Magic Kingdom

Even over 6.00 uur was ik weer wakker. Ik kan er maar niet aan wennen en dat ga ik ook niet meer doen ?. Gisteravond had ik eindelijk de iOS-update versie 10.0.1 op mijn iPad gezet en nu is mijn mobiel aan de beurt. Het kan maar gebeurt zijn ?. Na een rondje social media, reacties lezen op de blog, nog eens nakijken waarom sommige mensen geen mail krijgen dat?(we komen er maar niet achter ?) en de andere blogjes lezen, ga ik uit bed.

Yvonne is ook al op. Zij gaan straks naar de golfbaan en wij gaan eerst nog even zwemmen en dan rond 11.00 uur naar Magic Kingdom. Eten doen we allemaal apart. Dat is wel zo handig, anders moeten Rob en Yvonne zich haasten met eten en dat is ook niet fijn.

Rond 10.30 uur gaan we ons omkleden en zoeken de camera’s bijeen, snoertjes, batterijen en de batterypack. Dat laatste is toch de uitvinding van de eeuw ?.

Even over 11.00 uur rijden we weg. Onderweg geven we Santa Fe nog wat te drinken voor $30,- en dan zijn we echt onderweg naar Magic Kingdom.

Bij de ingang van de parkeerplaats kijken we weer cool en tikken $20,- af. We worden naar “The Villians” parkeerplaats geleid en parkeren bij “Scar (die van The Lion King”) 411. Het belooft weer een warme dag te worden, dus we drinken alvast een klein flesje water leeg. Dat hebben we binnen.

Het treintje dat ons naar het park rijdt zit vol. Omdat het te ver lopen is wachten we braaf op de volgende. Die al komt aanrijden als de andere weg rijdt.

We worden door het treintje naar de kassa van Magic Kingdom gebracht. Omdat Magic Kingdom voor een groot deel omringt is door water, kan je kiezen hoe je naar het park gaat. Je kan per monorail of per boot. Vandaag hebben we weinig te kiezen. De monorail rijdt op dat moment, dus we gaan met de boot. Het is al aardig warm aan het worden en met z’n allen op een boot gepakt maakt het er niet fijner op.

Eenmaal aan de overkant gaan we weer door de tassencontrole. We treffen het, er is net vers bloed (wisseling van personeel) aan onze tafel. Alle hoeken en gaten worden grondig nagekeken. Uiteraard mogen we weer naar binnen.

img_0982

Omdat we peentjes zweten met deze warmte gaan we op zoek naar de restrooms, maar we komen eerst een fotomoment met Snowwhite tegen. Die pakken we even mee.

social7807304637

Een paar deuren verder zijn de restrooms. Wat Arjan doet, geen idee, maar ik gooi lekker koud water over me heen en was m’n handen. Als ik weer naar buiten stap komt Arjan ook naar buiten. Hij zegt, dat hij denkt, dat hij het Vloggende stel Steffie & Dave zag a.k.a. Krispy Smore. En inderdaad nog geen 2 tellen later loopt Stephie langs met een vriendin en nog 1 tel later Dave met, waarschijnlijk, de wederhelft van de vriendin. Ik maak nog snel een heupfoto om naar Jort en Suus te sturen en ze lopen naar de uitgang van het park.

img_5814

Stephie verdwijnt achter de man met ’t rode shirt

img_5814

Dave op z’n rug gezien. Tja, jullie moeten het maar geloven 😉

Wij lopen door naar Adventureland. Als we bij het kraampje komen waar we normaal een pineapple float halen blijkt die er niet meer te zitten. Dan maar een ander ijsje om af te koelen.

img_5825 img_5824

Later zien we dat ze ergens anders zitten met een grotere toko ???

img_5826 img_5827

Tussen het eten door regelen we nog fastpassen voor Jungle Cruise, Haunted Mansion en Pirates of the Caribbean.
We proberen nog te FaceTime-en met mijn ouders en Jort en Suus, maar omdat het zo druk is knalt iedere keer de WiFi eruit ?. Dan maar morgen in de ochtend proberen als we nog in de villa zijn.

Om even uit de drukte te zijn gaan we naar Tom Sawyer’s Island. We maken daar een klein rondje en komen uit bij een fort. Ik loop naar de zijkant van het fort om een foto te maken van Big Thunder Mountain die in de steigers staat vanwege de renovatie. Als ik weer terug loop is Arjan weg ?. Ik zie dat er een soort smokkelgang is en loop daar door, maar geen Arjan. Ik kom weer uit in het fort. Dan daar maar wachten, misschien zit hij daar op de wc ??. Na een minuut of 5 stuur ik hem een sms (geen WiFi op het eiland ?) waar hij zit. Ik krijg geen antwoord. Dan maar bellen. Hij blijkt aan de kant te zitten waar ik net een foto had genomen en hij had wel antwoord gestuurd, maar die kwamen niet aan bij mij ?. We zitten even in de schommelstoelen en gaan dan weer naar het bootje wat ons terug brengt naar “de bewoonde wereld” ?

img_5830

 

img_5832 img_5834 img_5835

Als we van het bootje afstappen is het tijd om te gaan cruisen ?. Het is weer geweldig leuk. De grappen zijn zo flauw dat je er gewoon om moet lachen ??.

img_5839 img_5844 img_5847

img_5849

Na The Jungle Cruise hebben we het gevoel dat we hoog nodig onze suikers en zouten moeten aanvullen. Omdat onze Fastpassen voor Haunted Mansion over een 30 minuten geldig zijn, gaan we wat eten bij Columbia Harbour House. We weten uit ervaring dat ze daar mayonaise hebben ?. Arjan gaat voor de chicken/fish & chips en ik ga voor de fish & chips voor de zouten. Allebei nog een cola en een fanta on the side voor de nodige suikers.

img_5850

img_3949

De gevoelstemperatuur lag op 42 graden ‘s-middags. Geen wonder dat het zweet in straaltjes over ons lichaam liep.

Als we naar buiten lopen moeten we nog even 2 minuten wachten op de officiële tijd van onze Fastpass. Ik hoor een man met en dubbele kinderwagen tegen een andere man klagen, dat kinderen een heel gedoe is. Dat je echt alles moet plannen en het halve huishouden mee moet sleuren. Ik denk alleen maar dat hij beter had moeten nadenken voordat hij loosde toendertijd ?.

We gaan the Haunted Mansion binnnen. Het blijft leuk in de lift en ik hoef niet eens te gillen. Dat doen de andere wel voor me ?. De rit zelf blijft ook leuk.

img_5855 img_5856

Als we weer buiten zijn doen we nog 1 poging om te FaceTime-en met Jort en Suus, maar die nemen niet op. Beetje jammer jongens ?.

Het is buiten nog steeds bloedheet en ik stel voor dat we gaan afkoelen bij The Hall Of Presidents. Arjan is verrassend snel voor dit idee ?. De show is ieder half uur en we hebben geluk! De volgende show is over 5 minuten ?. Halverwege de show snap ik waarom Arjan zo snel voor was, hij is zijn batterij aan het opladen ???. Ach ja, een echte Navy Seal pakt z’n rust wanneer het kan ?.

Nu Arjan lekker weer opgeladen is, gaan we richting Stitch’s Great Escape. Deze blijft ook altijd leuk. Sommige mensen gillen het uit van angst ?. Wat eigenlijk niet nodig is. Zo eng is deze ook weer niet. Ik heb me weleens laten vertellen dat de vorige versie wel heel eng was ?.

img_1043

Na Stitch kunnen we onze Fastpass voor Pirates Of The Caribbean verzilveren. Wij vinden deze versie toch net iets leuker dan in Disneyland Parijs. Komt misschien ook omdat deze meer op de film is afgestemd.

img_5877 img_5878

Na Pirates besluiten we toch maar de 60 minuten te trotseren bij Splash Mountain. In de rij hang ik mijn mobiel aan de batterypack en werk alvast aan de blog. Je moet toch wat ?. Na zo’n 40 minuten kunnen we bijna in de boomstammetjes, maar dan krijgen we te horen van cast member Brandon te horen dat ze de attractie tijdelijk even stil leggen vanwege het naderende onweer ⛈. Begrijpelijk. Wij besluiten te wachten, we zijn nu zo dichtbij. Ondertussen is het flink gaan regen en later komt het onweer er ook bij kijken. Ze roepen nog een paar keer om dat de attractie tijdelijk gesloten is en dat we best mogen wachten, maar we kunnen ook vertrekken. We besluiten om nog een kwartiertje te wachten. Achter ons staat een familie het spelletje “Heads Up” te doen. Dat is een app, je moet je telefoon ter hoogte van je voorhoofd houden. Op het scherm verschijnt er een naam, dier, film of ding en de rest van je groep moet dan beschrijven wat er staat. Jij moet dan raden wat het is. Grappig om te zien ?.

img_5879

So close 🙁

Nadat ze nog een keer hebben om geroepen waarom de attractie stil ligt besluiten we toch maar weg te gaan. We hebben dan 45 minuten extra staan wachten. In het winkeltje kopen we nog wat water (dat was op gegaan) en nog een zakje pretzels.

img_5880 img_5881

Als we naar buiten lopen zijn we blij dat we onder een overkapping staan. Het komt met bakken uit de hemel zetten ☔️⛈. Het koelt wel lekker af zo. We blijven nog even onder overkapping staan wachten. We eten de pretzels, drinken wat en gaan nog even naar de wc. Na ongeveer een half uurtje wachten zijn we er klaar mee. We bergen de spullen op in de tas, halen de petjes er uit. Die zetten we op zodat het water niet in onze ogen prikt.

We slalomen langs de wachtende mensen en lopen de regen in. Het komt nog steeds met bakken uit de hemel, maar wij zijn niet van suiker?. Overal staan diepe plassen waar mensen voorzichtig doorheen waden. Hè! F*ck it! Ik ben al zeiknat, dan kan dit er ook nog wel bij. Tot mijn enkels loop ik door de plassen te stampen ?. Volgens mij tot ergernis van de mensen die er voorzichtig doorheen lopen.

Als we het park uitlopen kunnen we gelijk mee op de boot. Het valt ons dat veel mensen op Quasimodo lijken zo met de regencape-jes en de rugzakken er onder.

We moeten 2 treintjes wachten, maar dan worden we wel weer terug gebracht naar de auto. Daar lopen we snel naar toe. Met onweer zit ik liever in de auto (kooi van Faraday) dan dag ik er naast sta ?. In de auto zetten we voor de verandering de verwarming op kernsplitsing en rijden naar huis. Rond 20.45 zijn we weer thuis en trekken gelijk droge kleding aan.

Morgen (op moment van plaatsen vandaag) staat Universal op de planning met Rob en Yvonne

99 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016. Bookmark de permalink.

6 reacties op Magic Kingdom

 1. Suus schreef:

  Wat een dag! Balen dat de tweede keer niet gelukt is!! SNIF SNIF…….
  Fijne dag weer vandaag in Universal, hopelijk wat minder plakkerig vandaag!

 2. Dre & 10 schreef:

  De regen is toch wel fijn, kunne jullie een beetje afkoelen! Oh ja, ik zag dat IRIS een dochter had gekregen, die woog wel iets zwaarder dan de eerste

 3. Yvette schreef:

  Quote:” Ik denk alleen maar dat hij beter had moeten nadenken voordat hij loosde toendertijd ?.”
  Moest zo lachen om deze opmerking. ? Dacht gelijk aan een opmerking die pappie altijd maakte..” Hij had zijn kwakkie beter op de kachel kunnen achterlaten, dan was het tenminste met een sisser afgelopen.” ??
  Hoop dat jullie vandaag ook een leuke dag hebben.

 4. Corrie schreef:

  Wat een onwijs lange en zo te lezen prima dag!! Jammer van die 45 min tevergeefs wachten maar toch leuk een spelletje meegedaan ??
  Beetje simpel eten voor jullie doen haha…. groetjes Corrie

 5. Essie schreef:

  Ik heb DE oplossing voor de hitte???

  Niet pinnen, maar iedereen moet cool gaan kijken, wie weet helpt het!!!!
  #vraagtgelijkoktroiaan

  Die blogs zijn geniaal, het lijkt of we erbij zijn en dat is erg leuk moet ik zeggen?
  Maar die temperatuur joh, stuur even 5 graden hierheen ofzo….??!
  #dtv

  Hoop dat jullie vandaag ook weer een toffe dag hebben, kijk weer uit naar jullie belevenissen!!

  Xxx

 6. Yvonne en Rob schreef:

  Haha, je hebt er weer een “smakelijk” verhaal van gemaakt, geweldige dag!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.