Magic Kingdom

Tegeltjeswijsheid nr. 11: Wat elke zomer is gebleken, is dat het warm was, met de winter vergeleken.

Ik ben om 7.00 uur wakker. Volgens mijn Fitbit heb ik 7 uur en 23 minuten geslapen. Niet slecht ??. Ik ga uit bed en ga de blog afmaken van gisteren/zondag.

Ik installeer me aan de eettafel met de laptop en een kop thee. Niet veel later komt Suus uit de slaapkamer zetten. Ze zet gelijk koffie ☕️ ?.

Als iedereen wakker is stelt Arjan voor om een paar eitjes te koken. We moeten het nu toch een beetje op gaan maken aangezien we morgen gaan verkassen.

Ik draai, hang en vouw ondertussen een paar wasjes weg. Daarna installeren Jort en ik ons voor een aflevering “we zijn er bijna” #guiltypleasure. Heerlijke tv ?

Na de aflevering kleden we ons om en pakken de tassen in. We maken ons klaar voor een laatste dag Disney. We gaan naar Magic Kingdom ??.

Rond 9.45 uur stappen we in Horatio en rijden weer heerlijk de file in. Uiteraard ?. Het valt gelukkig alles mee en om 10.20 uur tikken we weer een parkeerticket af ter waarde van $25,- #coolkijkenenmetdecreditcardbetalen ?

De auto laten we achter bij Scar en wonder boven wonder rijden er hier treintjes van de parkeerplaats naar de monorail/ferry. We moeten 1 treintje wachten, maar dat is te overzien.

Als we het treintje uitstappen lopen we gelijk door naar de controle. Suus en ik dragen allebei een rugzak. Zoals gewoonlijk, iig de bij de vorige 3 parken, verwachten we dat we voor een tassencontrole moeten, maar volgens de schijndode man achter het scherm mogen wij doorlopen. We vragen het voor de zekerheid nog een keer, maar we moeten doorlopen. Oké dan.

Als we langs de kassa lopen horen we achter ons “ma’am, ma’am!” We kijken om en achter ons een mevrouw van de tassencontrole. Blijkbaar had mijn tas gecontroleerd moeten worden. Of ik het een probleem vind om dat nog even te doen. Totaal geen probleem. Beverly biedt tig keer haar excuses aan. Ik laat haar weten dat het echt geen probleem is. Ze vindt ook dat ik hard liep. Daar moet ik dan weer hard om lachen vanwege m’n longen ?. Als ze m’n tas controleert biedt ze nogmaals haar excuses aan voor het ongemak en bedankt mij dat ik er om kan lachen. De meeste mensen worden kwaad als zoiets gebeurt. Ik zeg dat er grotere problemen op de wereld zijn om je druk over te maken. Daar is zij het roerend mee eens. Als de tas is gecontroleerd en goedgekeurd bedank ik haar voor de controle en wens haar een fijne dag. Zij bedankt mij weer omdat ik haar dag nu al goed heb gemaakt door zo te reageren ??.

Ik voeg me weer bij de rest en we lopen naar het perron van de monorail. Bij de ferry zag het er druk uit ?. De monorail is er al snel, maar we merken nu al dat het druk zal zijn in het park. En dat voor een maandag.

Als we de monorail uitstappen lopen we naar de poortjes om onze magic band te scannen. Daar hebben we de castmembers weleens vrolijker gezien ?.

Binnen gaan Suus en Arjan voor een kleine pitstop. Jort en ik wachten in de schaduw en bespreken onze tactiek. De tactiek is een foto nemen/film maken van Main Street met het kasteel uiteraard en dan door de winkeltjes (in de airco) zo richting het kasteel te lopen. Het is best warm vandaag (33 graden, voelt als 37) en dan ook nog druk. Dus dat kan nog leuk worden ?.

Na de winkeltjes delen we een hotdog en Jort en Suus nemen corn dog nuggets. Onder het eten kijken we waar het een soort van rustig is. Walt Disney’s Carousel Of Progress is 5 minuten wachten. Prima!

We kunnen lekker zitten in de koelte van een airco. Wij rekenen het goed ??. De attractie blijft 1x haperen. Dus we doen 1 set 2x. Kunnen we mooi een powernapje doen ?

Als we de Carrousel verlaten lopen we gelijk naar de PeopleMover. Deze stelt niets voor, maar je kan weer even zitten ??. Het is ontzettend druk in het park. De laatste keer dat wij het ooit zo druk in Magic Kingdom hadden gezien was toen we ooit in het weekend waren gegaan. In vergelijking met toen is het voor ons gevoel 3x zo druk ?. Het valt ons ook op dat er heel veel Zuid Amerikanen in het park zijn.

Na de PeopleMover sluiten we achteraan in de rij bij Seven Dwarfs Mine. De wachttijd bedraagt 70(!) minuten. Uiteindelijk wachten we een uurtje. Het is wel echt een leuke attractie om te doen.

In de wachtrij hebben we een kleine vergadering. Het is druk en erg warm. Het is 33 graden en de gevoelstemperatuur is 37 graden ?. Na goed overleg schaffen we een “Genie+” aan. Dan kunnen we bij sommige attractie de “Lightning Lane” pakken. We moeten dan een tijdslot reserveren bij de attractie van onze keuze. We reserveren een tijdslot bij “The Little Mermaid”. Helaas kan je maar 1 attractie per keer reserven. Disney weet er goed aan te verdienen.

Omdat het bloedheet is zoeken we de koelte bij Mickey’s PhilharMagic ????. Deze zit afgeladen vol. Niet zo gek met die drukte ?. De castmembers roepen om dat iedereen zoveel mogelijk moet doorschuiven, maar 1 stel in onze rij doet dat niet. Die blijven zitten waar ze zitten. Er zit voor ons niets anders op om dan maar gescheiden te gaan zitten ?.

Na deze belevenis is het rond lunchtijd. We hebben een beetje trek. Vooral trek in iets te drinken en iets zoutigs te eten. Dat kunnen we vinden bij Pinocchio Village Haus. We bestellen via mobile order, melden dat we er zijn en binnen 5 minuten krijg ik bericht dat het klaar staat.

Suus en ik lopen naar binnen om het op te halen. Binnen is het, ook, een drukte van jewelste. We blijven wel buiten zitten in de schaduw van de parasol ??.

Tijdens het eten appt “tante” Cora hoe het met Thomas en Oliver gaat. Ze heeft Oliver weer lekker geborsteld en ze heeft zelfs gestofzuigd ??. Arjan wil haar voor altijd inhuren ?.

Na het eten is het tijd voor The Little Mermaid. Een leuke attractie waarbij je, al zittend in een Sint-Jacobsschelp, langs scènes uit de film gaat. We kunnen weer even in de koelte zitten. Het is echt f*cking warm vandaag ????.

Wanneer we weer buiten komen zien we dat het is gaan regenen. Nou ja, regenen, er vallen wat druppels. We staan voor een keuze of een tijdslot voor Splash Mountain of een tijdslot voor Haunted Mansion. Aangezien er regen op komst is stel ik voor dat we een tijdslot nemen voor Haunted Mansion. Wij weten namelijk uit ervaring dat wanneer het gaat regenen met onweer (en daar gaat het hier altijd mee gepaard) Splash Mountain voor onbepaalde tijd dicht gaat. Dan is het zonde als we daar een tijdslot voor hebben en in het ergste geval niet kunnen gaan. Iedereen is het daar wel mee eens. Dus we regelen een tijdslot voor Haunted Mansion en lopen via Adventureland naar Splash Mountain.

Onderweg halen Arjan en Jort nog een Dole-Whip ijsje en Suus en ik pakken nog een PhotoPass locatie mee ?.

Splash Mountain is 70 minuten wachttijd. We willen hem toch doen omdat deze ze binnenkort gaan ombouwen naar een “The Princess And The Frog” attractie. We moeten wel even afscheid nemen van deze versie broer konijn.

Het wachten is lang, warm en druk, maar na ruim een uur wachten kunnen we bootjes in. Het blijft een leuke attractie en het is jammer dat ze deze gaan vervangen. De foto van de “splash” vinden wij iig goed gelukt ?.

Eenmaal weer buiten, hebben we nog wat tijd te doden. Dan maar weer even lekker de koelte op zoeken van “The Hall Of Presidents”. Er is weer een nieuwe president en die pop moeten we wel even gaan bekijken ?. Het blijft knap zoals al die 46 poppen zijn gemaakt. Moet wel zeggen de ene lijkt beter gelukt dan de ander ?.

Wanneer we weer naar buiten lopen is het gaan regenen. Niet te zuinig ook. Het is een flinke stortbui ? ⛈ ? ⛈. We staan even te schuilen. Ons tijdslot voor Haunted Mansion is net ingegaan. We hebben een uur de tijd om daar te komen. Omdat het zo druk is hebben we het eigenlijk wel gezien en willen we zo snel mogelijk naar huis. Dus we trotseren de regen en lopen/rennen naar het volgende afdakje. Daar berekenen we onze volgende tactische move. Dat is nu 1x doorlopen naar Haunted Mansion.

We verwachten, omdat we zo nat zijn van de regen, dat we het binnen wel ontiegelijk koud zullen hebben, maar dat valt alles mee. Ook deze blijft leuk om te doen.

Naast Haunted Mansion zit een winkeltje en daar wil ik wel even kijken. Suus scoort een leuk shirt en ik zie een leuk petje met Madame Leota van Haunted Mansion. We hebben nog tegoed op onze aangekochte cadeaukaart en dit is het uitgelezen moment om die op te maken. Plus dat een petje handig is als het regent ?.

We lopen via de winkeltjes naar de uitgang. Jort en Suus scoren nog een vest, een Halloween pet en een rompertje voor de kleine van vrienden ??. Na deze aankopen lopen we door naar de uitgang. We nemen de Ferry terug naar de parkeerplaats ?.

Na de Ferry pakken we het treintje en laten we ons afzetten bij de auto. We zijn kapot ? ?. Thuis nemen we gelijk een duik in het zwembad. We komen tot de conclusie dat we Walt Disney World wel even hebben gezien. Wat we vooral een nadeel vinden is dat je van te voren je dagen moet reserveren. Even spontaan gaan is er niet meer bij. De entreekaarten zijn reteduur geworden. Daarom hadden wij gekozen voor een 4 dagen kaart i.p.v. van de 14 dagen kaart die we normaal zouden nemen. Voorlopig houden wij het bij Disneyland Parijs.

Na deze conclusie gaan we allemaal even douchen om de dag van ons af te spoelen en daarna kijken we nog een aflevering van Flikken Rotterdam. Na Flikken gaan we lekker slapen. Morgen gaan we verkassen naar een nieuwe/andere omgeving en nemen we afscheid van deze prachtige villa van Ron en Monique

70 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

1 reactie op Magic Kingdom

  1. Arie schreef:

    Prachtig weer volop genieten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.