Een dag die iets anders verliep.

Tegeltjeswijsheid nr 8: ziek worden overkomt je, verzuimen is een keuze.

Vannacht moest ik rond 1.30 uur naar de wc. Daarna begon de ellende ?. Ik bleef maar hoesten. Zo erg zelfs dat ik naar een andere kamer ben verhuisd om Arjan niet iedere keer wakker te makken met mijn geblaf.

Ik ga voor de Mickey en Minnie slaapkamer. Ik heb het ook koud ?. Omdat ik toch niet kan slapen door al dat gehoest, zet ik een podcast op. Wel eentje waar ik niet zo bij na hoeft te denken. De AD media podcast is daarvoor de aangewezen podcast. Af en toe dut ik weg, maar voor mijn gevoel niet voor lang.

Tegen de ochtend voel ik me echt helemaal Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. Ik kan zo echt niet mee naar EPCOT. Alleen al bij de gedachte dat als er geen treintje rijdt (zoals de afgelopen dagen het geval was bij de parken), kom ik al in ademnood. Mijn longen hebben duidelijk aan de noodrem getrokken ?. En EPCOT is nog wel mijn favoriete park van de 4 hier ?.

Ik hoor iedereen 1 voor 1 de woonkamer binnenlopen, maar het lukt me niet om uit bed te komen. Arjan is me kwijt en vindt me even paar tellen later in de Mickey en Minnie slaapkamer. Ik zeg hem dat het echt niet gaat ??. Hij laat weten dat we pas na het middaguur zullen vertrekken en dat ik iig nog even wat slaap kan pakken.

Later in de ochtend doe ik een poging om te gaan douchen. Iets wat wonderwel lukt, maar vraag niet hoe. Na het douchen app ik naar mijn verstandigste vriendin Ingrid. Zij raakt niet zo snel in paniek (althans, dat laat ze niet merken ?) en denkt altijd in oplossingen. Zoals “misschien kan je een rolstoel huren”. De website van WDW laat weten dat je geen doktersverklaring nodig heb, maar wel het principe hanteert “wie het eerst komt, het eerst maalt”. Het is al over 10.00 uur. Dus hoogstwaarschijnlijk te laat. We appen nog wat heen en weer over het Engels koningshuis en dan voeg ik me buiten bij de rest.

Jort heeft ook in oplossingen gedacht en stelt voor om te kijken of we de reservering die we vandaag voor EPCOT hebben niet om kunnen zetten naar morgen. Gelukkig kan dan ??. Arjan slacht ondertussen de halve meloen die we nog in de koelkast hebben liggen. Dat is mij ontbijt. Ik heb nog zakjes ORS bij. Hoe ranzig ik dat ook vind (het is met bosbessensmaak ?), het kan geen kwaad om het te nemen. Ik neem een klein glaasje Fanta erbij om de smaak van de ORS weg te spoelen. Voor Mirjam: ja, ik heb netjes m’n pufjes en snufjes genomen ?.

Na het “ontbijt” kleed ik me om zodat ik in de pool kan dobberen. Ik val zelfs nog even in slaap op het luchtbed en even later voel ik me iets beter. Nog niet optimaal, maar wel goed genoeg om straks even mee te gaan om een paar boodschapjes te gaan. Aangezien we hier in Amerika zijn en medicijnen die in Nederland alleen op recept te verkrijgen zijn, hier vrij te koop zijn, wil ik even kijken of ze ook iets van codeïne pilletjes hebben. Dan pak ik iig ‘s nachts goed m’n rust ?

Als we ‘s middags naar de Publix gaan, voel ik me weer wat minder, maar ik wil er wel even tussenuit. Bij de Publix zoek ik voor mezelf een wrap uit en een kippensoep. De heren gaan voor een zelfgemaakte hamburger en Suus haalt een broodje bij de Subway.

Thuis duiken de mannen de keuken in om de hamburgers te bakken en mijn soep op te warmen. De soep is flink gevuld en ik ga dat niet allemaal opkrijgen. Ik neem een paar hapjes van de pasta die er in zit en drink voor de rest de bouillon op. Voor de wraps heb ik geen plek meer.

Na het eten duiken we nog allemaal even de pool in. Ik val weer op een bedje in slaap. Zal het wel nodig hebben zullen we maar zeggen ?. Hierna duik ik nog even onder warme douche en maak me klaar om naar bed te gaan. Bij de Publix hebben we Advil gevonden, wat een pijnstiller is én een slaapmiddel. Op het doosje staat dat je 2 pilletjes per 24 uur mag nemen, maar ik hou het even bij 1. Lijkt mij verstandiger ?.

83 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

5 reacties op Een dag die iets anders verliep.

 1. Gerrit en Joke schreef:

  Heel veel sterkte hoop dat je weer snel de oude bent en ja Epcot is hier het lievelingsplek en wij vonden het ook maar raar dat er geen trammetje reed

 2. Ansje schreef:

  Oef meisje, sterkte en beterschap

 3. Dre schreef:

  wij hopen dat je heeeeel snel opknapt!!

 4. Arie schreef:

  Wat jammer dat dat nu net gebeurt in de vakantie hopelijk weer snel op de been

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.