Hallo Harry

Ik ben deze keer weer vroeg wakker. Dan maar even appen met Jort en Suus. Zij staan op het punt om te gaan vliegen. Ze appen dat ze vertraging hebben. Er is blijkbaar een leiding kapot in een van de keukentjes aan boord het vliegtuig en ze hebben airco die dienst weigert  ?. Uiteindelijk hebben ze 1,5 uur vertraging en kunnen ze de aansluiting niet meer halen in Philadelphia. Gelukkig is American Airlines zo goed geweest om ze alvast om te boeken naar een latere vlucht naar Tampa. Iets zegt mij dat dit de laatste keer is dat ze met American Airlines hebben gevlogen ?. 

Even over 7.00 uur gaat Arjan een rondje hardlopen (8 km) over het terrein van Watersong. Yvonne en Rob maken zich klaar om een ochtendje te gaan golfen. We knagen allemaal apart een simpel ontbijtje weg en als Arjan terug is, pakken wij de rugzak in voor een dagje Universal en Island of Adventures. We stappen even over 9.00 uur in de auto op weg naar de parken. 

Als we bij het hokje komen waar we weer, al cool kijkend, $22.- aftikken, vraagt het vrouwtje, in hokje, of we naar de parken gaan. Eh, nee, we vinden het leuk om $22,- aftikken en dan gewoon heel de dag in de auto te blijven zitten ???. Tja…..

We parkeren de auto op Jurrasic 402 en lopen richting de tassencontrole. Dat is een controle waar ze op menig vliegveld nog iets van kunnen leren ?. Als we groen licht krijgen, lopen we via de Citywalk naar Universal. 

Voor de ingang van Universal is er iets te zien van de Halloween sfeer en binnen lopen we gelijk tegen de set van Stranger Things. Dat gaat wat beloven voor komende zaterdag ?. 

We besluiten om, voor ons, de nieuwe attractie van Jimmy Fallon. Race Through New York Starring: Jimmy Fallon. Om weinig spoilers weg te geven, het is erg leuk gedaan en zeker voor herhaling vatbaar ????. 

Na Jimmy pakken we Revenge of the Mummy nog even mee. Het is al een oudje, maar het blijft een leuke achtbaan. 

Bij de nieuwe attractie Fast & Furious – Supercharged staat een wachttijd van 10 minuten. Die kunnen we dan wel even doen. Hij is leuk, maar ik denk dat als je de films wel hebt gezien ( en dat hebben wij niet) de attractie nog leuker is. 

Na F&F brengen we een bezoek aan Harry Potter. We zijn wel toe aan verkoeling en halen een ice tea (voor Arjan), een frozen butterbeer (voor mij) en een zakje chips (voor ons samen en een tegenhanger voor al dat zoete ?). We vinden een tafeltje in de schaduw en we gaan even zitten. Het is best warm vandaag. Later zou blijken dat het 30 graden was en de gevoelstemperatuur 33 ??. 

Na onze snack lopen we wat rond en pakken Harry Potter and the Escape from Gringotts mee. Een 3D ride wat een pareltje is voor ‘t oog ?

Als we alles hebben gezien lopen we naar King’s Cross Station en pakken, via Perron 9 3/4, de Hogwarts Express naar Island of Adventures. 

We stappen middenin Hogsmeade uit. De winter valt hier vroeg ?. We kijken weer even rond en gaan dat richting Hogwarts voor de attractie Harry Potter and the Forbidden Journey. Dit zit ook al zo mooi in elkaar ?. 

Hierna hebben we wel een beetje trek gekregen en de jacht op voer is geopend. Bij The Burger Digs halen we Chicken Tenders met patat en wat te drinken. We delen deze omdat het anders te veel is om alleen te eten. 

Als we verzadigd zijn lopen we door naar Kong. De wachttijd is 25 minuten. Wij rekenen het goed en doen deze ook. In de wachtrij, ergens halverwege, is altijd zo’n schrikmomentje. Deze keer waren de mensen die achter ons stonden de Sjaak ?. De attractie blijft leuk ????. 

 Via Toon Lagoon lopen we naar Marvel Super Hero Island. Daar pakken we nog wat winkeltjes mee en staan te kwijlen bij de beeldjes van diverse Avengers. Iets wat te duur om zo mee te nemen zo mee te nemen in de koffer en voor handbagage te groot ?. 

We pakken hier Spider-Man, een 3D ride, en de Hulk, roller coaster, mee. Die laatste heeft in 2016 een upgrade gehad, maar ik word desondanks toch aardig heen en weer geslingerd ?. Hierna houden we het voor gezien en lopen we terug naar de auto. 

 

Wat ons trouwens wel was op gevallen, de, meeste, medewerkers in de parken een stuk minder vriendelijk zijn dan de medewerkers  van Disney. Er kan bijna geen lachje of vriendelijk woord van af. We hadden een paar uitzonderingen (zoals het meisje bij het kraampje waar we de ice tea en butterbeer kochten), maar ze zijn schaars. Van de week maar weer naar Disney ?.

Alhoewel de auto in de parkeergarage heeft gestaan is het bloedje heet in de auto en bedompt. Ik geloof dat ik dan liever heb dat de auto heel de dag staat te bakken in de zon ?. 

We slingeren de airco aan op standje diepvries en we rijden nog even naar de outlets. Ik wil toch nog dat shirtje bij de Disney Store kopen. 

We lopen via de Nike Store, de Hurley winkel, zo naar de Disney Store. Het is daar een stuk minder druk dan gisteren. Het shirtje hangt er gelukkig nog. Het assortiment kan hier met de dag veranderen en je kan er leuke juweeltjes treffen die uit alle Disney parken over heel de wereld worden aangeleverd. Het shirtje wat ik op het oog had komt van de Disney Cruise Line ?. 

We lopen nog even naar Reebok, waar Arjan nog slaagt voor 3 shirtjes en dan gaan we richting de foodcourt om daar iets te gaan eten.

We gaan voor een gedeelde Subway. Ook hier is weer een hele te veel om alleen te eten. We nemen er als drinken een Coke Zero er bij. Zowaar hadden ze deze hier. Het is overal of regular of diet. De Zero is slecht verkrijgbaar blijkbaar. Tijdens het eten appen we nog even met Jort en Suus. Zij staan op het punt om in het vliegtuig te stappen voor het laatste stukje. Ze hadden werkelijk een flight from hell.

Hierna zijn we wel klaar met de dag en gaan richting auto. Op de weg naar de villa pakken we nog een klein stukje file mee. File mag het niet echt heten hier. Het verkeerd rijdt iets langzamer en staat nergens echt stil. 

Thuis showen we onze buit aan Rob en Yvonne. De rest van de avond brengen we door met wat tv kijken, lezen, appen met Jort en Suus die weer waren geland en op jacht gingen naar de huurauto en hotel en ik werk tussendoor ook nog even aan de blog. Tegen een uurtje of 22.00 houden we het voor gezien gaan lekker naar bedje toe ??. Morgen weer een nieuwe dag. 

78 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018. Bookmark de permalink.

4 reacties op Hallo Harry

 1. Pa Arie schreef:

  Weer een dag genoten prachtig geschreven

 2. Suus schreef:

  Ik heb het eindelijk helemaal bijgelezen hahha. Vanmiddag was ik helemaal hyper! Hahha.

  Wat een lekker dagje weer!!!

 3. 10& Dre schreef:

  Dat park was het geld wel waard, of was dat alleen voor het parkeren? Het lezen was al super, als je het zelf kan beleven lijkt mij heel leuk! Heb het gelezen van mee gaan! J & S, wat een reis. Dat is echt geen goede reclame, daar zou ik ook niet meer gaan! Groetjes voor allemaal van 10 & Dre

 4. Robert-Jan schreef:

  Heerlijke dag weer ! Caroline zou zo mee gaan; ik ga dan wel met Rob en Yvonne mee de golfbaan op ??.

  Cola zero hebben ze wel bij Outback ! Ik vond het juist beter verkrijgbaar in Florida !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.