Laatste dag

Tegeltjeswijsheid nr. 20: Vakantie is een omweg naar huis

Ik ben weer rond 6.30 uur wakker. Het uitslapen wil niet echt lukken. Het is onze laatste volle dag. Morgen gaan we weer naar huis, maar eerst gaan Suus en ik naar het washok. Even alvast wat vuile sokken en ondergoed wegwerken. Dan hoeven we bij thuiskomst niet meer zoveel te wassen.

Na het wassen pak ik alvast mijn koffer in. Ik hou de kleding apart die ik vanmiddag en morgen aan doe. De rest kan alvast worden ingepakt.

Wanneer iedereen zover is gaan we naar beneden een ontbijtje scoren. Arjan neemt de pancakes en ik ga voor de French toast. Jort en Suus halen wat lekker bij Starbucks. Deze zit in het hotel.

Na het ontbijt gaan we terug naar de kamer om ons klaar te maken voor een ochtend/middag hangen bij de pool. Als we bij de kamer komen is de schoonmaakster nog bezig in onze kamer. We wachten zo lang bij Jort en Suus op de kamer.

Wanneer ze klaar is, kleden we ons om en gaan naar het zwembad. Daar hangen we wat, dobberen wat, hangen nog meer in het zwembad en zonnen wat. Als we het bijna voor gezien houden ruilen Suus en ik de band om voor een niet opgeblazen exemplaar om mee naar huis te nemen. Daarna gaan we terug naar de kamers.

Daar kleden we ons om, chillen wat en ik pak verder de koffer van Arjan in. Hij heeft ook uitgezocht wat hij aan wil vandaag en morgen. We gaan voor morgen iig voor de lange broek. We verwachten wel een temperatuurverschil ?

Wanneer het meeste in de koffers zit, gaan we naar beneden, maar eerst doen we een rondje Universal Monsters Gallery Of Legends. Deze zit op onze etage. Het is leuk opgezet en je mag zowaar foto’s maken. We eten wat in het hotel. Suus gaat voor de spaghetti, Arjan gaat voor de pasta alfredo en ik neem weer flatbread. Dat is precies genoeg. Jort neemt straks bij de Burger King een Wopper.

Na het eten lopen we naar de bushalte. We zien de parkbus net wegrijden. We hoeven niet heel lang te wachten of de volgende komt er al aan. De tassencontrole vinden Suus en ik heel slecht. We liepen door het poortje en die gozer keek niet eens ?.

Suus en ik maken nog een foto bij de ingang en lopen dan naar binnen. We gaan recht op ons doel af. We willen Dead Man’s Pier: Winter’s Wake graag nog doen. Dus daarvoor gaan we in stay and scream staan daar in de buurt. Daar zien we ineens RJ lopen met een biertje in z’n handen. Wij maken een foto van de man en sturen die door naar Caroline en RJ ?.

Het huis gaat om 18.00 open. We hebben nog die Express Pass en er staat geen uitzondering voor Halloween Horror Nights op. We proberen het gewoon. Het grietje aan het begin van de rij laat ons binnen. Prima ??. Bij het punt dat ze de kaartjes scannen krijgen we te horen dat we deze niet voor de huizen kunnen gebruiken ?. Wel raar dat het niet op de kaartjes vermeld staat ??. Wij weer terug de normale wachtrij in. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten.

Dit huis is ook fantastisch! Er valt heel veel te zien deze keer. Het is goed belicht qua sfeer. Heel veel scare actors. Suus is een paar keer goed geschrokken ?

Na het huis houden we een pitstop en blijven we even aan een tafeltje zitten. We checken de wachttijden van de huizen en attracties. Terwijl we daar zitten komt er een verse lading scare actors voor de scare zone Sweet Revenge langs. Even later komen de anderen die al buiten liepen ook langs, maar zij gaan, waarschijnlijk, pauze houden. Moet je ook bijhouden ?

In de app zien we dat de rij bij Harry Potter And The Escape From Gringotts maar 25 minuten is. Deze pakken we even mee.

Het is veel korter dan 25 minuten. Gevoelsmatig is het maar 10 minuten geweest. De attractie blijft leuk ?.

Als we weer buiten staan spuwt de draak net een vuurbal. We zijn te laat voor de foto. Dan maar even wachten tot het volgende moment. Gelukkig wordt het wachten beloond en we zetten de draak van alle kanten op de foto.

We duiken nog een winkeltje in en wanneer we weer buiten stappen is het zachtjes gaan regenen. We blijven even schuilen en besluiten dat we alles wel een keer hebben gedaan wat we wilden doen. We gaan terug naar het hotel.

We lopen via de cocktailbar, Arjan en Jort halen nog even een mierzoete cocktail, naar Mel’s Die In. Daar bestellen we via het slecht werkende systeem kipnuggets met uienringen. Er gaat weer halverwege iets mis en Jort gaat verhaal halen. Het wordt gelijk geregeld en even later hebben we onze uienringen. Deze smaken prima.

Na het eten lopen we via de winkeltjes naar de uitgang en naar de bushalte. De bus staat al klaar, maar als deze vertrekt weet de chauffeur blijkbaar niet van de korte route en neemt de lange route. Beetje jammer.

Bij het hotel halen we nog een ijsje en gaan dan lekker relaxen. De koffers pak ik morgen ochtend verder in.

50 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

3 reacties op Laatste dag

 1. Gerrit en Joke schreef:

  Beste Daan en Arjan
  We hebben genoten van jullie avonturen,we wensen ook jullie een goede vlucht ✈️ naar huis ? en ook jullie bedankt dat we mochten mee genieten van jullie avonturen.
  Graag tot een volgende keer.
  Groetjes Joke en Gerrit

 2. Ansje schreef:

  Dank voor t mee mogen genieten, fijne en veilige thuisreis

 3. Arie schreef:

  Het waren prachtige belevenissen jullie hebben volop genoten en ik ook van de mooie verhalen.
  Goede reis groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.