Monumentendag

Onze dag begint rond 5.15 uur. Ik maak nog even de blog af en gooi hem online. 

We kleden ons om en besluiten om bij de Starbucks hier in het hotel een ontbijtje te gaan scoren. Arjan gaat voor een cappuccino en een yoghurt met muesli. Ik ga voor een broodje met kalkoen bacon en eiwit en een sapje om de boel weg te spoelen. 

Hierna lopen we naar het Welcome Center van de trolley tour. We kijken nog even rond in het winkeltje en besluiten om na de tour hier goed te kijken voor een paar magneetjes. We lopen naar buiten richting de trolley. Als chauffeur hebben we Darin. 

We rijden langs het Witte Huis, het Capitol, Union Station. Ter hoogte van het Simthsonian ruiken we soort brandlucht. Darin ruikt het ook en stapt de bus uit om poolshoogte te gaan nemen. Hij kan niets vinden, maar maakt er voor de zekerheid wel melding van bij de centrale. 

 

Wij stappen bij stop nr. 9 uit en lopen naar het Jefferson Memorial. Deze zien we, denken we, deze vanavond ook tijdens de Monuments by Moonlight. Dus we houden het kort. 

We stappen weer op de trolley en hebben dit keer Sunny als chauffeuse. Zij brengt ons naar stop nr. 11. Daar stappen we gelijk in een kleinere bus (met goede airco ??) en hebben Stephfunny als chauffeuse. Ze doet haar naar eer aan is ook echt grappig. Stephfunny brengt ons naar Arlington, waar we op een bus van Arlington kunnen stappen. 

We stappen uit bij het graf van JFK, zijn gezin en broer. Altijd weer indrukwekkend om te zien. In de bus krijgen we het verhaal te horen dat het in de eerste instantie niet de bedoeling was om Kennedy op Arlington te begraven. Nadat Kennedy was vermoord was het plan om hem in Massachusetts te begraven, ware het niet dat 8 maanden daarvoor Kennedy een bezoek had gebracht aan Arlington. Hij stond bij Arlington House (het huis ligt op een heuvel) en keek naar beneden. Hij zag het schitterende uitzicht. Dat was het moment dat hij zei: “I could stay here forever”. Na zijn dood kreeg Jacqueline Kennedy dit te horen en zij besloot haar man op Arlington te begraven. Zo komt het dus dat Kennedy op Arlington ligt begraven. 

Hierna lopen we door naar het graf van de onbekende soldaat. We komen net te laat aan. De ceremonie van de wisseling van de wacht is net geweest ?.  We wachten een half uurtje op de volgende wisseling. Het blijft altijd mooi om te zien. Hierna nemen we de bus weer terug naar het bezoekerscentrum. 

Daar staan we nog een kleine 10 minuten te wachten op het busje van Old Town Trolley Tours. Tot onze grote vreugde hebben we weer Stephfunny ?. Zij laat ons weten waar we het beste kunnen gaan eten, maar omdat Arlington meer tijd in beslag had genomen dan we eigenlijk hadden berekend, gaan we voor een snelle hap (kipnuggets) bij de kiosk bij the Mall. 

 

Na het eten maken we een rondje langs het Korean War Memorial en lopen, langs de Reflecting Pool, door naar het WW2 Memorial. 

Via de andere kant van de pool lopen we weer terug richting de trolley. 

We hebben als chauffeur/gids Mr History. Hij doet z’n naam eer aan. In de trolley maken we de balans op. We willen nog naar Library of Congress en naar het Air and Space museum. Het is op dat moment rond 14.30 uur. Beide gaat niet lukken en we gaan voor de Library. Althans we doen een poging. 

Omdat de trolley niet bij de gebruikelijke stop (nr. 5) van het Capitol kan komen stappen we eerder uit. Hierdoor moeten we nog wel een stukje lopen. Als we het terrein van het Capitol op lopen zet iemand daar boven de kraan open ?. We vinden gelukkig een plek om te schuilen. We moeten zeker een kwartier wachten tot we onze weg weer kunnen vervolgen. Het is dan rond 15.30 uur. De library sluit om 16.00 uur en we willen ons ook nog opfrissen voor de avond tour waar we ons om 19.00 moeten melden. 

Vanaf het Capitol is het nog zo’n 30 minuten lopen naar ons hotel. Als we bij de zoveelste kruising aankomen, kijk ik naar rechts en zie het bord van de tram trolley. Het is stop nr. 24! Dat is een van de laatste stops en dan begint de tour weer van voor af aan bij stop nr. 1. Laat stop nr. 1 nu net op ongeveer 10 minuten van ons hotel af zitten ?. De keus is snel gemaakt ?. 

De trolley komt er ook gelijk aan ?. We zien dat Darin achter het stuur zit. We begonnen met hem de dag en z’n trolley heeft het blijkbaar niet begeven ?. 

Bij het Welcome Center aangekomen lopen we nog even het winkeltje binnen. Kijken of we een magneetje zien van een trolley. Helaas voor ons hebben ze die niet en we lopen terug naar het hotel. 

Daar pakken we een verfrissende douche en kleden ons om. Daarna lopen we weer naar Union Station. We zijn van plan om daar iets te eten. 

We zien in de foodcourt van het station verschillende eettentjes zitten, maar we gaan op zeker met een broodje van de Subway die we delen. 

Tegen 19.00 uur lopen we naar het opstap punt. Daar staat al een kleine rij en we sluiten aan. 

Als chauffeur hebben we de enige, echte, Batman ??. Batman doet altijd een kleine quiz in met z’n gasten. Hij vraagt wie denkt dat hij/zij het meeste moest reizen om in Washington DC te komen. Een Texaan denkt dat hij dat is. Ho! Wacht even,vriend! Wij gooien direct Nederland in de strijd. BAM!!! Batman roept ons als winnaars van de bus uit. YEAH!!!

Batman brengt ons langs het Witte Huis, Capitol, de Smithsonian musea’s, langs het Jefferson Memorial naar het Roosevelt Memorial. We krijgen ruim een half uur om rond te kijken. 

We wisten niet dat het zo groot was. Achter iedere hoek zit weer een ander gedeelte. Het is ondertussen ook aardig donker geworden. Wij kijken onze ogen uit. Als we denken alles te hebben gezien, lopen we weer terug naar de trolley. 

Wij zijn ruim op tijd en de mensen komen een voor een weer terug. Als het de afgesproken tijd is missen we nog 2 mensen. Batman besluit om nog 5 minuten te wachten, maar ze komen niet opdagen. Batman pleegt nog overleg met de centrale en die laten weten dat hij kan vertrekken. We rijden door naar stop nr. 2 van deze avond. Het Lincoln Memorial. 

Als we daar uitstappen is het nog steeds ontzettend druk op de trappen van Lincoln. Wij lopen ook naar boven. Het is bij avond nog mooier dan overdag. We lopen ook nog langs het Korean War Memorial en gaan dan weer terug naar de trolley. Deze keer missen we niemand.

We rijden door naar Arlington Cemetery en komen via een andere kant het terrein op rijden. Wij rijden langs de graven van de Civil War. 

We maken nog een stop bij het Marine Corps Memorial. Het beeld is indrukwekkend groot. Als we uit de trolley stappen begint het zachtjes te regenen. Ik maak snel wat foto’s en loop om het beeld heen. Als ik het in de verte ook nog hoor donderen en zie flitsen, loop ik terug naar de bus. Arjan blijft nog wat foto’s nemen. 

Als iedereen weer in de bus zit, gaan boven ons de sluizen open ??. De trolley heeft open ramen en we doen snel de flappen dicht. 

We verlaten Arlington, maar niet voordat we nog even langs het Carillon rijden. Nederland heeft deze geschonken aan Amerika als dank voor de hulp van Amerika tijdens de 2de wereld oorlog. Ik probeer er, ondanks de regen en de flappen die dicht zitten, nog een foto van te maken. 

We rijden langzaam aan weer terug naar Union Station. Het was een erg leuke tour om te doen. Een echte aanrader????. We geven Batman nog een kleine tip en lopen richting de taxistandplaats en nemen een taxi terug naar het hotel. We hebben genoeg gewandeld voor vandaag. 

 Bij het hotel aangekomen, het is dan bij 22.30 uur, gaan we direct naar onze kamer. We zijn versleten en duiken gelijk het bed in en vallen bijna direct in slaap. 

97 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018. Bookmark de permalink.

4 reacties op Monumentendag

 1. Robert-Jan schreef:

  Wat een GEWELDIGE dag weer, zoveel gezien en gedaan. Jullie moeten gesloopt zijn ! Die avond tour is prachtig, echt bijzonder.

  Arlington is zo indrukwekkend … Maar Washington is eigenlijk één en al indrukwekkend !! Leuk om zo mee te beleven met alle foto’s erbij !!

 2. Yvonne schreef:

  WoW!!! Wat een top dag zeg!!! Die avond Tour is ook schitterend. Jullie hadden zeker wel korte beentjes ‘s avonds. Mooie foto’s!

 3. Pa arie schreef:

  Schitterend om weer te lezen lekker genieten

 4. Cora schreef:

  Mooie foto’s!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.