Islands Of Adventure

Tegeltjeswijsheid nr. 18: Als de zon het maar doet, is de vakantie wel goed

Ik ben rond 5.30 uur wakker en moet nodig naar de wc. Daarna kan ik de slaap niet vatten en lees de AD app. Ik zie dat de uitvaart van The Queen nog net niet is begonnen. Ik ga uit bed en zet de tv aan in de “woonkamer”. Ik app ondertussen met Ingrid. Zij zit, uiteraard, ook te kijken. Samen met haar tante. Haar oom heeft ze in catering gezet ?. Onder het kijken maak ik de blog af en gooi ik hem online.

Als iedereen klaar is gaan we een ontbijtje scoren. Arjan neem de bagel met zalm, ik ga voor een cinnamon roll. Die is nog lekker warm ?. Jort en Suus delen weer een ontbijtje.

Na het ontbijt kleden we ons snel om op de kamer en gaan weer relaxen aan/in/om het zwembad. Goed begin van de dag zo ?.

Ik app ook nog even met “tante” Cora. Zij gaat even bij de katten langs en even bij ons tv kijken. Dat laten de heren zich geen 2x zeggen en Oliver heeft binnen de kortste keren “tante” d’r schoot geconfisqueerd. Ik krijg een schattige foto van haar en Oliver. Twee tellen later krijg ik een appje dat hij in d’r teen heeft gebeten ???. Thomas komt er ook gezellig bij liggen ??.

Rond de middag gaan we weer terug naar kamer om ons op te frissen voor een middag/avond Islands Of Adventure. We pakken weer de tassen in, kijken even wat de weersvoorspelling is en besluiten om voor het petje en de plu te gaan.

Voor we naar de bus lopen, brengen we nog even een bezoekje aan de conciërge/will call. Er schijnt een bus te zijn die tussen Cabana Bay Beach Resort en het vliegveld rijd. Die moet je dan wel van te voren reserveren.

Bij de dames (3 stuks) achter de balie, staat het gezicht op het weer wat we afgelopen donderdag hadden (onweer). We informeren naar de bus. Ze kijkt heel moeilijk en, of we God op onze blote knieën willen bedanken, zal zij het telefoonnummer draaien/indrukken en dan kunnen we het zelf regelen. Eh….oké dan ?. Nou, dat regelen is niets geworden, het was druk op de lijn en in zoveel wachten voor ons hadden we ook geen trek in. We regelen wel een uber donderdag ?. Die chagrijnige kuthoer, zoals wij haar naar goed Rotterdams gebruik hebben omgedoopt, is in geen velden of wegen te bekennen. Als er een enquête komt van dit hotel, krijgt dit onderdeel een heel slecht cijfer ?.

We gaan naar de bus. Leuke dingen doen. Volgens mij hangt er iets in de lucht. De buschauffeur rijdt als een gek. We worden van links naar rechts geschud in de bus. Lekker begin zo ?

Gelukkig maakt Jerry bij de ingang van Islands If Adventure veel goed. Hij doet net alsof hij ons binnen hengelt ? ?.

Eenmaal binnen gaan we recht op ons doel af. We willen iets anders dan een burger en friet. Ik had in de app gezien dat Comic Strip Café verschillende soorten eten serveren. Niet alleen hamburgers, maar ook ramen. Het lijkt ons dan ook een goed idee om daar te gaan eten. De frietjes ben ik even zat en rijst/noodles is ook erg lekker.

Als we via mobil order bestellen kunnen we gelijk aan een tafeltje zitten en komen ze eten bij ons brengen. Prima ??. We zetten de bestelling in de app en tikken op het knopje “i’m here”. Dat is dan het teken voor de keuken dat ze ons eten klaar moeten maken/zetten. We wachten zo’n 20 minuten, maar we zien niets komen ?. Arjan gaat informatie halen bij een medewerker, maar die laat weten dat het altijd lang duurt omdat ze het vers bereiden. Een paar tellen later staat er een man aan ons tafeltje. Hij straalt iets meer gezag uit. Hij vraag of wij content zijn, eh….nee, we hebben nog geen eten. Hij gaat er gelijk achteraan. Een paar minuten later komt ons eten er dan eindelijk aan, maaaaaaaarrrrr….we missen iets. We missen het toetje en die staat wel op de bon. Zo dan maar weer navraag doen. We hebben net een hap genomen of de man van zojuist staat weer naast ons. Of we nu wel content zijn, eh…..nog niet helemaal. We missen het toetje. Hij gaat er weer achteraan. Een paar tellen later (ze kunnen wel snel zijn ?) komt hij terug met het toetje en vier vorken. Hij ging er voor het gemak ervan uit dat we het zouden delen ?.

Na het eten gaan we naar Kong. Hier is de wachttijd 60 minuten, maar wel de moeite waard om hem te doen. Het is ons vaker opgevallen dat het hier, of het nu in de attracties is, de scare zones of in de horror huizen, het is 1 grote bak herrie om ons heen. Misschien dat we ouder worden dat we er niet goed meer tegen kunnen, maar ik snap ineens wel het nut van oordopjes. Ik download snel een appje om de decibellen te kunnen meten. Ik ben wel benieuwd wat die zegt. We komen tot de ontdekking dat ze echt op het randje opereren van dat het nog net niet schadelijk.

Na Kong pakken we Jurrassic Park River Adventure mee. We komen ook weer tot de conclusie dat het park ook vreemde mensen trekt ?. De attractie zelf blijft leuk, maar wel wat gedateerd.

Na de dino’s gedag te hebben gezegd lopen we via de winkeltjes (lekker in de airco) naar Hogsmeade. Daar zit een geweldige attractie in Hogwarts. Deze gaan we doen.

Hij is nog steeds zo fantastisch als 4 jaar geleden ????. Als we uit de attractie komen denk ik in de eerste instantie dat Suus misselijk is geworden. Ik bied haar een dextro aan, maar dat is het niet. Ze is in tranen. Tranen van geluk wel te verstaan. Ze had nooit gedacht, nadat ze was opgenomen in het ziekenhuis zo’n 2 jaar geleden met hartproblemen, ze ooit nog zo’n soort attractie kon doen. Ze is er heel blij om. Zo blij dat wij hem samen nog een keer gaan doen. De heren blijven achter. Iemand moet op de tassen passen ?.

Hierna lopen we een rondje over Hogsmeade en drinken nog een Frozen butterbeer, Guinness en een Deathly Hallows. We kijken onder het drinken waar we nog naar toe willen. De nieuwe Poseidon’s Fury lijkt ons wel iets, maar die is helaas al dicht.

We besluiten dan om lekker op ons gemak richting het hotel te gaan. Het is dan net voor 19.00.

We lopen Seuss Landing binnen. Het enige wat ik trek van Seuss is The Grinch en dan heb ik over de film uit 2000. Suus wil graag Cat In The Hat doen. Ik weiger. Er zijn grenzen en dit is mijn grens. Ik trek Seuss echt niet. Plus dat ik al ben meegegaan naar Figment in EPCOT. Nee, nope, no nein!!! Ik blijf buiten wachten. De rest probeert mij nog over te halen. “Je zit droog” en “het is maar een wachttijd van 5 minuten”, maar ik doe het niet.

Na een minuut of 5 krijg ik een appje van Arjan met “nu al spijt”. Zo’n 10 minuten later staan ze weer buiten. Ze moesten alle 3 toegeven dat het 5 minuten van hun leven was die ze nooit meer terug zullen krijgen ?.

Na deze helse ervaring lopen we langzaam naar de uitgang. We lopen het kerstwinkeltje binnen. Allemaal leuke dingen, maar ik gedraag me. Deze keer ?. Suus vindt nog wel een leuke trui van The Grinch.

Na deze aankoop lopen we nu echt het park uit. De heren doen nog een kleine pitstop en dan lopen we door naar de bushalte. Daar staat al een bus te wachten, maar er staan ook heel veel mensen te wachten. Wij kunnen met de volgende mee.

Rond 20.00 uur zijn we weer in het hotel. We halen wat te eten bij het restaurant en eten het op de kamers op. De rest van de avond brengen we, zoals gewoonlijk, in de koalastand door.

62 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

2 reacties op Islands Of Adventure

  1. Arie schreef:

    Wat een mooie dag weer volop genieten

  2. Dre & 10 schreef:

    Mutsen heb je overal, ik denk dan: ga ander werk zoeken. Dat is voor iedereen iets leuker. Suus, laat dat huilen maar aan mij over en GENIET van iedere minuut.Dat is wat jullie alle 4 moeten doen. GENIETEN van alles wat jullie doen!!
    groetjes van ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.