Disney Hollywood Studios

Ik ben rond 7.30 uur wakker. Ik lees wat bij op Facebook en de nieuwssites. Ook werk ik de blog bij van gisteren. Het ontbijt is weer lekker simpel, kwark met granola. De rest van de ochtend brengen we al relaxed/blog schrijvend door. 

Rond 11.00 uur zoeken we de spullen bij elkaar, vullen de koeltas met ijsblokjes, water en Gatorade en vertrekken we met Rob en Yvonne richting de Disney Hollywood Studios.

We tikken weer $22,- af en parkeren op Donald Music 214. Het treintje staat al klaar. We stappen gelijk in. Het treintje gaat rijden en voordat de castmember alles kan vertellen, stopt het treintje 100 meter verder ?. We stappen licht verbaasd uit en dan moeten we nog een eind lopen naar de ingang. Ze zijn bij DHS flink aan het verbouwen en zo ook de parkeerplaats. 

Als we uiteindelijk bij de ingang komen, moeten Rob en Yvonne nog een kaartje kopen. Ze gaan in de rij staan. Ze staan duidelijk in de verkeerde rij en ik ga kijken of er nog kassa open zijn waarbij de cassiere niets te doen heeft. Ik vind er 2 en roep naar Rob en Yvonne dat er 2 vrij zijn. Hier ben je gelijk aan de beurt ?. Ze kopen 2 kaartjes en ze mogen naar binnen. 

Arjan en ik pakken gelijk een fotomomentje mee en we lopen via de winkeltjes richting the Tower of Terror. Rob gaat met ons mee de Tower in en Yvonne gaat lekker in de schaduw op een bankje op ons wachten. 

Als we weer buiten staan zien we dat de wachtrij voor Aerosmith, Rock & Roller Coaster meer dan 1 uur is. Deze slaan we nog even over. 

We lopen door naar de Kleine Zeemeermin, maar daar is de wachttijd ruim 20 minuten voor de volgende show. We willen graag nu verkoeling. Walt Disney Presents, wat naast de Kleine Zeemeermin zit, biedt uitkomst. Het is een tentoonstelling over Walt Disney, de verschillende parken en verschillende films. Aan het einde kan je nog naar de film over het het leven van Walt bekijken. Wat wij dan ook doen. We appen ondertussen weer met Jort en Suus. Zij lopen net het park in. 

Als we na de film buiten stappen, lopen we richting Star Wars Launch Bay Theater. Daar zien we een Behind-the-Scenes film over de nieuwe generatie Star Wars makers. 

Na Star Wars appen we naar Jort en Suus. Zij zijn een Magicband aan het uitzoeken. We spreken af dat wij naar de Muppets 3D gaan en dat we hen buiten ontmoeten. 

De Muppets blijft grappig en als de film is afgelopen, krijgen we een appje dat Jort en Suus op het terras zitten van het restaurant PizzeRizzo. We lopen daar naar toe. 

We drinken wat en we kletsen wat. Rob en Yvonne besluiten om de tijd te doden voordat we gaan eten, wat attracties op eigen houtje te gaan doen. De rest gaat naar het nieuwe Toy Story Land. 

We hebben, met dank aan Jort, een fastpass voor Toy Story Mania. Deze is altijd kneiter druk ?. Wachttijden van 90 minuten zijn eerder gewoon dan een uitzondering. Vandaag staat de wachttijd op 45 minuten. Dus deze fastpass is van harte welkom ?. 

Omdat we hem door de drukte nog nooit hebben gedaan, is dit voor ons de eerste keer. We snappen nu waarom. Wat een te gekke attractie is dit zeg! Je moet op doelen schieten en, zowaar, win ik het van Arjan ????. Suus en ik pakken ook nog even een fotomomentje.

Hierna lopen we naar het 50’s Prime Time Café. Het restaurant is helemaal ingericht naar mama’s woning in de jaren 50. Dus ook netjes servet op schoot, ellebogen van tafel en niet met volle mond praten. 

We hebben afgesproken om elkaar buiten te ontmoeten. Christen & Co komen net na ons aan. Rob en Yvonne laten nog even op zich wachten. Ze hebben ook Toy Story Mania gedaan, maar moesten in de gewone rij staan. 

We krijgen 3 tafels toegewezen. Christen & Co bezetten 1 tafel. Jort z’n ouders zitten samen met Rob en Yvonne aan een tafel en wij delen de tafel met Jort en Suus. 

Het eten is heerlijk. Wij delen met z’n vieren een mandje met uienringen. Zalig! Het vlees is ontzettend mals ????. Het toetje, de cheesecake die Suus en ik delen, is ook zalig ?. Het is dan ook Southern Comfort Food. Opvallend is ook dat ze de tijd nemen. Je staat niet binnen een uur weer buiten. Omdat Arjan het toetje van Yvonne verder op eet, omdat Yvonne vol zit, krijgt hij van Laura, onze serveerster, een sticker. Hij is nu lid van “The Clean Plate Club”.

Als we klaar zijn met eten, betaald hebben en weer buiten staan, splitsen we weer. Jort en Suus gaan samen met Christen & Co naar Toy Story Land en wij gaan Aerosmith Rock & Roller Coaster. De wachttijd is nu maar 30 minuten. Yvonne blijft buiten wachten. Wij vinden het thema hier leuker dan in DLP. 

Als we deze hebben gedaan, lopen we naar de uitgang. Het treintje nemen we niet en lopen het kleine stukje naar de auto. 

Tegen 20.00 uur zijn we weer thuis. Arjan en ik gaan nog even zwemmen. We kijken nog wat tv en rond 22.00 gaat bij iedereen wel het lichtje uit. 

Morgen weer een nieuwe dag. 

90 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018. Bookmark de permalink.

2 reacties op Disney Hollywood Studios

  1. Pa arie schreef:

    Weer een indrukwekkende dag schitterend

  2. Yvonne schreef:

    Was een leuke dag, het eten was erg lekker en… gezellig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.