Disney’s Hollywood studios

Tegeltjeswijsheid nr 7: The past can hurt. But the way I see it, you can either run from it, or learn from it.

Ik ben rond 5.30 uur wakker. Vroeg, maar ik heb wel aardig doorgeslapen ??. Ik voel me dan ook beter dan gisteravond ????. Arjan is al wakker. Meestal ben ik als eerste wakker, foutje in de planning ?. Ik kijk even wat ik online allemaal heb gemist.

Rond 6.00 uur ga ik uit bed en maak de blog af in de woonkamer. In de keuken is Suus al bezig om koffie te zetten. We maken onze blogs verder af.

We hebben geen haast vandaag. We gaan naar de Disney’s Hollywood studio’s en we hebben al ingecalculeerd dat we bij de attracties die we willen doen lang in de rij zullen staan.

We knagen weer een simpel ontbijtje naar binnen. Arjan gaat nog wat zwemmen. Daarna pakken we de spullen in. Vullen de Yeti bekers met het nodige vocht en stappen in Horatio.

Bij Disney’s Hollywood Studios parkeren we bij Mickey 310. Er rijden geen treintjes naar het park, maar we hebben beentjes gehad van onze Lieve Heer. Komen we iig aan onze stappen vandaag ?

Bij binnenkomst krijgen we oortjes en een button i.v.m. Disney+ Day. Arjan laat zich vandaag helemaal onderdompelen in de Disney vibe ??. Suus wil toch nog een nieuwe magic band, maar heeft last van keuzestress ?. Wij helpen haar kiezen en ze gaat voor Stitch ?. Hierna halen we nog een Starbucks en dan is het tijd om de eerst Star Wars attractie te gaan doen.

Eerst wil Jort nog een nieuwe Lightsaber kopen. Hij koopt uiteindelijk het onderste onderdeel van het zwaard.

Na deze aankoop gaan we dan echt onze eerste Star Wars attractie doen, Millennium Falcon: Smugglers Run. Bij deze attractie moet je het schip besturen. Jort en Arjan zijn de piloten. Suus en ik mogen alles en iedereen helemaal kapot schieten en de 2 Amerikanen die bij ons zitten zijn de engineers. Het is een geweldige attractie en die ook nog eens goed gethematiseerd is ????.

Hierna gaan we een hapje eten. Jort gaat elders de ronto wrap halen en Suus, Arjan en ik gaan voor een salade (roasted chicken en tuna) die we via mobile order bestellen bij Docking Bay 7 Food and Cargo.

Na het eten doen we nog een fotoshoot en daarna is het tijd voor de 2e Star Wars attractie en dat is Star Wars Rise Of The Resistance. Als we in de wachtrij staan komt er een push bericht dat Queen Elizabeth is overleden. Een einde van een tijdperk zal ik maar zeggen. We vragen ons ook af hoe lang Charles het nog gaat volhouden. Die is tenslotte ook niet een van de jongsten meer ?

Deze attractie is iig ook weer erg gaaf en gaaf gemaakt. Duimpje omhoog voor de makers van Star Wars Land ????. Het is heel goed gethematiseerd ????. En dat zegt een niet Star Wars fan ?.

Als we weer buiten komen zien we een wel heel donkere lucht. We besluiten dat we wel even overdekt willen zitten. Dus op naar Walt Disney Presents. Daar kunnen we lekker zitten tijdens de film over Walt Disney. Dat vinden de beentjes en voetjes ook niet erg.

Na de film pakken we de nieuwe attractie Mickey & Minnie’s Runaway Railway. De wachttijd is 110 minuten. Na een klein uurtje wachten zitten we in de attractie. Hij is wel leuk, maar de volgende keer is het geen uur wachten waard.

Hierna is het tijd voor onze reservering bij 50’s Prime Time Café. Hier hebben wij in 2018 een keer gegeten en dat was erg lekker en leuk. Helemaal in, je raad het al, jaren 50 stijl. Dit keer was het ook weer lekker en leuk, maar ook wel een klein beetje cola met de dop er af zoals wij dat thuis noemen. Het lag iig niet aan serveerster Claudia. Zij deed het echt leuk ??

Aan tafel maken we de balans op met wat we nog echt willen doen. De mannen willen nog wel naar The Tower Of Terror, maar dat hangt geheel van de wachttijd. Als die langer dan 20 minuten bedraagt slaan ze hem net zo lief over. We willen alle 4 nog wel naar Toy Story Mania. De wachttijd daar is 30 minuten.

Die 30 minuten worden uiteindelijk 15 minuten ??. Het blijft een leuke attractie. Je moet dan schieten op schijfjes en dat allemaal gezien door een 3D bril. Jort was de beste van ons karretje.

Eenmaal weer buiten blijkt dat de wachttijd voor The Tower Of Terror 60 minuten bedraagt. Dat vinden ze te lang. We houden het voor gezien voor vandaag.

Via de winkeltjes lopen we richting de uitgang. We maken nog een kleine stop bij het fotowinkeltje. We hadden een fotoshoot gedaan bij de Millennium Falcon, maar er staat maar 1 foto in de app. Chief gaat dat voor ons fixen ??. Als hij onze foto’s heeft gevonden ziet hij de gespierde bovenarmen van Arjan. Hij is onder de indruk ?. Als de foto’s in de app er bij staan nemen we afscheid van Chief en lopen door naar de auto.

Onderweg naar huis maken we nog een kleine stop bij CVS voor wat water, zakdoekjes en keelsnoepjes. Hierna rijden we echt door naar huis.

Eenmaal thuis crashen we bij het zwembad. We doen niets meer vanavond ??. Morgen gaan we naar EPCOT.

63 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando september 2020. Bookmark de permalink.

3 reacties op Disney’s Hollywood studios

  1. Ansje schreef:

    Heerlijke dag weer, lekker genieten met zn 4 hoor

  2. Gerrit en Joke schreef:

    En weer een gouden dag jammer van de Tower wij hebben hem wel gedaan ✅ ga zo door en wij genieten mee

  3. M en M schreef:

    Ziet eruit als een soort superEfteling. En die palmen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.