Magic Kingdom

Rond 6.00 uur gaat mijn biologische wekker. Ik zie dat Suus gisteravond nog wat foto’s heeft door ge-appt. Deze sla ik gelijk op m’n telefoon ?. Ik maak ook de blog van gisteren verder af. 

Als Arjan ook wakker is kleden we ons aan en gaan op jacht naar voer. Ik app nog even naar Suus dat wij alvast naar het restaurant lopen. 

Ze appt terug dat zij ook zo die kant op komen. 

Wij hebben even genoeg eieren op de laatste dagen en gaan beiden voor een yoghurt met wat fruit. Arjan neemt nog voor later in de ochtend een chocoladebroodje en ik ga voor een bagel to go ?. We pakken ook nog een extra flesje water mee. 

Als we een plekje zoeken om te gaan zitten spotten we Christen en haar familie. We schuiven gezellig bij hen aan. Zij gaan vandaag met Jort en Suus en Jort z’n ouders naar Universal en Island of Adventures. De kinderen van Christen krijgen vandaag toverles op Hogwarts ?. 

Als Christen en co weer naar de kamer zijn komen de Labannetjes bij ons aan tafel zitten. We kletsen nog gezellig wat en dan gaan we terug naar de kamer. 

We pakken de koffer/tassen verder in en maken de rugzak klaar voor een dagje Magic Kingdom. 

Omdat we pas 11.00 uur moeten uitchecken, gooien we de koffer en de rugzak alvast in de auto en gaan nog even genieten van het zwembad. Als we in de grote pool liggen, krijgen we visite van wel 2 heel aparte badgasten. 2 eendjes vinden het best wel kunnen dat zij ook mogen zwemmen. Een aantal kinderen gaan op de eendjes af, maar worden gelijk terug gefloten door de badmeester. Ik film ze op gepaste afstand met de GoPro. De eendjes hebben het duidelijk naar hun zin. 

Tegen 10.30 uur gaan we ons omkleden en naar de auto. We rijden naar de lobby om uit te checken. Daar binnen weet de conciërge te melden dat het uitchecken geheel automatisch gaat. Dat is handig ??. We stappen weer in de auto en rijden naar Magic Kingdom. 

We parkeren op Scar 418 en pakken het treintje naar de boot en monorail opstappunt. We kiezen deze keer voor de monorail, maar we gaan eerst door de tassencontrole. De man die ik had kan nog wel een opfriscursus tassen nakijken gebruiken. 

Als we door het Disney’s Contemporary Resort rijden, krijgt Arjan een telefoontje. 1971 hangt aan de lijn. Hij wil graag z’n hotel terug ?. Wat ziet dat hotel er lelijk en gedateerd Binnen in het hotel ziet het er moderner uit. 

We stappen uit en laten ons nog voor het treinstation op de foto zetten. We kopen nog een flesje drinken en een zakje pretzels. We zijn klaar voor een dagje Magic. 

We lopen gelijk het treinstation op. We willen eerst wel een rondje park maken. Helaas komt na een minuut of 5 een castmember vertellen dat de trein pech heeft en het iets langer zal gaan duren. We besluiten om dan zelf een rondje te maken.

We besluiten om een pineapple floatte nemen, maar er staat een aardige rij en er zijn geen tafeltjes of zitjes vrij om zo’n ding rustig op te eten. We passen voor de float en lopen door naar Pirates of the Caribbean. 

Het is best warm vandaag en ik ben blij dat we de koelte van Pirates kunnen op zoeken. Ook hier heeft “the Red Head” een nieuwe rol als piraat gekregen. 

 

 

Na pirates gaan we de cheeseburger eggrolls testen. Omdat we ze thuis ook al een paar keer hebben gemaakt, naar recept van Tim en Jen Tracker ?. We vinden ze iets klein van formaat, maar ja, thuis heb je dat natuurlijk zelf in de hand hoe groot je ze maakt ?. Als we ze proeven vinden we toch minder lekker dan die we zelf maken. Ze smaken ook iets romiger. Van de week zullen Jort en Suus ze hoogst waarschijnlijk ook wel gaan testen en dan weten wij welke het lekkerst zijn ?. 

 

Na deze smaaktest lopen we door naar Big Thunder Mountain. Deze was de vorig keer in 2016 gesloten vanwege een grootse verbouwing. De baan is een stuk heftiger dan die in DLP. Jammer is wel dat er geen foto wordt genomen ?. 

Om de drukte een beetje te ontlopen, pakken we het “pontje” naar Tom Sawyer Island. We bekijken daar een paar “grotten”. Het is daar lekker koel. We zitten nog even op de schommelstoelen en keren dan weer met het “pontje”. 

Als we de op het vaste land zijn, zijn we zwaar aan verkoeling toe. Die gaan we op zoeken bij de Hall of Presidents. We lopen de heerlijke koelte van de wachtruimte binnen. Daar hangen allerlei schilderijen (replica’s) van verschillende presidenten. Ook staat er een sokkel met een beeld van het hoofd van Walt. Voor het beeld staan 2 mannen met een dot kinderen om zich heen. De ene vind zijn telefoon heel interessant en de ander kijkt wat de kinderen aan het doen zijn. Die hangen aan het beeld van Walt ??. Echt hangen! En papa zegt daar niets van ??. De andere ziet het niet eens ?. Wij kijken het een tijdje aan hoe ze het beeld staan te verkrachten en staan ons te verbazen dat die vaders er niets van zeggen. Arjan is het op een gegeven moment zo zat dat hij een van de kinderen van het beeld plukt. Het meisje kijkt hem verbaast aan, als hij zegt dat ze dat niet moet doen. De vaders hebben niets door ?. 

We gaan de zaal in en we zitten vrij vooraan. Er staat altijd een spreker aan de zijkant van het podium, die ons altijd welkom heet in de zaal. Meestal dreunen ze het verhaaltje op met een eentonige stem. Deze man had me toch een goeie stem ?. Volgens ons heeft hij zijn roeping als stemacteur gemist. Het klonk een beetje zoals Elvis zou zingen. 

Hall of Presidents heeft niet alleen een nieuwe president gekregen, maar heel de voorstelling heeft een update gekregen. We zijn het er over eens dat de pop van Trump goed gelukt is. Hij is net zo lelijk ???. 

Als we Hall of Presidents uit lopen is onze fastpass voor Jungle Cruise in gegaan. We lopen er gelijk naar toe. Skipper Sarah doet het leuk en ze heeft zelfs een paar, voor ons, nieuwe grappen. 

We lopen weer naar de toko waar ze de Pineapple Floats verkopen, maar daar is het alleen maar drukker geworden ?. We proberen het vanavond gewoon nog een keer. 

We lopen door naar Haunted Mansion. Er is wachtrij van 35 minuten, maar we gaan hem toch doen. 

Het is bloedje heet in de wachtrij. We voelen zo het zweet over onze ruggen lopen ?. Haunted Mansion is al van ouds weer leuk. Uiteraard gaat er nog en hitchhiking ghost mee naar huis ?. Buiten staan er nog 2 fotografen en we laten ons voor en naast huis vastleggen ?

Het is nu even na 16.00 uur en we hebben wel wat trek gekregen. Omdat ons favoriete restaurant, het is een counterservice, tegenover Haunted Mansion zit gaan we daar eten. Bij Harbour House. 

We bestellen allebei een menu met kip en vis. Ik heb er nog garnalen bij ?. Hier hebben ze ook zakjes mayonaise. Arjan regelt de mayo en ik confisqueer een tafeltje bij het raam. Kunnen we lekker mensen kijken ?. 

Als we klaar zijn met eten blijven we nog even lekker zitten. We zetten de GoPro nog in het raamkozijn voor een timelaps. 

Als we voldoende zijn uitgerust lopen we naar Fantasyland. We lopen langs It’s A Small World en besluiten om deze te gaan doen. Small World duurt hier langer dan die in DLP. We maken uiteraard weer een foto van het Nederlandse poppetje ?. 

Als we It’s A Small World uitstappen lopen we gelijk Mickey’s Philhar Magic binnen. De 3D film kan wel een kleine update gebruiken, maar hij blijft leuk. En we koelen weer lekker af ?. 

Omdat we nog steeds trek hebben in een ijsje, maar geen zin hebben om terug te lopen naar Adventureland, nemen we een ijsje bij Storybook Treats. We gaan beide voor de Strawberry Sundae. Move over Pineapple Float! We hebben een nieuwe favoriet! ?

Na deze geheel nieuwe ijsbelevenis van onze kant pakken we sinds jaren weer de Winnie de Pooh attractie mee. Ik kan jullie vertellen, deze hebben we voor de komende jaren weer gehad ?. 

Terwijl we in de rij stonden voor Winnie the Pooh hebben we online via de Disney-app FastPassen geregeld voor Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin en Splash Mountain. Buzz is op het moment dat we de Winnie the Pooh attractie uitlopen in gegaan. 

We lopen naar Tomorrowland richting Buzz. Deze is iets anders dan die in DLP. Zo zitten hier de “laserpistooltjes” vast aan het karretje en in DLP niet. Dat “schiet” dan net iets makkelijker. We halen dus echt een dieptepunt met onze scoren ?

Om onze voeten een beetje rust te geven, pakken we na Buzz de peoplemover mee. Deze attractie stelt niet heel veel voor, maar je zit wel lekker en je rijdt Tomorrowland rond ?. 

Als we het rondje hebben gehad is het bijna tijd voor onze volgende FastPass, die van Splash Mountain. 

We lopen richting Frontierland. Boven ons zien we donkere wolken. Het zal toch niet zo zijn dat het straks weer gaat regenen en onweren? ?. We lopen snel door. Binnen 5 minuten zitten we in een boomstam ??.  De attractie blijft leuk en bij de drop worden we niet heel nat. 

Hierna lopen we via een aantal winkeltjes richting Mainstreet voor de slotshow Once Upon A Time. Via een aantal castmembers, die iedereen in goede banen begeleiden, hebben we een plek recht voor het kasteel ?. 

De laatste show die wij hier hebben gezien was Wishes. Die vonden wij al schitterend ?, maar ik moet zeggen Once Upon A Time is ook een juweeltje voor ‘t oog ?. Mooie effecten, mooi vuurwerk, leuke muziek. Duimpjes omhoog voor de show ????. 

Als de show is afgelopen, lopen we via de winkeltjes richting de monorail/boot, die ons weer naar de overkant zal brengen. 

We kiezen deze keer voor de boot. Daar gaan meer mensen op. Als we aan boord kunnen, lopen we gelijk naar boven. Daar staat een lekker briesje. Ondertussen krijgen we een appje van Jort en Suus. Of we nog in het park zijn? Bij hen is namelijk het noodweer uitgebroken ⛈⛈. Wij zien het wel flitsen en hebben een paar druppels gehad. Meer niet.

Als we weer bij de treintjes aankomen, die ons naar de parkeerplaats zal brengen, moeten we even wachten op de volgende. 

Het is gelukkig nog steeds droog als we bij de auto aankomen. We staan vrij vooraan. Dikke prima. Als we weg rijden zien we een aantal mensen die hun auto kwijt zijn en ze gebruiken de claxon knop om te kijken waar de auto precies staat ?. 

Het is vrij rustig op de weg bij Disney. Ook hebben we nog steeds geen regen gehad ??. 

Als we weer de villa binnen stappen is Yvonne net naar bed toe. Rob zit nog baseball te kijken. Wij brengen de koffer weer naar de kamer en ik ruim hem gelijk uit. 

Niet veel later ga ik lekker douchen en naar bed. Arjan volgt een half uurtje later.

97 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018. Bookmark de permalink.

5 reacties op Magic Kingdom

 1. Essie schreef:

  Leuke fotos en verhaal, dat aardbeienijsje zag er ook lekker uit!! Hopelijk morgen geen last van regen, kunnen jullie lekker relaxen in jullie zwembadje en uitrusten van deze leuke dag!??

 2. Yvonne schreef:

  Nou dat was weer een drukke dag, denk dat de rook wel uit je passenteller kwam?
  Heerlijke dag weer geweest!????

 3. 10 & Dre schreef:

  Wat hebben jullie een leuke dingen gezien! Het is zo leuk om te lezen. Ik ben al moe van het lezen, laat staan dat ik dit alles ook lopend moet doen! Petje af hoor voor jullie, dat wij een beetje mee mochten lopen met jullie. Groetjes aan iedereen daar 10 & Dre

 4. Pa Arie schreef:

  Weer een prachtige dag eten mooie belevenissen en jullie hebben wel een relaxfauteuil verdiend ook mooie foto’s vooral die in de avond

 5. Pa Arie schreef:

  Eten moet en zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.