Het zit er weer op

Het is rond 7.30 als ik mijn ogen open doe. Ik pak mijn mobiel om alvast de foto’s van gisteren te uploaden naar de blog. Ik open Peacelog, althans ik doe een poging, maar de WiFi ligt er weer uit ?. Gelukkig hebben Rob en Yvonne het ook door en resetten de boel weer. Tja, het wordt tijd om naar huis te gaan.

img_6085

Als ik weer WiFi heb komt er een appje binnen van Dre. Hij heeft Eden vanochtend opgehaald bij de opvang en ze is versleten ?. Ik zie een foto dat ze lang uit op het balkon ligt ?.

Iedereen is vroeg uit de veren. We maken voor het ontbijt de restjes op en gaan nog even zwemmen.

Rond een uurtje of 11.00 gaan Arjan en ik nog de laatste boodschapjes doen. We halen nog een zak M&M’s peanutbutter en een zak M&M’s pretzels. Ook nemen we nog een bus pringles mee voor onderweg.

Als we terug zijn ga ik de koffer inpakken. Arjan zoekt de elektronica bijeen. De koffer van Arjan gaat nog maar net dicht ?, maar de koffer zit wel onder de 25 kilo. Mijn koffer gaat makkelijker dicht en is ook nog onder de 25 kilo ?.

We draaien nog een wasje en ruimen de rest op in de villa. We proberen nog wat aan Peacelog te sleutelen, zodat de subscribers nu wel een mailtje krijgen als er een nieuwe blog is geplaatst, maar het lukt niet echt. Daarna is het tijd om naar het vliegveld te gaan.

Onderweg pakken we nog een late lunch mee bij Nona Blue. We gaan allemaal voor The All American Burger. Ruimte voor een toetje hebben we niet meer.

Als we onze weg vervolgen komen we in een dikke file terecht ?. Opzich niet heel vreemd het is dan 16.30 uur geweest.

img_6090

Onderweg naar het vliegveld

Rond 17.45 komen we aan bij het vliegveld. Yvonne en ik worden met de koffers alvast gedropt terwijl de mannen de auto’s gaan inleveren. Yvonne en ik lopen met heel ons hebben en houden naar binnen. Er staat al een flinke rij bij de balie ?

Ik ga alvast een lange broek aantrekken. Ik krijg het altijd koud in het vliegtuig. Als ik weer terug kom bij Yvonne, weet zij te vertellen dat het vliegtuig vertraging heeft. We zullen nu om 2.45 uur vliegen vanaf Miami ipv 10.45 uur. De wachtte aankomsttijd is dan 16.45. Hmmm dat gaat problemen geven met de boodschappen die tussen 18.00 en 20.00 bezorgd gaan worden. Ik ben net 5 minuten te laat om het nog te veranderen ?. Ik bel snel Dre. Het is dan net middernacht geweest, maar het is niet anders.

Het is niet helemaal duidelijk waar de vertraging zit. Yvonne doet wat navraag en blijkbaar is de vertraging op Orlando. Er is ander vliegtuig onderweg naar ons waar wij mee terug zullen vliegen. Thuis maar eens kijken of we nog ergens recht op hebben met deze vertraging. Ondertussen zien we op de Schiphol app dat de aankomsttijd nu 19.37 uur is geworden ?. Van Tui krijgen we rond 21.00 uur pas een bericht dat er een vertraging is. Rond die tijd hadden we al boven in de lucht moeten zitten richting Miami.

We doden de tijd door te internetten, lezen, rondlopen, wachten en ik maak alvast een begin aan de blog. Dan kan die morgen gelijk online ??. We maken de etensbonnen, die we hebben gehad bij het inchecken, op aan flesjes water/frisdrank en ik neem nog een tosti. Het is ook best koud waar we zitten te wachten. Iedereen zit met een vest aan of met een (net gekocht bij het winkeltje) dekentje. Yvonne en ik hebben allebei een vest mee. Daar zijn we heel gelukkig mee. Rob en Arjan hebben geen vest en Arjan is blij dat hij zijn korte broek heeft omgeruild voor een spijkerbroek. Rob heeft geen lange broek aan, maar gelukkig hadden ze nog een handdoek bij de handbagage zitten en die heeft hij om zich heen geslagen voor een beetje warmte. Opvallend is wel dat het op de wc wel lekker warm is. Dus we gaan regelmatig even wat voor ons zelf doen.

img_6100

Arjan met mijn vest aan om een beetje warm te worden 😉

img_6098

Rob en Yvonne maken een rondje om warm te worden

img_6094

Yvonne in de relaxstoel

img_6101

We waren niet alleen

img_6102

De mensen lagen gewoon op de grond te slapen

Rond 00.00 kijk ik bij ah.nl hoe laat de dealer ongeveer kan komen. Hij staat op de planning voor tussen 18.00-18.30. Dat is mooi! Mijn vader kan dan en Eden thuis brengen, de boodschappen ontvangen en ook nog ons ophalen ????. Heel lief dat vriendjes Suus en Jort en Melissa hadden aangeboden om de dealer op te vangen ❤️

Rond 2.00 wordt er omgeroepen dat ze over 10 minuten gaan boarden. Ze zullen beginnen met de mensen in een rolstoel en daarna eerst de mensen die naar Amsterdam gaan de rijen 1 t/m 9 en rij 30 en daar boven. De mensen die naar Miami gaan komen als laatste aan boord.

Pursers Danielle en Arthur heten ons namens de kapitein Koenders en de gehele crew van harte welkom en ze maken gelijk excuses voor de vertraging. Was blijkbaar een mankement aan het vliegtuig en dit is een ander vliegtuig.

Rond 3.00 taxiën we naar de startbaan. Eindelijk zijn we onderweg naar huis, maar eerst een tussenstop in Miami. Waar kapitein Koenders het toestel iets wat wild aan de grond zet. De Amsterdamgangers moeten hier blijven zitten.

De crew wordt ook gelijk vervangen. We hebben vers bloed aan boord ?.
Kapitein Rattelink (of zoiets ik kon het niet goed verstaan) en pursers Elsa en Marjolein heten ons weer welkom.

We hebben geluk bij een ongeluk. Doordat het vliegtuig is gewisseld, zitten we niet op rij 11, maar op rij 34. Het is echt gezellig. Naast ons zit een gozer die samen met z’n maat (die Victor heet en hij zit de rij achter ons)reist. Victor heeft nog niemand naast hem zitten. Hoopt dat er ook niemand komt te zitten en als het wel gebeurt 2 knappe, jonge, mokkels zijn ?. Wij maken hem bang door te zeggen dat er een gezin met een huilbaby naast hem komt te zitten. Of misschien wel zo’n veel te dikke Amerikaan die uit alle poriën zweet ?. Wij hebben de grootste lol ??

Het wordt een ouder echtpaar die blijkbaar de lachspieren nog nooit hebben ontwikkeld ?. Ik heb een beetje medelijden met Victor. Victor zelf zet z’n koptelefoon op en z’n ogen dicht. Die horen we voorlopig niet meer ?

img_6108

Hallo Miami!

img_6110

Even over 5.00 uur stijgen we op vanaf Miami. Bestemming Amsterdam. Eindelijk.

img_6112

Miami Airport

img_6114

Dag Miami

Het extra entertainmentset wat ik van de week had geregeld werkt niet zoals het zou moeten. Net als ik er naar wil vragen verteld Marjolein dat vanwege de vertraging het entertainment gratis is en dat als je het had besteld je je geld terug krijgt ??

We krijgen nog een warme maaltijd met de keuze kip of pasta. Arjan gaat voor de kip en ik de pasta. Beiden smaken ons niet ?. Het toetje in de vorm van een mini Cheese cake is wel erg lekker.

We genieten ook nog van een schitterende zonsopgang ☀️. De rest van de vlucht brengen film kijkend en slapend door. Tot 17.00 Nederlandse blijft het donker in het vliegtuig. Van mij hadden ze best het licht eerder aan mogen doen ?. Gelukkig lopen we een 45 minuten in. Dus ipv 19.37 landen we nu 18.41 ??. Beter!!!

img_6116 img_6115 img_6122

Als we dan eindelijk landen op Schiphol moeten we nog een eind taxiën naar de gate. Daarna is het nog even wachten tot we het vliegtuig uit mogen en dan is nog een heel eind lopen naar de bagageband. Die ligt natuurlijk weer helemaal aan de andere kant van Schiphol ?.

img_6123

Boven de wolken

img_6125

Dag Engeland!

img_6132

Hallo Nederland!

img_6133 img_6137

We hebben geluk, Dre en 10 staan ons al op te wachten. Dre had aan Melissa gevraagd of zij de boodschappen op kon vangen. Ze vond het geen probleem ?.

Als we de koffers in de auto hebben gezet, gaat Dre vol gas over de A4. Even voor 21.00 stappen we binnen. Eden is nog bij mijn ouders. We gooien snel de koffers naar binnen en Dre gaat gelijk Eden halen.

Binnen staat er een schitterende bos bloemen op tafel. Die heeft Melissa neer gezet. En nog een voordeel als iemand op je huis heeft gepast, het ruikt lekker fris en schoon. Dat is heerlijk thuis komen ❤️.

Terwijl we wachten op Dre, hebben wij wel een beetje trek gekregen in de kippensoep die Dre in de koelkast heeft gezet. Lekker met een boterham met oude kaas ?. Als Arjan aan zijn 2de kom soep zit, komt Dre met Eden terug. Onze witte dame is zo blij om ons te zien dat ze vergeet te blaffen ?. Helemaal onder de indruk. Ik krijg wel een heel klein snel kusje. Dan krijgt Eden van een mij een bullepees. Ze pakt hem gelijk aan en gaat ermee op haar kussen liggen.

img_6144 img_6145

We nemen weer afscheid van Dre en eten onze soep en boterham met oude kaas verder op. Een boterham met oude kaas is wat we het liefste eten als we weer thuis komen van een vakantie in het buitenland.

Daarna duikt Arjan als eerste onder de douche. Als hij boven komt roept hij naar beneden of ik al in de slaapkamer ben geweest. Eh….nee. Hoezo? Of ik die 2 wasmanden met strijk heb gezien? Huh???

Als ik boven kom zie ik 2 wasmanden met strijk staan. Gestreken en wel! Eentje met Arjan zijn shirts en eentje met mijn shirts ❤️. Later ontdekken we dat ze ook het beddengoed wat op zolder lag ook nog heeft opgevouwen. Wij overwegen nu om Melissa te adopteren ?.

img_6142

 

Als we weer zijn opgefrist doen we een poging om iets terug te kijken van wat we hebben opgenomen. We gaan voor “Herrie Op De Bosbaan”. Een programma van Herman den Blijker. Even voor het 2de reclameblok mis ik een klein stukje ?. Na het 2de reclameblok is het echt een uitdaging om wakker te blijven ?.

Als het programma is afgelopen is het net 23.00 uur. Arjan maakt het laatste rondje met Eden en ik ga alvast naar boven. Ik maak nog bewust mee dat Arjan ook naar bed komt en daarna ging heel snel het lichtje uit bij mij ???.

174 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016. Bookmark de permalink.

8 reacties op Het zit er weer op

 1. Yvonne en Rob schreef:

  De vakantie was weer top, wat hebben we het leuk gehad. Jammer van de “terugreis perikelen”, maar voor de rest reuze gezellig geweest!

 2. Ingrid schreef:

  Zelfs van een terugreis weet jij nog een gebeurtenis te maken. Wat was het leuk om jullie gedurende de vakantie te volgen.

 3. Corrie schreef:

  Wat een lekker te lezen reisverslag weer ?? zijn jullie er al achter of je recht hebt op vergoeding vanwege vertraging?
  Voor straks albast welterusten.

  Groetjes Corrie

 4. Robert-Jan schreef:

  Wat een terugreis … Nou ja, veiligheid voor alles met je maar denken. Nu was het vliegtuig in ieder geval veilig !!! Zeker even compensatie aanvragen, al zal Tui vast niet vrijgevig zijn … Maar jullie zijn er, en heerlijk als er zo iemand op jullie huis heeft gepast, ideaal !!! Dank voor de leuke blog weer !!!

 5. Suus schreef:

  Jullie zijn weer veilig thuis. Gelukkig.
  Jammer dat het weer voorbij is het was vaste prik hoor, jullie blog lezen.
  We kijken uit naar de videoverslagen. En we zien elkaar gauw voor real life verslag.

 6. Essie schreef:

  Heb genoten van jullie blogs!!
  Was wel weer blij dat ik je vanmiddag weer real life zag?
  Woensdag bijkletsen, zinnnn innnnn???

  Xxx

 7. Dre & 10 schreef:

  Ik vond de verhalen super leuk, en ben stiekem blij dat jullie weer thuis zijn!

 8. Gerrit & Joke schreef:

  Ook bij jullie hebben we genoten van het blog
  Het was s’avonds moeilijk kiezen wie eerst maar hij was elke keer weer geweldig
  Bedankt dat we mochten meegenieten en tot een volgende keer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.