Naar de parken

Ik ben rond 6.00 uur wakker. Ik maak gelijk de blog van gisteren af en gooi die van eergisteren (maandag) online. Daar had ik nog geen puf voor gehad. Ik voel me ook weer een stuk beter dan gisteren 🥳.

Als iedereen wakker is gaan we ontbijten. Ik werk 2 toast met kaas weg en een croissantje met Nutella. We bespreken onze tactiek voor vandaag. We besluiten om te beginnen in Disneyland en einde middag naar de Studios te gaan voor de show in Avengers Campus.

Na het ontbijt ruimen we alles op en pakken we de tassen in. Arjan is blijkbaar z’n muts vergeten mee te nemen. Dus als we straks in het park zijn gaan we eerst (weer) op mutsen jacht😏. Als we alles hebben rijden Arjan en ik met Jort mee en Suus stapt bij Joost en Manon in de auto. We kunnen dan weer mooi gebruik maken van hun jaarkaarten 😇.

Als we de tassen controle hebben gehad en ook onze nieuwe jaarkaarten zijn goedgekeurd lopen we het eerste winkeltje binnen wat we tegenkomen. Arjan slaagt gelijk voor een leuke Marvel muts en met de jaarkaart van Suus krijgt hij geen 10%, maar 20% korting 🥳🥰.

Na deze aankoop lopen we door naar Big Thunder Mountain. Wachttijd 15 minuten. Prima 👍🏻. Suus en ik proppen Jort en Arjan samen in 1 bakkie 😁. Na afloop willen Joost en Manon nog keer. Suus en ik lopen even door het winkeltje tegenover Big Thunder Mountain.

Wanneer we verzameld zijn brengen we een bezoek aan Phantom Manor. Hier kunnen we zo naar binnen lopen. In de lift gaan we strategisch staan, maar wanneer de liftdeuren openen worden Suus en ik omvergelopen door 2 meiden. Oké dan. 2 tellen later houden de dames hun pas in zodat Suus en ik bijna tegen ze aanlopen. Suus en ik lopen er voorbij met als gevolg dat we zijn opgesplitst. Wanneer we bij de karretjes komen laten we de dames voor gaan, die dan weer staan te aarzelen. “If you’re scared, just close your eyes” en hup in het bakkie 😑.

Na Phantom Manor is het wel weer tijd voor iets warms. We halen koffie bij een tentje tegenover Big Thunder Mountain. Joost en Jort nemen er nog een Cheesecake pop. Die ziet best lekker uit, maar voor nu sla ik hem nog even over.

Na de koffie lopen we door naar Pirates of The Caribbean. Daar kunnen we zo doorlopen. De wachttijden zijn sowieso stukken beter dan in september in Orlando 😁. Hier kunnen we zo doorlopen 🥳.

Wanneer we Pirates verlaten is het rond 11.30 uur. We besluiten om naar Cowboy Cookout Barbecue te gaan om daar iets te eten. Arjan en ik delen een menu omdat onze eetlust nog niet helemaal terug is. De kip laat ik voor de zekerheid even links liggen 😏.

Tijdens het eten hebben we een kleine planning gemaakt. Na het eten pakken we de Lion King show mee in het naastgelegen theater. Als die is afgelopen kunnen we mooi het treintje pakken voor een rondje park.

De Lion King show was fantastisch 👌🏻👌🏻. De zangeres die Nala speelde vonden wij totaal op het verkeerde podium staan. Zij was echt heel goed 👌🏻👌🏻. Het enige wat ik over de show kan zeggen om hem recht te doen is: ga hem zien!

Na de show had blijkbaar heel het theater hetzelfde idee om het treintje te pakken. We veranderen onze plannen en lopen naar Space Mountain. Joost, Manon en Arjan willen daar graag in. Ik sla hem voor de zekerheid even over. Voor het geval de Double Dragon ineens weer aanklopt 😑. Jort, Suus en ik gaan een koffie/thee halen bij Café Hyperion.

Wanneer we weer compleet zijn en de rest ook wat heeft gedronken, besluiten de mannen dat ze nog wel even in Star Tours willen. Manon, Suus en ik blijven nog even lekker zitten waar we zitten. Persoonlijk zit ik hier even prima.

Enige tijd later zijn de mannen weer terug en maken we een nieuwe planning. We gaan eerst naar Buzz Lightyear Lazer Blast en pakken daarna een rondje park met het treintje.

Zo zegt, zo gedaan. Dus wij naar Buzz Lightyear. Staan we daar op ons gemak te wachten in de rij, krijgen we te horen dat er een technische storing is en dat ze niet weten hoe lang het gaat duren 😑. Oké wat gaan we doen? We staan middenin de rij. Blijven we nog even wachten of werken we onszelf door de rij heen weer naar de uitgang 🤔. Al vrij vlot doet een castmember een ketting die 2 poortjes verbind open en wij zien onze kans schoon.

We lopen snel naar het treinstation op Main Street. Ondertussen begint net de mini parade, althans, zo noem ik hem. Geen idee hoe die heet. Het klinkt wel weer gezellig.

Wanneer we boven staan op het station tel ik de koppen. Ik kom aan 5 🤔. Ik tel nog een keer Arjan, Manon, die staan daar, Joost staat naast haar en Suus staat halverwege op de trap 🤔. Waar is Jort?🤔. Ik vraag aan de rest of zij weten waar Jort is 🤔. Die kijken met verbazing om zich heen 😶. Hij liep net nog naast Arjan is het antwoord. “Schat, wat heb je met Jort gedaan?” Zijn droge antwoord is “geen idee, hij liep net nog naast me”. Jort is kwijt 😱. Suus loopt snel naar weer naar beneden en gaat zoeken. Ze heeft hem al snel gevonden. Hij stond bij de uitgang te wachten op ons 🤣🤣. We zijn weer compleet en wanneer we in het treintje zitten besluiten we dat we misschien een gps tracker in Jort moeten spuiten 🤣🤣.

Na het rondje park met het treintje lopen we naar de uitgang van het park. Nu wel met z’n allen 🤣. We gaan naar de studio’s. Arjan, Joost en Manon willen daar Flight Force doen. Achtbanen die over de kop gaan sla ik nog even voor de zekerheid over. Die doe ik dan liever vrijdag nog even.

Jort, Suus en ik wachten buiten aan een tafeltje. Daar zien we zowaar Iron Man voorbij komen. Ik maak snel wat foto’s. Hij is een beetje klein van stuk vinden wij 🤔😁

Als we weer compleet zijn hebben we wel een beetje trek. We besluiten om de jacht te openen op een pretzel met kaas. Op de route er naar toe komen we langs een tentje waar ze glühwein verkopen. Arjan en Manon kunnen het niet weerstaan en nemen beiden een beker van deze warme drank 🍷. Hierna lopen we door naar het pretzeltentje.
Deze zijn ook heerlijk warm 🥰.

Nadat we zijn opgewarmd dankzij de glühwein en de pretzels doen we 2x Ratatouille. We bekijken de menukaart van Bistrot Chez Rémy en besluiten dat we hier wel een keer willen eten. Ook lopen we nog even het winkeltje binnen.

Arjan, Joost en Manon willen nog wel een keer in Flight Force. Dat vinden Jort, Suus en ik helemaal oké 👍🏻 en wij lopen naar het winkeltje van The Tower. Daar had Suus een leuk vest gezien en die heeft ze gelijk gekocht 🥳. Na deze aanschaf lopen we naar onze favoriete koffiehoek in de Studios Hep Cat Corner voor koffie/thee. Daar wachten we op de andere en op de Avengers show met drones.

Rond 18.30 zoeken we buiten een mooi plekje voor de show. Zo’n 5 minuten voor tijd wordt er omgeroepen dat de show zonder drones zal plaats vinden. Blijkbaar waait het te hard voor de kleine zoemers. Wij doen een klein overleg wat we doen gaan, maar we besluiten toch de show te bekijken.

Nou, die hadden ze beter kunnen cancelen. Je mist echt wel de drones. Zeker toen we later in het huisje een YouTube filmpje zagen hoe het wel moet 😑. Het was weer een ervaring zal ik maar zeggen.

Na de show wachten we even tot de grote meute naar buiten is. Wanneer er een castmember de laatste bezoekers (daar vallen wij ook onder) met lichte dwang naar de uitgangen bonjourt, zetten we ons in beweging en sluiten achteraan aan.

Als we weer buiten het park zijn lopen we door naar Earl of Sandwich. We gaan daar lekker een broodje eten. Binnen is het best druk, maar het bestellen gaat vlot en we vinden ook nog een tafeltje voor 6 personen. Na het eten blijven we langer zitten dan dat eigenlijk nodig is. We zijn moe en we warmen nu eindelijk een beetje op.

Wanneer we voldoende moed hebben verzameld lopen we terug naar de parkeerplaats en rijden terug naar het huisje. Bij de entree van Center Parcs is er blijkbaar een storing aan de slagbomen. Een man moet die met de hand open en dicht doen 🤨. Het lijkt druk, maar toch gaat het best vlot.

Wanneer we doodmoe binnen stappen gaat iedereen z’n eigen ding doen. Joost en Manon laten hun vermoeide lijven in het bubbelbad zakken met chipjes en een drankje en Jort, Suus, Arjan en ik kijken nog wat YouTube filmpjes en taaien dan ook af naar bed.

Morgen gaan we shoppen. Althans Suus en ik 😇

60 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Disneyland Parijs januari 2023. Bookmark de permalink.

1 reactie op Naar de parken

  1. Vreede schreef:

    Weer een schitterende dag volop leuke dingen gedaan
    Nu lekker uitrusten voor morgen
    Veel plezier
    Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.