo om de auto te regelen. We sluiten aan in de rij, maar er staan ook een soort zelfscan palen.
Arjan ziet dat wel zitten en Jort ook. Suus en ik wat minder en blijven voor de zekerheid in de rij staan voor als het niet lukt.

Wonderwel lukt het en binnen no time (alweer deze dag ?) lopen we met de reservering naar buiten richting de Alamo garage. Daar worden we vriendelijk geholpen door een jongen. Hij werpt een blik op onze papieren en loopt naar de desk. Hij pakt een sleutel. Blijkbaar mogen we niet zelf kiezen ?. Hij vertelt ons dat de sleutel van een Ford is die in de “specialty” rij staat.

Wij gaan zoeken. In de “specialty” rij staan een paar flinke jongens. We komen bij een Ford en Jort druk op het knop van de afstandsbediening. Oké, deze vrachtwagen is nu voor ons ??. Hij is huge. Suus en ik hebben een trapje nodig om in te stappen. Gelukkig is daar ook aan gedacht. Als Arjan de deur aan de bestuurderskant open doet komt er onder de auto zo’n opstaptreetje vandaan ??. Hier moeten we even een foto van maken ??.

Het duurt even voordat we de garage uit zijn. Iets met in de verkeerde rij, leeg hokje en een bestuurder die de medewerker gaat zoeken. Althans dat laatste denken wij. Als we een rij opschuiven gaat het rap en met een kleine D-tour rijden we toch richting de villa.

Waren we al onder de indruk van de auto, die we overigens zelf zo geboekt hebben, de villa is helemaal ? ??. Nadat we alle kamers hebben bekeken, de weg bijna kwijt waren in de villa en het zwembad hebben goedgekeurd verdelen we de kamers. Jort en Suus nemen de rechter vleugel en wij nemen de linker vleugel.

Daarna nemen we nog wat te drinken en snaaien een paar donuts en wat chips naar binnen. Dan gaat bij mij toch echt m’n lampje uit. Arjan gaat nog een duik nemen in het zwembad, maar is al snel weer terug.

We gaan (hopelijk) lekker slapen na een lange en vermoeiende reisdag.

Foto’s van de villa en betere foto’s van de auto volgen nog. We waren echt moe ?

108 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

6 reacties op Airports

 1. Arie schreef:

  Wat een bak van een auto.slaap lekker en veel plezier

 2. Ansje schreef:

  Blij dat jullie er zijn

 3. Essie schreef:

  Wat een geweldige bak, haha! Geniet maar lekker, kijk weer uit naar jullie belevenissen via de blog, app en telefoon??

 4. Cora schreef:

  Geniet ervan lieve mensen en wauw!!! Wat een bak die Ford!! ???

 5. Gerrit en Joke schreef:

  Welkom jullie verhaal klopt aardig met die van jullie vrienden
  En ja de Villa is drie keer wauw als je er binnen komt
  Heel veel plezier en laat maar veel van jullie horen
  Joke en Gerrit

 6. M en M schreef:

  Wat is dat, een FBI-bak? Een bakbeest!
  Jullie zijn in elk geval veilig aangekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.