Louvre

Gisteravond had ik niet meer de puf om de blog af te maken. Omdat de wekker toch op 7.00 uur staat, neem ik me voor om dan de blog af te maken. Ik hoef alleen nog maar de foto’s in te voegen.

De bedden hier zijn met militaire precisie opgemaakt. Het dekbed zit heel strak en we moeten flink worstelen om het wat losser te krijgen. Ook zetten we voordat we gaan slapen het raam open. Om het open te houden “moeten” de gordijnen wel open blijven. We bedenken dat we zo wel in slaap zullen vallen en niet veel later weet ik niets meer van de wereld af ??.

Rond 5.45 probeert de zon op te komen. Het levert een mooie lucht op en ik maak een paar foto’s. Daarna doezel ik nog wat en rond 6.30 ben ik echt klaarwakker. Ik besluit om de blog verder af te maken en online te gooien.

Als de wekker om 7.00 uur gaat kleed ik me gelijk aan en Arjan blijft nog even liggen. Rond 7.30 uur staat Arjan ook op en maakt zich ook klaar voor de dag.

Rond 8.00 uur horen we bij de buurtjes de deur dicht gaan en wij stappen ook de kamer uit. Op naar het ontbijt.

Het ontbijt ziet er goed verzorgd uit en is uitgebreider dan ik had verwacht ????. We eten er goed van en even na 8.30 uur lopen we weer terug naar de kamer. Met de trap wel te verstaan ?.

Na een laatste toiletbezoek en spulletjes bijeen zoeken, zijn we klaar voor vertrek.

We pakken weer de metro naar Louvre en we komen iets te vroeg aan. We maken nog wat foto’s bij de piramide en een foto van de Rose Line tot het tijd is om naar binnen te gaan.

We sluiten aan in de rij, maar die loopt spoedig door ??. Als we binnen zijn confisqueren we een kluisje voor de tassen en lopen daarna echt het museum in.

Een Ikea looproute kennen ze hier niet ?. We gaan via de Griekse kunst, richting Mona Lisa. Daar mogen we, naar goed pretpark gebruik, aansluiten in de wachtrij voor een foto van een formaat postzegel ?

Na Lisa komen we, na goed toeristisch gebruik, een souvenierwinkeltje tegen. Daar willen we even een magneetje scoren en dat lukt ook ?. Daarna zoeken we koffie/thee/water met iets lekkers op. Het is tijd om wat naar binnen te werken ?.

Een half uurtje later vervolgen we ons bezoek aan het Louvre. Zoals al eerder vermeld, geen Ikea looproute en dat is best jammer. Het Louvre is zo groot dat als je er bent vanaf openingstijd tot aan sluitingstijd je nog niet alles hebt gezien. Met een beetje geluk heb je net de helft gehad ?.

We gaan op zoek naar de Hollandse meesters. Die vinden we uiteindelijk ook.

Na de meesters lopen we via de “beelden tuin” richting uitgang. We pakken onderweg naar de uitgang nog een Starbucks mee. De dragon fruit coconut smaakt prima ??. Om het zoutgehalte aan te vullen delen Arjan en ik een tosti. Die ook uitstekend smaakt ??.

Na deze pitstop halen we de tassen weer op en lopen via de winkeltjes naar de metro. We gaan iets eten bij Bouillon Chartier. Hier heb ik toen in januari ook met de meiden gegeten.

Voordat we daar aankomen, lopen we langs verschillende cafés. Een van die cafés heeft Formule 1 op staan. We besluiten daar wat te gaan drinken zodat we de Formule 1 kunnen kijken. Nou ja, we, ik kijk mensen en de rest kijkt naar de F1 ?.

Na de race vervolgen we onze weg naar Chartier. Als we binnen stappen krijgen we hetzelfde tafeltje toegewezen als toen in januari.

Ingrid en Arjan gaan voor de halve kip en Ton en ik gaan voor een steak. Medium graag. Als voorgerecht hebben Arjan en ik avocado met garnalen, Ingrid heeft plakjes vleeswaar en Ton gaat voor meloen.

De avocado met garnalen smaakt prima, maar de steak is iets te rauw naar mijn zin. Als ik ook nog op een flink stuk zeen zit te kauwen, heb ik het wel gehad met de steak. Ik ben een zeikerd wat steak betreft ?. Ik ruil m’n bord met die van Arjan en eet nog wat van zijn kip, maar veel trek heb ik eigenlijk niet. Dat kan natuurlijk ook komen door die halve tosti ?. Na het eten besluiten we eerst terug te gaan naar het hotel.

Als we na een paar overvolle metro’s weer bij het hotel aankomen, neem ik toch de lift. Alleen, en nu maar hopen dat hij niet ineens in storing schiet. Gelukkig doet de lift gewoon z’n werk, maar hij piept en kraakt dat het een lieve lust is. Morgen maar weer de trap.

Eenmaal op de kamer duik ik onder een verfrissende douche ? ?. Dat is wel welkom na deze warme dag en overvolle metro’s. Na het douchen duik ik op bed en zet de koalastand aan ✅. Ik doe niets meer vanavond. Arjan gaat nog even met Ton en Ingrid naar de Sacré Coeur en doen een drankje op Place du Tertre. Ik schrijf nog even de blog af en geniet ondertussen van de geluiden van Parijs die door het open raam naar binnen waaien.

Het was een leuke en weer lange dag. Morgen nog 1 dag en dan ‘s avonds weer met Thalys naar huis.

41 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Parijs 2022. Bookmark de permalink.

2 reacties op Louvre

  1. Suus schreef:

    Weer een heerlijke dag voor in de boeken. Fijn dat het deels binnen was. Airco is wel fijn. Geniet nog vandaag en fijne reis naar huis!

  2. Dre & 10 schreef:

    En nog iets gekocht voor aan de wand?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.