Blizzard Beach en Disney Springs

Rond 4.15 wordt ik wakker. Niet veel later gaat Arjan z’n telefoon. Collega die niet weet dat wij op vakantie zijn?. We vallen gelukkig niet veel later weer in slaap. Bij 7.00 ben ik weer wakker en ga de blog bijwerken en zet de foto’s er bij.

Tegen 8.00 gaat Arjan uit bed en trek z’n zwembroek aan. Hij is gewoon als eerste in de woonkamer. Niet veel later komt Yvonne ook uit de slaapkamer zetten. 

We nemen eerst een duik in het zwembad. Eigenlijk hadden we plannen om naar Clearwater te rijden en een dagje strand te gaan doen en ‘s avonds een hapje eten met de Labannetjes bij Bubba Gump. Maar het dagje Universal van gisteren hakt er toch wel in en om nu 1,5 uur heen en 1,5 terug te rijden zien we toch niet zo zitten. We appen dus met Jort en Suus dat wij onze plannen wijzigen. 

Hierna gaan wij ontbijten en iedereen gooit weer de plannen op tafel. Nou ja, iedereen, behalve Rob. Die moet nog even wakker worden ?. Yvonne wil graag vanochtend relaxen bij het zwembad, vanmiddag naar de outlets en vanavond eten bij de Pizzahut. Wij gaan naar Blizzard Beach en ‘s avonds willen we naar Disney Springs. We spreken af dat iedereen zelf voor het avondeten zorgt ??. 

Tegen 9.45 gaan wij naar Blizzard Beach. Het parkeren is weer gratis ?? en het is nog niet druk op de parkeerplaats ????. We scannen onze Magicband en gaan op zoek naar de kluisjes. Als we onze spullen achter slot en grendel hebben gestopt is de jacht op bedjes geopend. We vinden er 2 onder een afdakje. Lekker in de schaduw ??. 


Hierna pakken we de glijbaan met de naam Downhill Double Dipper. Hier racen we tegen elkaar wie het eerste beneden komt. Als we in de rij staan voor de 3 D’s zie we een andere glijbaan die er niet druk uit ziet. We besluiten om deze hierna te doen. 

Het is glijbaan Runoff Rapids die wij hebben gezien. Beneden pakken we een bandje en lopen de trappen op naar boven. Dat zijn er nog best en volgens mijn nieuwe BFF heb aan het einde van de dag 27(!) trappen gelopen ?. 

Na al die trappen vinden we het wel tijd voor Cross Country Creek, de lazy river van Blizzard Beach. Die houden we goed vol ?

Als we het rondje hebben volbracht vind Arjan het wel weer tijd voor wat actie en hij pakt de stoeltjeslift naar boven voor Summit Plummet. Ik blijf veilig beneden wachten

Summit Plummet is een hele stijle glijbaan waarbij, als je beneden bent, je zwembroek over je oren zit ?. Als Arjan net naar beneden glijdt, zie ik hem er rare beweging maken met zijn handen. Als hij beneden komt heeft hij zijn Magicband in z’n handen. Deze schoot los toen hij naar beneden ging ?. 

Hierna pakt hij nog een keer de stoeltjeslift voor de naast gelegen Slush Gusher. Net zoiets als Summit Plummet, maar dan met meer hobbels. Gelukkig blijft z’n bandje nu wel om ?. 

Als we ons rondje verder maken, zien we dat er golven zijn in Melt-Away Bay en dat je daar, met banden, in kan dobberen. Dit is goed vol te houden en we gaan er pas uit als de golven stoppen. 

Ondertussen is het bij 13.00 en hebben we wel trek gekregen. Bij Lottawatta Lodge halen we een Shrimp Roll die we delen. Er zitten ook nog chipjes bij ?. 

 

Tijdens het eten appen we naar Jort en Suus of ze het nog een beetje trekken. Ze waren al om 4.00 wakker ?. Ze trekken het nog en hebben al verschillende attracties gedaan in Busch Gardens. 

Na het eten gaan we uitbuiken in Cross Country Creek en we pakken nog wat golven mee in Melt-Away Bay. 

Hierna gaan we terug naar de bedjes om op te drogen. We krijgen nog een appje van Jort en Suus, dat de warmte nu op gaat spelen. Dat is niet zo heel erg vreemd. Als ik op m’n weer app kijk is het 32 graden, maar voelt als 38 graden ?. 

Rond 15.30 taaien we af. Als we het park verlaten zien we op de parkeerplaats een politieauto staan. Arjan wil daar wel even mee op de foto ?. 

We rijden nog even langs de Publix voor wat boodschapjes en rijden daarna door naar de villa. 

Als we aankomen bij de villa, zien we auto van Rob en Yvonne al staan. Ze waren vroeg klaar met shoppen en omdat het nog te vroeg was om te gaan eten bij de pizzahut, hadden ze een Subway gehaald om later op te eten. 

Wij gaan een hamburger op de grillplaat maken en deze smaakt heerlijk. We eten er wat salade bij. Lekker simpel dus. 

Na het eten kleden we ons om en rijden rond 19.30 naar Disney Springs. Niet om te shoppen, maar om te kijken wat er ‘s avonds te beleven valt.

We parkeren niet in de garage, maar op de parkeerplaats voor Cirque du Soleil. We lopen langs Cirque du Soleil zo Disney Springs in. Het is net 20.00 geweest en het nu al gezellig. 

We kijken in wat winkeltjes, maar we gedragen ons. Er spelen vele bandjes bij de restaurants. Disney Springs is in de avond een echte aanrader ????. 

We komen uit bij de winkel World of Disney en daar speelt een prima bandje ? op het podium voor de winkel. We nemen plaats op 1 van de bankjes en zitten te genieten van de muziek. We kijken ook vol verbazing naar man die voor het podium staat te dansen in een glitterpak waar de Toppers jaloers op zouden zijn. Die man doet ons denken aan Eddy Wally. 

We gaan ook nog een paar keer live op Facebook. Arjan gaat eerst en hij heeft gelijk 2 kijkers. De ene is Jort, maar dat die zit in dezelfde tijdzone, de andere is vriendin Patricia ?. Die zit gewoon in Nederland en daar is het 2.30 ‘s nachts. Ik stuur haar gelijk een appje dat ze moet gaan slapen ?. 

Ik ga op onze vakantie Facebook pagina ook 2x live. Ik heb gelijk 3 kijkers. Uiteraard Jort, maar er zijn nog 2 nachtbrakers in Nederland, te weten Dries en Marloes. Echt jongens wat doen jullie middenin de nacht ?? Het was wel gezellig hoor ?. 

Hierna lopen we nog wat winkeltjes in en uit en houden het voor gezien. We zoeken de auto weer op en rijden terug naar de villa. Daar zijn Rob en Yvonne zowaar nog wakker. We praten nog wat en dan taaien Rob en Yvonne af. Wij blijven nog even zitten, maar niet veel later gaan wij ook naar bed. 

103 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018. Bookmark de permalink.

6 reacties op Blizzard Beach en Disney Springs

 1. Suus schreef:

  Wat een heerlijke dag!!! Hihi wij zijn inmiddels ook up and running. Whoop! See you tonight!!!

 2. Essie schreef:

  Het was weer afzien zo te horen…en jullie moeten nog even…pfff heftig hoor!!!
  Ik denk aan jullie, maar stiekum ben ik blij dat we zo mee af kunnen zien??
  Ow…en toch bevalt die orkaan me niet ondanks de geruststellende berichten, haha, dus ben toch wel weer blij als jullie straks weer thuis zijn?

  • DenA schreef:

   Es, zie ons als de stewardessen in het vliegtuig. Als die in paniek raken, is het echt tijd voor paniek. Zolang wij dus rustig zijn is er niets aan de hand ????

 3. Yvette schreef:

  Ik zag de filmpjes vanmorgen, moest ook enorm lachen om “Wally”, maar het zag er erg gezellig uit. ?
  Summit Plummit zal gedacht hebben, lukt zijn zwembroek niet dan zijn magicband maar. Dus eigenlijk best mazzel als je eroverna denkt. ??

  Fijne dag vandaag. xXx

 4. 10 & Dre schreef:

  Wij denken dat jullie er thuis een week van bij moeten komen De avond lijkt mij ook wel gezellig, met een goede temperatuur is het echt super! groetjes van Thomas, hij durft werkelijk alles!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.