Hallo Harry

Het was rond 6.30 uur dat ik wakker werd van Arjan omdat hij uit bed stapte. Ik had wilde plannen om gisteravond nog de blog online te knallen, maar Peacelog dacht daar anders over. Naar schijnt werden afgelopen nacht in Nederland (hier is het dan ‘s-avonds) de servers digitaal verhuisd. Dus toen ik vannacht naar de wc moest gelijk de tekst in concept gezet, nog wat foto’s van mijn mobiel ge-upload, klein rondje Facebook, waar ik betrapt werd door Jort. Die appte gelijk dat ik moest gaan slapen ?. Daar heb ik dan maar braaf naar geluisterd ??.

Dus toen ik vanochtend wakker werd de laptop er bij gepakt en de rest van de foto’s (van de mini Canon ?) ge-upload en bij de blog geplaatst zodat die online kon. Arjan ging rond 8.00 uur een rondje hardlopen en ik lees nog wat blogjes bij.
Als Arjan weer terug is en Yvonne uit bed komt nemen we een heerlijke ochtend duik in het zwembad. Als Rob wakker is gaan we ontbijten.

Na het ontbijt kleden we ons om, zoeken de camera’s en toebehoren bijeen en vertrekken naar Universal en Islands of Adventure. We gaan op bedoek bij Harry Potter.

Ook bij Universal tikken we $20,- af, maar dan staan we wel in de parkeergarage. We staan bij “Cat in the Hat” rij 259. Voor de zekerheid maak ik er toch even een foto van?. We lopen naar de City Walk en komen terecht bij de tassen controle. Wat zal ik daarover zeggen ?……..Schiphol is er niets bij. De tassen gaan door een scan en wij moeten door de metaaldetector poortjes. En hou het tempo er in mensen!

Na de controle lopen we door naar Universal. We maken de beroemde foto van de bol en lopen naar de ingang. Hier scannen we onze, papieren, kaartjes en vingerafdruk en we zijn welkom.

image

img_0789

Omdat Rob en Yvonne dit jaar weer eens Universal aan willen doen besluiten we gelijk door te lopen naar het Harry Potter gedeelte.

image image

Als we daar aankomen, moet Arjan z’n geheugen wat opfrissen. De meeste delen van Harry Potter heeft hij met z’n ogen dicht gezien ?. We lopen de winkelstraat in en zien heel veel mensen met een toverstok in hun handen. Ik heb me laten wijs maken dat je verschillende soorten toverstokken kan kopen. Je hebt er bij en dat zijn alleen stokjes, maar je hebt ook een variant en daar kan je de etalage mee tot “leven” toveren.

image

Het is net 10.30 uur geweest en het is nu al bloedje heet in het park. Op aanraden van vriendin Suus nemen we een “Frozen Butterbeer”. Die smaakt naar gesmolten “Werther’s Echte”…eh….”Werther’s Original”. Het is lekker koud. Voor Arjan iets te koud. Hij heeft al snel last van een “brainfreeze”.

image

Als we onze suikers binnen hebben lopen we naar “The Escape From Gringotts”. Het is een rollercoaster, maar ook een 3D/4D film. We stoppen onze spullen (verplicht) in een locker en gaan in de rij staan. Zo druk als dat het buiten is, zo rustig is het binnen. De wachttijd is nog geen 15 minuten ??.

image image

 

Eenmaal weer buiten maken we nog een klein rondje over het terrein en dan lopen we naar King’s Cross Station om via perron 9 3/4 de trein te pakken naar Islands of Adventure. De treinreis zit mooi in elkaar met special effects.

img_0800 img_0832

Als we weer uit de trein stappen lopen we gelijk the Dragon Challenge binnen. De wachttijd staat op 5 minuten. Die pakken we dan gelijk mee. De tassen en andere losse dingen moeten in een locker. Ook al heb je zakken met een rits, alles moet opgeborgen worden ?. De kans is groot dat je wordt teruggestuurd. Dit alles wordt ons toe geschreeuwd/gecommandeerd door een medewerker van Island of Adventure. Ineens weten we waarom we zo graag in Disney komen. Daar zijn de cast members toch een stuk vriendelijker.

Wij stoppen dus braaf onze spullen in een locker en lopen de wachtrij in. Omdat de wachttijd maar 5 minuten is, kunnen we lekker doorlopen. Halverwege staan er detectiepoortjes ?. Een extra controle of je buiten wel goed geluisterd heb. Op het moment dat Arjan er doorheen loopt bedenkt hij dat hij nog muntgeld in z’n broekzak heeft zitten. Het poortje reageert niet eens. Het ding geeft gewoon groen licht! Ik vind het raar ?. Arjan geeft het geld aan mij omdat ik zakken met een rits heb en dat het er dan straks niet eruit valt.

Dragon Challenge is een dubbele achtbaan (zoals Joris en de Draak in de Efteling), maar deze gaat wel over de kop. Wij kiezen voor blauw. Jammer dat blauw alleen vertrekt. Dus het duel tussen rood en blauw blijft uit ?. Klein min puntje.

Als we onze spullen uit de locker hebben gehaald besluiten we om even wat te drinken en wat te eten. Beiden hebben we bij ons ?. We delen een bagel en een flesje water in de schaduw. Dit gedeelte is ook weer mooi gemaakt. Alleen het is kneiterdruk op Hogsmeade. We besluiten dat we wel zin hebben in een water attractie. Even wat afkoelen. Als we het terrein van Hogsmeade willen verlaten zien we dat de wachtrij bij Hoghworts maar 30 minuten is. Oké, die pakken we nog even mee??. Deze is ook weer een lust voor het oog. Mooi gedaan!

image image image

Nu is het echt tijd om af te koelen. De eerste water attractie die we tegen komen is “Jurassic Park River Adventure”. Die gaan we doen. In de rij gooit Arjan de GoPro om zijn pols. Altijd leuk voor de film/vlog. Hierna eten we het 2de bageltje op en besluiten dat we via het Marvel gedeelte naar buiten gaan om bij Bubba Gump een hapje te gaan eten.

Als we die kant op lopen komen we langs “Skull Island: Reign of Kong”. Deze is nog niet zo heel lang open. De wachttijd bedraagt 60 minuten. We kijken elkaar aan….Ja, deze pakken we mee! In de wachtrij werk ik alvast aan de blog. Je moet toch wat. Als ik een eind voor iets veel gegil hoor naar mijn zin, stop ik mijn mobiel toch maar even weg. In 1 van de wachtkamers staat er mannetje die de mensen laat schrikken op verschillende plekken. De mensen voor ons zijn de sjaak. Een stukje verder is er nog zo’n punt waar iemand plotseling uit kan komen. Op het moment dat vent ons wilt laten schrikken schijnt Arjan met het lampje van zijn mobiel midden in z’n gezicht ??. Daar schrok die vent van ??. De wachttijd blijk nog mee te vallen. Binnen 45 minuten staan we weer buiten. Deze attractie is ook weer een juweeltje.

image image

Hierna lopen we via het Marvel gedeelte, door ’t winkeltje door naar buiten. We lopen naar Bubba Gump. Waar we even op onze tafel moeten wachten. Wat ons een raadsel is omdat het totaal niet druk is.

img_0842

image image

image image image image

Forrest Seafood Feast

Forrest Seafood Feast

Shrimper Heaven

Shrimper Heaven

Onze serveerster is Kichelle. Ze heeft er zin in en is lekker vrolijk. Arjan gaat voor de “Shrimper Heaven” en ik ga voor “Forrest Seafood Feast. Het is niet het goedkoopste restaurant, maar wij vinden het wel de moeite waard. Als we klaar zijn met eten komt Kichelle vragen of we nog een toetje willen, maar we zitten vol. Dat is geen probleem bij Kichelle, maar voordat we afrekenen heeft ze nog een paar vragen over de film (Forrest Gump). Wij slagen met vlag en wimpel. Uiteraard ?. We rekenen af, geven haar nog een leuke tip en lopen dan richting auto. We zijn best wel moe.

Thuis in de villa neem Arjan nog een koffie en neemt een duik in het zwembad en ik maak de blog af.

 

image

156 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016, Vlogs. Bookmark de permalink.

10 reacties op Hallo Harry

 1. Suus schreef:

  Wat een heerlijk dagje weer… en vandaag net zo heerlijk met het waterpark. Hebben jullie niet inmiddels korte beentjes met al die parken zo na elkaar? Fijne dag vandaag in AK en TL!!!!

  BTW: inside info: Ik vernam tijdens het kijken van één van de YouTubers dat Dragon Challenge bewust maar met 1 kar rijdt. Het schijnt dat er veel onderling naar elkaar werd gegooid etc en dat de reden is. (en daarnaast gaan er geruchten dat deze ook weggaat en er wat anders moois voor terug komt).

 2. Suus schreef:

  Oh, ennuh Bubba Gump staat hier nog steeds op de To Do List!

 3. Jort schreef:

  Als je die gerechten ziet, dan kan dat toch niet vies zijn??? het water loopt me in de mond.

 4. Yvette schreef:

  Heerlijk verhaal weer, schitterende foto’s en leuk filmpje…ondanks dat er iets bij Arjan blijkbaar recht in zijn bek kwam. ???
  Have fun weer vandaag.

 5. Esther schreef:

  O heerlijk Bubba Gump! Geweldige dag, jullie lopen wat af in die parken!

 6. Kim schreef:

  sorry ben ook weer bij en lekker dagen zijn het weer geweest en ben het met je eens qua sokken voor mannen .. Trek die dingen niet zo hoog op maakt niet uit welke kleur ze zijn.. of koop van die enkelsokken.. zijn er ook voor mannen.

 7. hetty schreef:

  Wat leuk Harry Potter, Sanna is hier een groot fan van. In Engeland dit jaar veel van hem gezien maar ik merk al dat ik dan toch maar jullie kant op moet gaan, vervelend

 8. Essie schreef:

  Weer een leuke dag geweest zo te lezen!
  Die tip van Suus die klinkt goed, mjammjam?
  Zit me alleen steeds te verbazen over de tijden die jullie opstaan….jeetje zeg, DAT is pas raar?

  Wij gaan zo naar Pathe, naar Blairwitch…zal onthouden wat Ar deed….als ik schrik zal ik niet achter mijn colaflesje duiken…maar schijn dan heel dapper met het lampje ban mijn mobiel naar het bioscoopscherm???

  Whoopwhoop!!

  Laterrrrrr???

 9. Ingrid schreef:

  Dat was een leuk verhaaltje voor het slapen gaan ???

 10. Robert-Jan schreef:

  Mooi verhaal weer !! Ik heb de films op dezelfde manier als Arjan gezien, dus ik had de click ook njet zo. Caroline en kids stonden bijna te huilen zo mooi vonden ze het !! Hahaha !! En met die stokjes kan je echt dingen laten gebeuren. Wij hebben volwassenen kleine kinderen zitten weg duwen om het voor elkaar te krijgen, hahaha !! Maar het is wel prachtig gemaakt, dat kon ik wel zien !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.