Bucket List Dag

Tegeltjeswijsheid nr 6: Bubba Gump Shrimp, it’s a household name

Ik ben rond 6.00 uur weer wakker. Het uitslapen wil nog niet echt lukken hier ?. Ik ga gelijk uit bed om de blog te uploaden. Hij heeft er wat moeite mee. Het zijn best veel foto’s om te uploaden. Even later komt Suus ook te voorschijn. Ze had haar blog gisteren al geüpload.

We ontbijten weer simpel. Arjan belt nog even met het ziekenhuis. Voor de vakantie heeft hij een plekje in z’n gezicht weg laten halen en vandaag kan hij bellen voor de uitslag. Gelukkig is het een goedaardig wratje ?.

Na het ontbijt pakken we de tassen in met het nodige water en snoepgoed ?. Met andere woorden, we maken ons klaar om op pad te gaan.

Vandaag is het Suusje dag. Zij wil graag wat vinkjes ✅ op haar bucket list zetten. Daarvoor moeten we wel een stukje rijden richting zuid/west.

De rit gaat voorspoedig. Op een van de vele radiozenders horen we ineens The Golden Earring met Twilight Zone. Deze gaat op standje gehoorbeschadiging, maar het is en blijft een steengoed nummer dat je gewoon keihard moet luisteren en mee moet zingen.

Rond 10.35 uur arriveren wij bij de haven van Clearwater. Er is aardig wat bijgebouwd en ik moet me aardig oriënteren om te weten waar we precies zijn.

We melden ons bij een klein hok. Als Suus zegt dat ze heeft gereserveerd, zegt de man in het hokje gelijk “aha, vendervelden”. ?. Hij laat weten dat we over een minuut of 10 aan boord mogen stappen van Little Toot.

Eenmaal aan boord krijgen we een we te horen wat we moeten mocht er iemand overboord slaan. Hierna zijn we klaar voor vertrek. Little Toot vaart rustig de haven uit en wij proberen te kijken of we iets bijzonders zien in het water.

Als we in open water zijn laat Little Toot zien wat hij in z’n mars heeft. Het gas gaat er op. Wij kijken nog steeds in de verte of we iets spotten. Little Toot heeft het naar z’n zin en vaart steeds meer het open water op.

We zitten al ruim 3 kwartier op het water en Little Toot heeft er nog steeds lekker de vaart in, maar het is tijd om terug te keren. Als we op de kruising komen waar we eigenlijk naar links moeten terug de haven in, gaat Little Toot rechts. We maken nog een kleine d-tour.

De d-tour heeft gewerkt! We zien nu eindelijk waarvoor we op dit bootje zitten. We spotten dolfijnen. Een moeder met haar kind welteverstaan. Gelukkig voor ons hebben ze er zin in en we worden onze captain en bemanningslid aangemoedigd om op z’n (in mijn ogen) Amerikaans te juichen, joelen en klappen. Moeder en kind vinden de golven iig geweldig en zwemmen een tijdje mee.

Rond 12.30 uur varen we weer terug de haven in. Toch nog dolfijnen gespot. Suus kan het afvinken van haar bucket list ✅.

We hebben ondertussen best wel trek gekregen. We besluiten daarom dan ook om naar Bubba Gump te rijden om daar een hapje te gaan eten ?.

We parkeren de auto in de parkeergarage die pal naast de boardwalk ligt waar Bubba Gump is gevestigd. We kunnen met Horatio net binnenrijden ?.

Het is rustig bij Bubba Gump. We krijgen een tafeltje naast de bar. Na een blik te hebben geworpen op de menukaart gaan we deze keer allemaal voor iets anders. Arjan neemt de surf & turf. Jort gaat voor de mama fried chicken. Suus neemt de Texas chicken sandwich en ik ga voor shrimper heaven.

Als we net de drankjes hebben komt er een man aan ons tafeltje staan en vraagt of alles naar wens is? Eh…ja, we zitten net. Hij blijkt de eigenaar te zijn en blijkbaar is het een gewoonte om langs te komen. Oké dan ?.

Als we later ons eten hebben en lekker zitten te smikkelen, staat hij weer naast ons. Of het nog allemaal oké is. Eh…ja, heb wat vertrouwen in je personeel maat! Ik krijg de kriebels van die man, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen ?.

Na het eten duiken we het Bubba Gump winkeltje. Daar scoort Arjan een shirt en ik een hoodie. Daarna doen we een rondje boardwalk en lopen een paar van die foute winkeltjes binnen. Bij een surfshop scoren we nog een magneetje en, op aanraden van Jort en Suus, een Yeti beker. Hierin blijven je drankjes heerlijk koud ?.

Omdat we nog even met de voetjes in het kanariepietenzand en in de Golf willen staan, lopen we terug naar de parkeergarage. Arjan gaat het kaartje betalen en wij gaan alvast de airco aanslingeren.

Als we de parkeergarage uitrijden, zegt de dame in het hokje naast de slagboom dat we nog moeten betalen. Eh…dat hebben we al gedaan ?. Mevrouw zegt weer van niet. Ja hoor, bij de paal daar. Dat had blijkbaar niet gemoeten ?. Dat hadden we bij haar moeten. Arjan vraagt aan haar hoe hij dat had moeten weten ?. Daar heeft ze maar een antwoord op en dat is dat we zo door mogen rijden.

Nu is het tijd om naar het strand te gaan. Een eindje terug hadden we een parkeerplaats gezien die naast het strand lag. Even later staan we met de voetjes in het water. Arjan en Suus duiken de zee even in. Jort en ik passen.

Rond 16.30 rijden we weg om rond 17.00 uur bij……Tropicana Field Stadium van de Tampa Bay Rays te parkeren. Vandaag spelen ze tegen de Boston Red Sox ⚾️.

Als we het stadion binnen zijn maken we een foto voor Rob en Yvonne. Rob is fan van de Red Sox, maar volgens Arjan doen die het niet lekker in de competitie ?. We maken nog een groepsfoto met het veld op de achtergrond voor Rob en Yvonne en die sturen we naar ze. Hoogstwaarschijnlijk liggen ze al op bed, maar dan zien ze het morgen wel ?.

Hoewel Suus en ik graag met mascotte DJ Kitty op de foto willen, doen we het voorlopig met de andere mascotte Raymond.

Als we op onze plekken zitten krijg ik het op een gegeven moment best koud. Het stadion is overdekt en de airco staat voor mijn gevoel op standje diepvries ?. Van ellende koop ik een te dure handdoek ($30,-) van de Rays. Ik had natuurlijk ook een shirtje kunnen kopen, maar die waren $150,-. Dat vond ik iets te gortig ?.

Als de 4e inning bezig is, geef ik te kennen dat ik het niet heel erg zou vinden als we na deze inning naar huis zouden gaan. Jort voelt zich ook niet zo fit en stemt voor. Arjan en Suus vinden het ook goed om zo te gaan.

We vullen onze souvenir bekers (we blijven Nederlanders) voor onderweg naar huis. We doen nog een laatste pitstop en dan lopen we naar de auto.

Als ik in Horatio stap zet in de stoel in de ligstand, leg de handdoek als een dekentje over me heen en doe heel even m’n ogen dicht.

Als ik ze weer open doe zijn we al in de buurt van de villa. Ik heb gewoon heel de weg in coma gelegen?. Volgens Suus heb ik niet gesnurkt ?. Op de vraag of ik die regenbuien ⛈ ? ☔️ heb gehoord, moet ik ze het antwoord schuldig blijven. Heeft het geregend dan?

Als Arjan Horatio vakkundig heeft geparkeerd, laden we de tassen uit en ik duik gelijk onder een warme douche ? ?. Even een beetje opwarmen. Daarna duik ik in bed ? ? ?

Morgen weer een dag.

81 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

4 reacties op Bucket List Dag

 1. Arie schreef:

  Schitterend verhaal weer jullie genieten volop

 2. Ansje schreef:

  Wat n avonturen, leuk hoor

 3. Gerrit en Joke schreef:

  OOK VOOR JULLIE GELDT HET IS EEN DAG MET EEN GOUDEN RAND INLIJSTEN DUS WE HEBBEN WEER GENOTEN VAN JULLIE AVONTUUR EN GA ZO DOOR

 4. Dre & 10 schreef:

  SUPER nieuws voor en de rest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.