Hoera!

Rond 7.00 uur ben ik wakker. Volgens m’n fitbit heb ik 9 uur en 32 minuten geslapen 😳. Dat is voor mijn doen heel lang 😏. Ik merk ook dat ik trek heb.

Als ik de woonkamer binnen loop is Suus, uiteraard, ook al wakker. Ze vraagt of wij haar vannacht hebben gehoord, maar wij hebben haar niet gehoord. Ze had de halve nacht liggen hoesten. Het huisje is blijkbaar goed geïsoleerd.

Als iedereen wakker is zingen we voor Manon. Zij is namelijk jarig 🥳🥳. Hierna zet Joost z’n chef-kok muts op. Hoe we ons eitje willen. Ik sla even voor de zekerheid over, de rest gaat voor de gekookte versie.

Nadat ik 1 toast met jam op heb gegeten zit ik al vol. De rest eet er lekker van. Ondertussen bespreken we de auto indeling. Ik verwacht niet dat ik het tot het einde vol zal houden en omdat Suus zich ook niet optimaal voelt, is zij bereid om zich aan te passen aan mij als ik het niet meer trek 😉. We gaan dus met 2 auto’s. We kunnen die ook mooi vooraan parkeren met de jaarkaarten van Jort en Suus.

Wanneer we naar de studio’s lopen ziet Jort dat het loket voor Pass Annuel open is. Wij “moeten” nog nieuwe jaarkaarten hebben. Die hadden wij in december besteld en de mand versie is dat ze bij Disney onze gegevens pas 15 januari binnen hadden gehad. Het kwam er op neer dat we de passen niet op tijd binnen zouden krijgen voor onze trip. Dus de boel geannuleerd, 2 dagkaarten voor 1 park online gekocht en we zouden jaarkaarten wel in Disney kopen. Toch nog een grote mand 🧺 versie 😜

Wij lopen naar de rij voor Pass Annuel, terwijl de rest alvast naar de Tower gaat, en vragen voor de zekerheid nog even aan een castmember die aan het begin staat of we hier goed zijn. Hij laat weten dat de kassa voor Pass Annuel pas om 12.00 uur open gaat. Nu is hij wel open, maar voor de gewone kaartverkoop. Helaas voor ons en we lopen terug naar de ingang van de studio’s. Omdat de rest al in de rij staat van de Tower, lopen wij naar het nieuwe Avengers Campus. Het ziet er leuk uit. Zelf de Quinjet is aanwezig. We lopen nog het winkeltje van Spider-Man binnen en zien leuke Marvel spulletjes

Hierna lopen we weer terug naar ons favoriete koffiehoekje voor een thee en raspberry white chocolat cookie 😍. De rest komt niet veel later bij ons zitten.

Wanneer iedereen z’n koffie/thee shot heeft aangevuld lopen we weer terug naar Avengers Campus voor de Spider-Man attractie. Hier moet je Spider-Bots “afschieten”. Het is best grappig gemaakt.

Als we weer buiten staan maken we een kleine planning. Omdat mijn energie level nog steeds beneden peil is, besluiten we om eerst te gaan lunchen. Het is dan 11.45. Na de lunch taaie wij af en Jort en Suus gaan met ons mee. Suus voelt zich er ook niet beter op.

Als lunch nemen Arjan en ik een salade. Aan vet eten moeten we nog even niet aan denken. De rest gaat voor burger en/of frietjes.

Na het eten zeggen we Joost en Manon gedag en wensen ze nog veel plezier. Wij lopen via de winkeltjes naar de uitgang.

Wanneer we weer buiten het park staan, gaan Jort en Suus naar World of Disney en wij gaan onze jaarkaarten regelen.

Volgens de castmember aan het begin van de rij kan het zo’n half uur duren. Dat maakt ons niet uit, willen tenslotte toch jaarkaarten hebben 😏. Tijdens het wachten vermaken wij ons met mensen kijken. Voor de jaarkaart moet er een pasfoto worden gemaakt. We zien 1 man zijn sjaal af doen en z’n jas uittrekken. Wij denken dat hij een hele fotoshoot verwacht 😁.

Wanneer wij aan de beurt zijn mogen we ons melden bij loket 6. Daar treffen we Giula. Een aardig meid die ook nog eens netjes Engels spreekt. Binnen no time heeft ze 2 nieuwe jaarkaarten gemaakt en de entree die we voor vandaag hadden betaald. Top geregeld 👍🏻👍🏻.

We appen naar de rest dat we er nu ook weer bij horen 😁. Jort en Suus zijn aan het opwarmen bij Starbucks en wij lopen daar ook naar toe. We nemen we een kleine d-tour via World of Disney. Normaal heb ik nooit last van koude oren, maar vanochtend had ik het gevoel dat ze er bijna af vroren. We gaan dus op mutsen jacht. Ik slaag voor een lekkere warme muts, maar de kans is groot dat deze binnen niet al te lange tijd geconfisqueerd wordt 😏.

Hierna lopen we naar Starbucks. Onderweg zien we dat Ludwigs Castle druk in de verbouwing zit. Ook Planet Hollywood is gesloten voor verbouwing. Jort en Suus zitten lekker warm binnen. We maken nog een klein boodschappenlijstje. We willen graag het huisje een beetje versieren voor Manon. Dus we moeten iig versierspullen kopen.

Bij de Auchan vinden we leuke slingers, ballonnen met een 2 en een 9, servetten, papieren borden en een papieren tafelkleed. Ook halen we nog wat gewone boodschappen voor de gourmet van vanavond. Bij de apotheek haalt Suus nog iets om haar keel te verzachten.

Eenmaal thuis versieren we de boel en dekken we alvast de tafel. Daarna gaan Arjan en ik in bad hangen en Suus probeert een dutje te doen. Na het badderen doe ik ook een dutje.

Rond 18.30 maakt Arjan mij wakker. Joost en Manon zijn onderweg naar huis. Ik kleed me snel aan en een kwartiertje later stappen Joost en Manon binnen. Manon is blij verrast 🤩.

We gaan gelijk aan tafel. Na een paar stukjes stokbrood en 3 stukjes vlees zit ik alweer vol. Suus stopt niet veel later en de rest eet nog lekker door.

Na het eten krassen we eindelijk de decemberkalenders die al vanaf de kerst op ons lagen te wachten. Verder dan €5,- komen we niet.

Het is even rond 20.45 uur en Suus en ik raaien af. We zijn versleten 🥱😴😴

59 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Disneyland Parijs januari 2023. Bookmark de permalink.

2 reacties op Hoera!

 1. Vreede schreef:

  Toch nog een leuke dag geworden
  Hopelijk ben je weer snel de oude
  Veel plezier daar .en ogen gefeliciteerd met Manon
  Groetjes

 2. Dre & 10 schreef:

  ,Ben heel blij je toch˙ een beetje zien lachen, en nu ga ik hopen voor Suus Beterschap.Groetjes van ons. Dre & 10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.