Goed verhaal

Geef toe, dit onderstaande bericht was een goed verhaal. Toch???

Ware het niet dat op 11 maart Nederland ?? in een intelligente lockdown ging vanwege Covid-19 ?. Bij mij in de winkel werden de hamsteraars los gelaten. Het waren dagen/weken die ik persoonlijk nog nooit eerder had meegemaakt. Ja, de kerst-, oud en nieuw-, paas- en pinksterdrukte die was ik wel gewoon, maar dit was hamsteren 3.0. Ineens had ik een vitaal beroep. Nooit geweten dat een supermarktmedewerker tot de vitale beroepen behoorde.

Op 14 maart ging Amerika ?? dicht. De pretparken gingen dicht, maar ik maakte mij nog niet druk over de vakantie. September is tenslotte nog een half jaar weg. Daar ga ik mij nog niet druk over maken. het was tenslotte nu pas maart. Maart ging over in april en april ging voorbij en mei kwam en ging soepeltjes over in juni.

En dan komt toch de onvermijdelijke vraag. Gaan we wel of niet naar Amerika. Op moment van schrijven…eh….tikken,zit Amerika nog potdicht. Wachten we nog tot eind juli of gaan we nu annuleren? Als we nu annuleren hebben de garantie van United dat we de tickets in 2021 of 2022 kunnen gebruiken. Na 30 juni is daar geen garantie voor. Waar doe je wijs aan?

Nogmaals, dit zaadje voor deze vakantie was in september 2018 al gezaaid. In 2019 zagen we het opkomen ? en begin 2020 was het al een mooi jong boompje ? geworden. We hadden mooie plannen zoals, een relaxte doe vakantie. Lees: Hotels bij WDW en Universal, rustig wakker worden, ontbijten, misschien een beetje zwemmen en dan beslissen welk park we die dag gaan bezoeken. Kleine roadtrip naar St Augustine en een bezoekje aan Kennedy Space Centre ?, maar vooral niets moet en alles mag. Hou dit stukje in het achterhoofd.

De afgelopen weken is Universal weer open gegaan. Je moet wel een mondkapje op en er mag een beperkt aantal mensen het park in. WDW gaat, als het goed is, 15 juli weer open. Ze hebben dan wel wat aan banden gelegd en regels opgesteld. Zo is het dining plan wat wij er bij hadden geboekt van de kaart afgehaald (dat is punt 1). We hadden kaartjes voor MNSSHP, deze hebben ze voor dit jaar geschrapt (punt 2). De hopper functie is ook van de kaart afgehaald (punt 3) en je moest nu 1 park per dag reservere (punt 4). Daar ging ons “niets moet, alles mag” plan. Als je voor bijvoorbeeld 4 september Magic Kingdom reserveert, kan je niet switchen naar EPCOT. Je moet dan naar Magic Kingdom.

Maar de grootste onzekerheid was/is toch wel, gaat Amerika open of niet. Zoals we nu kunnen beoordelen en de media moeten geloven hebben ze Covid-19 ?nog niet onder controle. Stel dat ze toch de grenzen open gooien en wij gaan, kan het zo zijn dat als we daar zitten de boel weer op slot gaat omdat er een volgende golf van Covid-19 ? langs komt en dan hebben wij wel een groot probleem.

Dit alles heeft ons doen besluiten om, met pijn in het hart, de vluchten “alive” te houden voor volgend jaar en de hotels, auto en tickets te annuleren. Kim heeft daar weer een flinke kluif aan, maar volgens haar (en ons) is dit de beste beslissing.

Omdat we toch wel weg willen in september, zitten we nu te kijken naar een leuk Landal huisje. Je moet toch wat….

116 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando september 2020. Bookmark de permalink.

2 reacties op Goed verhaal

  1. 10 schreef:

    Zo heb je toch iets leuks om naar uit te kijken.Een heel wijs besluit van jullie.Want geen ambassade die jullie gaat helpen. Dus met z’n allen ff huilen en weer iets leuks bedenken!!

  2. Arie schreef:

    Erg wijs dan maar volgend jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.