ESTA formulieren

Voordat we naar Amerika afreizen moeten we onze ESTA formulieren nog invullen. Vroeger was het zo dat je een wit en (in mijn gedachten was dat) groen formuliertje kreeg in het vliegtuig of bij het inchecken van de vlucht. Daar moest je dan al je gevens zoals paspoortnummer, geboortedatum e.d. invullen. Maar je moet met je tijd meegaan en daarom krijg je geen formuliertje meer wat je met pen in moet vullen, nee, dit gaat ook online. Was het vroeger gratis, nu moet je $14.00 pp betalen om de VS binnen te komen.

Dus om het niet op het laatste moment te doen, hadden we gisteren de paspoorten en visa opgezocht en bijdehand om de ESTA in te vullen. We bleven even hangen bij de vraag van het adres van de villa. Ik wist nog dat het Tigerlily Court was, maar het huisnummer, geen idee.

Na onze eerste hulplijn te hebben ingezet (lees: internet afspeuren) en niets kunnen vinden hebben we onze 2de hulplijn ingezet in de vorm van moeder. Het bewijs is weer geleverd, moeders weten altijd alles (en raad ;-)). Snel het huisnummer en de rest van de vragen ingevuld.

Na de betaling was gelijk duidelijk dat ik (Danielle) welkom ben in de VS. Nu Arjan nog. Hup opnieuw de vragenlijst invullen en dit keer zonder hulplijnen ;-), betalen en………JAAAAAA, ook “approved” zoals ze dat noemen. We zijn beide welkom. ESTA’s en bewijs van betalingen uitgeprint (liever 1x keer te veel, dan 1x te weinig) en in de kluis gelegd.

En zo kunnen we weer 1 ding van onze to-do-list afstrepen en zijn we weer een dag dichterbij de vakantie.

IMG_3459

 

1124 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2013. Bookmark de permalink.

3 reacties op ESTA formulieren

 1. Yvonne schreef:

  Tja, je moeder heeft het adres van de villa van mij gehad 😉
  Als ik het geweten had dat jullie het niet hadden had ik het ook wel even kunnen mailen 😉
  Maar gelukkig snel opgelost zo!
  Gr.Y

 2. Robert-Jan schreef:

  Het inderdaad groene formuliertje is vervangen, de witte moet je nog wel steeds invullen hè 😉 ! ‘Approved’ zijn geeft toch altijd weer een goed gevoel !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.