Epcot

Tegeltjeswijsheid nr. 9: Samen eten is olie op de vriendschap

Wat een top spul is die advil! Ik heb heerlijk geslapen en voel me weer het vrouwtje. Ik app gelijk even naar Ingrid dat ik me weer beter voel. Ingrid zit lekker naar de BBC te kijken. Dat wil ik ook wel even zien, maar ik mag niet van Ziggo omdat ik me in een ander land bevind ?. Ingrid, zoals ik gisteren al zei, denkt weer in oplossingen. Ik krijg een WhatsApp video gesprek van haar binnen. Kan ik toch nog meekijken ?. Daarna babbelen we wat en ga ik een ontbijtje maken.

Maar eerst app ik nog even naar buuf Sarah. Zij had bij onze Hollywood Studios blog al tussen de regels door gelezen dat het niet heel lekker met me ging. Ik laat haar weten dat ik weer het vrouwtje ben ??.

Bij het maken van het ontbijt komen Suus en ik er achter dat 1 kant van de keuken geen stroom heeft. De andere kant heeft wel stroom. Dan verhuizen we toch gewoon de koffiepot en broodrooster. Straks maar even naar Monique appen. Dat ze er iig vanaf weet.

Na het eten kijken Jort en ik naar onze guilty pleasure “We zijn er bijna”. Daarna maken we ons klaar voor een dagje EPCOT ??. Eerst appen we nog naar Monique dat de keuken geen stroom heeft. Ze belt gelijk en ze komt vandaag nog langs. Wij proberen haar nog uit te leggen dat het geen haast. Ten eerste, we zijn er toch niet en ten tweede, we hadden een prima oplossing. We appten alleen van “joh, dan weet je er vanaf”.

Rond 10.45 uur komen we aan bij EPCOT. We maken nog even een foto van waar we geparkeerd staan en lopen dan door naar de ingang.

Daar krijg ik, uiteraard, weer een tassencontrole. Deze keer nam ze haar taak niet echt serieus en na wat rommelen in het grote vak mocht ik doorlopen ?.

We doen een fotoshoot bij de bol. Om daarna achteraan in de rij aan te sluiten bij Spaceship Earth. Kon je vroeger bij deze zo doorlopen, nu moet je in de rij wachten ?. Geen idee waarom deze ineens zo populair is ?

Hierna shoppen we wat. Arjan slaagt nog voor een leuk shirtje. Ook kopen we nog een cadeaukaart waar we €100,- op zetten. Dit is makkelijker betalen met Food & Wine festival.

Het eerst eettentje wat we tegenkomen heeft oesters ?. Jort heeft nog nooit oesters op en wil ze wel proberen. Wij hebben ooit al een keer oesters gegeten en willen deze ook wel proeven. Het is jammer dat het dotje spinazie wat op de oester is gegarneerd overheerst. Je proeft de oester niet meer ?. Neemt niet weg dat het lekker was ??

Bij “Brew-Wing At The Odyssey” hebben ze spruitjes op het menu staan. Deze vind ik nooit lekker. De smaak en geur staan mij niet aan, maar na 180 jaar geen spruitjes eten, wil ik deze wel proberen. Dit zijn namelijk “Crispy Brussels Sprouts” met Buffalo saus. Arjan wil er graag “Sticky Wings” bij met pindasaus. De kippenvleugeltjes zijn idd sticky en de spruitjes……zijn heerlijk. Ze gebakken/gewokt, lekker pittig en de saus maakt het geheel af. De specifieke geur en smaak is nergens te bekennen #ikrekenhetgoed ??.

We lopen door naar Mexico. Suus neemt daar churros. Terwijl ze lekker staat te smikkelen scoort ze ook nog even een “Virtual Queue” voor Guardians Of The Galaxy: Cosmic Rewind ??

Als Suus d’r churros op heeft, is het tijd om af te koelen. Dat doen we bij Gran Fiesta Tour. De attractie is best slecht (lees: hysterisch) en gedateerd, maar je zit lekker in een bootje, in de koelte.

We lopen langs China door naar Noorwegen. Daar koelen we weer af in een winkeltje en lopen door naar Duitsland.

In Duitsland nemen we Apple Strudel (jaja, ik weet het, het is ontiegelijk fout) en Roasted Bratwurst (en dat klopt ook niet). Als ik apfelstrudel bestel kijkt het meisje achter de kassa mij niet begrijpend aan. Oké, geen Duitse dus, dan maar om Apple strudel vragen. Nu snapt ze me wel ?.

De apfelstrudel smaakt niet zoals die wij ooit in Oostenrijk hebben gegeten ? en vanillesaus kwam uit een fles ?. Gemiste kans. De bratwurst ? was wel goed te knagen ?.

In Italië halen Jort en Suus Panna Cotta. Ik haal voor de mannen Limoncello Spritzer. De mannen zijn ondertussen kenners geworden door dat zelf te maken, dus ik vind dat deze moet worden geproefd. Het is een kleine tegenvaller. De citroen ? is ver te zoeken en het smaakt meer naar toilet verfrisser ?. Beetje jammer.

In Italië begint het te regenen. We lopen snel door naar Amerika waar we mooi nog even de show kunnen meepakken. De show duurt een half uur en is voor de mannen het uitgelezen moment voor een powernap ?.

Na de show kijken Suus en ik bij de winkeltjes in Japan of ze daar leuke waaiers hebben. Die hebben ze zeker, maar na het zien van de prijs vinden wij ze ineens niet meer zo leuk. Wij vinden $16,99 iets te veel voor latjes en een beetje papier. Wel eten Arjan en ik hier sushi, maar die hebben we wel eens verser gehad ?.

Bij het eettentje van Griekenland halen Jort en Suus een pita gyros ?. De smaakt beter dan dat hij er uit ziet. Bij België haalt Arjan een bakje stoofvlees. Het regent overigens nog steeds en we lopen snel langs Marokko, zo door naar Frankrijk. Daar kunnen we iig schuilen bij de film van Frankrijk. Jort gaat niet mee en sluit achteraan in de rij voor crème brûlée.

De film hebben ze vervanger voor Beauty & The Beast sing-a-long. Prima, als we maar droog zitten. Het is best leuk gedaan en zelfs Arjan zingt mee ?. Bij buitenkomst zien we Jort met een stapel bordjes met crème brûlée daarop. Hij heeft die van hem net uitgemaakt ?. De rij was dus echt lang. De crème brûlée heeft weleens beter gesmaakt hier in EPCOT ?. Het was niet vies. Het was cola met de dop eraf.

We blijven nog even wachten tot de regen wat minder is geworden en lopen dan door naar Engeland. Daar staat een prima bandje lekker te spelen. Van een “grafstemming” (overlijden van The Queen) is geen spraken. Ik ga het winkeltje binnen op zoek naar een leuk shirt van Doctor Who. Helaas voor mij hangt er helemaal niets van deze langst lopende sciencefiction serie ?.

Dan maar door naar Canada. De film daar hebben ze blijkbaar wegbezuinigd en in de ruimte daar staan nu eettentjes. Daar halen Arjan en ik nog een heerlijk Apple Crumble Tart. Buiten scoort Arjan ook nog de kaassoep. Die is deze keer erg zout.

Na al het eten (het waren kleine hapjes) willen Jort en Suus graag naar Journey Into Imagination With Figment. Deze heb ik ooit in 1996 voor het eerst gedaan en die was leuk. Later, ik gok 2004, heb ik Arjan meegesleept om deze te doen omdat hij zo leuk was. Hij was toen helaas veranderd en er was geen ruk meer aan ?. Ik waarschuw Jort en Suus voor een grote teleurstelling, maar ze willen hem doen. In iedere vlog die ze zien vindt iedereen het helemaal fantastisch/geweldig. Prima, maar ga niet janken en zeggen dat ik jullie niet heb gewaarschuwd. Binnen kunnen we gelijk in de karretjes stappen. Nou, daar gaan we. Arjan en ik zitten tijdens de rit een beetje verveeld in het rond te kijken. Helaas kan ik de gezichten van Jort en Suus net niet zien. Ik kan dus niet aflezen wat zij er van vinden. Aan het einde van de rit draaien Jort en Suus gedesillusioneerd naar ons toe. Met kleine stemmetjes bieden zij excuses aan. TOLD YOU SO!!!

Gelukkig kunnen we gelijk door naar Guardians Of The Galaxy: Comic Rewind. Hoewel we in de “virtual queue” hebben gestaan, moeten we binnen ook nog in de rij staan. Uiteraard vinden wij hier weer iets van ?. Na 2 pre-shows kunnen we in de karretjes stappen. Het is een achtbaan die niet over de kop gaat, maar wel alle kanten op. Uit de speakers klinkt “Everybody Wants To Rule The World” van Tears for Fears. Dat is een lekker nummer en ik zit luidkeels mee te zingen en te swingen in het bakje ?? ?? ?? ? ? ?. Deze is echt gaaf gemaakt en het wachten waard ??????.

Na een laatste toiletbezoek in het park begeven we ons naar de auto. We hebben nog 1 reservering staan. We gaan eten bij Hoop-Dee-Doo Revu. Dat zit op het terrein van Disney’s Fort Wilderness Resort & Campground.

We mogen de auto parkeren op de grote parkeerplaats en kunnen dan met de bus verder. Het resort ziet er leuk en heeft leuke houten huisjes staan. Onderweg zien we ook nog een paar hertjes ? langs de kant van de weg.

We zijn ruim op tijd, maar liever te vroeg dan te laat ?. We lopen nog even naar het winkeltje op het resort. Ik zie wel wat leuke dingen, maar de prijs vind ik minder leuk.
Eenmaal buiten zien Suus en ik een dam tafel. We gaan een potje dammen. Dat hebben we ook in geen 100 jaar meer gedaan. Lang leve Google voor de spelregels. Die waren we even kwijt. Suus wint de pot ??.

Dan is het wel tijd om weer richting het gebouw te lopen waar Hoop-Dee-Doo gehuisvest is.

We melden ons bij de incheck dames en krijgen een bonnetje met ons tafelnummer. Stipt 20.30 gaan de deuren open. Binnen no time (zoals zo vaak deze vakantie) is iedereen binnen en zit ook aan tafel.

Onze serveerster voor vanavond is Cindy. Ze neemt gelijk onze drankjes op. Een paar tellen later begint de show. Er gebeurt van alles om ons heen. Je weet soms gewoon niet waar je kijken moet. Gelukkig kunnen de stoelen draaien ?. De show is echt Amerikaans. Zelfs Davy Crocket komt voorbij ?. We krijgen bruine bonen, die zijn heerlijk zoet, aardappelpuree, die heerlijk romig, mac&chees, die is ook heel goed binnen te houden, krokante kip, was ook heerlijk en spare ribs, die vielen tegen ?.

Terwijl wij gezellig mee doen, doet de tafel naast totaal niet mee. Suus en ik vragen ons af wat zij hier doen ?. Even voor 22.30 is het afgelopen en stroomt de zaal weer leeg. Wij lopen naar de bushalte voor de bus terug naar de parkeerplaats. Deze komt al snel. We stappen weer in Horatio en rijden terug naar de villa.

Rond 23.30 stap ik in bed. Versleten van een leuke, lang en ook vermoeiende dag. Morgen hebben we niet veel op de planning staan.

70 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

3 reacties op Epcot

 1. Ansje schreef:

  Weer n heerlijke dag.

 2. M en M schreef:

  Never a dull moment. Japan, Griekenland, Italië… en dat allemaal in Florida!

 3. Dre & 10 schreef:

  Super om te lezen, dat het weer gaat met je.Zijn jullie niet misselijk, uit de achtbaan gekomen? Wat een eten daar. Op de terugweg hebben jullie maar een stoel pp.
  groetjes van ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.