Dag 18 Best Of Day

Als ik rond 2.45 wakker word denk ik dat het al veel later is. Op dat moment voel ik wel een beetje m’n keel, maar besteed er geen aandacht aan en ga weer verder slapen. Rond 7.00 ben ik weer wakker en nu is de keelpijn erger geworden. Ik neem gelijk een trachitol in en pak de Mini erbij. Ik zet er nog wat Apps bij die ik leuk vind en ik lees de reacties op onze blog. Altijd weer leuk wakker worden.

Daarna ga ik uit bed. Vandaag gaat iedereen iets anders doen. Dus we hadden gisteravond afgesproken dat iedereen zijn eigen ontbijt maakt. Wij eten simpel. Gewoon toast met chocopasta (ook zoiets wat we alleen in de vakantie eten). Rond 9.15 gaan we op weg naar Epcot.

De man die bij de parkeerplaats staat om de $15.00 aan te pakken is duidelijk met het verkeerde been uit bed gestapt. Wat een chagrijnige man zeg. Er kan geen “Have A Magical Day” vanaf. Wij rijden snel door. We parkeren de auto op de aanwijzingen van de castmembers.

Omdat we dichtbij staan lopen we naar het park in plaats van met het trammetje. We komen weer bij de bekende tassencontrole. Ik tref Michael. Michael vindt zichzelf blijkbaar erg grappig. Ik deel die mening niet en zeker als hij m’n tas slecht controleerd. De koker van m’n zonnebril mag ik zelf open en de inhoud aan hem laten zien, maar het vakje waar 2 flesjes water inzitten gelooft hij zowel door alleen te voelen. Wie zegt dat daar water in zit? Wat een onzin is dit zeg.

Hoofdschuddend loop ik richting Arjan die zo langs de controle kon lopen omdat hij geen tas heeft. We pakken onze kaarten, scannen ze plus de bekende vingerafdruk en we krijgen weer groen licht.

We lopen gelijk door naar “Soarin”. 25 Minuten geeft het bord aan. Daar doen we het voor. Alles wat langer laten we aan ons voorbij gaan. We genieten weer van het uitzicht.

Hierna vliegen we door naar “Test Track”. De wachttijd hier geeft 50 minuten aan. Dat vinden we te veel. Dan maar naar “Captain EO”. We kunnen gelijk naar binnen. Wat een timing zeg.

Captain EO

Captain EO

Hierna kijken we even op de app van “Undercover Tourist” wat de wachttijd voor Test Track nu is. Die staat nu op 55 minuten. Laat maar. Hierna kijk ik even op facebook en zie bij facebook-vriendin Petra dat er een schietpartij is geweest in Washington. We vinden het schokkend. Zeker als je bedenkt dat er zo slecht gecontroleerd wordt hier.

Om de gedachten te verzetten gaan we met het bootje naar Marokko. We lopen even door de winkeltjes en zien bij het restaurant dat ze “Shawarma” hebben. We hebben nog niet echt trek en lopen door naar Frankrijk. Daar bekijken we de film. Even lekker zitten.

Als we via het winkeltje weer naar buiten lopen hebben we een beetje trek gekregen en we lopen terug naar Marokko. We bestellen beide “Shawarma Chicken and Lamb Platter”. Het smaakt heerlijk, maar het is wel heel veel wat je krijgt.

#foodporn

#foodporn

Na het eten rollen we richting Engeland. Niets bijzonders hier behalve een Pub en wat winkeltjes. We maken een rondje door de winkeltjes. Alle Engelse dingen zijn hier te vinden. Van The Beatles tot The Rolling Stones tot aan Engelse thee. Ook is Doctor Who (de Engelse sf serie die ik volg) flink vertegenwoordigd. Ik zie een mooie poster met alle 11 Doctors erop. Tja, 11, doe ik het wel of doe ik het niet? Eind van dit jaar zal Doctor 11 veranderen naar Doctor 12. Dan vind ik het toch een beetje zonde. Ik doe het toch niet en loop snel door voordat ik me bedenk.

We maken de balans op. Eigenlijk wil ik de film bij Canada nog wel zien, maar dan wordt het weer zo laat voor de andere parken. De wachttijd bij Test Track blijven hangen op 55 minuten en de bol laten we ook links liggen. We besluiten dat we naar de Hollywood Studios gaan. Dan pakken we daar nog even de “Tower” mee.

We lopen naar ons Monster en zetten gelijk de airco aan. Wat een hitte in de auto en dan is lederen bekleding niet zo fijn :-?. We rijden naar de Hollywood Studios. Omdat we al een parkeerkaartje hebben gekocht bij Epcot kunnen we nu, na het laten zien van de parkeerkaart, zo doorrijden. dat is dan wel weer fijn. Meisje bij het hokje zegt tegen ons “Welcome Back”. Kijk dat klinkt alweer veel beter. We parkeren weer de auto op aanwijzingen van de cast members.

We kunnen gelijk met het trammetje mee. Als we uitstappen ga ik weer met de tas door de controle. Ik verwacht dat die nu wel strenger zal zijn na die schietpartij. Stom van mij omdat te denken. Echt, ze kunnen volgens mij er beter mee stoppen.

We scannen weer onze passen en vingerafdruk en we krijgen weer groen licht. We lopen gelijk door naar de “Tower Of Terror”. De wachttijd geeft 20 minuten aan. Daar willen wij het wel voor doen. Met de duimen omhoog gaan we weer naar beneden. De rest van de lift gilt de boel bij elkaar.

Tower of Terror.

Tower of Terror.

Als we weer buiten staan lopen naar de Rock ‘n’ Roller Coaster. 45 minuten. Laat maar. Het is dan ook net 14.00 geweest en dat is bij mij puf-tijd. We zoeken een plekje in de schaduw en ik pak m’n oranje puf te voorschijn en een flesje water om daarna m’n mond even te spoelen. Arjan checkt op z’n appletje het nieuws. Via de CNN App weten we dat er 12 doden bij de schietpartij zijn gevallen. Wat een gek. Ik hoop dat ze hem snel pakken.

We besluiten dat we naar Magic Kingdom gaan. We lopen via de winkeltjes naar de uitgang en pakken het trammetje weer terug. Deze komt langzaam opgang en we denken zelfs dat we moeten duwen. Gelukkig komt dat er niet van. We stappen snel uit als we bij de rij aankomen waar onze auto staat en we vragen ons af of het trammetje de rit naar het park terug wel zal halen.

De zon is rond deze tijd verdwenen achter een paar wolken. Hmmmm, dat hadden we niet besteld. Bij Magic Kingdom kunnen we zelf bepalen waar we gaan staan. Dat is het voordeel al je later komt. We vinden een mooi plekje op rij 2. We kunnen zo naar de monorail lopen.

De tassencontrole is weer slecht en als een vrouw (met haar dochter) naast me vraagt of iemand van de schietpartij in Washington heeft gehoord staat de tassencontrololeur te kijken of hij water ziet branden. De vrouw verteld dat er 4 doden zijn gevallen. Ik vertel haar dat het is opgelopen naar 12. Al pratend lopen we het park binnen. De vrouw en dochter vragen waar we vandaan komen. We vertellen ze dat we uit Nederland komen. Moeder wil weten of wij ook wapens hebben. Ja, die hebben we wel, maar daar heb je een vergunning voor nodig. Zij wil wel in Nederland wonen. Zelfs als de dochter zegt dat Nederland een ander drugsbeleid heeft dan Amerika maakt dat de moeder niets uit.

Wij pakken dit keer het treintje wat rond om het park rijdt. We stappen in Fantasyland uit en lopen door naar Tomorrowland. Arjan wil graag in Space Mountain. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen staat deze niet hoog op m’n lijstje. Maar ja, gemeenschap van goederen en iets met kleine lettertjes ga ik mee. Helaas voor mij is Space Mountain deze keer wel open. 20 minuten wachttijd. Oke, daar gaan we.

Als we nog een stuk of 8 mensen voor ons hebben laat de cast member weten dat ze nog 2 mensen zoekt. 2? Ja! Hier! En zo waren we ineens eerder aan de beurt. We stappen in het racketje (je zit hier achter elkaar en deze gaat niet over de kop zoals in DLP). We worden in beweging gebracht. Arjan zit helemaal hyper achter me. We gaan door de eerste bocht waar gelijk een kodak-moment blijk te zitten. Nou, ik zat nog net niet te gapen. We gaan hard, worden wat door elkaar gehusseld, maar op geen enkel moment vond ik het nodig om te joelen, gillen of zoiets. Arjan heb ik wel gehoord, maar meer vanwege het feit dat hij geshaked werd. (Komt misschien ook omdat hij vrij lang is). Als we weer bij het einde zijn is Arjan gelijk genezen (althans, dat denk ik, zo niet willen jullie hem dan de volgende keer aan deze ervaring herinneren? ;-)). We bekijken nog even de foto en ja, hoor, ik sta er echt heel verveeld op. Hahaha.

Dan is het tijd voor Arjan om de kleine lettertje te lezen van het gemeenschap van goederen verhaal. We gaan naar “Walt Disney’s Carousel Of Progress”. Vind ik persoonlijk ook saai, maar gezien de donkere lucht die we steeds dichterbij zien komen is het geen slechte keuze.

Als we weer buiten staan blijk het nog steeds droog te zijn. We besluiten om naar Pirates te gaan. Als we daar aankomen blijk deze dicht te zijn. Ondertussen is het ook gaan druppelen. Hmmm, wat nu. Laten we naar “Country Bear Jamboree” te gaan. Best grappig en we zitten droog.

Als we daar net binnen zitten te wachten tot de zaal open gaat komt het met bakken te gelijk uit de hemel zetten. Mooie zet vinden wij. Als we na de show weer naar buiten lopen is het weer droog. Wat willen we nog doen. We hebben 1 ding nog nooit gedaan en dat is “Tom Sawyer Island”.

Hier vaar je met een soort vlot naar het eiland en daar kan je door grotten lopen (nu gesloten :-?), een Fort van binnen bekijken en op schommelstoelen aan het water zitten. En dat laatste willen wij wel.

We maken een klein rondje over het eiland en wij kijken een aantal mensen uit de schommelstoelen, maar die snappen de hint niet. Totdat we terug lopen naar het punt waar je weer op het vlot kan stappen. We komen een aantal mensen tegen die daarnet nog op een schommelstoel zaten. Arjan trek een klein sprintje en ja hoor, de stoelen zijn vrij. VAN ONS! Zo, we zitten even, ik maak nog een foto (het bewijs dat we in de stoelen hebben gezeten) en we doen een overlegje. Wat willen we nog doen. De bewolking laat weten dat er ieder moment nog een bui uit kan vallen. We besluiten om nog een “Pineapple Float” te nemen en dan lekker naar huis te gaan.

Arjan in de schommelstoel

Arjan in de schommelstoel

Zo gezegt, zo gedaan. We nemen onze laatste (waarschijnlijk) pineapple float en genieten er nog extra van. Als deze op is lopen we via de winkels naar de uitgang. We besluiten dat we alleen de boot terug nemen als deze er al ligt of net aankomt, maar dat is niet zo. Dan maar weer met de monorail. We lopen terug naar ons Monster. Het is benauwd buiten zo na die regenbui.

Dag Mickey!

Dag Mickey!

We rijden naar de Publix voor de bekende sushi en dan door naar de villa. Eenmaal daar is er niemand thuis. Gelukkig ligt de sleutel in het daarvoor bestemde kastje en we gaan naar binnen. Omdat we net nog het ijsje op hebben zetten we de sushi in de koelkast en trekken onze zwemkleding aan. We gaan even in het bubbelbad zitten. We bedenken dat we volgend jaar weer een vakantie doen waar onze witte dame ook mee kan.

Als we uitgebubbeld zijn komen Rob, Yvonne, Dre en 10 thuis, Ze zijn wezen eten bij Applebee’s en daarna nog een paar kleine boodschapjes gaan doen. Wij eten de sushi op en daarna doet iedereen weer zijn/haar ding.

Morgen is onze laatste dag op de Disneykaart. We hebben plannen om ‘s-ochtends naar Blizzard Beach te gaan. Als het weer meewerkt natuurlijk ;-).

15736 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2013. Bookmark de permalink.

7 reacties op Dag 18 Best Of Day

 1. Marian de Vreede schreef:

  Weer heel veel leuke dingen gedaan groetjes

 2. Suus schreef:

  Een druk en goed gevulde dag. Maar zo teclexen is de vakantie weer bijna om. De tijd vliegt werkelijk voorbij. Geniet nog van die laatste dagen
  Dikke x

 3. remenesss schreef:

  Ik lach me elke keer slap om wat jullie allemaal naar binnen werken!!!:-P
  Lekker gezond enzol, whahaha!!
  Ik zal een paar kroppen sla klaar leggen….niet om te eten hoor, gewoon om naar te kijken en te voorkomen dat jullie een allergische reactie gaan krijgen als je weer een hapje groente gaat overwegen;-)
  Hihi

  Wij nog 2 dagen vrij en donderdag weer @ work.
  Jullie nog even genieten daar en voor jullie het weten kunnen jullie witje weer knuffelen♥♥♥

  Groetjes daar!
  XXX

 4. Corrie schreef:

  Gelukkig dat je geen griep of keelontsteking gekregen hebt!!! Ik begrijp dat jullie “laatste ” vakantiedagen aan het naderen zijn? Wa gaat de tijd toch snel, voor jullie al helemaal, geniet nog maar van jullie kaart vandaag!!
  Corrie

 5. Joke En Gerrit Groeneweg schreef:

  Weer een heerlijke dag voor jullie

 6. Joke en Gerrit schreef:

  Ja dat gaat snel maar jullie hebben er echt van genoten , maak er nog wat moois van en wij genieten hier nog even mee .
  Groet
  Joke en Gerrit

 7. Yvette schreef:

  Ondanks het nare bericht van de schietpartij die toch als een rode draad door jullie dag liep, was het volgens mij een zeer geslaagde dag (zelfs met het onderdeel “in gemeenschap van goederen” en de kleine lettertjes). 😉
  Ik denk dat je de keelpijn via de pc als zijnde een virus doorgesluisd hebt deze kant op. Sinds gisteren heb ik keelpijn, ben snotverkouden en zit met 2x oorontsteking. 😉 Bij mij geen kwestie van een te koude airco maar gewoon een gevalletje “welkom in Nederland”, waar de herfst is begonnen.
  Nog even en je kunt je witte meisje weer in de armen sluiten. Hier bemoeilijkt een ander soort wit dametje het tikken van dit bericht dmv op het toetsenbord van mijn laptop te gaan zitten.. zoiets van, ik wil aandacht en ik wil het nú. 😛
  Geniet nog van jullie laatste dagen in het land van de stars en stripes en ik hoop dat het mooi is vandaag als jullie naar blizzard beach gaan. 🙂 Heb net even gespiekt op een Yputube filmpje, ziet er gaaf uit!! 🙂
  Have fun! xXx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.