Museum maandag

Ik ben zowaar rond 8.00 uur pas wakker. Als ik rond 9.00 uur beneden gestommel hoor ga ik er ook uit.

Als ik aangekleed en wel beneden kom is Suus al bezig met de vaatwasser uit te ruimen. Ik help met het laatste beetje ?. Jort komt ook tevoorschijn. Hij stelt voor om eitjes te koken i.p.v. van scrambled. Suus en ik stemmen toe, maar ik heb 1 eis, ik wil absoluut geen “Oostenrijks” eitje. Ooit hebben wij, tijdens een wintersport in Oostenrijk, van die snot eitjes gehad en die moet ik absoluut niet ? ?. Jort gaat voor een hard gekookt eitje.

Ondertussen is Arjan ook beneden en we kunnen ontbijten. We hebben nog een restje pannenkoeken en we toasten wat brood. Simpel, maar wel lekker ?

Rond 11.00 uur pakken we de boodschappentassen (na het museum gaan we nog even boodschappen doen) en we rijden naar het museum.

We hebben gisteren online al kaartjes gekocht, dus we kunnen met de QR code onszelf naar binnen scannen bij het oorlogsmuseum.

Arjan en ik zijn hier al eens eerder geweest, maar Jort en Suus nog nooit. Ze hebben de boel verbouwd sinds de laatste keer dat wij geweest zijn. Het laatste deel, waar de voertuigen staan, is nog wel hetzelfde gebleven.

Als we alles hebben gezien is het rond 13.45 en we hebben we een beetje trek gekregen. We bezoeken het restaurant. Arjan, Suus en ik gaan voor een tosti. Jort kan niet kiezen en gaat voor een saucijzenbroodje en een Brabants worstenbroodje. Het smaakt ons heerlijk.

Als we klaar zijn gaan we weer richting auto. Wij rijden ook nog even langs de Engelse begraafplaats. Het blijft altijd indrukwekkend.

Na de begraafplaats rijden door naar de Plus supermarkt. We nemen netjes allemaal een winkelwagentje en gewapend met het boodschappenlijstje gaan we naar binnen.
We vinden alles snel en gaan richting kassa om de boel af te rekenen.

Terug in het huisje werk ik de blog bij en doe een poging om wat te lezen, maar ik voel een hoofdpijn op komen. Om het niet erger te laten worden ga ik even op bed liggen met 2 Advilletjes. Gelukkig helpt dat. Als Arjan mij rond 18.00 wakker komt maken is de hoofdpijn verdwenen.

Jort heeft ondertussen het ei weer opgestookt en er kan gebarbecued worden ?. Het smaakt weer heerlijk.

Na het eten gaan de mannen de buitenhaard opstoken en Suus en ik kijken Chateau Meiland. Ook kijken we de 2e helft van het Nederlands elftal.

Rond 23.00 gaan we richting onze bedjes. Daar lees ik “Huis Aan Zee” uit. Arjan is blij, nu kan hij in het boek beginnen ?

Morgen hebben we ZooParc gereserveerd ?

43 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Vakantie 2020. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.