Black-out

Wij slapen wat onrustig. Arjan heeft het zuur van de mix limoncello en meloncello. Tja, op een bepaalde leeftijd kan je niet meer tegen alcohol ?. Zelf slaap ik ook niet best. Het is warm in de kamer, ondanks het open raam, en mijn bed piept en kraakt bij elkaar draai die ik maak. Halverwege de nacht zetten we de slaapkamerdeur open. Dat geeft iets meer frisse lucht. Het zorgt er wel voor dat, wanneer Joost iets verder in de nacht naar de wc gaat, hij in stealth mode voorbij onze kamer zweeft ??

Rond 7.10 uur ga ik uit bed, kleed me aan en ga naar beneden. Jort en Suus zijn ook al in de woonkamer. Zij hebben net de badkamer droog staan maken. Omdat ze een mindervalide badkamer hebben, hebben ze een open douche. Het is een waar waterballet daar. Ze kunnen gelijk dweilen. We besluiten om gelijk een trekker op ons boodschappenlijstje te noteren.

Als het water een beetje is opgeruimd, pakt Jort het enige pak melk uit de koelkast. Dat heeft blijkbaar heel de nacht staan lekken ??. Kunnen we die ook nog gaan schoonmaken. Bij gebrek aan keukenrol (die gaat ook op de lijst) gebruiken we 2 van 32 rollen toiletpapier ?. Daar kan je nooit te veel van in huis hebben ???. Ik kan jullie vertellen, die koelkast is nog nooit ze schoon geweest ?.

Als iedereen wakker is gaat Herman (lees: Arjan) aan het ontbijt beginnen. De keukenuitrusting is niet je van het ?. We missen een snijplank, een goed snijmes is ook ver te zoeken, een spatel is er ook niet ??. De champignons worden, bij gebrek aan een snijplank, in het steelpannetje gesneden. Als Herman van de eieren in de koekenpan met de garde scrambled eggs probeert te maken, breekt de steel van de garde. Boos belandt de steel in de gootsteen. Het is een Vip huisje, maar de Vip is niet te vergelijken met de 8 persoons Vip die we in september hadden ?

Na het eten pakken we onze spulletjes en lopen richting de auto’s. Vandaag hebben we onze eerste parkdag ??. Suus stapt bij ons in de auto. Dan kunnen we gebruik/misbruik maken van haar pas. We staan dan helemaal vooraan op de parkeerplaats #decadent

Als we bij de studio’s aankomen, gaat de rest alvast naar binnen. Wij lopen naar de kassa’s. Arjan heeft tenslotte een nieuwe pas nodig. We mogen ons melden bij kassa 1. Helaas heeft het Kassameisje geen apparaat om nieuwe pasjes te maken. Ze stuurt ons naar haar collegaatje bij kassa 6.
Het Kassameisje van kassa 6 heeft binnen no time een nieuwe pas gemaakt en wij tikken al cool kijkend €40,- af (boete). Maar dan kan Arjan ook weer gewoon de parken in ?.

Arjan gaat richting de Tower op zoek naar de mannen en ik voeg me bij de meisjes. Zij hebben een tafeltje geconfisqueerd en zitten aan de thee.

Als de heren uit de Tower komen, lopen we gezamenlijk naar Ratatouille. De attractie blijft leuk en ik bedenk dat ik weer eens snel de film moet kijken ?

Als we weer buiten staan nemen Manon en Arjan een gluhwein en Joost en Suus gaan voor de zuurkool met worst. Jort en ik slaan even over.

De mannen besluiten om nog 1x in de Tower te gaan en de meisjes confisqueren weer een tafeltje. De dames maken alvast een plan van aanpak. De vraag is alleen of we hier in het park eten (een Black Widow hamburger menu) of in Disneyland en dan een BB 8 burger gaan knagen. We gaan allemaal voor een Black Widow menu en Arjan en ik delen hem/haar ?.

Na het eten lopen we naar het hoofdpark. Daar pakken Suus en ik een fotomomentje mee en vervolgen we onze voettocht naar Space Mountain. We vereren Buzz Lightyear met een bezoekje. De score is weer dramatisch bij mij ??. De mannen gaan nog even naar Star Tours. Ik voel me nog steeds een beetje dizzy van Space Mountain, dus ik sla deze over. Suus doet met mij mee en Manon doet ook nog een ritje Space Mountain.

Na deze ervaringen lopen we naar Frontierland. Het is tijd om te kijken of de 999 spoken nog steeds in Phantom Manor huishouden ?. Ze zijn er nog steeds.

Big Thunder Mountain blijft ook altijd leuk en we nemen de actiefoto. Daarna besluiten we dat we wel een warm drankje kunnen gebruiken. Omdat het kan en omdat deze eindelijk open is, gaan we deze nuttigen bij Cowboy Cookout Barbecue. Het loopt al tegen sluitingstijd en als Suus en ik op onze drankjes staan te wachten, zien we dat ze de keuken al aardig hebben opgeruimd.

Als we zijn opgewarmd, lopen we via de winkeltjes weer naar de auto’s. In de winkeltjes kijken we nog voor een leuke lanyard voor Arjan, maar we kunnen niet slagen. Wel zien we nog een leuke magneet van The Avengers voor op onze muur. We besluiten om deze vrijdag te kopen.

We halen bij Auchan de nodige boodschappen. Zoals een nieuwe garde, een spatel, een nieuw pak melk, vuilniszakken, een trekker (dan kan Suus het waterballet weer opruimen), avondeten en keukenpapier (dan kunnen we makkelijker de koelkast schoonmaken) ?

Eenmaal thuis vallen Manon, Arjan en ik op de sushi aan. Het smaakt heerlijk. Suus heeft een salade met een wrap. Jort en Joost kozen voor een broodje worst.

Na het eten stap ik onder de douche ?. Ik spoel net het laatste beetje schuim van mijn lijf als het licht ineens uitvalt. Ik sta in het pikkedonker half onder de douche. Ik vraag me af wie er met z’n tengels aan de hoofdschakelaar heeft gezeten ???. Zo goed en kwaad als kan draai ik de kraan dicht en als ik poging doe om de douchecel uit te stappen, klopt Arjan op de deur van de badkamer. “Of alles goed gaat?” Hij weet te vertellen dat heel het park zonder stroom zit. Overal liepen mensen met de lampjes van hun mobiel buiten. Met het lampje van m’n mobiel droog ik mij zo goed en kwaad als het kan af, trek m’n campingsmoking aan en ga naar beneden toe.

Daar zit bijna iedereen met het lampje van hun mobiel aan. Ik pak de laptop, maak van m’n mobiel een hotspot en maak de blog af.

Als we een tijdje in het donker hebben gezeten, gaan Joost en Manon poolshoogte nemen bij de receptie. Halverwege komen ze langs het zwembad. Daar brand wel licht. Er staan ook een paar mannetjes/vrouwtjes van het park. Ze weten te vertellen dat het zwembad is aangesloten op een noodaggregaat en dat heel Chessy in het donker zit. Rond 21.15 gaan de lichten weer. De volgende keer nemen we toch maar weer waxinelichtjes mee ?.

Niet veel later gaan de meisjes naar bed. De heren nemen nog een afzakkertje.

Morgen weer een parkdag.

67 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Disneyland Parijs 2022. Bookmark de permalink.

1 reactie op Black-out

  1. 10 & Dre schreef:

    Z0 is alles wel schoon geworden. Nu kwam er een schoonmaakploeg uit Nederland, die werken niet met de Franse slag. We wensen jullie veel plezier. groetjes 10 & Dre.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.