Animal Kingdom

Om 6.15 maakt een binnen komend WhatsApp berichtje, op mijn iWatch, mij wakker. Komende nacht het geluid maar even op stil zetten ?. 

We zijn nu allebei wakker. Arjan ligt het nieuws in Nederland bij te lezen en ik speel weer met m’n nieuwe aanwinst. 

Tegen een uurtje of 7.00 ga ik me aankleden en loop de slaapkamer uit, de woonkamer in. Ik ben gewoon de eerste vanochtend ?. Nog geen 5 minuten later komt Yvonne ook te voorschijn. 

Als Arjan rond 7.30 uit de slaapkamer komt zetten beginnen we aan het ontbijt. Ondertussen plukt Yvonne, Rob uit bed. 

Tijdens het ontbijt gooien we de planning weer op tafel. Rob en Yvonne gaan deze ochtend golfen en wij besluiten om het vanochtend rustig aan te doen en vanmiddag richting Animal Kingdom te gaan. Dan kunnen we eventueel nog de avondshow meepakken. 

We doen het dus lekker rustig aan deze ochtend. Arjan leest wat, ik speel met m’n iWatch, Arjan neemt nog een duik in de pool en ik werk nog wat wasjes weg. 

Tegen 12.00 uur knagen we een paar boterhammen weg en stoppen de spullen in de rugzak. Rond 12.30 stappen we in de auto en zetten koers richting Animal Kingdom 

Daar parkeren we “Peacock 8”. Het bekende treintje staat al op ons te wachten. We kunnen nog net mee met de laatste “boarding call”. 

Voordat we het park naar binnen mogen, mag ik dit keer met de rugzak door de tassen controle. De beveiliger doet goed zijn werk (hij draagt zelfs steekwerende handschoenen) en kijkt zelfs in de verborgen vakjes ??. Netjes hoor! 

Hierna scannen we onze magicbands en we mogen naar binnen. Omdat het lijkt dat er een dreigende lucht onze kant op komt gaan we een attractie doen die overdekt is. 

De keuze valt op Dinosaur. Het is een bumpy darkride, maar altijd weer leuk om te doen. We filmen het met de GoPro, maar het is best donker binnen. De kans is dus groot dat Dinosaur straks sneuvelt op de montagetafel ?

Onderweg daar naar toe laten we ons nog op de foto zetten voor de boom. De castmember heeft er duidelijk niet heel veel zin in deze dag ?. We besluiten zonder nog 1 foto in de app te hebben gezien dat we deze later op de dag over zullen doen. 

Na Dinosaur lopen we richting Expedition Everest. We hebben hier een fastpass voor, maar misschien valt de wachttijd mee ?. Die valt idd mee. 10 minuten geeft de klok boven de entree aan. Deze gaan we doen! De GoPro gaat ook weer mee. Het blijft een leuke ride. 

Het is best warm in het park en we zijn aan verkoeling toe. We besluiten om in de rij van Kali River Rapids te gaan staan. We bergen eerst de tas op in een locker en de GoPro mag weer mee. We staan langer in de rij dan de bedoeling was, maar dat mag de pret niet drukken. Op een natte broek na, valt het soaked gedeelte voor ons best mee. 

Omdat het wachten bij de Kali River Rapids langer duurde dan in onze planning stond, is onze fastpass voor Expedition Everest al in gegaan. Dus we lopen weer terug naar Everest. 

We kunnen zo doorlopen in de wachtrij. Bij het einde staat een castmember met de vraag hoeveel mensen er in onze “party” zitten? 2, two! Row number one, please. We halen snel de GoPro uit de tas en ik bedenk me gelijk dat de vorige beelden op de montagetafel zullen sneuvelen ?. Eerst rij zitten is wel erg gaaf en met de duimpjes omhoog maken we de drop ????. 

 

Het is best druk in het park en om de drukte een beetje te ontwijken, besluiten we om het treintje te pakken die ons naar Rafiki’s Planet Watch zal brengen.

Binnen bij Rafiki’s is het lekker koel. De drukte valt er ook best mee. Wel jammer dat de kinderboerderij gesloten is ?. We laten nog een penning maken voor Gaia ❤️. 

Als het volgende treintje een lading mensen heeft uitgespuugd, verlaten wij Rafiki weer. We hebben wel een beetje trek gekregen. 

Op jacht naar voedsel, brengt ons langs het nieuwe gedeelte van Animal Kingdom, “Pandora, The World Of Avatar”. De aankleding alleen al is schitterend. We kijken onze ogen uit. 

Hier vinden we ook een restaurant (Satu’li Canteen) met counter service. We kijken buiten op het menu wat ze allemaal hebben. Een hamburger, patat en/of kipnuggets zijn hier ver te vinden. Hier serveren ze grilled beef, wood grilled chicken, spiced crisped tofu en verschillende soorten vis. De prijs ligt ook iets hoger dan bij de andere counter service restaurants. Buiten op het terras is het niet heel druk. We besluiten allebei voor de Shrimp & Noodle Bowl te gaan. 

Binnen in het restaurant is het ook vrij rustig. Opvallend is ook dat hier bijna geen Mexicaantjes te vinden zijn. 

Als we ons eten hebben zoeken we een tafeltje uit. Plek genoeg en gaan eten. Het eten is echt lekker en nog redelijk gezond. Omdat het zo rustig om ons heen, blijven we iets langer zitten. 

We bekijken de app van WDW voor de wachttijden bij Na’vi River Journey en Avatar Flight of Passage. Bij de eerste moeten 45 minuten wachten en bij de tweede zelfs 70 minuten! We maken het plan om de avondshow hier over te slaan en het dan proberen om in de rij aan te sluiten. 

Na het eten laten we ons nog een keer op de foto zetten. We hebben de memory maker niet voor niets natuurlijk ?

We besluiten om naar It’s Tough to be a Bug te gaan. Deze 3D/4D film blijft leuk. Ook nu weer gillende kinderen ?. 

Als Arjan hierna hoog nodig iets voor zich zelf moet gaan doen, maak ik die tijd vol om wat Pokémons te vangen. Ik zie op de Pokémon app dat er op een meter afstand een Starbucks zit ??. Daar halen we een cappuccino en een shaken iced strawberry green tea infusion. De laatste is een lekkere dorstlesser. 

De fastpassen voor de Kilimanjaro Safaris is in gegaan. Dus lopen we die kant op. Het is daar zo rustig dat we gelijk kunnen in stappen. We zien heel veel dieren. Het op de foto zetten is nog best lastig, omdat de bus aardig heen en weer schommelt en de dieren niet stil zitten. Gelukkig filmen we het ook ?. Normaal deden we deze ‘s ochtends, maar de dieren zijn aan het einde van de dag meer actief. Echt een aanrader. 

Als we uit het busje stappen kijken we op de app wat de wachttijden zijn van de Avatar attracties. Die zijn gewoon opgelopen naar 70 minuten en 80 minuten. Het is dan al bij 19.30. Hmmm, wat te doen?

We besluiten om naar huis te gaan. Dan kunnen we thuis nog even in het zwembad hangen. Misschien kunnen we nog wel even een Dairy Queen op zoeken. Gewoon omdat het kan zou Dairy Queen fan Robert-Jan zeggen ?. 

Onderweg naar de uitgang kopen we in een van de vele winkeltjes een magneet en een knuffel Bolt (was ik al jaren op zoek naar). Ook laten we ons nog op de foto zetten en lopen dan door naar het treintje. Bij Peacock 8 stappen we uit en lopen naar de auto. 

We halen nog een flesje koud water uit de koeltas die we afgelopen week hadden gekocht en stellen de navigatie in op de eerste Dairy Queen die hij tegenkomt. Dat is die aan de International  Drive. 

Het is even zoeken waar de Dairy Queen zit in het rijtje met winkeltjes. Zoals altijd is het, het laatste pand ?. We stappen naar binnen en we bestellen een medium Dipped DQ Cone. 

We besluiten dat het beter is om het ijsje(!) binnen op te eten. Als we er nu mee naar buiten lopen smelt het ding gelijk ?. 

We maken nog een selfie met de ijsjes en sturen die (het is dan in Nederland 2.00 uur ‘s nachts ?) naar RJ. Blijkbaar is hij nog wakker en we krijgen gelijk een berichtje terug. RJ, als je al sliep, Sorry! Wij vertellen dat we een medium hebben genomen. RJ neemt zelf altijd een small. Bedankt voor de tip RJ ?. Die zullen we onthouden voor de volgende keer ?. Hoogst waarschijnlijk ga ik dan voor een Blizzard ?. 

Na het ijsje rijden we terug naar de villa. Rob en Yvonne zijn nog wakker. We kletsen wat bij en Arjan neemt nog een duik in het zwembad. Ik hou het bij pootje baden ?.

Rond een uurtje of 22.00 taaien we af naar bed. Morgen gaan we een airboat tour doen. 

71 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018. Bookmark de permalink.

6 reacties op Animal Kingdom

 1. Yvonne schreef:

  Heerlijk verhaal weer !! Leuke foto’s ook!! Top dag??

 2. Suus schreef:

  Eindelijk!!! Je Boltl???✔️

  Wat een heerlijke dag. Ben zooooo benieuwd Naar Pandora!

 3. Marian schreef:

  Ziet er gaaf uit mooi hoor leuke foto’s weer

 4. 10 & Dre schreef:

  Het is weer een leuk verhaal met leuke foto’s Zo genieten wij ook mee!

 5. Pa Arie schreef:

  Weer een schitterende beleving en mooie foto’s ga zo door

 6. Es schreef:

  Leuk verhaal weer en mooie fotos! Morgen weer graag????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.