Animal Kingdom

Tegeltjeswijsheden nr. 5: Ik zeg maar zoo, dat is korter dan diertuin.

Om 5.00 uur zijn we wakker. We bekijken het nieuws en appen wat rond. We proberen nog wat te slapen, maar dat lukt niet echt.
Rond 6.00 ga ik uit bed, kleed me aan, maak de blog af en gooi hem online.

We ontbijten makkelijk in de vorm van toast, bagel, gekookt eitje, koffie en/of sap. Daarna pakken we de tassen in en vullen de koeltas met ijsblokjes en flesjes water voor de terugweg. We stappen in Horatio en vertellen TomTom dat we naar Animal Kingdom willen.

Als we Soltera Resort afrijden, staan we gelijk in de file voor de stoplichten. We denken slim te zijn en negeren TomTom en rijden anders. Karma zit gelijk naast ons in de auto. We sluiten namelijk via de andere kant aan in de file ?.

Rond 8.20 uur rijden we de parkeerplaats van Animal Kingdom op. Suus rent gelijk naar de wc en wij volgen op ons gemak. Bij de controle poortjes “alerted” mijn rugzak en ik mag naar Jesse toe voor een extra controle.
Jesse neemt z’n taak serieus en doorzoekt mijn tas grondig. Dat hebben we hier wel eens anders meegemaakt.

Als Suus weer bij ons is, lopen we door naar de ingang om onze magic bands te scannen. Wonderwel doen ze het allemaal. Zelfs die van mij en dat is best knap aangezien ik die in 2016 had aangeschaft ????

Volgens de app van WDW is Avatar Flight Of Passage 60 minuten. We willen hem graag doen en een uurtje hebben we er wel voor over.

De 60 minuten zijn in werkelijkheid 30 minuten. In deze attractie zit je op de rug van een Bansee. Echt heel schitterend gemaakte 3D animatie. Het enige minpuntje, vind ik dan ?, is dat als ik naar beneden kijk ik gewoon het apparaat zie waar je op zit. Het was voor het beeld misschien wel leuker geweest als je de kop van het beest had gezien ?. Neemt niet weg dat deze attractie voor herhaling vatbaar is ????

Als we weer buiten staan, is de wachtrij voor de naast gelegen Na’vi River Journey ook 60 minuten. Deze pakken we ook mee ??.

We sluiten achteraan in de rij. Het is best warm in de rij, en Disney zou Disney niet zijn als er een oplossing is in de vorm van een kleine frisdrank verkoopbalie. We nemen 2 sportdrankjes voor de nodige suikers. Het is 32 graden, maar de gevoelstemperatuur is 38 ??. Na deze aankoop gaat het snel en binnen een half uurtje zitten we in de bootjes.

Wat een schitterende attractie weer. Disney weet wel wat ze maken. De foto’s doen geen eer aan hoe mooi deze attractie is, maar jullie zullen het er mee moeten doen ?

Na deze attractie is het tijd om de Photo Pass te laten branden. Door iedere Disney fotograaf die Suus en ik tegenkomen laten we ons op de foto zetten. Het geld hebben we er zo uit ?.

Onderweg komen we nog langs een Starbucks en het is wel tijd om de nodige cafeïne aan te vullen. We nemen er ook nog een plak lemon cake en banana bread bij om te delen. Dat smaakt heerlijk.

We lopen door naar Kilimanjaro Safaris. De wachttijd verspringt net als we de rij inlopen van 40 naar 30 minuten ?. Voor het gevoel is het nog korter dan 30 minuten, maar ik ben de tijd vergeten bij te houden ?. In de verlengde Jeep worden we aardig gehusseld. We zien wel veel dieren ondanks de warmte ?.

Na Kilimanjaro Safaris willen we afkoelen. We besluiten dat we dat het beste kunnen doen bij Rafiki’s Planet Watch.

We pakken het treintje er naar toe. Je kan alleen maar met het treintje. Dat is best lekker omdat het daar altijd best rustig is.

De airco staat binnen heerlijk te horren. Ze geven daar tegenwoordig tekenles. Suus lijkt het wel leuk om te doen. Ik kan niet tekenen en Arjan ook niet dus wij gaan even buiten de geitjes aaien ??. Als we later weer binnen komen, zitten Jort en Suus al klaar om te tekenen. Ze maken Shere Khan, die bij beiden heel goed is gelukt ??. We nemen de trein weer terug en gaan op jacht naar voedsel.

Eten doen we bij Flame Tree Barbecue ? ?. Jort gaat voor de Ribs & Chicken. Arjan neemt de Pulled Pork en Suus en ik gaan voor de Chicken Salad ?. We bestellen via mobile order. Dat werkt wonderwel goed ?? en het eten smaakt heerlijk ????

Na het eten pakken we dinosaur, Everest en Kali River Rapids mee. Bij Kali River Rapids worden Arjan en ik weer soaked ? ? ? ?. Jort en Suus zijn wet ? ?. Na deze belevenis horen wij onze pool roepen “kom lekker zwemmen!!!” Wie zijn wij om hier geen gehoor aan te geven ?. We gaan ons op ons gemak naar de uitgang.

Onderweg doen we nog wat winkeltjes aan. Ik scoor nog een nieuwe magic band van Captain America ?? en we hebben nog een fotoshoot voor de Tree Of Life. Daarna lopen we door naar de auto.

Die heeft heel de dag lekker in de zon staan te verketteren en is bloedje heet. Gelukkig zit er nog wat ijs in de koeltas die we gevuld met water achter hadden gelaten. We genieten van de koude flesjes vocht.

Onderweg naar huis maken we nog een kleine tussenstop bij de Publix voor extra kaas (voor de tosti’s vanavond), sushi en nog een paar dingetjes.

De rest van de middag en avond brengen we door in en om de pool. Morgen gaan we iets heel leuks doen ?.

94 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

4 reacties op Animal Kingdom

 1. Ansje schreef:

  Geweldig weer

 2. Gerrit en Joke schreef:

  Jullie hebben er weer een TOP dag van gemaakt en ja ook bij ons ging het lichtje uit en zijn we ook Disney verlaten ook wij hadden gelukkig water in de koeltas in de Auto

 3. Dre & 10 schreef:

  Spannend hoor, het is zo leuk om te lezen`!!

 4. Arie schreef:

  Weer een geweldige dag erg leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.