Dag 16 Haaien vangen op de Atlantische Oceaan

Terwijl Danielle lekker voor de tv hangt, doe ik, Arjan, vandaag het verslag van de belevenissen van vandaag.

Vandaag moesten we voor vakantiebegrippen erg ‘vroeg’ op. Om 08.15 uur wilden we in de auto zitten voor een rit van ruim 5 kwartier naar Port Canaveral bij Cocoa beach. Na een snel ontbijt met eieren en koffie gingen we op pad. Andre achter het stuur, Rob rechts voorin en Danielle en ik achterin (zodat we nog even stiekum konden ‘gummie-nekken’) We wilden tussen 09.30 en 09.45 uur in Port Canaveral zijn, waar de Orlando Princess op ons wacht. Na het inleveren van de kortingcoupons en het betalen voor een halve dag vissen op de Atlantische Oceaan, aas, een lunch en onbeperkt drinken, wachten we rustig op wat komen gaat. Omstreeks 10.15 uur roept Benjamin, de zongebruinde, getatoeerde, all-american surf/vis-dude de verzamelde +/- 35 visfanaten bijelkaar en vertelt ons over de belangrijkste do’s en don’ts voor vandaag. Als je een vis naar boven hengelt dien je ‘fish-on’ te roepen en een haai moet nevernooit zonder de hulp van Benjamin en zijn maten aan dek worden gehaald, maakt hij ons duidelijk. Hij vertelt dat een van de crewleden vorige week nog is gebeten door een haai, omdat een ‘klant’ het wel handig vond om een spartelende haai het dek op te zwaaien. We gaan aan boord en krijgen allemaal een stevige hengel met molen in onze handen gedrukt. We nemen rustig plaats op de banken en laten ons naar de visstek varen. Dat varen duurt wel even, dus we genieten tijdens de tocht naar een mooie visstek van het zonnetje, springende stingrays (roggen), vliegende vissen en dolfijnen. Ondertussen deponeren we allemaal 3 $ in de jackpot; die is voor degene met de grootste vangst van vandaag. Na ruim anderhalf uren varen en een paar frisdrankjes (het is bloedheet) vallen de motoren van de boot stil en wordt het anker uitgegooid. Hier en daar worden emmertjes met sardientjes en inktvisfilet neergezet, welke we kunnen gebruiken als aas. Op deze eerste visstek wordt weinig gevangen en zijn de maten van Benjamin vooral druk met het uit elkaar halen van de vislijnen 😉 Het anker wordt opgehaald en we verkassen naar een andere stek. Ook hier wordt weinig gevangen en we verkassen weer. Op de derde visstek hebben we meer geluk. Achter elkaar wordt er ‘FISH-ON !!!!!!” geschreeuwd en halen Andre, Rob (2x) en ik een haai uit het water. Echt een kick om het gevecht aan te gaan en de buit binnen te halen.

shark

 

Rond 15.30 uur roept de kapitein dat het genoeg is geweest en we nog een heel stuk moeten terugvaren. Dat laatste klopt zeker.

Rond 17.00 uur leggen we aan bij Port Canaveral en krijgt de winnaar van vandaag de jackpot mee naar huis. Die is helaas niet voor ons. Niet minder vrolijk stappen we tevreden in de Minivan waarmee chauffeur Andre ons weer veilig naar ‘huis’ rijdt. Onderweg stoppen we nog bij de Subway voor een paar Footlong broodjes die we samen met achterblijvers Tineke en Yvonne opeten bij het zwembad.  De rest van de avond wordt gevuld met stoere vissersverhalen en tv kijken. Rond 23.00 uur zijn we allemaal afgepeigerd en zoeken onze bedden op.

Morgen weer een dag !

22213 x gelezen

10 gedachten over “Dag 16 Haaien vangen op de Atlantische Oceaan

 1. Joke en Gerrit

  Zo ook deze dag kan weer worden ingelijst helemaal top.
  Jammer van de Jackpot maar ja je kan niet alles hebben
  Hou dit vol
  Groet
  Joke en Gerrit

 2. Corrie

  Net de twee blogs achterelkaar gelezen, wat een uithoudingsvermogen hebben jullie zeg!!! En wat gaaf die manta of was het mantra?? Echt te gek!!!
  Wanneer hebben jullie de volgende trip naar Florida in gedachten hahahaha….
  Voorlopig is het nog lekker genieten daar. Veel plezier,

  Corrie

 3. Suus

  Heerlijk twee dagen gelezen. Ze waren weer flink gevuld. Wat een te gekke ervaring vandaag zeg. Ik las alleen bij de reisgenootjes dat niet iedereen zich aan de regels had gehouden 😛
  Geniet nog enorm van jullie vakantie.

  Liefs en een dikke x

 4. Anita

  Wat een geweldige ervaring zal dit geweest zijn en ik vind het van Danielle ook wel stoer dat zij mee geweest is.
  Jullie hebben al een een paar superleuke dagen achter de rug, ga zo door. Ik vind het heel leuk om mee te lezen.
  Heel veel plezier.

 5. remenesss

  Oeps….had het gelezen en wilde later reageren en ben dat glad vergeten:-0
  Nou…bij deze;-)
  Super stoer verhaal!!!

  Hou je van vissen???

  “Neuhhhh, nou ja….als ik vis, vis ik “meestal”op haaien ofzoooo”, hahaha!
  Ga nu snel het volgende blog lezen, het is nog vroeg maar ben klaarwakker 🙂
  XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.