Dag 5 Little Toot

Het is een gewoonte geworden om rond 3.00 ‘s-nachts naar de wc te moeten. Zo ook weer deze nacht. Vrij snel daarna ben ik weer in slaap gevallen. Het zijn dan ook heerlijke bedden hier in het hotel. Om 6.00 ben ik weer wakker en nu met klaar erbij.

Ik ga uit bed en doe de balkondeur open. Omdat we schuin boven het restaurant/bar zitten komt de ontbijtlucht me tegemoet. Het ruikt naar gebakken bacon. Ik krijg er trek van. Ik geniet van het uitzicht dat zich langzaam van de duisternis los maakt. Ondertussen (en dan op de manier uitgesproken zoals ze dat in de tv-serie Familie Knots altijd deden ;-)) What’s App ik met dinnetje Essie en m’n ouders.

Goodmorning!

Goodmorning!

Rond 7.30 kleden we ons om en gaan naar beneden op de ontbijtlucht af. Als we bij het restaurant zijn kiezen we voor een tafeltje buiten. Juist nu is het lekker buiten. Zo’n 25 graden. Het buffet bestaat uit allerlei lekkers. Als we iets van pancakes, wafels of gebakken eieren willen kunnen we onze serverster Lee Ann roepen.

Ontbijtje

Ontbijtje

Ontbijten met uitzicht op het strand

Ontbijten met uitzicht op het strand

Als we lekker zitten te eten zien we ineens in het water een dolfijn rond zwemmen (helaas te ver voor een mooie foto. De spiegelreflex lag nog in de villa). Wat een mooi gezicht. Ik krijg steeds meer spijt dat we niet langer hebben geboekt. We hebben nu wel een goed excuus om nog een keer terug te komen hier :-D.

Na het eten maken we nog een kleine wandeling over het strand. De temperatuur loopt al snel op. Het is een mooi gezicht om te zien hoe de meeuwen en pelikanen naar de vissen in het water duiken. Halverwege keren we weer om en lopen terug naar het hotel. We moeten uiterlijk pas 11.00 uitchecken. Het is nu rond 9.15. Tijd zat, maar we hebben nog meer plannen voor vandaag.

Die Duitsers zijn ook overal ;-)

Die Duitsers zijn ook overal ๐Ÿ˜‰

Terug op de kamer pakken we onze spullen weer in. We kijken nog 1 keer de kamer rond of we alles wel hebben en gaan naar beneden richting de lobby. We checken uit en we hebben geen rekening open staan. Ja, dat kon ik zo ook wel vertellen ;-). We zetten de spullen in de auto en vertellen onze Garmin dame dat we dolfijnen willen spotten en geven het adres van Little Toot aan haar. Ze beloofd ons dat we er zonder toeristische route komen.

En inderdaad we rijden er in 1x naar toe. We moeten alleen straks even kijken of we iets aan haar uitspraak kunnen doen. Haar Engels is een beetje slecht zullen we maar zeggen ;-). Straks maar even kijken of ze nog een Engels sprekend familielid heeft ;-).

Little Toot doet z’n naam eer aan. Niet alleen de boot is klein, maar ook de ticket booth. We melden ons bij de jongen in het hokje. Gelukkig is de drukte van Labour Day weer voorbij en hij heeft genoeg plek op de boot. Omdat we toch ruim optijd zijn kopen we bij het winkeltje iets verderop Cola, Mountain Dew (het echte spul en niet dat nep spul wat we in Nederland hebben ;-)), een grote fles water, mueslireepje en een klein zakje pinda’s. Zo, nu kunnen we onze vochthuishouding, zouten en suikers op peil houden.

We wachten nog even tot we aan boord kunnen. Voordat we aan boord kunnen worden we nog even, heel toeristisch, op de foto gezet. Het is niet druk op het bootje. We zijn in totaal met 10 man, waarvan nog een Nederlands stel, de kapitein en z’n vrouw. Als alle instructies zijn gegeven kunnen we vertrekken. Kom maar op Flipper!

Little Toot

Little Toot

We varen rustig de haven uit en krijgen te horen wat er in de omgeving te doen is. Ook zien we leuke pandjes aan het water liggen, maar we wachten toch maar even de 10de van de maand af voordat we bij een makelaar naar binnen stappen ;-).

Leuk wonen hier

Leuk wonen hier

Ben blij dat we niet voor deze boot hebben gekozen ;-)

Ben blij dat we niet voor deze boot hebben gekozen ๐Ÿ˜‰

We zijn de haven nog niet uit of we zien iets uit het water springen. Het blijkt een stingray (rog) te zijn. Hij komt een paar keer uit het water vliegen. Het is een mooi gezicht om te zien, maar we komen voor Flipper.

We turen over het water en krijgen ondertussen (daar is de familie Knots weer ;-)) te horen welke bekende Amerikanen hier een appartementje hebben. Ik moet zeggen Mel Gibson en Julia Roberts zitten er leuk bij. Na een half uurtje rond varen zien we ineens een vin boven water. De kapitein zet koers in die richting en kijkt of Flipper mee wil werken.

P9030319 P9030320

Als we dichterbij komen zien we dat Flipper niet alleen is, maar zij heeft een kleintje naast zich zwemmen. Volgens mevrouw Kapitein is de kleine zo’n 3 maanden. Omdat het kleine van oorsprong duwbootje veel golven maakt vinden dolfijnen het leuk (nee, ik ga de grap niet maken) om mee te zwemmen. Het kost ze dan ook minder energie. Ze surfen als het ware mee in de golven. Af en toe keren ze de buik naar boven. We laten ons vertellen dat ze dit doen om de parasieten van hun lichaam af te spoelen.

De dolfijnen zwemmen een tijdje met ons mee en houden het dan voor gezien en verdwijnen in het water. Wij zetten weer koers naar de haven.

Terug in de haven kopen we de foto MET sleutelhanger voor $10,00. Jaja, ook hier proberen we de economie op peil te houden ;-). We laten nog een tipje achter en lopen terug naar de auto. Op de parkeerplaats is het een stuk drukker geworden. Zo druk zelfs dat mensen rondjes rijden. Als we bij de auto staan stop er een auto achter ons. De man achter het stuur vraagt of we vertrekken. Ik wil eerst nog zeggen dat hij voor $10,00 hier mag staan, maar besluit dat grapje toch maar niet te maken :-). Wij rijden weg en de man is blij met de vrijgekomen plek.

Gelukkig hebben we de foto nog.

Gelukkig hebben we de foto nog.

Wij zeggen tegen onze Garmin dame dat we terug naar de villa willen. Ook vraag ik of ze nog een Engels sprekend familielid heeft. Nou, ze heeft nog wel een nichtje die heel goed in Engels is. Nou, doet u die maar.

De weg terug gaat weer soepel. Hoe dichter we bij Orlando komen hoe donkerder de lucht. Toch houden we het droog onderweg. Als we onze afslag nemen na de snelweg maken we een kleine stop bij de Publix. We kopen een bakje Sushi, een, nieuwe, fles zonnebrand (die ging gisteren op het strand wel erg hard) en een fles after sun. Daarna rijden we door naar de villa.

Als we thuis komen zijn Rob en Yvonne al thuis en liggen al te spartelen in het zwembad. Naar schijnt heeft het hier nog flink geregend. Wij hebben er niets van gemerkt.

We nemen ook een duik en we vertellen elkaars belevenissen. Ik What’s App nog even met Essie en m’n vader. Voor de rest doen we het lekker rustig aan.

Aan het eind van de middag maken we ons klaar om te gaan eten. De keus is gevallen op Chili’s. Als we de villa uitlopen mist Arjan de drempel. Volgens Yvonne is hij niet de enige die een memo mist. Rob had het afstapje in het zwembad ergens anders gegokt en maakte daardoor een lelijke misstap. Normaal hebben Yvonne en ik dat probleem.

Bij Chili’s worden we geholpen door Jermaine. We geven onze bestelling door. Yvonne gaat voor de Grilled Salmon With Garlic and Herbs, Rob neemt de Sirloin, Arjan kiest voor de Fajita Trio en ik hou het bij de Spicy Grilled Shrimp Tacos. Het smaakt weer lekker. Er ontgaat Jermaine weinig en hij ziet gelijk dat Rob z’n broccoli niet op heeft. Terwijl hij die zo netjes had weggemoffeld onder z’n servet :-). Omdat we wel een toetje willen maar dit niet alleen op kunnen delen we een toetje. Rob en Yvonne kiezen de Brownie Sundae en Arjan en ik gaan voor de Cheesecake. Ik maak nog de fout om m’n Cola op te drinken. Ja, dat is een foutje hier. In Amerika hebben ze refills. Frisdrank betaal je, in de meeste restaurants, 1x en als je glas leeg is krijg je gratis een nieuwe. Best goed geregeld zou je zeggen, maar 1 sloot Cola vind ik wel voldoende, maar goed ik was dus het principe refills vergeten en we hebben Jermaine die werkelijk dus niets ontgaat. Voordat ik het wist stond er een nieuwe Diet Coke op tafel. Voor de vorm een paar slokjes genomen, maar het was echt te veel.

Als we lekker zitten te genieten van ons toetje staat er ineens een mannetje naast ons met een iets te hoog opgetrokken broek (onder de oksels) en een mega buideltas om z’n middel. Daarin zitten ballonen. Of we een ballonbeest/ding willen. Rob wijst gelijk naar Yvonne dat zij er wel een wil. Ik kan me met moeite inhouden. Ik lig bijna onder de tafel van het lachen.

Yvonne kiest voor een vlinder en ze mag niet 1 maar 2 kleuren ballonen uitzoeken. Wat een feest. De man maakt razend snel een vlinder en ik weet me nog in te houden. Rob geeft de beste man nog een klein tipje en de man gaat naar het tafeltje naast ons. En ik? Nou, mij kan je ondertussen wegdragen. We vragen snel de rekening en vertrekken.

In de auto stel ik voor om bij de Publix wat “ballonen” voor volwassenen te kopen. Dan kunnen we thuis oefenen op het maken van een vlinder :-D. De rest vind het geen goed plan. Jammer hoor.

De vlinder van Yvonne :-D

De vlinder van Yvonne ๐Ÿ˜€

 

Eenmaal thuis verdwijnt Rob naar buiten met z’n Appletje om een honkbalwedstrijd te kijken, Arjan leest op z’n Appletje een boek en Yvonne en ik werken onze blogs bij. Ik heb nog grote plannen om beide dagen op de blog te gooien, maar na dag 4 hou ik het voor gezien. Dag 5 doe ik morgenochtend wel.

Samen met Yvonne kijk ik naar America Got Talent. Rond 22.00 vind ik het wel welletjes en ga naar bed. Morgen weer een dag. Het plan is om naar EPCOT te gaan.

2212 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2013. Bookmark de permalink.

8 reacties op Dag 5 Little Toot

 1. Suus schreef:

  Hey, wat leuk…
  Dus Little Toot is ook wel een aanrader?
  We twijfelen dus ook nog steeds hier… hihi… maar ik vind het superleuk jullie verhalen.

  Tot het voglende verslag were….
  Nog WDW plannen deze week?

 2. remenesss schreef:

  Welwel…that was again a beautiful story!
  I ask myself off why you that joke not make from the flipper. It was think i a nice joke…but that you do it not, was also a surprise effect, so we shall it you forgiven!!
  Good that you found family from the lady that not so good Englisch speak.
  When people speak Englisch when they it not good doing, then you can better your mouthe close holden.
  So that wanted i saying till close.
  Enjoy from the rest of de day and we looken out to the next blogโ™ก
  XXX

 3. Cora schreef:

  Hahaha,wat een superleuke blog weer,je schrijft echt leuk hoor Dann!! En die gekke Es, daar kom ik ook niet meer om bij!!! Maar eh die ballonnen,die lijken me wel wat! ;-). Wij vertrekken morgen,hoop je in Z-Frankrijk ook te kunnen volgen met de Paps en Mams van Es’! Tot later!

 4. Joke en Gerrit schreef:

  Nou hier genieten we van heerlijke dagen hebben jullie.
  Ga nu even naar R&Y de blog en even kijken hoe het met ze gaat.
  Het zullen wel weer allemaal golftermen zijn daar begrijpen wij helemaal niks van maar goed .
  Maak er wat moois van daar en wij lezen trouw mee
  Groet
  Joke en Gerrit

 5. Yvette schreef:

  Ik zag blog 5 staan en kon niet wachten totdat ik uit mijn nachtdienst kwam dus heb hem nu gelezen voordat ik naar mijn werk ga, is weer eens wat nieuws. ๐Ÿ˜‰
  Is Little Toot btw niet een tekenfilm-karakter die zijn eigen film o.i.d. heeft? De naam komt me zo bekend voor namelijk, maar kan het even niet thuis brengen.
  Het vlindertje is een leuk *speledingetje* met een leuk *kloddertje roze hieieieirrrrrr*. Hopelijk knalt ie niet snel kapot anders hoor je misschien ergens ineens *Hands Up!*. ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜›
  Ik ga me nu zo klaar maken voor mijn werk, moet 2 uur eerder beginnen wegens werkoverleg die veelbelovend (not!) kan worden. Ach het wordt betaald zullen we maar zeggen ๐Ÿ˜‰
  Have fun en tot het volgende blog.
  Liefs,

 6. 10 schreef:

  Dit was ook weer een super dag. Zo wil ik ook wel iedere ochtend ontbijten!!!!
  Jammer dat ik je niet kon spreken vandaag,morgen ben ik wel weer een beetje fit.
  Nog een paar dagen stress en dan gaan wij ook jullie kant op.
  Genieten jullie maar heeeel veeeeel van alles.
  Groetjes aan R & Y.

 7. Corrie schreef:

  Superleuk om jullie belevenissen op deze manier te kunnen volgen. Lijkt me een onwijs gaaf gezicht om die dolfijnen zo in het echt (lees vrije natuur hihi )te kunnen zien.
  Jullie boffen ook met het weer, en wie weet volgende keer een weekje in dit mooie hotel? Nou geniet maar lekker verder, wij genieten op afstand een beetje mee,

  Groetjes Corrie

 8. Robert-Jan schreef:

  Lekkere lange dag zo ! En geweldig om bij ontbijt gewoon dolfijnen langs te zien zwemmen … Apart ook altijd, die plaatselijkheid van de buien, jullie alleen maar prachtig weer ! En de vlinder is PRACHTIG !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.