EPCOT

Vanochtend zijn we rond 7.00 uur wakker. We weten niet zeker of het aan ons ligt of niet, maar echt koel in de villa vinden wij het niet. 

Yvonne had gisteren nog een mailtje naar Hilda (de eigenaresse van de villa) gestuurd dat de airco kuren heeft. Dat mailtje had ze vanochtend, Nederlandse tijd, gelezen en klusjesman Colin gewaarschuwd. Yvonne denkt dat hij vannacht nog langs is geweest, maar weet het niet zeker. 

Terwijl wij ons klaar maken voor een dagje EPCOT, staan Rob en Yvonne op het punt om te gaan golfen. Wij knagen een simpel ontbijtje weg en pakken de spullen bijeen en regelen een fastpass voor Soarin. We zijn klaar voor vertrek. 

We rijden zonder file naar EPCOT. Bij de ingang van het parkeerterrein tikken we, al cool kijkend, $22,- af. KA-CHING!!! We parkeren de auto (Create 39) en lopen naar het park. 

Arjan mag deze keer door de rugzak door de controle en ik pak het poortje “guests without bags”. Hierna lopen we naar de ingang van het park. Ik scan m’n magicband en wonderwel hij doet het! 

Arjan heeft besloten om toch ook maar een magicband te kopen, maar als we 10 minuten wachttijd zien bij Spaceship Earth besluiten we die eerst te gaan doen. Het blijft een leuke attractie. Je maakt een reis door de tijd. 

Als we weer naar buiten lopen komen we het winkeltje Mouse Gear tegen. We lopen daar naar binnen om een magicband te kopen. We lopen heel de winkel rond en die is best groot, maar zien geen magicbands ?. Arjan gaat het toch naar even aan een castmember vragen. 

De magicbands hangen net in een hoek van de winkel waar wij dan nog niet zijn geweest ?. Mijn oog valt gelijk op een magicband met Captain America er op. Geen discussie mogelijk deze moet het worden ?. We rekenen de magicband af en activeren hem gelijk. 

Hierna lopen we naar Soarin. Dan kan Arjan gelijk zijn magicband testen ?. En hij werkt!!!

In Soarin zitten we op rij 2. Iets wat ik niet heel erg vind omdat mijn hoogtevrees bij deze attractie altijd om de hoek komt kijken ?. 

Na Soarin lopen we door naar Living with the Land. Een boottochtje door de kassen van EPCOT. Deze hebben we ooit een keer in 2004 gedaan en daarna nooit meer. Het was weer leuk om te doen. Ook leuk om te weten is dat alles wat ze in deze kassen kweken weer allemaal gebruiken in de parken. 

Als we weer buiten staan hebben we trek in een verfrissing. Hallo, Club Cool! Het winkeltje van Coca Cola waar je gratis samples kan tappen. Ik ga voor een drankje met frambozensmaak, Arjan gaat boor de Beverly. De smerigste die er is ?. 

Als onze suikers weer zijn aangevuld, lopen we door naar Canada. Hier kijken we, uiteraard, de film. Deze blijft leuk om te zien. Ook al komen de beelden uit de jaren 80 ?. 

Na de film hebben we wat trek gekregen. Hallo, Food and Wine Festival! Genoeg eten te krijgen dus. Bij Canada gaan we voor de Beef met mushrooms (Arjan) en voor de Cheese soup (ik). Beide smaken heerlijk.

 

Na het eten lopen we door naar Engeland. Hier is geen attractie, maar wel een Engelse pub en winkeltjes. Ik kijk in de winkeltjes of ik misschien nog een leuk shirt van Doctor Who kan scoren. Helaas zie ik niets leuks ?

Bij Frankrijk neemt Arjan een biertje en ik ga voor de crème brûlée met frambozen ?. Zalig! Eigenlijk willen we de film in Frankrijk ook mee pakken, maar we hebben geen zin om 20 minuten te wachten en we lopen door naar Marokko. 

In Marokko kijken we in de winkeltjes (even in de airco) en we laten ons op de foto zetten. 

Het volgende land is Japan. Hier delen we een flinke sushi roll. Die naar meer smaakt. Hoogst waarschijnlijk komen we hier terug om te eten. 

In Amerika gaan we voor ons airco- en rustmomentje naar de show. Voordat de show begint pakken we nog even de Voices of Liberty mee. Daarna gaan we de zaal in. Normaal zit Arjan altijd naast me te pitten, maar deze keer niet. Als we weer buiten zijn zegt hij dat hij de show best leuk vond. 

We lopen door naar Italië  en halen daar een espresso en een ice tea. Een kleine oppepper kunnen we wel gebruiken. 

Na Italië is Duitsland aan de beurt. Hier is geen attractie, maar we nemen wel een kijkje in de winkeltjes. Ik sta weer te kwijlen bij de Swarovski beeldjes en stuur een foto van de beeldjes naar collegaatje Janny. Of zij nog iets nodig heeft ?, maar haar kast staat al vol ?. Als we weer buiten staan zien we een kraampje waar ze apfelstrudel verkopen. Die willen we wel testen. Als Arjan voor de grap vraagt of hij in het Duits moet bestellen, raakt het meisje achter de kassa een klein beetje in paniek. Of we liever in het Engels willen bestellen ?. Ik zie op haar naambadge dat ze uit Nieuw Zeeland komt. De apfelstrudel serveren ze met vanille saus. Zoals het hoort ?. Helaas voor ons hebben we weleens beter op. Zoals op een berg in Oostenrijk ?. 

 

We lopen door naar China. Hier pakken we de film over China mee. Leuk, maar de beelden zijn ook bij deze film uit de jaren 80. 

Als het tegen 16.50 loopt hebben we trek gekregen. We besluiten om terug te lopen naar Japan en daar een sushi en een kip teriyaki te scoren. Het is best een eindje lopen in de warmte en als we bij het restaurant arriveren besluiten we om binnen te eten. Het smaakt weer als van ouds lekker. 

Na het eten lopen we terug en gaan een kijkje nemen in Noorwegen. De attractie Frozen staat op 30 minuten wachten en dat is voor deze attractie kort. Deze gaan we doen ??. De attractie is mooi gemaakt en je merkt wel dat ze de oude baan hebben behouden. 

Hierna is Mexico aan de beurt. Het laatste land voor ons. We kijken hier rond in de tempel en doen nog de attractie. Gewoon omdat het kan. 

Als we weer buiten staan zien we op de WDW app dat de wachttijd voor Test Track maar 20 minuten is. Die gaan we doen. 

We maken een auto, met zoveel mogelijk power, maar helaas worden wij 2de. We passen nog wat auto’s. Ik moet zeggen, ze zaten als gegoten en stonden ons echt heel goed?.  Arjan stond nog te kwijlen bij een Chrysler Traverse met dikke 20 inch velgen. Dat werd gezien door een medewerkster van Chrysler en gezamenlijk kwamen we tot de conclusie dat naar NL halen/importeren toch een beetje te duur wordt.

Omdat we tijd moeten doden tot dat IllumiNations begint pakken we nog een gratis drankje mee bij Club Cool en doen Soarin voor een tweede keer. Deze keer heb ik een stel hysterische Mexicaanse wijven naast me zitten. Die bij ieder scene zitten gillen ?. 

Na Soarin besluiten we dat de beste plek om IllumiNations te kijken bij Canada is. We halen nog een watertje bij een kraampje en confisqueren een statafel bij het water met vrij uitzicht op het spektakel op wat straks gaat komen. 

We moeten nog ruim een uur wachten en op een gegeven moment krijg ik trek in popcorn. In goed overleg blijft Arjan bij het tafeltje en ik ga op jacht naar popcorn. 

Gewapend met de portemonnee loop ik door de mensenmassa te speuren naar een popcornkraampje. Het geluk is met mij ?. Naast de trappen, die je naar de film over Canada brengen, staat een kraampje ???. Ik ben gelijk aan de beurt. Iedereen staat bij de andere eettentjes ?. 

Met een doos popcorn rijker loop ik terug naar “ons” tafeltje. Dat hier zo fijn dat ze niet alleen zoete popcorn verkopen (zoals ze in Europa doen), maar ook zoute popcorn. Die vinden wij juist het lekkerst ?. 

We snacken lekker van de popcorn en de EPCOT eendjes lopen gelijk om ons heen te bedelen. We geven ze niets. De popcorn is veel te zout voor hen en ze krijgen al genoeg te eten. 

Stipt 21.00 uur beging de show. Toch wel erg leuk dat Disney voor onze trouwdag (15 jaar getrouwd) een vuurwerkshow regelt ???. We staan weer te genieten en 15 minuten later is het alweer voorbij ?. 

We lopen in de mensenmassa terug naar de parkeerplaats. De auto hebben we gelukkig zo gevonden. Het valt ons op dat we binnen 20 minuten, gemeten vanaf het moment dat de show was afgelopen) al op de snelweg zitten. Daar kunnen ze bij de Efteling nog iets van leren ?. 

Als we bij 22.00 uur weer de villa binnen stappen zijn Rob en Yvonne nog wakker. We nemen nog wat te drinken en nemen de dag door. Hierna gaat iedereen richting bed. Wij douchen de dag nog van ons af en gaan dan lekker slapen ??

80 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018 met de tags . Bookmark de permalink.

4 reacties op EPCOT

 1. Suus schreef:

  Wat een heerlijke dag was dat. Dank voor de tussendoor foto’s.
  Nu ik dit zo lees, komen de kriebels echt en het besef dat we hier volgende week samen zijn! Op naar weer een leuke dag! Ben benieuwd wat jullie vandaag gaan doen!

 2. Caroline schreef:

  Zo! Dat is nog eens een manier om jullie trouwdag te vieren! Leuke foto’s en wat hebben jullie veel gezien!

 3. Yvonne schreef:

  Wat een heerlijke dag zeg. Weer aardig wat kilometers in de benen, dus al dat lekkers tussendoor wordt er gelijk weer afgelopen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.