Giethoorn.

Het is maandag en we hebben nog steeds vakantie al zijn we weer thuis. Vorige week hadden Suus en ik besloten dat we het best leuk zouden vinden om naar Giethoorn te gaan. Lekker de toerist uithangen. De mannen waren minder gecharmeerd van ons idee. Onder protest van de mannen werd er een fluisterbootje gereserveerd. Nu moesten we wel ?.

Om 7.15 uur ging de wekker bij ons en rond 8.00 uur stonden Jort en Suus bij ons op de stoep. We stappen vrijwel gelijk in Henk met de nodige koeltassen en zetten koers naar Giethoorn.

Onderweg stoppen we even bij de Gouden Bogen bij Meerkerk voor koffie met wat lekkers. Daarna rijden we in 1x door naar Giethoorn.

Even rond 10.45 uur komen we bij Nederlands Venetie. Na ruim 2 uur in de auto te hebben gezeten, gaan we eerst plassen. Daarna lopen we richting de bootjes. Ons bootje ligt al braaf te wachten. We besluiten unaniem dat Jort de kapitein mag spelen. Gelukkig voor ons heeft Jort tot ongeveer z’n 16de een motorbootje bestuurd en hij pakt het ook gelijk weer op.

Met eenzame klasse stuurt hij het fluiterbootje door de kanalen/grachten. We zien leuke huizen staan. Er staan er zelfs een paar te koop, maar we moeten nog even wachten op de 10de van de maand ?.

Als we bij het meer komen, zoeken we een stukje rustig water en gaan we picknicken. Suus heeft wraps en cake meegenomen en ik olijfjes, gevulde pepertjes en het eigen smeerseltje van de kaasboer (petrella, heks’nkaas en aioli). Het smaakt heerlijk.

Na het eten varen we een stuk door het riet tussen de weilanden. We komen ook heel veel mensen tegen die totaal niet kunnen varen. Tja, niet iedereen kan een Jort aan boord hebben ?.

Na het meer en een rondje weilanden/riet varen we weer langs de huizen terug naar ons beginpunt. Weer met eenzame klasse legt Jort het fluisterbootje aan de kade. Wij stappen iets minder soepel uit. Na 3 uurtjes op een houten plankje te hebben gezeten zijn we wat stijfjes geworden ?.

We gooien de koeltassen weer in auto en gaan een hapje eten bij het naast gelegen restaurant. Arjan gaat voor de uitsmijter ham kaas, Jort wil graag de fish & chips, Suus prikt een vorkje met hem mee en ik neem 2 kroketjes op brood. De vis is duidelijk geen diepvries vis, maar echt vers en nog zelf in het beslagje gelegd ????.

Na het eten maken we een wandelingetje langs het water. De temperatuur is aardig omhoog geschoten ?. Op een gegeven moment komt er een flinke sloep voorbij met 2 vrouwen en 1 man aan boord. De man zit voorin de sloep en de dames naast elkaar, waarvan 1 aan het roer. De vrouw bestuurt de sloep alsof ze op een 10 tonner zit. Ze draait het stuur alle kanten op en veel te snel. Laat ik het zo zeggen, die rubberen stootranden zitten niet voor niets op die boot. Vanaf de kant geeft iedereen commentaar, maar madame blijft stug door botsen, je kan het geen varen meer noemen ?. Zoals gezegd, commentaar alom. Er is zelfs een vader die tegen zijn jengelende kind zegt dat die nog even moet wachten omdat dit te leuk is om naar te kijken ?. Nadat ze op gegeven moment keihard tegen 1 van de bruggetjes opbotst en er hier en daar best wel een luide OMG! klinkt neemt de andere dame het over. Niet dat die beter kan sturen. Omdat wij een ijsje gaan halen, verliezen we het drietal uit het oog.

Na het ijsje lopen we nog een stukje door, maar er valt steeds minder te zien. We besluiten weer terug te lopen.

Op een gegeven moment heeft Jort een rustmomentje nodig. Dat was gewoon een k*tsmoes, het drietal in de sloep kwam weer langs. Zo te zien hadden ze nog niet echt bijgeleerd ?. Het ging zelfs slechter ?. Achter hen ontstaat er een kleine file.

We lopen weer terug naar de auto. Als we bij Henk komen worden gelijk de koeltassen geopend. We hadden geen water/drinken meegenomen ??.

Nadat we hebben bijgetankt, stappen we in en zetten koers naar huis. Het is dan al rond 17.00. De files rijden we eigenlijk overal mis ?.
Vlakbij huis pakken we nog een Gouden Bogen mee en daarna rijden we door naar huis.

Jort en Suus doen nog een bakkie bij ons en hijsen daarna hun vermoeide lichamen in de auto om naar huis te gaan.

60 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Vakantie 2020. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.