Laatste dag

Rond 6.30 ben ik wakker. Ik werk gelijk de blog bij en als ik rond 7.00 naar de wc ga, zie ik onder de deur door dat er licht brandt in de woonkamer.

Ik kleed me aan, pak de laptop (om de foto’s makkelijker toe te voegen in de blog) en ga de woonkamer binnen. Niemand te zien ?. 5 tellen later komt Jort de woonkamer binnen. Suus appt nog of ze mijn haarlak nog een keer mag lenen. Zo groot wonen we nu ??.

Als iedereen wakker is gaan we ontbijten, pakken de laatste spulletjes in, verdelen de overgebleven boodschappen en pakken de auto’s in. We maken nog 1x gebruik van de wc’s in de villa en checken nog een laatste keer de kasten. Dan trekken we de deur achter ons dicht. Dit park en vooral het huisje is een aanrader ????

Suus stapt voor de laatste keer bij ons in de auto en we zetten koers naar de parken. We krijgen bij de poort voor de laatste keer deze vakantie de code voor de VIP parkeerplaats. Voor de laatste keer parkeren we de auto op (deze keer) A2.

We beginnen bij de studio’s. De mannen willen in de Tower. De dames snakken naar een bak koffie/thee en blijven bij de coffeecorner met de tassen achter.

Als de mannen weer terug zijn, duiken we het winkeltje nog een keer in. Daar zien Arjan en ik een mooie set van Avengers. Het zijn action poppetjes van net na de “snap” van Thanos, Infinity War. Het lijkt ons niet handig om deze nu al te kopen, aangezien we nog wat attracties willen doen. We gaan er ook een beetje vanuit dat we deze straks nog wel Disney Village zien.

We willen graag nog Crush Coaster doen. Onze limiet voor maximale wachttijd houden we op 60 minuten. Een blik in de app leert ons dat de wachttijd 75 minuten is??. We slaan hem maar over en taaien af naar het hoofd park.

Daar aangekomen pakken we nog 1x het treintje rond het park en lopen daarna door naar de sneeuwwitje attractie. Er staat een kleine rij voor sneeuwwitje, maar het gaat vrij vlot. Zo vlot dat, als we in het karretje zitten, 3x met onze ogen hebben geknipperd en we alweer aan het einde zijn. Dan maar naar Pinokkio.

Daar staan we wat lager in de rij. Waarschijnlijk omdat Peter Pan dicht is. Ook bij Pinokkio knipperen we 3x met onze ogen, klappen nog 1x in onze handen en we staan alweer bij het einde van de rit ?. Beetje zonde van onze tijd. Na deze 2 heftige ervaringen, gaan we even bijkomen in het restaurant naast Pinokkio.

Als we weer zijn bijgetrokken, lopen we naar Pirates. Wachttijd 10 minuten. Dat rekenen wij goed ??. Eenmaal binnen is het zelfs korter dan 10 minuten. We kunnen bijna gelijk in het bootje stappen ?.

Na Pirates brengen we nog een bezoekje aan onze andere favoriet, de geesten van Phantom Manor. Deze blijft leuk ?.

Als we het spookhuis verlaten, pakken we de Molly Brown nog even mee. Gewoon omdat het kan en we deze al een eeuwigheid niet hebben gedaan. Jort en Suus blijven op het middelste dek hangen en Joost, Manon, Arjan en ik gaan naar het bovenste dek. We zoeken een mooi plekje achterin de boot naast de Amerikaanse vlag. Die schitterend wappert in het windje. We maken mooie foto’s van Phantom Manor en Big Thunder Mountain. Een beter zicht dan dit gaan we niet krijgen. Ook houden we een mini fotoshoot ?.

Na de boottocht geven de mannen aan dat ze nog een keer de galaxy willen redden. Prima, maar de dames slaan deze even over. Terwijl de mannen druk bezig zijn het universum te redden van Darth Vader, zitten de dames lekker mensen te kijken op een rustig stukje van Discoveryland.

Na Star Tours, gaan Manon, Joost, Arjan en ik Buzz Lightyear helpen om zijn universum te redden. Jort en Suus gaan niet mee en gaan lekker mensen kijken.

Na het redden van verschillende universums hebben we wel trek gekregen. Zowaar is Cowboy Cookout Barbecue open. Deze is heel vaak dicht als wij er zijn ?. We zijn het unaniem eens dat we hier gaan eten. Dit soort momenten moet je met beide handen pakken.

Na het eten is het tijd om te gaan shoppen. Wij hebben al een klein lijstje gemaakt. Willen sowieso iets leuks voor Cora en ik heb een leuke tas van Captain Marvel van het merk Lounghfly gespot. Aangezien er een fles handgel in mijn handtas (info voor Wilma: die bruine, die ik eerst altijd meenam naar m’n werk) heeft gelekt en ik dat er met geen mogelijkheid meer uit krijg, is dit een goed excuus voor een nieuwe. Met dank aan onze wandelende kortingskaart Suus, krijg ik er nog 20% korting op ook ??????.

Na deze aankopen lopen we naar Disney Village. Bij World of Disney hebben we nog een klein verlanglijstje. Daar staat onder andere de set van Avengers Infinity War op. Deze is hier nergens te vinden. Wel een kleine set van Spider-Man en een grote Avengers set van Endgame. We gaan voor de laatste. Wel nadat ik Arjan plechtig heb beloofd dat ik ruimte maak in de kast waar de Disney beeldjes staan. Hey! Voor Cap maak ik plek ??. We kopen ook nog 4 nieuwe placemats en een kerstbal voor onze Disney kerstboom.

Als we buiten komen hebben we een mini meeting met Suzanne en Jeroen. Heel vroeger waren zij ook lid van het dlrp forum, waar ook Suus en ik elkaar gevonden hebben, maar dat is een ander verhaal voor een andere keer. Jeroen volgt ons al een tijdje via onze Facebookpagina, onze blogs en vlogs en sinds deze vakantie is Suzanne ook een member van onze Facebookpagina ??. Jeroen en Suzanne leuk om jullie in het echt te ontmoeten ?, ook al was het maar kort. En nog veel plezier met jullie roadtrip ?.

Op de valreep kopen we nog een paar donuts ? voor de heren en een pretzel ? voor mij. Dan is het echt tijd om naar de auto te gaan.

Rond 17.00 uur rijden we van de parkeerplaats af, tanken nog even bij het tankstation (ESSO) bij Santa Fe en dan is het echt tijd om Disney gedag te zeggen. We nemen het eerste stuk weer binnendoor. We pakken hier en daar nog flinke bui mee, maar de rit gaat voorspoedig. Nadat we de tolweg weer verlaten, lassen we een kleine koffiepauze in. Hier nemen we ook alvast afscheid van elkaar. Kunnen we gelijk in 1 ruk doorrijden naar huis.

Rond 22.30 parkeert arjan vakkundig KSSSST in z’n achteruit en het grote uitladen kan beginnen. De mannen ? ? zitten al achter de deur te wachten. We jagen ze even de woonkamer in, dan kunnen we rustig de koffers en tassen binnen zetten. Als we daarmee klaar zijn en de voordeur weer dicht zit en op slot ?, zijn wij klaar voor een knuffel. De heren nog niet, we moeten eerst verantwoording afleggen bij de heren. Na een heuse snuffel inspectie van beide mannen zijn wij weer welkom in hun huis. De bagage krijgt ook een grondige inspectie, maar wordt uiteindelijk oogluikend toegelaten. Wel na goed overleg tussen de heren inspecteurs.

We zijn weer thuis en Gaia gaan wij maandag weer ophalen ?

109 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Disneyland Paris 2021. Bookmark de permalink.

3 reacties op Laatste dag

  1. Patrick schreef:

    Hahaha wandelende kortingskaart…… zo voel ik mij ook wel eens???

  2. Es schreef:

    Welkom thuis, zo te zien enorm genoten????

  3. Dre & 10 schreef:

    Het is super leuk om te lezen. Als Disney dit leest, moeten ze deze blog øøk wel een een goede reclame vinden. Alles was heel leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.