Clearwater Marine Aquarium

Vandaag op de planning staat een boottochtje In Clearwater, maar Arjan gaat eerst een rondje hardlopen. 

Als hij weer thuis is, knagen we snel een ontbijtje weg. We vertrekken rond 9.00 richting Clearwater. Onderweg komen we in de file terecht. De vertrektijd van de boot om 11.00 uur gaan we niet meer halen. We stellen onze planning bij en gaan nu eerst shoppen i.p.v. van na de boottocht. We komen uit bij een mall in Tampa. 

We gaan via Sears naar binnen. Yvonne slaagt daar voor leuke schoenen. Bij Macy’s koopt Arjan nog 2 shirtjes. Bij Dick’s kopen we een kleine koeltas. Handig om onze flesjes water in koud te houden. Allebei vinden we nog een leuk shirtje. Hierna gaan we terug richting auto en rijden weer richting Clearwater. 

Als we bij Clearwater Marine Aquarium aankomen, kunnen we in de naast gelegen parkeergarage parkeren. We lopen door naar het hokje van de kaartverkoop. We kopen kaartjes voor de boottocht en we kopen ook nog een kaartje voor mij zodat ik de otter Wally mag voeren. Hierna lopen we gelijk door naar de boot. Daar moeten we nog even wachten. 

Klokslag 13.00 uur gaan we aan boord. We krijgen eerst de veiligheidsregels te horen en daarna varen we weg. Onze gids is Kelly en ze weet heel veel en heel enthousiast te vertellen over het leven in het water. 

 Ze laten veel zien op de boot. Zo halen ze nog een net binnen met vissen. Ze houden van iedere vissoort eentje apart om te showen. De rest gaat terug het water in. De vissen die ze apart houden, worden eind van de dag weer vrijgelaten. We krijgen allerlei informatie te horen over welke vissen het zijn en hoe ze leven.  

We mogen ook nog een eilandje verkennen en mooie schelpen meenemen. De schelpen laten we netjes liggen. Die mogen we toch niet mee nemen naar Nederland. We maken er wel foto’s van. Er zitten mooie exemplaren tussen. Als we weer allemaal aan boord zijn, zet de kapitein weer koers naar het aquarium. 

Als we binnen in het aquarium zijn begint het flink te regenen. We zijn echt op tijd binnen. 

We lopen nog even rond en gaan dan naar het “meeting point” voor het voeren van de otter. Ik moet een heel formulier invullen waarin staat de het aquarium totaal niet verantwoordelijk zijn voor als er iets gebeurd. Ook moeten sieraden af en uit. Prima. 

 Even later komt er een vrouw aan waar zelfs Carmen van de serie Penoza bang van zou worden. Iedereen die serie heeft gezien weet wel wat ik bedoel ?. Ze commandeert dat mijn ringen ook af moeten en alles uit m’n zakken. Ik krijg het idee dat ik straks zelf voer ben voor de otter ?. 

De boze zus van Carmen begeleid ons richting de otter. Daar staat de trainster op ons te wachten. Ze laat ons weten wat er gaat gebeuren en wat we kunnen verwachten. We krijgen de visjes en moeten wachten tot de otter op z’n plek staat en mogen het visje naar hem gooien. Erg leuk om te doen, maar gezien alle veiligheidsmaatregelen had ik echt verwacht dat ik dichterbij de otter zou staan. 

We wachten nog even tot de foto klaar is en gaan dan we richting de auto om weer terug naar “huis” te gaan. 

Ondertussen heb ik een aardige hoofdpijn gecreëerd. Gelukkig heeft Yvonne een paracetamol bij zich. Deze neem ik in en in de auto pak ik m’n rust. 

Onderweg staan we regelmatig in de file. We stellen onze plannen over het eten en besluiten dat we naar de Gouden Bogen gaan.  

Na het eten rijden we naar de Publix voor nog wat boodschappen en rijden daarna door naar de villa. 

 Als we thuis zijn ruimen we de boodschappen op en ploffen neer op de bank. Het is genoeg geweest voor vandaag. Als we een tijdje tv zitten te kijken vinden we het best warm in huis. Wij bedenken dat we de airco nog niet hebben gehoord ?. Als het 80F is in de villa slaat hij toch aan, maar echt koeler gaat het niet worden de villa. Als wij naar bed gaan rond 21.30 uur slaat hij nog een keer aan. Morgen maar een telefoontje plegen naar de handyman. 

78 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018. Bookmark de permalink.

5 reacties op Clearwater Marine Aquarium

 1. Suus schreef:

  Dat is weer een leuk dagje, en de inkopen gaan langzaamaan van start. Nog steeds een raar idee dat wij volgende week om deze tijd ook in Orlando zijn.
  Geniet wat extra van vandaag!

 2. Pa Arie schreef:

  Weer een mooie belevenis en een mooi verhaal

 3. Caroline schreef:

  Fijne dag weer, beterschap met de hoofdpijn!

 4. 10 & Dre schreef:

  Gelukkig maar. De spanning van die dames was zo te lezen, erger dan de otter voeren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.