Dag 8 Aquatica en een stukje Magic

Als eerste hartelijk dank voor alle leuke reacties op onze trouwdag! #Lief

Het was waarschijnlijk gisteren nacht gewoon een foutje. Deze nacht ben ik weer om 3.00 wakker. Gelukkig val ik snel weer in slaap tot een uurtje of 7.00. Ik ga uit bed en zet de laptop aan. Even kijken wat er allemaal in Nederland aan de hand is.

Rond 8.30 is iedereen wakker. Rob zet z’n koksmuts weer op en maakt omelet met ham en kaas. Ik ontbijt met m’n stukje cheesecake die ik gisteren mee naar huis had genomen. Als ik die nu niet eet dan komt het er ook niet meer van en dat is zonde.

De gebruikelijke ontbijt foto

De gebruikelijke ontbijt foto

Tijdens het ontbijten houden we de gebruikelijk tactiek bespreking. De plannen zijn ‘s-ochtends naar Aquatica en Arjan en ik willen eind van de middag een parkje pakken. Iedereen rekent het goed.

Na het eten pakken we de handdoeken, zonnebrillen, petjes en factor 20 bijeen en gaan richting Aquatica. Onderweg bedenken Yvonne en ik dat we geen water bij ons hebben. Dan maar een flesje in het park kopen.

Even na 10.00 (openingstijd) rijden we de parkeerplaats op. Omdat Rob een jaarkaart heeft kunnen we gratis parkeren. Dat scheelt toch weer $12.00. We parkeren de auto en lopen naar de ingang. Het is al aardig warm aan het worden.

We nemen een locker (kluisje) voor onze waardevolle spullen en zoeken een paar bedjes op waar we onze handdoeken neer leggen. Gewapend met de cameraatjes gaan we eerst dobberen in een lazy river. Daarna gaan Rob, Arjan en ik naar de “Walhalla Wave” glijbaan. Het wachten duurt best lang als je in de brandende zon staat.

Als we weer beneden zijn pakken we allemaal een zwemvest en gaan de “Roa’s Rapids” in. Een soort van wildwaterbaan. We doen 3 rondjes.

Hierna lopen we terug naar de bedjes en onderweg kopen we nog wat water, chips en popcorn. We zitten net op de bedjes als we zien dat het bij 12.00 uur is. Dan krijgen de Commerson’s Dolphins (Kortsnuitdolfijn) eten en ze doen kunstjes. Volgens Rob ;-).

P9060035 P9060033

We staan in de volle zon bij de dolfijnen te kijken. Best leuk om te zien, maar zonder schaduw houden we het snel voor gezien. Ik begin een kleine hoofdpijn te kweken :-?.

Arjan en Rob pakken nog een glijbaan en ik blijf bij Yvonne in de schaduw zitten. Waarschijnlijk toch te weinig gedronken. Als Arjan en Rob de glijbaan voor de 2de keer hebben gedaan lopen we terug naar de bedjes. Arjan haalt nog een flesje water voor me. Ik blijf achter bij de bedjes en Yvonne gaat met haar mannen harem nog een rondje doen.

Glijbaan

Glijbaan

Ik dut wat weg in de schaduw. Na een half uurtje staat Arjan ineens naast me. Of ik zin heb om terug naar de villa te gaan. Ik vind het best. Dan kan ik mooi een paracetamolletje nemen en even een uurtje op bed liggen.

Op de terugweg maken we nog een kleine stop bij de Gouden Bogen voor een milkshake. We nemen nu wel wijs de “drive-thru” ;-).

Eenmaal thuis neem ik 2 molletjes en ga naar bed. Ik zet voor de zekerheid een wekkertje op 15.30. Als het even mee zit kan ik mooi anderhalf uur rust pakken. Ik val bijna direct in slaap. Als om 15.30 de wekker gaat kom ik uit een diepe slaap zetten, maar de hoofdpijn is wel weg. Mooi!

Op dat moment stapt Arjan de slaapkamer binnen. Het begint buiten harder te waaien en hij denkt dat er regen en onweer opkomst is. We maken ons klaar om een avondshow mee te pakken. Als ik op de app van Undercover Tourist kijk zie ik dat alleen Epcot een avondshow heeft vandaag. De Hollywood Studio’s gaat om 20.30 dicht en Magic Kingdom gaat om 19.00 dicht. Dit laatste in verband met Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party. We besluiten dat we een stukje Magic Kingdom pakken en daarna nog even naar de Studio’s rijden.

Als we weg willen gaan breekt de hel los buiten. Althans zo lijkt het. Donder en bliksem net na elkaar. We wachten maar heel even voordat we de auto instappen. Na een minuut of 10 gaan we poging doen.

Onderweg naar Disney zit er niet naar dat het snel droog gaat worden. We zien het wel. Omdat we wat later aankomen kunnen we parkeren waar we willen. We rijden een flink stuk naar voren rijden. Zover zelfs dat we geen tram nodig hebben om ons naar de boot/monorail brengen.

We kiezen deze keer voor de monorail om naar het park te gaan. Als we op de monorail wachten zie ik dat de Wifi van Disney het hier al doet. Even op Foursquare inchecken ;-). Als we toch zitten te wachten ook even appen met vriendin Essie.

Hallo Mickey!

Hallo Mickey!

Als we aankomen en de gebruikelijke tassencontrole hebben gehad lopen we gelijk richting Columbia Harbour House. We hebben trek in Fish & Chips. Helaas is het restaurant gesloten. Dan maar even ergens anders kijken. We lopen door naar Pinocchio Village Haus. Dan maar daar eten.

P9060045

Als we na het eten weer buiten komen is het nog steeds niet droog. Het is alleen maar harder gaan regenen. We stappen flink door naar The Haunted Mansion. Deze willen we sowieso gedaan hebben vanavond. Het is zo stil dat we zo door kunnen lopen.

Deze Mansion lijkt op die van Disneyland Parijs en hier ga je ook in een lift. Hier (en ook in Parijs) gaat vlak voordat je de lift weer uit mag het licht heel even uit. Normaal ben ik diegene die dan even keihard gil. Gewoon omdat het kan ;-). Als we nu in de lift staan staat er naast een vader en moeder met een meisje van een jaar of 4. Deze stond al te huilen en gillen voordat er uberhaupt iets was gebeurt. Ik bedenk dat ik me vanavond maar in zal houden.

Haunted Mansion

Haunted Mansion

De deuren van de lift gaan dicht en de lift komt in beweging (of niet). De “Gosthost” heet ons “Foolish Mortals” hartelijk welkom. Het meisje staat nog steeds te snikken. Dan komen we aan bij het moment dat het licht heel even uit gaat en er klinkt een harde gil en gelijk is er paniek in de tent. Als het licht aan gaat kijkt Arjan me vragend aan. He! Ik was het niet. Een man achter mij komt niet meer bij. Hij was de veroorzaker. Het kind is zo geschrokken dat we die niet meer horen. Die heeft een duidelijk een trauma opgelopen.

Na dit griezelfestijn lopen we weer naar buiten. En……Het is nog steeds niet droog. We bespreken onze tactiek. We pakken, in het kader we komen er toch langs, nog even “The Hall of Presidents” mee en gaan daarna terug naar de villa. We verwachten niet dat het nog droog gaat worden binnen nu en  20.30.

Zo zegt, zo gedaan. We moeten even wachten tot de zaal open gaat. Als de zaal open gaat zoeken we een plekje in het midden uit. Achter ons zitten 2 dames. De voorstelling begint en de dames gaan even gezellig kletsen. Zeg, doe dat lekker in je eigen tijd wij willen de voorstelling zien!. Nadat Arjan 2x geïrriteerd heeft om gekeken houden ze eindelijk op.

Lincoln

Lincoln

Na de voorstelling lopen we de regen weer in. Via de winkels, dan komen we nog een beetje droog over, lopen we naar de uitgang. We pakken weer de Monorail naar de parkeerplaats en lopen naar de auto en rijden terug naar de Waterlily.

Eenmaal thuis zet Arjan, tot grote vreugde van Yvonne, koffie en ik begin aan de blog. Onze fans moeten wel te lezen hebben morgenochtend bij de koffie/ontbijt.

10033 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2013. Bookmark de permalink.

8 reacties op Dag 8 Aquatica en een stukje Magic

 1. Yvette schreef:

  Mijn laatste verhaaltje voor het slapen gaan van deze week want mijn nachtdienst zit er op. 😉 Jammer dat het zulk rotweer was, hopelijk morgen beter weer. Geniet maar lekker verder, doe ik ook iedere keer als ik je blog lees. 🙂

 2. Suus schreef:

  Wederom een heerlijke dag. Jammer van de regen maar dat mag de pret niet drukken.
  Dikke x

 3. Robert-Jan schreef:

  Lijkt overal flink mee te vallen met drukte; september is gewoon ideale periode. Alleen jammer dat er geregeld wat flinke buien kunnen zijn. Nou was dat dit jaar in juli ook, dus zegt ook niet alles. Toch weer even wat leuke dingen in MK meegepakt, maar jammer dat het bleef aanhouden … Maar relaxen in die (mooie) villa is ook geen straf !

 4. remenesss schreef:

  Ach…wat je zegt, is goed voor de plantjes
  Whahaha!

  (Zoekt ondertussen de zelfde smiley:-P)
  Hopelijk vandaag weer een mooi zonnig dagje♥
  X

 5. Corrie schreef:

  Hee daarvakantiegangers

 6. Jammer van de regenbui sávonds maar voor de rest een prima dag met een lekker koppie koffie als afsluiting.

 7. 10 schreef:

  Als ik de hoofdpijn niet mee tel, was het weer een superdag!
  Bij er R & Y las ik de moeite die jullie hebben gedaan
  [vooral A] om de walker in elkaar te zetten.
  lief hoor!!!!
  doei 10

 8. Marian de Vreede schreef:

  Weer volop genoten ga zo door veel plezier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.