Everglades Holiday Park a.k.a The Gator Boys

We zijn weer even over 6.00 uur wakker. Ik maak de blog van gisteren af en Arjan bekijkt het concept. Daarna nog wat leuke foto’s uitzoeken en bijvoegen en resultaat kan de lucht in.

We kleden ons aan en gaan naar beneden om een hapje te eten in het Blue Plate Restaurant. Rob en Yvonne gaan voor een “build your own omelet”. Arjan en ik gaan voor de scrambled eggs met zalm en toast van bruin brood. Build your own is echt build your own. Als de borden op tafel komen ligt er gewoon een wolkenkrabber op de borden van Rob en Yvonne. Zo hoog is dat ding?. Onze zalm met scrambled eggs smaakt heerlijk.

image

De gebakken aardappeltjes die je op de foto ziet, hebben we maar even links (of rechts 😉 ) laten liggen. Daar was het echt te vroeg voor.

Na het eten gaan we terug naar de kamer om de koffer te halen en uit te checken. Het is hier in het hotel gewoonte dat je je keycard laat scannen door de man/vrouw bij de lift. Ze kijken of je dan echt legaal naar boven gaat. Deze keer staat er een dame. Ze neemt de keycard van Arjan aan en scant hem. We krijgen groen licht van haar en ze zegt tegen Arjan, terwijl ze de keycard terug geeft, “Enjoy your stay, tall guy” ?.

Eenmaal op de kamer doen we nog een laatste check en pakken de koffer en gaan naar beneden. Rob en Yvonne staan al te wachten en we checken uit. Wel jammer, het is een erg leuk hotel, de kamer was perfect en de bedden…de bedden sliepen goddelijk ?.

image

Een laatste blik op het casino.

image image image

Met een kleine detour rijden we naar de Gator Boys oftewel Everglades Holiday Park. We boeken een “Airboat Ride”. Daar zit ook de alligator show en een gratis foto bij.

img_0610 image

De kapitein op onze boot is Captain Mike. Hij helpt iedereen met instappen. Arjan geeft hij nog een waarschuwing dat “big men” uit moeten kijken dat ze hun hoofd niet stoten ?. We leren veel van Captain Mike. Zo krijgen we te horen wat te doen als we stranden in de Everglades. En ook wat we niet moeten doen ?. Ook leren we dat glades geen moeras is, zoals veel mensen zeggen, maar een heel langzame rivier ?. Tussen de verhalen door zien we nog een aantal alligators van heel dichtbij, diverse vogels en grote iguana. Die zat op z’n gemak in een boom.

image image image

image image

image

Een foto van een foto.

Na de boottocht kunnen we naar de show. Daar treffen 1 van de mannen, Chris, van het programma The Gator Boys. Hij zal de show verzorgen en ondertussen begint het te regenen. Het is zo’n echte Florida bui. Gelukkig staan we droog onder een soort partytent. De show zit vol flauwe grappen en dan zo flauw dat ze gewoon leuk zijn ?. Het is een leuke show. Na de show kan je nog met een aantal beesten op de foto. Om de economie een beetje te spekken hier, gaan we met de kleine alligator en een baby stinkdier op de foto. De alligator voelt koud en als zacht leer aan. Het baby stinkdiertje (Peter Pan genaamd en zijn zus heet Wendy ?)is lekker pluizig en zacht. Het is net of een pers (kattenras voor de leek onder ons?) in je armen hebt.

image

Gator Boy Chris

image

Je ziet de regendruppels gewoon vallen

image image image image image

En weer een foto van een foto.

En weer een foto van een foto.

Na dit alles halen we nog wat te drinken en te knagen voor onderweg, maken nog een pitstop en stappen in de auto. Arjan zal het eerste stuk rijden en ik ga ook voorin zodat ik mijn iPhone op de radio van de auto kan aansluiten. Ik had in het hotel de Top2000 (de 2015 editie) op Spotify gedownload zodat we die ook offline kunnen luisteren. Aangezien we op de heenreis weinig goede zenders vonden, is dit een mooie oplossing ?. Daar gaan we het hopelijk mee wakker houden ?.
Onderweg maak ik nog een leuke foto van Rob en Yvonne ?.
Halverwege wisselen Arjan en Rob. Voor de rest is de Florida Turnpike een saaie weg ?. Ook hebben we veel regen onderweg. Ach, we zitten droog ?.

img_0626 image

Als we bijna thuis zijn rijden we even langs de Publix voor een paar boodschappen. Als we alle boodschappen die we nodig hebben in het winkelwagentje hebben, gaan we afrekenen. Yvonne en ik hebben dan al een blik naar buiten geworpen en zien dat het stortregenen is ?. We blijven een tijdje wachten, maar droger gaat het echt niet worden. Tussen de bliksemschichten en het donderen door gaat Rob met een paraplu van de Publix de auto halen. Hij rijdt de auto voor en wij springen er in. We zijn nog redelijk droog.

image

Thuis maak ik een pasta salade die ik heb gevonden op de Project Gezond site. De salade bestaat uit pasta, paprika, komkommer, rode ui, tomaatjes en kipfilet. De dressing is een honing-mosterd dressing. Het smaakt heerlijk.

De rest van de avond blijft het buiten spoken ⛈. We kijken wat tv en werken de blog bij.

Morgen willen we naar 1 of 2 Disney parken. We zien wel wat de dag ons brengt.

132 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016. Bookmark de permalink.

6 reacties op Everglades Holiday Park a.k.a The Gator Boys

 1. Yvonne en Rob schreef:

  Was weer een heerlijk “daggie”?

 2. Jort schreef:

  Die Florida turnpike is zoooooooooo saaaaai.
  Echt een noodzakelijk kwaad voor de zuidelijk gelegen bezienswaardigheden.
  Super cool die gators

 3. Suus schreef:

  Wat een heerlijke dag weer. En dan morgen naar de parken. Ben benieuwd. Lekkere salade hoor mmmmmmmmmmmmmm. Fijne disneydag vandaag.

 4. Yolanda schreef:

  Wat schrijf je leuk en lekker leesbaar. Mooi hotel; Hard Rock. Airboattour staat ook op mijn lijstje voor over negen weken. Blijf je volgen, wie weet wat voor tips ik er nog meer uit kan halen.

 5. Yvette schreef:

  Grappig te lezen dat ze blijven terugkomen op Arjan zijn lengte. Dacht dat ze in de USA wel lange mannen gewend waren? Hoe lang is Arjan dan? ( geen nieuwsgierigheid, pure belangstelling!??)
  Het eerste wat bij me opkwam toen ik las over dat baby stinkdiertje, kunnen die nog niet sproeien? Zo wel vind ik je superstoer! ?
  Btw, dankzij jullie blog staat zo’n reis/vakantie als deze op mijn bucketlist. ??

 6. Robert-Jan schreef:

  Mooie ervaring weer !!! Een show kunnen ze in de US er wel van maken !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.