Laatste dag Parijs

De wekker gaat weer om 7.00. Ik heb aardig doorgeslapen ?. Het is wel warm op de kamer. Ik zet de airco weer aan. Arjan had hem gisteren uitgezet.

Rond 8.00 genieten we weer van het ontbijt in het hotel. Wat een best ontbijtje is. Het hotel, Best Western, is een prima hotel op een goede locatie. Het ligt een paar straten bij de Sacré Coeur vandaan. De kamers zijn niet heel groot, maar er zit een badkamer en een toilet in en, een fijne bijkomstigheid, het raam kan open voor wat frisse lucht. Omdat we aan de achterkant van het hotel zaten, hadden we weinig last van de geluiden op straat. We hoorden alleen wat geroezemoes van de omwonenden die op hun balkonnetjes zaten te genieten van de warme avonden.

Na een laatste blik in de kamer of we alles hebben, checken we uit, laten we de koffers daar voorlopig achter en pakken de metro naar de Eiffeltoren.

Als we station Trocadero uitlopen, lopen we gelijk van die Eiffeltorentjes verkopers tegen het lijf. Daar zit ik niet echt op te wachten, maar Ton gaat gelijk in discussie. De verkoper pakt z’n kansen en volgt ons tot aan waar je aardig leuke foto’s kan maken van de Eiffeltoren. De verkoper weet wel hoe we moeten poseren, pakt m’n telefoon en zet Arjan en mij in een pose waarvan ik niet weet wat ik ervan moet denken. Arjan zet hij ook nog even solo op de foto. Als ik m’n mobiel weer terug krijg check ik toch even snel of m’n rijbewijs nog achter het doorzichtige hoesje zit. Die zit daar nog steeds. Hierna zijn Ton en Ingrid aan de beurt voor een kleine fotosessie. Ton zet hij ook nog solo op de foto. We praten nog wat na en hij probeert ons nog een paar Eiffeltorentjes verkopen. Die hoeven we, maar we willen je €5,- per stel geven. Kan je extra torentje verkopen en je steekt een 10,- in je zak. Daar wil hij niets van weten en geeft ons alle 4 een handje vol kleine Eiffeltorentjes. We hebben er een vriend bij ?. We nemen afscheid van onze kersverse vriend en vervolgen onze weg naar beneden, naar de Eiffeltoren.

Was de Eiffeltoren afgelopen januari nog enigszins aarsig aan de kant van het grasveld op de foto te zetten, nu staan er aardig wat schuttingen omheen. Beetje jammer.

Na deze kleine teleurstelling lopen we weer naar de metro. Het graf van Napoleon en deze keer ook het museum, staan op de planning. Het museum hebben we met de meiden vanwege tijdgebrek overgeslagen.

In de metro besluiten we eerst voor koffie/thee/fris met iets lekkers gaan. We komen een terrasje tegen en zetten ons neer aan 1 van de tafeltjes. We krijgen best vlot een menukaart, maar daarna zien we niemand meer van de bediening ?. Na een kwartier te hebben zitten wachten, vertrekken we onverrichter zaken weer. Ingrid en ik weten dat er bij Napoleon ook nog een restaurant zit. We gaan daar wel wat lekkers scoren.

Inderdaad, daar kunnen we wel wat te drinken krijgen met wat lekkers ?. Het smaakt ook prima en na deze lekkernijen gaan we naar het graf van Napoleon.

Het valt Ingrid en mij op dat het paard, dat er in januari nog boven het graf hing, weg is ?. We maken een rondje en horen en zien dat er in de kerk achter de tombe een kerkdienst bezig is. Het is natuurlijk zondag ?.

Na het graf, bezoeken we het (oorlogs)museum. Hier valt weer heel veel te zien. Dus ik laat de foto’s voor zich spreken, maar ook bij dit museum is er te veel te zien in een te korte tijd.

Na het museumbezoek pakken we de metro richting de Sacré Coeur. Het plan is om daar een terrasje op Place du Tertre te pakken, wat te eten en wat te drinken te nemen en daarna nog even te shoppen in het Lindt winkeltje.

Als we het straatje doorlopen waar ook het Lindt winkeltje zit, ziet Ton op de hoek van de straat 4 stoelen vrij op het terras. Recht tegenover de Sacré Coeur. Beter uitzicht gaan we niet krijgen en we confisqueren de stoelen met 2 tafeltjes. We bestellen tosti’s en Ton gaat voor een zalm quiche. De tosti’s hier zijn geen horeca tosti’s zoals in Nederland. Dit zijn flinke jongens die je krijgt voorgeschoteld ????.

Nadat we de rekening hebben betaald, lopen we naar het Lindt winkeltje. Samen met Ingrid stel ik het zakje voor “tante” Cora samen. Zij heeft weer voor de katten gezorgd en ik vind een bedankje wel op z’n plaats. Ingrid moet even meekijken of ik wel de juiste chocolade ballen pak. Het mogen alleen witte zijn. Als het goed is hebben we een aardig assortimentje samengesteld ?. Voor onszelf schep ik ook nog een zakje. Bij de kassa krijg ik zelfs nog korting ??.

Hierna lopen we weer naar buiten en zwaaien nog 1x naar de Sacré Coeur en lopen naar het hotel om onze koffers op te halen en een kleine pitstop te maken. Daarna pakken we de metro naar Gare du Nord.

We zijn een goede anderhalf uur te vroeg. Liever te vroeg dan te moeten rennen om de trein nog te halen, zo zien we later gebeuren ?.

Alle zitplaatsen zijn bezet, dus besluiten we wat te gaan drinken in het boekenwinkeltje waar Ingrid en ik met de meiden toen ook hebben zitten wachten. Daar aangekomen zijn alle tafeltjes bezet. Dan maar gewoon, net als iedereen, op de grond in de grote hal te gaan zitten wachten. De mannen lopen nog een rondje. Ton appt dat hij een Carrefour heeft ontdekt, of wij nog iets willen drinken. Water is wel lekker ?? en Ingrid gooit er nog een bestelling Pringles bij. Kleine site note: Pringles gaan bij ons altijd mee op vakantie. Of het nu met de auto is, met de trein in dit geval of met vliegtuig. Pringles zijn altijd handig om de flauwe trek tegen te gaan ?. Ingrid heeft deze traditie blijkbaar overgenomen ??

Even voor 19.00 mogen we al instappen ??. We zitten in wagon 15 vlak achter de wagon met de bar ??. Altijd goed om zo dicht bij de bar te zitten ?

Tijdens de reis werkt Ingrid de administratie bij, ik app wat met tante Cora en werk aan de blog.

De trein heeft er aardig de vaart in, maar na Brussel is de vaart ver te zoeken. Als we station Antwerpen binnen stiefelen en er passagiers in en uitstappen, staan we een tijd stil. Op een geven moment valt motor van de trein helemaal stil, om een paar minuten later weer aan te slaan. Gelukkig maar, met de airco uit kan het aardig warm worden in de wagon ?.

Als de trein weer in beweging komt gaan we voor mijn gevoel terug naar Brussel. We rijden namelijk nu ineens vooruit in plaats van achteruit. Blijkbaar gaan we rond Antwerpen heen. Ik kan me niet herinneren dat we afgelopen januari ook zo reden ?

Op Rotterdam CS zijn we snel uit de trein en het uitchecken gaat ook vlot. Zo vlot zelfs dat we nog even op Viggo moeten wachten ?. Hij is er binnen een paar minuten en na het inladen van de koffers, stuurt hij de auto weer met eenzame klasse door de stad naar huis.

Eenmaal thuis bij Ton en Ingrid bedanken wij ze voor het leuke gezellige weekend en Viggo bedanken we voor het brengen/halen ?. Daarna stappen we in de auto naar huis.

Thuis krijgen we de nodige knuffels van Thomas en Oliver ??. Gaia ? halen we morgenmiddag op.

De stappenteller blijft voor vandaag steken op 19.871, over een afstand van 12,9 km en 24 trappen. #ikrekenhetgoed

64 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Parijs 2022. Bookmark de permalink.

2 reacties op Laatste dag Parijs

  1. Suus schreef:

    Dat klinkt als een heerlijke laatste dag! Wat hebben jullie veel gezien!

    Hopelijk vallen jullie vanavond niet in slaap tijdens de film ??✌?

  2. Dre & 10 schreef:

    Dat was weer genieten, tijdens het lezen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.