Dag 22 Naar Huis

Dan mag je naar huis
Naar huis
Je mag naar huis
Naar huis
Ik wil naar huis
Naar huis
Ik wil naar huis
Naar huis

Deze tekst van Acda en de Munnik heb ik in m’n hoofd deze ochtend. We gaan naar huis. Morgen zien we onze witte dame weer, morgen slapen we weer in ons eigen bedje (niet dat de bedden hier niet lekker sliepen, in tegendeel zelfs, zo goed vind je ze zelden), vanaf morgen weer gewoon, gezond, eten zonder al die toetjes ;-).

Met het inpakken van de koffers kom ik tot de conclusie dat Arjan nog een vrouwelijke kant heeft (naast z’n chocolade tik). Hij heeft in totaal 6(!) paar schoenen. 4 Paar gingen mee van thuis en hier heeft hij nog 2 paar gekocht. Ik kwam met 3 paar aan en ga met 3 paar weer naar huis. Ergens zit er een foutje ;-).

Arjan z'n verzameling

Arjan z’n verzameling

mijn verzameling

mijn verzameling

We zijn vroeg wakker. Iedereen maakt een ontbijtje voor zichzelf. Wij houden het simpel. Toast met kaas en ham. We pakken de laatste spullen in. Genieten nog even van de villa en rond 9.30 gooien we alle koffers in de auto’s en gaan we allemaal een andere kant op. Rob en Yvonne gaan nog even genieten van Aquatica, Dre en 10 gaan naar “Ripley’s Believe It Or Not” en wij gaan richting “Downtown Disney”.

Omdat het nog zo vroeg is, is het lekker rustig met parkeren. We staan vooraan bij het T-Rex restaurant. We lopen langs de winkeltjes. We zoeken nog iets leuks voor onze neefjes. Een kleinigheidje. Ook zoeken we nog een hondenpenning voor aan Eden d’r halsband. We hadden er jaren geleden eentje uit DLP meegenomen, maar die is begin dit jaar gesneuveld. Voor vriendin Essie wil ik ook nog iets leuks meenemen.

We maken op ons gemak een rondje door de winkels. We lopen langs de bioscoop en besluiten dat als we tijd over hebben we wel een filmpje kunnen gaan kijken. Rond 12.00 hebben we wel trek gekregen en we lopen Earl of Sandwich binnen en we lopen gelijk weer naar buiten. Wat een drukte er staan zeker 60 man/vrouw in de rij om een broodje te bestellen.

Wij lopen nog even naar het kerstwinkeltje. Daar kopen we nog een foute kerstversiering voor de kerstboom. Daarna kijken we nog even om de hoek bij Earl of Sandwich, maar daar zit geen verandering in. We besluiten voor een hotdog te gaan en grote cola/fanta.

Die eten we aan 1 van de tafeltjes aan het water op. We genieten van het uitzicht. Als we klaar zijn met eten lopen we terug naar de bioscoop. We kijken even wat er draait en we zien de nieuwste film van Hugh Jackman. Die willen we wel zien, maar helaas, we zijn te laat. De film is al begonnen en de rest lijkt ons niet zo.

172 176 177

We veranderen van plan en rijden nog even naar de Outlets op Vineland Ave. Het is best druk als we aankomen, maar er is nog plek genoeg in de gratis parkeergarage. We maken een rondje winkels en halen nog een Starbucks. Rond 14.30 lopen we terug naar de auto en rijden we naar Sanford Airport.

Onderweg hebben we nog wat files, maar even voor 16.00 rijden we de parkeerplaats bij Alamo op. We halen de koffers uit de auto, krijgen het bonnetje en we bedanken Monster voor de mooie 3 weken dat hij ons zonder problemen overal naar toe bracht. Als we met de koffers weglopen zien we Rob en Yvonne aankomen rijden. We wachten even op ze.

Gezamelijk lopen we naar terminal B. Nou ja, gezamelijk, ik loop voorop, ik moet heel nodig iets voor mezelf doen en dan kan ik gelijk m’n spijkbroek aan doen. Ik vertrouw die berichten over 20 graden in Nederland niet echt, Arjan houdt het bij z’n korte broek en een vest. Het bij het inchecken is het rustig. We zijn gelijk aan de beurt. De koffers zitten beide onder de 23 kilo. Niet slecht gedaan al zeg ik het zelf ;-).

We lopen naar de douane. Ook daar is het stil. We doen de schoenen uit en halen de laptop uit de tas. De iPad’s kunnen gewoon in de tas blijven. We worden beide goed bevonden. Het gaat hier wel even wat relaxter dan op andere vliegvelden in Amerika.

Dan is het wachten tot we gaan boarden. We internetten wat (is ook weer gratis wifi hier ;-)), we delen nog een kleine pizza, en we wachten tot het tijd is.

Wachten

Wachten

Ons vliegtuig

Ons vliegtuig

Als iedereen zit, heet captain Overbeek ons, namens de bemanning, van harte welkom. We vliegen eerst naar Miami om daar nog wat passagiers af te zetten en nieuwe mee te nemen. Deze vlucht duurt ongeveer 3 kwartier. Als we boven Miami vliegen is het donker, maar onder ons lijkt het wel of het nog dag is zo verlicht is de stad. Helaas doordat de cabine nog verlicht is, is het moeilijk foto’s maken :-(. Ook jammer is dat captain Overbeek het toestel niet gladjes aan de grond zet. We hebben ze wel beter meegemaakt 😉

Zonsondergang vanuit de lucht

Zonsondergang vanuit de lucht

In Miami staan we ruim 1 uur aan de grond. Er moet getankt worden en de nieuwe passagiers druppelen ook binnen. Als iedereen binnen is en captain Overbeek zijn praatje heeft gehouden gaan we weer de lucht in. We krijgen al snel eten. De keuze is beef of pasta. De laatste is vegetarisch. Ik wil wel voor de pasta gaan, maar tegen die tijd dat het karretje bij ons is die helaas op.

Daar zijn de Daleks weer. DOCTOR!!!! :-D

Daar zijn de Daleks weer. DOCTOR!!!! 😀

De beef smaakt niet echt lekker. Het toetje laten we beide staan. We eten alleen het broodje en de zalm. We hebben ook niet echt veel trek. Ondertussen kijken we nog een paar films. We krijgen nog een toilettasje met een masker voor je ogen (om te slapen), tandenborstel en tandpasta, sokken, oordoppen en handcreme. Als het licht uit gaat in de cabine proberen we nog wat te slapen. Wat wonder boven wonder nog een beetje lukt en dat zonder het maskertje ;-).

Als de lichten weer aangaan hebben we nog iets minder dan 3 uur vliegen voor de boeg. We krijgen nog een ontbijtje, maar ik ben nog steeds op dat punt dat ik geen trek heb. Dus ik hou het bij het croissantje en de yoghurt.

We landen ruim voor schema. Ik App vriendin Britt of ze nog moet werken, maar helaas missen we elkaar net. We landen aan de ene kant van Schiphol en moeten voor onze koffers helemaal naar de andere kant van Schiphol. Daar staan we nog een tijd te wachten tot de band gaat lopen. Arjan belt ondertussen met valet parking zodat Duzi straks startklaar staat te wachten op ons. Als we onze koffers hebben lopen we met Dre en 10 alvast naar buiten. Rob en Yvonne moeten dan nog even wachten.

Buiten hebben ze het druk met de auto’s. We moeten even wachten. Als we de sleutel hebben en we Duzi goedgekeurd stoppen we de koffers in de auto en als we instappen zien Rob en Yvonne ook in de auto stappen. Dan hebben ze toch nog snel na ons de koffers gehad.

Als we de A4 oprijden is het niet echt te merken dat het zaterdag is. Het is druk. Ik bel naar de opvang dat we weer terug zijn, in de auto zitten en of het goed is of we gelijk doorrijden om Eden op te halen. Dat is geen probleem. Onderweg hebben we nog paar keer  een file. Ja, welkom thuis. Dat hebben we dus niet gemist.

Als we bij het dierenpension aankomen reorganiseren we de koffers zodat Eden ook nog op de achterbank kan zitten/liggen. Als we de deur open doen roepen ze Eden al. Die komt, nieuwsgierig als ze is, om de hoek kijken. Als ze ons ziet rent ze blij rondjes om ons heen ze en ze vergeet weer even te blaffen, maar dat duurt niet lang ;-). We maken nog even een praatje en we horen dat ze zich uitstekend heeft gedragen. Ze was alleen de eerste 3 dagen wat onrustig, maar tot ieders verbazing heeft ze heel goed gegeten :-D. ‘s-Nachts zat ze gezellig met witte herder reu Snow in de kennel en ze eiste ook haar plekje in de roedel en haar mand/kussen op. Als er een nieuwe hond binnen kwam ging ze heel rustig kijken. We hebben gewoon een voorbeeldig hondje ;-). We wensen de mensen van het pension een fijne vakantie en lopen terug naar de auto. Eden springt er gelijk in.

Blije doos ;-)

Blije doos 😉

Eenmaal thuis pakken we de koffers uit en draaien we de eerste wasjes. Omdat ik in de vakantie had bedacht dat we op zaterdag geen zin hadden om boodschappen te doen had ik via Albert.nl de boodschappen doorgegeven. Dus we wachten. Ze komen tussen 16.00 en 20.00. Even na 19.00 komt de kleine vrachtauto de straat in rijden. Wat is dit handig zeg. Omdat we niet echt veel trek hebben eten we een bruine boterham met, echte, Nederlandse kaas. Wat hebben we dat gemist.

We kijken nog even 3 afleveringen van Expeditie Robinson. Met moeite dat wel. Rond 22.30 houden we het voorgezien. Zeker omdat we steeds meer terug moeten spoelen. We gaan lekker slapen. Voor de zekerheid zetten we nog wel even een wekker op 9.00 voor het geval dat ;-).

3755 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2013. Bookmark de permalink.

8 reacties op Dag 22 Naar Huis

 1. Anita Den Otter-Heidman schreef:

  Is vast weer wennen in Nederland!! Ik heb genoten van jullie leuke verhalen! Nog even en dan gaan wij zelf, en wat hebben we er weer zin in!! Mede dankzei jullie verslag!! Toppie!! Groetjes Anita en Len!!

 2. Cora schreef:

  Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn en leuk zeker dat jullie je blije hondje weer om je heen hebt? Ik heb ook heel erg genoten van jullie verhalen en vooral op de manier zoals jij ze schrijft Dann! Zie jullie binnenkort wel weer en leuk hè, Expeditie Robbinson!!!!!!!

 3. mariska schreef:

  Bedankt voor het volgen van jullie geweldige vakantie, veel succes met het wennen weer hier.

 4. Joke En Gerrit Groeneweg schreef:

  Een mooie laatste dag

 5. Joke en Gerrit schreef:

  Ja het zit er weer op en ja het is waar wat Cora schrijft je schrijft het of we er zelf bij zijn .
  Jullie hebben gelukkig niet van die moeilijke woorden zoals R&Y (Birdy Hole ) we begrijpen het na al die Blogs nog steeds niet.
  Bedankt dat we hebben mogen meegenieten van jullie vacantie en we houden het in de gaten voor de volgende Trip.
  Kom rustig bij en ja het gewone leven gaat weer beginnen

  Groet
  Joke en Gerrit

 6. Erik en Ingrid schreef:

  Aangezien we zelf ook even een weekje weg zijn geweest zijn we het hele weekend bezig geweest om de laatste blogs te lezen.
  Erg leuk weer.
  Op naar de volgende vakantie 🙂

 7. Anita schreef:

  Welkom thuis en bedankt voor de leuke verslagen. Ik heb ervan genoten en heerlijk om al die food porn voorbij te zien komen, smullen maar.
  Fijn ook dat de koekjes in de smaak vielen bij Eden.
  Wij hebben inmiddels nieuwe tickets geboekt en zijn al een nieuw blog begonnen. We kunnen weer aftellen.
  Tot een volgende keer.

 8. Suus schreef:

  Jammer het zit er weer op. Alleen nog leuke herinneringen en foto’s terug te kijken. Ik heb genoten van jullie reisverslagen.
  Bedankt
  Dikke kus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.