Laatste dag

Ik ben weer vroeg wakker. Het blijft een ding. Ik kan wel mooi nog even snel de blog van gisteren online gooien. Daarna dek ik alvast de tafel. Dan kunnen we zo gelijk aanschuiven.

Na het ontbijt pakt iedereen de laatste dingen in. We vragen ons af hoe het kan dat je altijd met meer spullen vertrekt dan aankomt, ondanks dat we niet veel hebben gekocht 🤔. We zetten alles strategisch in de auto’s en rijden naar de parken voor een laatste rondje parkhoppen.

De tassencontrole gaat weer vlot en we lopen door naar de Studios. Daar pakken we The Tower of Terror mee. Die is maar 20 minuutjes. Dat is prima te doen. Tot aan de bibliotheek gaat het vlot en daarna zijn we ook snel bij de liften. Als we braaf staan te wachten op ons aangewezen nummer duurt het wel erg lang 🤔. Even later wordt er omgeroepen dat er technische problemen zijn. Wij vermoeden dat die technische problemen iemand is die de lift heeft onder gekotst 😏. Wij worden naar een andere lift begeleid en daar zijn we vrij vlot aan de beurt. De random drops waren ook heel random.

Na The Tower willen we eigenlijk wel Spider-Man, maar die staat op 70 minuten wachttijd. Laat maar. Die doen we wel een andere keer als we er weer zijn.

We lopen door naar Flight Force. Deze moest ik nog steeds doen. Jort en Suus passen op de tassen. Flight Force valt niet tegen, maar heeft hier en daar nog wel wat verbeterpuntjes 😏. Als we weer buiten staan melden Jort en Suus dat ze nog even een rondje shoppen in het andere park. Suus voelt zich nog steeds niet optimaal.

We lopen met z’n allen naar het Disneyland park. Bij binnenkomst nemen we afscheid van Jort en Suus. Joost, Manon en Arjan willen nog even in Space Mountain. Ik sla deze over omdat ik er altijd hoofdpijn in krijg.

Na Space Mountain gaan we een hapje eten bij Café Hyperion. We bestellen via mobile order. Lekker makkelijk 😁. We gaan alle 4 voor het BB-8burger menu. Joost en ik gaan onze bestelling ophalen. Wij snappen niet dat niet meer mensen dit doen. Het is ideaal 👌🏻.

Tijdens het eten maken we de balans op. Het is best druk in het park en de rijen net te lang naar onze zin. We besluiten om via de winkeltjes naar de uitgang te lopen en dan ook naar huis te rijden.

We kopen nog een kleinigheidje voor “tante” Cora. Zij heeft weer met veel liefde op onze mannen gepast 🥰🥰. Die vinden haar op hun beurt ook helemaal geweldig 😍. We pakken ook nog even de mini parade mee onderweg naar de uitgang.

We doen nog een laatste pitstop, stappen in de auto en gaan nog even tanken bij het tankstation bij Santa Fe. We spreken met Joost en Manon af dat we nog even stoppen na de tolweg voor een bakkie.

De terugreis gaat voorspoedig. We pakken deze keer de snelweg ipv binnendoor en we zijn al snel bij de tolweg. Daar gaat ook alles vlot en binnen no time staan we weer bij de poortjes om te betalen.

Een kwartiertje later stoppen we bij de obscure parkeerplaats/tankstation voor een koffie- en een plaspauze. De mannen voelen zich nog fit. We spreken af dat de dames het overnemen bij Hazeldonk. Even later vervolgen we weer onze rit.

In België gaat het ook voorspoedig. Het is even opletten in de buurt van Antwerpen aangezien de navigatie ons via de Liefkenshoektunnel wil sturen. Daar trappen we dan even niet in. Dat hebben we vorig jaar gedaan en dat beviel voor geen meter 😑.

De Kennedytunnel kunnen we zo doorrijden, maar niet veel later komen we in een kleine file terecht. We staan er zo’n 10 minuutjes in. Dat viel nog best mee 👍🏻. Ik had het erger verwacht op vrijdag.

Tussen Antwerpen en Hazeldonk app ik naar Manon dat Arjan zich nog een soort van fit voelt en wij doorrijden bij Hazeldonk. Manon laat weten dat zij hetzelfde doen 😁.

Even voor Hazeldonk rijden we weer een file in. Deze duurt zo’n 8 minuutjes. Dat viel ook weer alles mee 😁.

Na Hazeldonk gaat het voor ons vlot. Al snel zien we de Moerdijkbrug in het donker voor ons opdoemen. Ik krijgt hier echt zo’n “bijna thuis” gevoel van. Ik heb dat ook altijd bij de zusjes Brienenoordbrug 😁.

Bij de afslag naar Dordt zwaaien we naar Joost en Manon en rijden nog even stukje over de N3. Alles zit mee en rond 18.15 parkeren we KSSSST op onze oprit.

Eenmaal binnen knuffelen we met de mannen en pakken de auto uit. Ik gooi alvast een wasje in machine. Ook pakken we een verfrissende douche. Daarna ploffen we op de bank. We zijn weer thuis. Morgen gaan we onze dame weer ophalen uit de ballenbak 😁.

35 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Disneyland Parijs januari 2023. Bookmark de permalink.

1 reactie op Laatste dag

  1. Arie de Vreede schreef:

    Weer een lekkere week geweest
    Ook mooie foto’s
    Op naar de volgende vakantie
    Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.