Animal Kingdom en Typhoon Lagoon

Het is weer even na 6.30 uur als ik wakker wordt. Ik doe een rondje social media. Even kijken wat er bij iedereen gebeurt. Tegen 7.00 uur ga ik uit bed om de blog online te gooien. Die had ik gisteren al af, ik moest alleen wachten tot YouTube klaar was met het filmpje van the onride van Jurassic Park. Ik zit lekker buiten en Arjan komt er ook bij om even te dobberen. Ik zet alvast de boodschappen bestelling bij “de dealer” (AH) klaar voor als we volgende week zaterdag terug komen.

Rond 8.00 uur knagen we een simpel ontbijtje weg en kleden we ons om. We gaan vandaag naar Animal Kingdom en naar Typhoon Lagoon. We zoeken alle spullen zoals camera’s enzo weer bijeen en rond 9.00 uur rijden we weg.

Bij de Publix halen we nog wat te drinken, snoepen en zonnebrand. Daarna rijden we richting Animal Kingdom.

Bij Animal Kingdom staan we bij Dinosaur 37. Het treintje staat al te wachten en we kunnen gelijk mee.

image image

Als we binnen zijn besluiten we gelijk naar Expedition Everest te gaan. De wachttijd is maar 5 minuten. Daar willen we het wel voor doen ???. Arjan bindt de GoPro om z’n pols. Altijd leuk zo’n onride. Als we de rij in lopen krijgen we weer een rode kaart in ons handen gedrukt. Daarmee kunnen ze kijken hoe lang de wachtrij op dat moment is. Deze blijft leuk!

image

image image

Als weer buiten staan vinden we het wel tijd om even af te koelen. Daar moeten we bij de Kali River Rapids zijn. Wachttijd staat op 10 minuten. We binden de GoPro om Arjan z’n pols en gaan in de rij staan. Binnen “no time” zitten we in het bootje. We krijgen hier en daar de volle laag. De tekst: you will get wet, you may get soaked, is bij ons voor het laatste van toepassing. Wel lekker met dit warme weer.

image image

Hierna pakken we het treintje naar Rafiki’s Planet Watch. Hier is altijd (letterlijk) een klein rust momentje voor ons. De meeste mensen komen daar niet. Voordat we het gebouw binnen gaan eten we nog even een bageltje. We moeten oppassen dat Chip ‘n’ Dale (liepen langs ons tafeltje, voor een wissel) de bagels niet afpakken. De cast member die Chip ‘n’ Dale begeleid zegt tegen ze dat ze vanochtend nog speciaal hazelnoot muffin voor ze had gebakken. 5 minuten later komen Chip ‘n’ Dale weer langs en ze proberen weer de bagels te pakken. De cast member stuurt ze direct door naar het fotopunt.

Wij eten onze bagel op en gaan het gebouw van Rafiki (Rafiki is de aap uit de Lion King) binnen. Je kan een slang aaien, met Rafiki op de foto en bij verschillende terrariums kijken. We maken het rondje en lopen dan door naar buiten waar je geitjes, schaapjes en biggetjes kan aaien. Dat blijft altijd leuk.

image image

Als we weer terug lopen richting het stationnetje besluiten we dat we nog Kilimanjaro Safaris doen en dan door naar Typhoon Lagoon gaan.
Ray is onze chauffeur bij de Kilimanjaro Safaris en hij doet het leuk. Hij stopt ook nog regelmatig zodat iedereen een mooie foto kan maken van de beesten.

image image

Op de valreep laten we ons nog (digitaal) vereeuwigen bij de Tree of Life.

image image image

Als we richting uitgang lopen komen we nog een Starbucks tegen. Het is dan al even over 13.00 uur. Dus we lusten wel wat te eten. We gaan naar binnen. Arjan bestelt een Strawberry Smoothie en ik ga voor de Iced Tea Lemonade en dan de groene variant. Ook nemen we nog iets te knagen er bij. Arjan neemt nog een plak chocolade cake “on the side” en ik neem een plak bananen cake. Als we dit op hebben gaan we nu echt richting Typhoon Lagoon.

image

Als we de parkeerplaats oprijden is het nog best druk, maar we hebben geluk. Er zijn nog 2 plekjes vrij op rij 4. We pakken de zwemspullen uit de auto en lopen naar de ingang.

Arjan heeft nog een dingetje met z’n entreekaartje. Hij krijgt geen groen licht, maar bij de iPod van de cast member heeft hij wel groen licht. Zij rekent het daarom goed en Arjan mag naar binnen.

We regelen een kluisje, halen de handdoeken, zonnebrand en de GoPro uit de tas en stoppen de rest achter slot en grendel. We zoeken 2 mooie bedjes, smeren ons in en gaan richting Castaway Creek: Lazy River. Lekker dobberen. We maken het hele rondje.

gopr3341

Daarna pakt Arjan nog een paar golfjes mee in de Surf Pool. Ik blijf op veilige afstand. Ik heb 1x een klein paniekmomentje gehad bij zo’n golf en dat hoeft niet nog een keer van mij.

gopr3339

Als Arjan is uitgesurfd lopen we naar Crush ‘n’ Gusher. Dit is een rollercoaster achtige glijbaan. Als een zwemband hebt bemachtigd heb je de keuze tussen 3 glijbanen: Coconut Grusher, Pineapple Plunger en Banana Blaster. Wij kiezen voor Coconut. Dat blijkt een verkeerde keuze te zijn. We staan in de langste rij ?, maar hij blijft leuk?.

Omdat deze wachtrij toch best wel wat tijd heeft gekost en het al tegen 15.30 uur loopt en het park om 17.00 uur sluit, lopen we gelijk door naar de andere glijbanen.

Eerst is Keelhaul Falls aan de beurt. Hier ga je met een bandje de baan af. Je gaat vrij tam naar beneden. Omdat Mayday Falls er naast ligt pakken we die ook nog mee. Deze gaat er iets wilder aan toe, maar we overleven het weer.

Als we weer richting bedjes lopen, komen we langs Gangplank Falls. Dit is een zogenaamde family raft. Ach, laten we deze dan ook nog even doen. Omdat het kan zeg maar ?.

Hierna vervolgen we onze weg naar de bedjes. Het is dan even over 16.00. We lopen via de surf en Arjan wacht nog even op de grote golf, maar te vergeefs. Deze laat erg lang op zich wachten en we gaan weer verder.

Omdat er donkere wolken boven het park hangen, pakken we onze handdoeken en lopen naar ons kluisje. Daar halen we de spullen er uit en lopen naar de uitgang.

We zoeken de auto weer op en als we hem open doen is het bloedje heet. De airco gaat op standje diepvries. Als we de verkeerslichten bij Typhoon Lagoon voorbij zijn begint het te regenen. Dat is nog eens een timing zeg ??.

Onderweg rijden we regenbui in en uit. Bij de Publix maken we nog een stop om ons avondeten te halen. Arjan gaat voor de stukjes warme kip en ik ga voor de verse sushi. Zodra we voet op de parkeerplaats zetten begint het weer te regenen.

Bij aankomst bij de villa is het weer droog. We besluiten buiten te eten. Als we bet zitten begint het te regenen, maar wij zitten droog ?. Het begint nu ook nog te onweren, maar we tellen de seconden en het is nog ver weg. De volgende flits wordt direct opgevolgd met een donder klap van heb ik jou daar. We pakken alles op en gaan naar binnen. Dat was te dichtbij.

Na het eten ga ik lekker douchen en mijn haar wassen. Het is niet erg als je heel de dag in het zwembad ligt, maar het is een drama voor je haar.

De onweersbui blijft nog een tijdje boven ons hangen. Af en toe valt zelfs de stroom uit, maar floept ook gelijk weer aan. De rest van de avond vermaak ik me met tikken van de blog en Arjan doet een poging om het filmpje van de Kali River Rapids online te gooien. Het internet is niet heel erg vlot, dus dan duurt even.

Morgen staat er een Segway op de planning.

124 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016, Vlogs. Bookmark de permalink.

7 reacties op Animal Kingdom en Typhoon Lagoon

 1. Ingrid schreef:

  Lekker hoor…… En je hebt nog een week. Geniet ervan !

 2. Suus schreef:

  Oh wat een fijne dag weer. Vandaag even geen parken maar chill en relax. Wat een geluk net de regen gisteren. Fijne dag vandaag. Hoop dat de Segwaytour gaat lukken.

 3. Kim schreef:

  He!!! Wat genieten jullie zeg!! Dat van die photopass moet je mij echt eens uitleggen als je terug bent ! Volgens mij is het nu ook in Parijs nl.
  Maar voor dat we dat bespreken nog een week genieten! Have fun!!

 4. Yvonne en Rob schreef:

  En weer een heerlijke dag in “the pocket” šŸ˜‰

 5. Dre & 10 schreef:

  We hebben genoten van het lezen van jullie avonturen

 6. Yvette schreef:

  Heerlijk! Ben gek op zwemmen. Leuk filmpje btw, was echt een flink partij water wat over jullie heen kwam. Kijk al uit naar jullie volgende blog en vlog. ?
  Veel plezier met de segways!

 7. Robert-Jan schreef:

  Lekker weer !! En wat heerlijk dat er allemaal van die korte wachtrijen zijn. Dat is wel groot voordeel van deze periode !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.