Dag 10 Farmers Market en Shoppen

Ik maak vorderingen vanacht om 3.45 wakker. Nadat ik wat heb gelezen doe ik weer een poging om te slapen. Wat zowaar nog lukt ook. Tot 6.30 dat dan weer wel. Ik What’s App even met Dre hoe het ging met de Mickey-poes. Zij ging vandaag naar vrienden van ons. Volgens Dre liep ze al rond en waren de kinderen blij. Ik hoop dat ze weten dat ze een kleine prinses in huis hebben gehaald :-D.

De Mickey-Poes

De Mickey-Poes

Daarna doe ik nog een poging om te slapen, maar dat lukt niet. Dan maar uit bed. Ik slinger de laptop aan en bedenk dat er nog een was in de wasmachine zit omdat de droger gisteren nog niet klaar was toen we naar bed gingen. Dus deze gaat nu in de droger. Daarna lees ik de reactie’s op de blog. Dat vind ik iedere keer weer zo leuk. Zo lijkt Nederland toch een stukje dichterbij.

Arjan is er ook vroeg bij. Hij gaat een stukje hardlopen. Dat is iets wat je beter ‘s-ochtends vroeg kan doen. Dan is het nog niet zo warm. Alhoewel, het is net over 7.30 en al 25 graden (gevoels temperatuur 28). Als Arjan net de deur uit is komt Yvonne de slaapkamer uit. We kijken een beetje tv. Voornamelijk naar de weersverwachting en die ziet er voor de komende dagen goed uit. Als we de Amerikaanse Piet Paulusma mogen geloven natuurlijk 😉

Arjan weer terug is en Rob ook uit bed beginnen we aan het ontbijt. Scrambled eggs, bacon, toast, kaas, jam en chocopasta staan op tafel voor de liefhebber. Tijdens het ontbijt bespreken we onze tactiek van deze dag. We willen naar de “Farmers’  Market” in Celebration. In de reacties op onze blog zien we de reactie van Joke en Gerrit dat we er niet te veel van moeten verwachten. We zullen het zien. We hebben altijd nog plan B: shoppen bij de Florida Mall.

Jaaaa, daar issie weer. De ontbijtfoto ;-)

Jaaaa, daar issie weer. De ontbijtfoto 😉

Na het eten Skype ik nog even met vriendinnetje Essie. Zij laat de lucht zien die ze in Sliedrecht hebben (donker grijs) en ik laat de lucht zien die we hier hebben (mooi blauw). Het blijft raar dat tijdsverschil. Na ongeveer 20 minuten Skypen komt Arjan melden dat we gaan. Ik neem afscheid van Essie en zoek de spullen bij elkaar.

We stappen in de auto en rijden naar Celebration. Het “dorpje” ziet er leuk uit. Dat schept verwachtingen. Als snel zien we een bord staan met “Farmers’ Market” en we vinden ook nog een parkeerplaats in de buurt. Als we daar naar toe lopen hebben we onverwachts een mini-meeting met de zus van de buren van Rob en Yvonne (volgen jullie het nog?). Kleine wereld zo :-D.

De foto's zijn niet echt super (wat wil je als je ze rijdende weg maakt ;-))

De foto’s zijn niet echt super (wat wil je als je ze rijdende weg maakt ;-))

P9080038 P9080039

We lopen de markt op en na 2 minuten zijn we al bij het einde en Rob bestempeld het als “meuk”. Nou, Joke en Gerrit, jullie hebben niets te veel gezegd. We lopen terug naar de auto en gaan richting plan B. Shoppen.

Als we bij de Florida Mall aankomen is het nog rustig. We gaan verschillende winkels af. Rob heeft de jacht geopend voor blouses en ik ben op jacht naar een korte broek (nog steeds). Yvonne en Arjan zoeken niet echt iets speciaals. We lopen verschillende winkels binnen en hier en daar slagen we. Zelfs Rob en ik vinden waar we naar zoeken. Joepie!!

Essie geef even door welke maat je heb dan neem ik ze voor je mee :-D

Essie geef even door welke maat je heb dan neem ik ze voor je mee 😀

Even rondkijken bij de Apple Store. #omdathetkan ;-)

Even rondkijken bij de Apple Store. #omdathetkan 😉

Rond 13.30 hebben we trek en we maken een keuze. Of hier in de mall eten (in de herrie en vechten om een tafeltje) of we rijden terug naar de villa en halen bij de Subway (die op +/- 10 minuten rijden van de villa zit) een brood(je). We kiezen voor het laatste.

Bij de Subway staat er een dikke gozer voor ons met een monster bestelling. Niet alleen voor zichzelf, maar hij “moet” ook voor andere een brood meenemen. Hij weet alleen niet wat de ander(e) er op wil(len) hebben en gaat bellen. Als ik ergens een hekel aan heb is dat (en de meeste van jullie weten dat ik uit ervaring spreek) mensen gaan bellen als ze geholpen worden. Ook al is het om te weten wat er op het broodje moet. Het is en blijft zo irritant en ongeinteresseerd naar het winkelpersoneel toe.

Als we eindelijk aan de beurt zijn doen we snel onze bestelling. We hebben tenslotte de tijd gehad om te bedenken wat we allemaal wilde hebben. We betalen en rijden met onze broden naar de villa.

Eenmaal daar vallen we gelijk aan. Wat smaakt dat toch weer heerlijk. De rest van de middag relaxen we in en om de pool.

Aan het einde van de middag gaan we douchen, kleden ons om en tutten ons op. We gaan weer op jacht naar voer. Rob heeft Uno Chicago Grill op het oog en dan die aan de 192. We stappen in de auto en de jacht is weer geopend.

Als we op de 192 rijden en voor ons gevoel verder rijden dan de bedoeling is pak ik onze Garmin dame erbij. Zij wijst ons er in 1x naar toe. Wat zijn we toch blij met haar.

Als we binnen stappen zien we dat het stil is in het restaurant en we merken dat het personeel daarop is ingedeeld. Wel hebben we gratis Wifi. Joepie!! We hebben deze avond ober Mike. Mike is snel met het opnemen van de bestellingen, maar daarna kakt hij in. Niet dat het een ramp is. Begrijp me goed, maar als de vuile borden nog op tafel en het toetje wordt uitgeserveerd vind ik het toch iets minder worden. Over minder gesproken het eten was ook, hoe zal ik het noemen, niet bijzonder. De BBQ Salmon was bij de Cheesecak Factory veel beter. Het toetje was wel weer heerlijk. Maar als je een Deep Dish Sundea en een Brownie Bowl weet te verpesten ben je zeker niet goed bezig, Gelukkig smaakte deze heerlijk. Overgens hebben we de toetjes gedeeld.

Cheers

Cheers

En weer speciaal voor Essie, Yvette, Marja, Anita en iedereen die toetjesfan is ;-)

En weer speciaal voor Essie, Yvette, Marja, Anita en iedereen die toetjesfan is 😉

Nadat we betaald hebben gaan we weer op huis aan. Als we weer thuis zijn vallen we in ons avondritueel. Rob verdwijnt naar buiten met z’n Jamaicaan en Cubaan, Arjan zet koffie en Yvonne en ik bemoeien ons met de blog. Tussendoor kijken we nog wat tv.

Morgenavond (Florida tijd) komen Dre en 10 aan. Overdag gaan Rob en Yvonne nog even golfen en wij pakken Animal Kingdom even mee. Aan het einde van de middag rijden we naar Sanford Airport om Dre en 10 op te halen.

Tot slot nog even wat filmpjes van de Segway tour gisteren:

 

 

2717 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2013. Bookmark de permalink.

7 reacties op Dag 10 Farmers Market en Shoppen

 1. Suus schreef:

  Dat is weer heerlijk wakker worden worden met een blog van jullie. Wat een prachtig weer.
  Ik hoop dat Dre en 10 een goede reis hebben. Tot de volgende
  Dikke x

 2. hettymoonen schreef:

  Hoi Daan, weer een leuk verslag. Wat leuk dat je ouders ook komen, kan je pa wel zo lang zonder zijn peuk?
  Doe ze de groeten van mij en op naar het volgde verslag. Groetjes hetty

 3. Erik en Ingrid schreef:

  En nog steeds zijn we niet jaloers hoor 🙂
  Erg leuk om jullie te volgen.

 4. Corrie schreef:

  Hè hoi, zien er weer goed uit die toetjes, om daar maar mee te beginnen!!!! Ook ik ben nog steeds niet jaloers

 5. Anita Den Otter-Heidman schreef:

  Hallo, als ik jullie foto's en filmpjes zie krijg ik ook meteen zin!!! Maar ik moet nog wachten tot 7-11-2013 dus wel superleuk om jullie te volgen!!!

 6. remenesss schreef:

  Heb je blog lekker voor vandaag bewaard♥
  Dieeeee schoooooeeeeeneneeeeeeen….uhhh hoe zal ik het eens netjes zeggen??!
  Oke….”het begint met een “G” en daarna komt “eil”!!
  Hahaha….by the way, mijn maat krijg je lekker niet (!!) 😉
  Hoop dat de reis niet teveel nawerking heeft op (vooral) 10 en ze er redelijk snel van herstelt. We hebben ook met hun op afstand meegevlogen in ieder geval…dus hoop dat dat enigszins geholpen heeft:-)
  Fijne lazy day en groetjes en kus uit een zeeeeer nat Nederland!! X

 7. Yvette schreef:

  Hier ook iemand die vandaag 2 blogjes gaat lezen van je, wordt gewoon extra genieten. 😉
  Die toetjes zien er wel errug lekker uit hoor…. maarrrrrrr… we hebben onszelf verwend en hebben bij de lidl Amerikaans ijs gehaald vandaag. 🙂
  Geniet van het mooie weer, dan doen wij dat hier ook… :\ … ahum! 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.