Disney’s Hollywood Studio’s en Epcot

En weer rond 6.00 uur wakker. Het lukt me gewoon niet om langer te slapen ?. Ach, dan maar een rondje internet. Eerst lees ik de reacties op de blog. Altijd weer leuk als mensen reageren. Dan nog even op Facebook rond kijken en de mail checken. Dat laatste bestaat voornamelijk uit spam ?. Rond 7.30 ga ik eens buiten kijken. De temperatuur is nu aangenaam na die hoosbui van gisteravond.

image

Als Arjan ook wakker is nemen we een duik in het zwembad. Rob en Yvonne maken zich klaar voor een dagje golfen en wij gaan straks eerst naar de Hollywood Studio’s van WDW en later op de dag willen we nog even naar Epcot.

We zoeken camera’s, batterijen voor de camera’s , snoertjes, telefoons en batterypack bijeen en stoppen het in de rugzak. Ook verdwijnen daar nog 4 bagels en 2 flesjes water in. Rond 10.00 uur stappen we in de auto en zetten koers naar Disney’s Hollywood Studio’s.

We betalen $20,- aan parkeergeld ?. Zoals ik altijd zeg: “cool kijken en pinnen”. In dit geval “cool kijken en cash aftikken” ?. Maar voor die 2 tientjes kunnen we voor de rest van de dag ook bij de andere parken “gratis” parkeren.

We staan bij Goofy Film rij 28. Het treintje zien we zo vlak voor onze ogen vertrekken, maar de volgende komt al aanrijden.
Bij het park gaan we weer door de befaamde tassen controle. De man kijkt onze kleine rugzak heel goed na. Ze hebben tegenwoordig een extra controle, wij mogen nog door de detectiepoortjes. We worden goed gekeurd alleen Arjan heeft zijn Mud Master shirt aan en daar zijn toch wel wat vragen over. De man van de controle vraagt aan Arjan of hij op een beestje lijkt wat graag door de modder rolt. Omdat de beste man het netjes wilt houden noemt hij het beestje niet bij naam en Arjan kijkt hem vragend aan. Ik vul de naam wel in voor de man: a pig! ?

Lachend lopen we door. Bij de poortje scannen we onze pasjes en vingerafdruk en we zijn welkom ??. We lopen gelijk richting The Tower Of Terror. Het is maar een 30 minuten wachten volgens het bordje buiten. We lopen naar de ingang en daar krijgen we van een cast member een pasje. Deze moeten we aan het einde inleveren. Zo kunnen ze kijken wat de nieuwe wachttijd is. Uiteindelijk mogen we al na 10 minuten de lift van de tower of Terror betreden.

image

Als we weer buiten staan fiksen we een fastpass voor Aerosmith. We eten een meegenomen bagel en drinken wat water. Daarna willen we even afkoelen in een winkeltje, maar we komen 2 cast members/acteurs tegen en die zitten goed in hun rol. We maken een leuk praatje met ze en zij weet zelf Arjan z’n beroep te raden ?. Zij wil graag weten hoe we elkaar hebben ontmoet en hij vind dat ze dat niet zo kan vragen ?. Voordat ieder weer zijn eigen weg gaat maken we nog een leuke selfie en we leren aan ze hoe je het makkelijkste Goodbye zegt in het Nederlands: “Laterrrr” ?. “Tot ziens” was te lastig ?.

image

Deze 2 waren echt heel leuk en zaten helemaal in hun rol.

Deze 2 waren echt heel leuk en zaten helemaal in hun rol.

We lopen het winkeltje binnen en ik zie eindelijk een leuk betaalbare bril die ik straks in de zwemparken kan gebruiken en ook koop ik nog een leuk petje met Arjan z’n bouwjaar er op. Laat het nou net zo zijn dat WDW in 1971 werd geopend ?

Daarna is het tijd voor de Aerosmith rollercoaster. Ik vind persoonlijk deze versie leuker dan in Parijs. Als we weer buiten staan bekijken we de wachttijden.

image

The Great Movie Ride heeft volgens de app maar 20’minuten wachttijd. Daar doen wij het wel voor ?. Als we de filmzaal in lopen (onderdeel van de wachtrij) staat er naast de ingang een cast member met een bord dat hij zoekt naar party’s of 2. Eh….wij hebben een party met 2! De cast member laat ons door en we lopen richting de ingang van de attractie. Daar moeten we nog even wachten, maar binnen “no time” zitten we in de wagen die ons langs allerlei scenes van beroemde films rijdt.

image image

Als we weer buiten staan zien we een kraampje waar de ijs en pretzels verkopen. Lekker! We delen een zoute pretzel (beetje te zout, maar met dat warme weer wel erg welkom) en we delen ook een frozen strawberry lemonade (die was weer erg zoet, maar ook erg lekker.

image

De photopass die bij onze kaarten zit is echt geweldig! De kans is groot dat we de volgende keer weer een photopass nemen

De photopass die bij onze kaarten zit is echt geweldig! De kans is groot dat we de volgende keer weer een photopass nemen

Hierna pakken we Star Tours mee. Ook weer erg leuk en dan lopen we richting uitgang, pakken de tram en lopen naar de auto. We gaan naar Epcot.

image image

image

Voordat we naar Epcot gaan pakken we deze foto's nog even mee.

Voordat we naar Epcot gaan pakken we deze foto’s nog even mee.

Bij Epcot aangekomen gaat Arjan door de tassen controle en ik mag door de metaaldetector. “All Clear ” natuurlijk ? en Arjan is ook goed bevonden ?.

Om lekker af te koelen gaan we de grote bol in. Dit altijd een fijne attractie om even bij te komen en af te koelen. Als we weer buiten staan bekijken de wachttijden voor Soarin’ en Test Track. Voor Soarin’ staat 40 minuten en voor Test Track bedraagt de wachttijd 50 minuten. We besluiten dat we een rondje om de wereld gaan maken en vanavond, als iedereen een plekje gaat zoeken voor de eind show “IllumiNations: Reflections of Earth”, nog een keertje te gaan kijken.

img_0704

Ondertussen spreken we onze Disney/Marvel vrienden, Jort en Suus, op WhatsApp. Jort heeft een uitdaging voor ons. The Beverly Challenge ?. Het zit naast de Starbucks. Oké, wij gaan op zoek. In de Coca Cola winkel hebben verschillen frisdrank apparaten staan waar je smaakjes frisdrank over heel de wereld kan proeven. We hebben het gevlogt en ik hoop het resultaat in het weekend online te gooien. Jaja, cliffhangertje!?

img_0733

We beginnen onze wereldreis bij Canada. De film blijft mooi en leuk om naar te kijken
Iedere keer bij het zien van de film, bedenk ik dat we ooit een keer ook die kant op moeten voor de vakantie.

We lopen door naar Engeland. We kijken in de winkeltjes en daar zie ik een leuk tanktopje van Doctor Who. Ik twijfel of ik hem zal kopen. Ik vind $29,- net iets te prijzig. Ik hang het shirtje (voorlopig) nog terug in het rek.

Bij Frankrijk kijken we de film. Deze is wel aan een update toe. Volgens ons dateren sommige beeld ergens uit de jaren 80 ?. Gezien de kleding die ze dragen.

Bij Japan eten we sushi en kip terriyaki en bij America pakken we de show mee. Arjan belooft dat hij deze keer wel wakker zal blijven. We moeten 20 minuten wachten voordat de show begint en ik maak alvast een begin aan de blog. Ik had al over heel de dag wat trefwoorden genoteerd. Ik kwam een aardig eind.

image image

Als de groep voor ons de zaal uitkomt, loot er 1 man voorop die roept dat hij heerlijk heeft zitten slapen. Ik moet er om lachen, maar zijn landgenoten bestempelen hem als dronken.

Buiten staan op het podium Wang Chung. U weet wel van dat nummer Dance Hall Days. Ja, mij zei het ook niets, maar Arjan is zo’n Leo Blokhuis/Gerard Ekdom look-a-like wat muziek aan gaat en toen hij mij dit nummer liet horen herkende ik hun hits wel, maar ik dacht dat David Bowie dat zong ?.

Na Amerika lopen we langs Italië, Duitsland, Noorwegen, China en Mexico. We besluiten om toch nog bij Soarin’ te kijken wat de wachttijd is. Het geluk is met ons. De wachttijden is nu nog maar 20 minuten.

image image

Janny, ik moest aan jou denken :-)

Janny, ik moest aan jou denken 🙂

image
img_0775

China

China

Mexico

Mexico

Soarin’ heeft een nieuwe film en het is weer er pareltje om te zien. Op sommige momenten had ik toch wel last van hoogtevrees ?.

Na deze ervaring trakteren we ons op een crème brulee en chocolade mouse cake. Sorry, geen foto’s, maar smaakte lekker.

Hierna vinden we het gescheten voor vandaag en lopen terug naar de auto en rijden maar de villa.

image

Thuis in de villa neemt Arjan een duik in het zwembad en ik neem een heerlijke douche. Mijn deo was dan al een tijdje uitgewerkt ?.

Tot slot wil ik even praten met de mannelijke lezers van deze blog:
Lieve mannen van Nederland, mannen die Nederlands spreken/lezen, ik wil het even met jullie hebben over de, zoals ik het noem, witte sokken maffia.
Lieve mannen, waarom trekken jullie witte sokken aan in sandalen/crocks/slippers? En waarom trekken jullie die sokken dan ook nog zo hoog op? Persoonlijk vind ik het “not done”, maar de mening van je vrouw is natuurlijk belangrijker. Als zij er geen moeite mee heeft, (zij moet tenslotte naast je lopen) zeg ik gewoon blijven dragen. Als ze er wel problemen mee heeft raad ik aan om er gelijk verandering in te brengen. Er zal een wereld voor je open gaan ?

130 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016. Bookmark de permalink.

12 reacties op Disney’s Hollywood Studio’s en Epcot

 1. Suus schreef:

  Wat een heerlijke dag weer. Hahahaha. Fijn dat jullie de challenge hebben aangenomen. We zijn natuurlijk nu heel nieuwsgierig. Hhaha hhaha.
  En voor wat betreft je oproep aan de mannen……. Ik lig gevloerd. Veel plezier bij Harry vandaag!!!!!

 2. Yvonne en Rob schreef:

  Top dag !!!
  Zo not done die witte sokken in slippers!!

 3. Sandalen zijn sowieso al gewaagd… en of het nu witte, paarse, groene, grijze, zwarte of blauwe sokken zijn… in sandalen horen gewoon GEEN sokken. Ik kan me ook niet voorstellen dat een man, laat staan de partner die daar bij hoort dit “modebeeld” probleemloos laat voortbestaan.

 4. hetty schreef:

  Wat doen jullie weer leuke dingen en richting Canada, dat moeten jullie echt een keer doen, het is daar fantastisch, alleen geen pretparken!

 5. Yvette schreef:

  ????…dat “witte sokken mafia”stukje, hilarisch! ?? Ik heb hier thuis het andere uiterste, die loopt het liefst op blote voeten, ook buiten in het centrum enzo. Heb hem nu na 7 jaar wel zover gekregen dat ie iig slippers (zonder sokken! ?) aantrekt als we weg gaan. Het houdt namelijk zo op als je iedereen te woord moet staan die op hem afkomt om te vragen, waarom? ??

  Verder, heerlijk stukje weer, leest zo makkelijk weg.
  En superleuke foto’s van jullie in het park. En ben jij nu zo afgevallen Daan? Vind je er iig goed uitzien. ??

  • DenA schreef:

   Dank je wel. Ik was voor de vakantie net 10 kilo kwijt. Er zal wel weer wat aan zitten nu, maar goed. Thuis weer aan de slag. Ik volg via internet “Project Geoznd”. Je betaald er wel €15,- per maand voor, maar het werk wel bij mij ?. En groot voordeel, vind ik dan, je werkt met week menu’s. Dus niet bedenken wat je nu weer moet eten ?

 6. Ingrid schreef:

  Gezellig stukje weer – ik hou ervan ?

 7. Erik Poliste schreef:

  Leuk om jullie blogspot te lezen weer.
  Enne……witte sokken zijn echt slecht:-)

 8. Esther schreef:

  Wat een die hards zijn jullie, 2 parken op 1 dag! Epcot lijkt me erg leuk.
  En wat betreft die witte sokken: a big no no! have fun!!

 9. Dre & 10 schreef:

  Wij hebben weer gelachen tijdens het lezen.Goed idee om die mannen er even op te wijzen, op een heel vriendelijke manier. Ik zag het ook al van dat afvallen, staat je goed hoor!!!

 10. Robert-Jan schreef:

  Wat een fantastische dag !!! Heerlijk om die mooie Disney parken weer te zien. Zo leuk hoe die acteurs in hun element zitten, toch een extraatje in zo’n park !! En prachtige foto’s van jullie, heel handig die fotopass !

  En hahaha, die witte sokken !!! Ik heb ze niet hoor, maar we begrijpen precies wat je bedoelt, we hebben het er ook vaak over !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.