Dag 14 Magic Kingdom

Vanochtend was ik rond 6.45. Best vroeg omdat ik pas over 12-en in bed lag vannacht. Dan maar weer even het nieuws lezen enzo. Rond 7.30 stap ik uit bed. Er moet nog een blogje gemaakt worden. Ik zet de foto’s over op de laptop, lees de mail en begin aan de blog.

Als iedereen wakker is maakt Dre ontbijt. Omelet met ham en kaas. Het smaakt weer heerlijk. Daarna ruimen we de boel weer op. Terwijl de rest even gaat relaxen in en om het zwembad ga ik weer naar binnen om de blog af te maken. Tegen 10.00 gaan Rob en Yvonne naar Aquatica. Dre en 10 maken zich klaar om de winkels hier te gaan bestormen. Wij leggen uit hoe de Garmin werkt. Dre zegt dat hij het snapt. Ik ga weer verder met de blog. Arjan helpt nog even met de filmpjes online zetten. Ik ben een tijd met de blog bezig.

#foodporn

#foodporn

Als de blog eindelijk af is is het bij 13.00 en we hebben wel trek gekregen. Op het moment dat we hebben besloten dat we “tosti’s ala Rob” gaan eten komen Rob en Yvonne binnen met boodschappen. Die hebben ze ook gelijk meegenomen. Goed bezig! We helpen met opruimen en daarna begint Arjan aan de tosti’s. Yvonne geeft nog wat aanwijzingen en ze smaken heerlijk.

Na het eten pakken we de cameraatjes, flesje water en portemonnee in de tas. We zeggen Rob en Yvonne gedag. “Daaaaag”. Zij wensen ons veel plezier. “Have fun”. We stappen in het Monster en gaan richting Magic Kingdom.

Onderweg begint het te regenen. Hebben wij weer. Vorige keer toen we naar Magic Kingdom gingen regende het ook. We hopen dat het bij een klein buitje blijft.

We rijden het terrein op van WDW. Als we onder de tekst “Where Dreams Come True” is het droog. Mooi! We rijden door naar de parkeerplaats. Bij loket treffen we een vrolijke dame. Volgens ons kunnen ze beter dames achter de kassa zetten dan de heren. De mannen vinden wij iets wat chagrijnig hier achter het loket.

We parkeren op de “Villains” parkeerplaats en staan in de laatste rij van Jafar. Dat is makkelijk te onthouden. We pakken het trammetje naar de ‘Ticket and Transportation Centre”. De jongen op de tram verteld waar we staan en waar we vanavond op moeten letten als we het trammetje terug nemen. We moeten het rode bord hebben waar met grote letters villains op staat. Dat bord is rood en er staat met grote letters villains op. LOL.

We hadden in het trammetje besloten dat we de boot naar het park wilde nemen. Dus we lopen richting kade waar we op de boot kunnen. We gaan wachten. En wachten. En Wachten. En Wachten nog wat. We zien de boot liggen maar er zit geen beweging in. We lopen dan maar naar de monorail.

We gaan weer door de tassencontrole. De vrouw die ik heb bekijkt de rugzak grondig. Zelfs de koker van m’n (nieuwe) zonnebril moet eraan geloven. De tas wordt goedgekeurd en we lopen naar de kaartcontrole, scannen de kaart en vingerafdruk en we krijgen weer groen licht. Joepie!!! We mogen weer binnen.

P9120001

Arjan had in de monorail bedacht dat hij wel in “Space Mountain” wil. We zijn er, toen we hier in 2004 voor het eerst waren, 1x in geweest. Dat viel zo tegen dat we daarna er nooit meer in zijn gegaan. Ik kom nog liever met hoofdpijn uit Space Mountain in DLP, dan dat ik nog een keer deze saaie baan doe. Maar goed, 10 jaar geleden heb ik een contract getekend met veel kleine lettertjes waar iets in staat over gemeenschap van goederen enzo ;-). Dus ik volg Lief naar Space Mountain. Als we daar aankomen verteld een medewerker dat deze dicht is. *Proest* *grinnik* WHAHAHAHAHAHA. Sorry, ik kwam niet meer bij. Arjan is diep teleurgesteld. Gelukkig is daar castmember Walt (althans, dat stond op z’n naambadge) hij geeft ons de tip om de “People Mover” te nemen. De lichten in Space Mountain zijn nu allemaal aan en dan kan je zien hoe de baan loopt. Dank voor de tip Walt!

We lopen door naar “Stitch’s Great Escape!”. Tijdens de voorshow staan er van die echte “Hillbillies” naast ons. Vader, moeder en (naar wij vermoede) zoon en schoondochter. Als we schoondochter moeten geloven, zijn ze al een tijdje in het park. Ze heeft d’r schoenen uitgedaan. Lekker fris :-?. Bahbah. Arjan treft het weer om tijdens de attractie zelf naast ze te zitten en krijgt daardoor weinig mee van de attractie zelf. Beetje jammer.

Als we buiten komen is het zachtjes gaan regenen. We lopen tussen de druppels door naar “Buzz Lightyears Space Ranger Spin”. Zo’n zelfde staat er ook in DLP en het verschil met Disneyland Parijs is dat hier de laser pistooltjes hier vast zitten en het richten niet lekker gaat. Maar dat laatste kan ook aan mij liggen natuurlijk. We zijn weer snel aan de beurt. We proberen onze doelen te raken, maar het gaat niet echt lekker bij mij. Aan het einde van de rit heb ik weer een dieptepunt wat score betreft. Grrrr.

Wat een drama.....

Wat een drama…..

Als we weer buiten stappen regent het nog steeds en gaan voor de tip van Walt. We nemen de “People Mover”. We zitten lekker droog en maken in een grappig ritje door “Tomorrowland”. We zien Space Mountain met alle lampen aan en, hoewel het leuk is om te zien, blijf ik de baan saai vinden.

Na het rondje hebben we trek gekregen in popcorn en wat te drinken. Om de zoute popcorn een tegenhager te geven nemen we een cola erbij. We bespreken weer onze tactiek. Arjan wil wel in de raceautootjes.

De wachttijd bij “Tomorrowland Speedway” staat op 20 minuten. Doen we! Binnen 10 minuten zitten we een autootje. Arjan achter het stuur en ik film een stukje. Voor ons rijden 2 dames en het vooroordeel wordt weer bevestigd, helaas. Ze kunnen echt niet rijden. Ze botsen steeds tegen de auto ervoor. Als die mensen geen whiplash hebben weet ik het niet meer.

P9120015

Omdat, als we uit de autootjes stappen, het nieuwe Fantasyland dichtbij ligt lopen we die kant op. We gluren nog even bij de, in aanbouw zijnde, “Seven Dwarfs Mine Train”. Zie er nu al leuk uit.

We lopen door naar “Enchanted Tales With Belle”, maar daar staat een wachtrij van 50 minuten. Omdat we niet echt weten of dit een, voor ons, leuke attractie is slaan we deze over. We gaan toch nog een “Best Of Day” doen. Dan kijken we wel weer.

We gaan dan even bij “Under The Sea ~ Journey Of The Little Mermaid” kijken. De wachttijd geeft 30 minuten aan. Nou, voor die tijd willen we het wel doen. Tussen het naar binnen lopen en dat we in de “buggie” zitten zit ongeveer 20 minuten. Lekker hoor en dat terwijl de app van Undercover Tourist aangeeft dat het een drukke (rood) dag is.

Als we uit onze schelp stappen zijn we het eens. De attractie valt voor ons onder dezelfde als die van Sneeuwwitje en Pinokkio. Leuk voor kinderen en om een keer gedaan te hebben en als het heel rustig is zouden we er nog een keer ingaan.

Als Arjan even iets voor zichzelf aan het doen is neem ik even een kijkje bij “Gaston’s Tavern”. Op de kaart staat nou niets waar ik warm voor loop. Dus als Arjan weer terug is lopen we door richting “Columbia Harbour House”. We moeten en zullen daar eten!

Als we onderweg “It’s A Small World” passeren met maar 5 minuten wachttijd kunnen we het niet laten en gaan naar binnen. Hier doen we altijd “Spot de Nederlandse Poppetjes”. Die we natuurlijk weer gelijk hadden gespot. Kan niet missen. Ze zitten met klompjes aan in een tulp ;-).

De nederlandse poppetjes

De nederlandse poppetjes

Dan vinden we het echt etenstijd. We hebben vandaag geluk Harbour House is open. We geven onze bestelling door bij de kassa en 2 minuten later lopen we met een vol dienblad richting de kast waar de sauzen, bestek, peper, zout, enz. staan. Hier kan je zelf je saus tappen. Ze hebben ook mayo. Deze is een beetje zurig, maar het is mayo (hoe zat dat ook alweer met een gegeven paard?). We hebben pech beide mayotapjes doen het niet. Ik stel voor omdat het beneden best druk om boven te gaan kijken om daar te gaan zitten. Hoera boven staat er ook een mayotap en deze doet het wel. Wij zijn blij :-D.

Mayo!

Mayo!

We zitten lekker bij het raam te eten en mensen te kijken. We zien veel Β “gelijk gekleden”. Dus mensen die hetzelfde shirt o.i.d. aan hebben. Soms functioneel, een grote groep, maar ook veel stellen. We bespreken weer onze tactiek. Omdat de radarboot het doet en we deze hier nog nooit hebben gedaan willen we wel een rondje mee.

Als we het restaurant uitkomen zien we dat de wachttijd bij “The Haunted Mansion” maar 5 minuten is. Ik zeg: “naar binnen!”. We moeten toegeven dat we het verhaal in DLP leuker vinden, maar hier zijn de liftende spoken aan het einde erg leuk.

Als we weer buiten staan kunnen we gelijk de “Liberty Square Riverboat” op. Even een rondje relaxen. Op de boot staat een groepje (wij vermoeden) Japanners. Blijkbaar doen ze heel Amerika in 4 dagen omdat 2 daarvan staand met het hoofd op de reling inslaap zijn gevallen. Tja, wat zei ik ook alweer over relaxen? πŸ˜‰

We merken dat het gaat schemeren en lopen richting “Splash Mountain”. Ook zo’n attractie, met een deuntje dat blijft hangen. We houden het aardig droog bij de “Splash”, maar als we aan het einde van de rit in de file staan naast een waterval houdt Arjan het niet echt droog :-D.

Tijdens "The Drop".

Tijdens “The Drop”.

Hierna is “Big Thunder Mountain” aan de beurt. Deze staat ook in het lijstje van “altijd doen”. De wachttijd verteld ons 20 minuten. Binnen 10 minuten zitten we in het 2de wagonnetje. Het is weer een leuk ritje.

En daarna is het eindelijk tijd voor iets waar we altijd naar uitkijken. Het is tijd voor…………..even de spanning opbouwen hoor……….een “Pineapple Float!”. Dit is ananassap met ananasijs er bovenop. Je moet dit eten met een lepel en een rietje. Wat is dat toch een zaligheid.

Pineapple Float #foodporn

Pineapple Float #foodporn

Om het ijsje even te laten zakken doen we een rondje in “Pirates Of The Caribbean”. Deze is alleen al leuk omdat Jack Sparrow er tegenwoordig een rol in heeft. Deze lijkt heel echt.(@Gadisa: Hou je in! ;-)) De wachttijd is heel gunstig: 5 minuten. Top!

Omdat het hierna net 20.30 is geweest en omdat we een beetje onze voetjes voelen gaan we, weer, naar “The Hall Of Presidents”. Even rustig zitten op pluche. Nou ja, pluche is het niet meer, maar we zitten wel ;-).

Eenmaal weer buiten lopen we naar Tomorrowland. Gewoon omdat het kan pakken we nog een keer “The People Mover”. Kunnen we weer even zitten. Hierna gaan we nog een keer bij Stitch op visite. Mede doordat Arjan vanmiddag te veel werd afgeleid door de “Hillbillies” die naast hem zaten.

Als we weer afscheid van Stitch hebben genomen is het bijna tijd voor “Wishes” het vuurwerkspektakel van Magic Kingdom. We zoeken een mooi plekje op “Main Street”.

Wat kan ik hier nog over zeggen? We hebben wat beeld materiaal, maar dat is toch anders. Eigenlijk moet je het zelf “live” zien, maar voor toch een kleine indruk zijn hier een paar filmpjes.

Als Wishes is afgelopen lopen we met duizende andere mensen richting uitgang. De boot ligt al op ons te wachten. We kunnen gelijk mee. Dat is mooi meegenomen. Als we weer voet aan wal zetten staat het trammetje naar de Villains parkeerplaats al op ons te wachten. Wat een timing. We maken maar 1 stop met de tram en deze stopt zo dat we bijna bij de rij uitstappen waar we geparkeerd staan.

We hebben het geklokt vanaf de tijd dat “Wishes” was afgelopen tot aan de voordeur. Binnen 25 minuten thuis. Wij rekenen het goed. We drinken nog wat en gaan dan naar bedje toe. De blog moet maar even wachten.

Plannen voor morgen (vrijdag de 13de, brrrrr) zijn Seaworld.

 

10577 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2013. Bookmark de permalink.

7 reacties op Dag 14 Magic Kingdom

 1. Yvette schreef:

  Klinkt weer als een heerlijke dag. Hier komt het met bakken uit de lucht op het moment ( zaterdag 14 september, 8.00 uur).
  Tot het volgende blog maar weer. πŸ˜‰

 2. Suus schreef:

  Goedemorgen. Dat was een geslaagde dag zo te lezen. Een hoop dat gedaan. Heerlijk. Fijn dat ik zo door de blog een hoop kan ik voorbereiden voor onze trip.
  Had Arjan geluk met die hillbillies πŸ˜‰
  Dikke x

 3. Marja Bijvank schreef:

  Mijn zaterdag kan niet meer stuk, ik moet echt iedere keer zo lachen over hoe je alles opschrijft. Bedankt ook steeds voor al die foodporn. Krijg ik echt geen trek van πŸ™‚

 4. remenesss schreef:

  Echt weer een te leuk blog…het lijkt wel of je naast me zit, ik hoor het je gewoon vertellen (terwijl ik dan weer in een deuk lig, hihi).
  Mocht je nou “geen zin” hebben in het volgende blog….hou het dan kort.

  Heet…heeeel heet…ontzettend heet…klaar:-)

  Ow…by the way

  Ruzie, dat ga je wel krijgen….met veel mensen vrees ik (inclusief mezelf)
  Wij willen namelijk weer een Echt Peace…peache (wat was het ook alweer?? :-P) logblog;-)
  Whoehooeee! !!!!!!!!

  Knuffel van ons

 5. Marian de Vreede schreef:

  Eten jullie niet te veel word weer veel sporten denk ik. Weer een pretdag

 6. Robert-Jan schreef:

  Wat een (lange) dag !! Enne, zelfs na jouw gemene lachbui, is de gemeenschap van goederen nog in stand πŸ˜‰ ? En tja, Wishes; prachtig !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.