Dagje de toerist uithangen in Parijs

Rond 6.30 ben ik wakker. Het heeft vannacht wat geonweerd. Ik heb daar wel iets van meegekregen, maar niet veel blijkt achteraf.Ik ga me aankleden en naar de woonkamer. Ik gooi daar gelijk beide tuindeuren open. Even de warmte er uit jagen. Ik werk ook gelijk de blog van gisteren bij. Als de rest ook wakker is, knagen we een simpel ontbijtje weg. We bespreken even wat we in ieder geval willen zien in Parijs.

Rond 8.05 uur stappen we in de auto’s en rijden we naar Disney. Daar kunnen we met de jaarkaarten van Jort en Suus weer vooraan staan.

Als we de auto’s weer achterlaten op A3/A4, lopen we naar het station en pakken daar de metro/trein naar het station bij de Eiffeltoren. Het is wel zoeken welk kaartje we precies moeten hebben en welk perron.

Het is nog erg rustig in de metro/ trein. Een paar haltes later loopt de wagon waar wij in zitten goed vol. De Fransen beginnen laat met hun werkdag.

We als uit de trein stappen en weer bovengronds komen, lopen we zo tegen de Eiffeltoren aan. We hangen gelijk de toerist uit. We nemen van alle kanten foto’s. Ja, ook de foute foto’s. We eten uiteraard ook nog een crêpe. ?

Daarna lopen we over de brug (geen idee meer welke) over de Seine richting Arc de Triomph. Eenmaal daar aangekomen laten we onze QR code scannen of we wel gezond zijn en kopen allemaal een ticket om naar boven te gaan. Het blijken 284 treden te zijn ?. We smokkelen een beetje met de mondkapjes en hangen die onder onze kin.

Eenmaal boven genieten we van het uitzicht. Het is wel bewolkt, maar de temperatuur is goed te doen. Hier maken we ook weer de nodige foto’s.

Als we weer naar beneden lopen komen we een paar verdiepingen lager in een souvenierswinkeltje uit. Daar kopen we nog een magneetje voor op de muur in de keuken.

Boven op de Arc de Triomph hadden we besloten dat onze volgende stop het Louvre zou worden. Een blik op Google Maps leert ons dat het zo’n 45 minuten lopen is naar het Louvre. We besluiten daarom de metro te nemen.

Als we het metrostation uitlopen, lopen we gelijk tegen het Louvre aan. We nemen weer de nodige foto’s. Ook weer de foute foto’s ?.
Ook wanen we ons Dan Brown en gaan op zoek naar de Rose Line. Suus vind de Rose Line met wat behulp van een paar bewakers.
Manon, Joost, Arjan en ik voegen ons snel bij Suus en we maken weer de nodige foto’s.

De temperatuur begint weer aardig op te lopen en we snakken naar het zwembad op het park. We besluiten om de metro/trein weer terug naar Marne la Vallee te nemen.

Als we, na een minder volle metro/trein, aankomen op het station bij Disney, splitsen we op. Jort, Joost en Manon gaan een paar boodschapjes halen en Arjan, Suus en ik gaan alvast terug naar de villa.

Daar pakken we onze zwemspullen en gaan een paar bedjes/stoelen confisqueren bij het zwembad. Het blijkt achteraf niet echt nodig te zijn. Het is een stuk minder druk dan afgelopen dinsdag.

Wij liggen al lang in de lazy river te spartelen als de rest bij ons komt. Suus en ik blijven lekker in de lazy river dobberen en de rest gaat een glijbaan of iets dergelijks pakken.

Wat later gaan Suus en ik even een kijkje nemen in het golfslagbad. We staan te wachten op een golf en die laat lang op zich wachten. Als we het bad een beetje observeren zien we een stelletje dat het wel erg “gezellig” heeft samen. Zo “gezellig” dat wij bang zijn dat ze het bad straks moeten sluiten om schoon te maken #zaadlozing. Daar zitten wij niet op te wachten en we lopen terug naar de lazy river.

Daar zien we even later security staan bij een badmeester. De badmeester wijst wat naar de andere kant van het bad en de mannen gaan die kant op. Ramptoerist als Suus en ik zijn, volgen we gelijk. Een stelletje jongens maakt flink wat herrie in het bad. Ze worden aangesproken en even later verlaten ze het bad. Wij, nog steeds de ramptoerist uit hangend, zwemmen snel de lazy river rond. De jongens zijn verhuisd naar het andere buitenbad en de security loopt weer naar binnen ?.

Suus en ik maken nog een paar rondjes en besluiten, nu het zonnetje nog een beetje schijnt, op te gaan drogen bij de bedjes/stoeltjes. Een half uurtje later komt de rest er ook bij.

Weer iets later houden we het voor gezien. We hebben best trek gekregen. We kleden ons half om en gaan terug naar de villa.

Daar bakken we de hamburger en warmen we de worstjes op. Gewoon een broodje hamburger/knakworst en dat smaakt prima ????.

Na het eten duik ik nog even in het bubbelbad. Nu kan het nog. Ik gooi er ook nog een bruisbal in ??. Gewoon omdat het kan ?.

Na het badderen pak ik de koffer vast voor een deel in. Morgen moeten we deze villa helaas weer verlaten. We gaan nog wel naar de Disneyparken. Nog een paar attracties doen en nog wat souveniertjes kopen ?.

60 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Disneyland Paris 2021. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.