De tickets voor de parken zijn binnen!!!

Op vakantie gaan is altijd leuk, maar de vakantievoorpret is misschien nog wel leuker 😉 . Met nog maar 50 dagen te gaan voordat we in het vliegtuig stappen, moeten we, bij sommige dingen die we willen doen, nu actie ondernemen.

IMG_5074

Zo ook de entree tickets voor de parken. Over WDW (Walt Disney World) valt niet over te discussiëren. Als Disneyfan (en dat ben ik) moet je daar gewoon naar toe. Omdat we dit jaar ook Universal en Islands of Adventure willen doen kan de prijs aardig oplopen. We bekijken de site undercover tourist. Daar heb je de keus voor WDW tickets. De keuzes zijn 1 tot 10 dagen entree, met hopper optie, zonder hopper optie, wel de waterparken en extra’s, zonder waterparken en extra’s en ga zo maar door. Om de prijs een beetje te drukken bedenken we dat we 5 dagen nodig hebben voor WDW. 1 Dag om naar een waterpark te gaan en 3 dagen voor de parken en Animal Kingdom doen we dan op de 5de dag bij de “Best of Day”. De kaarten zullen 14 dagen geldig zijn en dat gaat in als je je eerst park binnen gaat. Bij de Universal/Islands of Adventure hadden we bedacht dat 3 dagen wel voldoende zou zijn. Voor beide parken 1 dag en dan hier ook een “Best of Day”. De prijzen zijn in dollars en die heeft wel eens beter voor gestaan, voor ons, in het verleden :-/ .

We vinden het aardig aan de prijs en de dagen bijhouden vinden wij ook niet handig. Toen we in 2013 in Orlando waren hadden we WDW tickets die 14 dagen lang geldig waren en met hopper optie. Eigenlijk zoeken we zoiets weer.

Dus we zoeken verder en we komen uit bij Attraction Tickets Direct. Deze site heeft een .de (de Duitse versie), een .ie (de Ierse versie) en een .co.uk (de Engelse versie). De Duitse en de Ierse hebben het gemak van betalen in Euro’s, maar hebben hetzelfde assortiment als Undercover Tourist. Bij de Engelse versie betaal je in ponden, maar daar kan je wel tickets kopen voor WDW en Universal/Islands of Adventure die je gewoon 14 dagen het recht geven om de parken in en uit te lopen. Dat zoeken we, maar de pond staat nog minder gunstig dan de dollar tegenover de euro.

Gelukkig volgen wij het nieuws zo nu en dan en we weten dat de Engelse, volgens het nieuws, graag uit de EU stappen. We besluiten om af te wachten met het bestellen van de tickets tot het Engelse volk heeft gekozen. Wat de uitkomst ook zal zijn, naar mijn mening zal de pond gaan schommelen. De geldkoers is nu eenmaal geen fan van onzekerheid 😉 . Dus wachten wij vol spanning 23 juni af. Dan gaat het Engelse volk naar de stembussen.

De avond van de 23ste volgen wij de ontwikkelingen op de voet. De volgende morgen kijken we gelijk wat Engeland heeft gestemd. De Brexit lijkt een feit te zijn en de pond is flink onderuit gegaan. Omdat ik die vrijdag toch tot 13.00 moet werken, stel ik voor dat Arjan de cc thuis laat en dat ik dan in de middag de tickets bestel voor de parken. Stel je voor dat de pond toch nog ineens omhoog komt krabbel 😉 . Zo gezegd, zo gedaan. Ik bestel de tickets, ik vul ons adres in, ik vul in dat we uit Nederland komen, met andere woorden ik vul alles netjes in. Aan het eind van deze vragenlijst kan ik kiezen hoe ik de tickets bezorgt wilt hebben. Ik kan kiezen tussen: “Standard Delivery – within 7 days of full payment: £0.00” of “Priority Delivery – within 3 days of full payment: £8.95” of “Next Working Day (fully paid orders before 4pm, Monday to Friday): £10.95” of “Overseas Postage (for Non-UK Residents): £25.00”. Omdat “Priority Delivery” staat aan gevinkt (en niet verspringt bij het zien dat we uit Nederland komen, wat mij logisch had geleken), verplaats ik het vinkje (je bent Nederlander of niet) naar “Standard Delivery”. Ik heb er geen moeite mee om er een paar dagen op te wachten. Ik vul de rest van de gegevens in en verstuur de bestelling. Vrijwel direct krijg ik mail dat de bestelling is aangekomen en ze het in behandeling nemen.

We wachten een week. Ondertussen heb ik op het forum gelezen dat sommige 11 werkdagen moesten wachten op hun bestelling. Dus we wachten nog geduldig een week. Na die week versturen we, nu iets wat minder geduldig een mail met de vraag of zij kunnen zeggen hoe lang het nog gaat duren. We krijgen een mailtje terug met excuses, maar ze waren vergeten om ons een mailtje te sturen dat we toch een “Shipping Fee” van £25,00 moesten betalen. Oké, prima en we mailen dat we dat gaan doen en of zij dat iets van een rekeningnummer kunnen mailen. Het blijft weer stil. Dinsdag waren we het wachten zat! Als we op de site kijken voor het telefoonnummer, dan maar een duur telefoontje er tegen aan gooien, ziet Arjan dat je ook live met ze kan chatten. Dat scheelt weer in de telefoonkosten 😉 . Arjan zit een tijdje over en weer te chatten. Degene aan de andere kant van de chat geeft een rekeningnummer waar wij niets mee kunnen. Arjan vraagt of ze niet een IBAN hebben. Dat wist degene niet. Ze hadden wel PayPal. Nou, daar kunnen wij wel wat mee. We zouden nog een mailtje krijgen met hoe en wat en daarmee was de chatsessie afgesloten.

Inderdaad kregen wij diezelfde avond nog een mail met een PayPal verzoek. Gisteren gelijk het geld overgemaakt en een mail gestuurd dat het geld was overgemaakt en de vraag of ze a.s.a.p de tickets konden verzenden.

Zo’n 3 uur later kregen wij een mailtje dat het geld was ontvangen en dat ze de tickets hadden verzonden. Gisterenavond kwam er een berichtje binnen dat FedEx onze bestelling had opgehaald en morgen (vandaag dus) kwam afleveren.

Helaas moesten wij allebei werken vandaag, maar gelukkig hebben we aardige buren die het geen probleem vonden om onze bestelling aan te nemen.

IMG_5069

Dus eindelijk, na lang wachten, hebben we eindelijk onze tickets binnen. En het leuke is (daarom hebben we ook voor deze tickets gekozen) de WDW tickets komen met een “FREE Disney Memory Maker worth $169”. We kunnen ons dus door de fotografen van WDW laten vastleggen zonder dat we een fototoestel (wat niet zal gebeuren, denk ik zo 😉 , maar het kan) hoeven mee te nemen naar de parken. “Travel light” zoals ze dat zeggen 😉

Tot slot nog even over het vloggen. We zijn nog steeds aan het oefenen. Zo hebben we een vlog over de KiKa Run die Arjan liep met Team SheepSheep. Iedereen bedankt die geld heeft overgemaakt! Was een top bedrag!

Wij zijn er met mijn verjaardag een weekendje tussenuit gegaan en daar is ook een vlog van. 4 Dagen in 1 vlog en we moeten nog wat oefenen met de “time laps” op de GoPro.

En de laatste vlog is van de Rotterdam Urban Trail die Arjan samen met Mandy en Jurre liep afgelopen zondag en de bbq bij Arie en Marian.

Je kan je ook abonneren op ons YouTube kanaal. Is gewoon gratis en je mist dan geen vlog meer als we straks in Orlando zijn 😉 .

211 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016, Vlogs met de tags , , . Bookmark de permalink.

7 reacties op De tickets voor de parken zijn binnen!!!

 1. Esther Sloof schreef:

  Nog 50 dagen, dat is zo voorbij, eerst maar even andere blogjes lezen om in de mood te komen!
  Leuke vlogs!

 2. Corrie schreef:

  Gelukkig dat jullie de tijd hadden om te wachten op de tickets…. Je zal maar wegmoeten ? Maar fijn dat het qua kosten scheelt en jullie nu de gewenste tickets hebben!! Weer een stukje voorpret erbij ….

  Jeetje de tijd gaat trouwens wel snel nog maar 50 dagen!!

  Fijn weekend alvast.

 3. mariska schreef:

  Handig die uitwisselingen van ervaringen via het forum. Ik heb zelf recent ook bij Attraction tickets priority aangekruist en kreeg keurig een mail dat dit voor UK only was, omdat ik de tijd nog had ook voor de gewone optie gekozen en had alles binnen 5 dagen in huis en het teveel betaalde geld van priority na 1 dag al teruggestort gekregen via de cc.
  Met jullie vlogs gaan jullie zorgen dat wij nog even kunnen nagenieten als onze vakantie er weer op zit, lekker!

 4. Robert-Jan schreef:

  Hahaha, iemand die blij is met de Brexit !!! Maar ik moet toegeven, hele slimme actie !!! Mooi vooruitzicht in ieder geval !

 5. Yvonne en Rob schreef:

  Goed geregeld !!! Gaat opschieten nu 😉

 6. Gadisa schreef:

  een tip voor de volgende keer, op disney.ie dus de officiele site, hebben ze ook aanbiedingen.
  deze lopen tot 31 Juli [de aanbieding dus, de ticket zelf tot zomer 2017] en ook daar heb je een 14 dagen entree met de hele rambam, toegang tot alles op het resort en memory maker voor de prijs van 7 dagen.
  erg makkelijk omdat je deze ook via de mail krijgt en dus meteen aan je magic band kan linken.

  het schiet nu echt bijna op, ik ga jullie avonturen zeker lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.