Een mini vakantie

Een paar weken geleden kreeg ik een appje van vriendin Ingrid, Ingrid werkt voor het Cruise Vertrekpunt, of we zin hadden in een rondleiding op The Sea Princess. Afgelopen zaterdag (25 juni)  was het zover.

De wekker ging al om 8.00. Veel te vroeg voor de zaterdag, maar we hadden het er voor over. Nadat Eden was uitgelaten en het ontbijt was genuttigd, stapte we gewapend met de JVC (oefenen voor de vlog) en iPhones (pics or it didn’t happen) in de auto en gingen we op weg naar Rotterdam.

We moesten ons melden bij de Cruise Terminal. Het parkeren ging niet echt vlot. We stonden in een parkeergarage waar je wel met de auto in kon, maar alle deuren naar buiten waren op slot #raar. Hoewel we ruim op tijd van huis waren gegaan, kwamen we nu toch een beetje in tijdnood. Dus naar de parkeergarage gereden naast de cruise terminal.

IMG_4832

Bij de cruise terminal moet je door de douane en een formuliertje invullen (vergelijkbaar met de ESTA als je naar Amerika gaat). Nadat we onze namen hadden ingevuld en alles op “nee” hadden gezet waren we welkom aan boord. Onze groep bestond uit 12 leuke en gezellige mensen en er zat nog een bekende voor mij bij 🙂 .

IMG_4882

Ingrid verzorgde de rondleiding die begon met de hutten. Helaas voor ons zat het schip goed vol en waren de suites niet te bezichtigen 🙁 . De eerste hut was een binnenhut. Door mij gelijk omgedoopt tot de “claustrofobiehut”. Een binnenhut is een hut waar geen ramen in zitten. We hebben nu al besloten dat, als we een keer een cruise doen, geen binnenhut nemen. Dan maar iets meer betalen 😉 . IMG_4825

IMG_4826

De 2de hut was een buitenhut. Deze was al een stuk ruimer van opzet en had een raam, die niet open kan. Voor sommige misschien een nadeel, maar het was al veel beter dan een binnenhut.

IMG_4829

De 3de en laatste hut was ook weer een buitenhut, maar deze had een balkon. Een klein balkon, maar het zag er leuk uit.

IMG_4831

 

Daarna was het tijd voor het echte werk, de rondleiding op het schip. We zagen de verschillende eetzalen, de lobby, de zwembaden, barretjes, casino en het theater. Het theater was eigenlijk gesloten, maar de deur zat niet op slot. Dus vanuit de deuropening stiekem naar binnen gespiekt 🙂 .

IMG_4835 IMG_4837 IMG_4860 IMG_4861 IMG_4868 IMG_4869 IMG_4876 IMG_4877

Bij de rondleiding zat ook nog een 3-gangen lunch en die was heerlijk! We hadden als vooraf zalm met rivierkreeftjes. Hoofdgerecht was biefstuk en die was zo mals, heerlijk! Als dessert was er chocolademousse. De mousse was precies goed. Niet te machtig.

IMG_4878 IMG_4879 IMG_4880

Na de rondleiding bedankte we Ingrid en we beloofde nog een linkje te sturen van de vlog en we liepen terug naar de garage. Daar tikte we €17,- af en gingen weer op huis aan.

We hebben een geweldig ochtend/middag gehad en een cruise staat nu zeker op ons lijstje 😀

De vlog is te zien op Youtube en als je het leuk vind kan je je ook abonneren (gratis) op ons kanaal. Dan mis je nooit meer vlog 😉

65 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016, Vlogs. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een mini vakantie

 1. 10 schreef:

  Wij vonden cruisen altijd goed,tot dat
  We op een wat ouder schip zaten en er een flinke storm kwam,
  wij werden toen voor de eerste keer zeeziek.Wij hopen echt nooit
  meer zo’n storm mee te maken en zeeziek zijn ook nooit meer!!!!!!!

 2. Yvonne schreef:

  Ziet er allemaal wel luxe uit maar voor ons is een cruise ook niet weggelegd hoor. Ik ben ook een keer zeeziek geweest en 10 heeft gelijk het is echt geen pretje. Ik moet er niet aan denken dat ik ziek op een cruise schip zit en er niet af kan.
  Maar ik kan me wel voorstellen als je al die luxe ziet en jullie zijn nog lekker jong 😉 dat je dan zegt “dat gaan we ook een keer doen”. Het ziet er allemaal super de luxe uit!
  Dus ik zeg, “sparen maar”!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.