EPCOT

Rond 7.30 uur wakker ben ik weer wakker. Ik lees wat bij op Facebook en op de nieuwssites. Rond 8.00 uur ga ik uit bed, kleed me aan en loop de woonkamer binnen. Yvonne is ook al wakker. 

Omdat ze weer heel erg warm weer op geven (boven de 35 graden, met een gevoelstemperatuur van 40 graden?), gaan zij heel vroeg golfen bij de buren. 

Wij zetten deze ochtend de relaxmodus aan. We lezen wat, we zwemmen wat, werken de blog bij, we eten wat, we snoepen wat (daar hebben we tenslotte genoeg van in huis ?) en we Netflixen wat. 

Rond 11.30 zijn Rob en Yvonne weer thuis. Ze zijn halverwege gestopt. Het was niet te doen op de golfbaan; TE warm. 

Wij vertrekken rond 12.00 uur naar EPCOT. Onderweg appen we Christen & Co. Zij zijn in het Mexico paviljoen. We parkeren de auto op Discovery 21 en lopen naar het treintje.

Opeens horen we Jort iets roepen in trant van: “Hè! Anders pak je toch gewoon het treintje”. Ik weet niet meer precies wat hij riep ?. In ieder geval, zij zitten ook net in het treintje. Wij stappen ook in en als iedereen zit en als het treintje vol is, rijden we naar de ingang van het park. 

We scannen allemaal onze magicbands en krijgen, weer, groen licht. Voor de grote bol laten we ons alle 4 nog op de foto zetten. Die zijn erg leuk geworden ?. 

We lopen door naar Soarin. Daar hebben we tenslotte een fastpass voor ??. Jort en Suus hadden deze nog nooit gedaan en ze hebben hem goedgekeurd ????. 

Ondertussen is er ook app contact met Christen & Co. Zij zijn nu bij het Festival Centre. Via Club Cool, waar Jort nog de Beverly test doet en de winkel Mouse Gear, lopen we die kant op 

Christen en Co willen met Canada beginnen, maar staan nog wat te babbelen met kennissen en de kids zijn naar Mission Space. Dus dat kan nog even gaan duren. Suus en ik beginnen wel wat trek te krijgen en besluiten dat wij alvast die kant op gaan. Dan komen we ze helder in het park wel weer ergens tegen. 

De mannen pakken nog Mission Space mee. De oranje (meest pittige) versie ?. Suus en ik slaan hem over. Ik heb hem 1x gedaan en ik kwam er toen echt ziek uit ?. Suus en ik blijven buiten net naast de ingang van het winkeltje wachten. Dan voelen we de lekkere koelte van de airco iedere keer als de deur open gaat langs komen ?. 

Na Mission Space lopen we weer verder naar Canada. Onderweg komen we nog een kraampje tegen waar Jort wel de Piggy Wings wil proberen. Verder op komen we nog een kraampje tegen waar ze overheerlijke Beef Stroganof hebben. Deze gaan Arjan en ik proberen en hij smaakt voortreffelijk ????

Omdat het bloedheet is (gevoelstemperatuur 40 graden) gaan we afkoelen bij Canada. De film hebben Jort en Suus de vorige keer niet gezien. Ondanks dat de film gedateerd is, 1981 belde naar Jort dat hij z’n filmbeelden terug wilde hebben ?, vonden ze hem vermakelijk. 

Hierna halen we nog een Filet Mignon. Jort en Suus gaan ook voor de Filet Mignon, maar ook voor de Cheesesoup en met een biertje om the side ?. Dat biertje was een soort radler. 

Bij Frankrijk delen Jort en Suus nog een heerlijke Crème Brulee. Daarna gaan we weer bij de film over Frankrijk afkoelen. Deze is ook weer uit 1981. 

Ondanks dat we hier en daar wat gegeten hebben, gaan we toch iets eten bij Liberty Inn bij Amerika. We delen een Cheeseburger met patatjes en een cola light. Buiten treden de “Plain White T’s” op. Van deze band hebben wij, toen wij in 2007 in Orlando waren, heel vaak het nummer Hey There Delilah op de radio gehoord. Arjan en ik gaan even kijken bij het optreden. 

Als de rest ook weer buiten staan, lopen we naar The American Adventure. We zien dat er donkere wolken boven ons hangen. We hebben geluk, ze roepen namelijk net “Last Call” voor The American Adventure en wij rennen snel naar binnen. Wij zitten het komende half uur lekker droog. 

Ala we na de show weer buiten komen zien we dat het daadwerkelijk heeft geregend. Het is nu weer droog en we vervolgen onze weg richting Italië. Daar halen een lekker ijsje. Wat nog een kunst is om snel op te eten met deze temperaturen ?. 

We lopen Duitsland en China voorbij en sluiten aan in de rij van Frozen in Noorwegen. Het is duidelijk dat het voor Jort en Suus de eerste keer is ?

Hierna zwaaien we naar Mexico en lopen door naar Test Track, maar daar staat nog steeds een wachttijd van 50 minuten ?. Jort en Suus willen nog even op Christen en Co wachten. Wij hebben het wel gehad, onze voetjes doen na 14.000 stappen pijn en nemen afscheid. Dit was onze laatste dag samen en we hebben het echt heel leuk gehad. 

Onderweg zien we heel veel bliksem en ik app naar Jort en Suus of ze al onderweg zijn. Ze zijn net in de auto gestapt en onderweg naar huis. 

Morgen onze laatste dag in de villa.

78 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018. Bookmark de permalink.

4 reacties op EPCOT

 1. Yvonne schreef:

  Het blijft een mooi park, leuke attracties, lekker eten en drinken en gezellig met vrienden. Ik zeg top dag!!

 2. Ingrid schreef:

  Het wordt zo langzaamaan tijd dat je naar huis komt om uit te rusten

 3. Yvette schreef:

  Alweer de laatste dag, wat is dat snel gegaan.
  Geniet er samen nog even van meis.

 4. 10 & Dre schreef:

  Als jullie weer thuis zijn, kan je nieuwe schoenen kopen. Zoveel stappen, dan worden de zooltjes wel dun.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.