Naar huis

Tegeltjeswijsheid nr. 21: oost west thuis is de WiFi het best.

Ik ben om 6.00 uur wakker. Ik ga alvast uit bed om de blog af te maken. Ik kom er achter dat niet alle foto’s zijn geüpload naar de site ?. Na een paar keer proberen is dat eindelijk gelukt en de blog kan online.

Ondertussen is Arjan ook wakker en we gaan ons aankleden en gooien de laatste spullen in de koffers. Voor de zekerheid wegen we ze nog even. Die van mij is goed, zelfs nog gewicht over. Die van Arjan is te zwaar. We hevelen wat over naar mijn koffer, laten het luchtbed met de Stormtrooper achter en wegen hem weer. Nu is hij wel netjes op gewicht: 23 kilo.

Na deze nu al enerverende ochtend gaan we ontbijten. Veel trek hebben we niet. Arjan gaat voor yoghurt met muesli, ik neem Kelloggs en Suus en Jort gaan voor toast. Eten doen we straks wel op het vliegveld. Na het ontbijt gaan we terug naar boven, de koffers halen.

Jort wil digitaal uitchecken, maar krijgt de melding dat het niet gelukt is. Op naar de balie. Daar laat de dame achter de balie weten dat het wel was gelukt ?. Vreemd. Het zal wel ?.

Jort bestelt alvast een uber XL. Deze staat binnen 5 minuten bij het hotel. De chauffeur in kwestie spreekt bijna geen Engels. Wij denken dat hij Spaanstalig is, maar dat kan ook Portugees zijn ?. Hij verstaat wel wat Engels ?. Hij weet van aanpakken en pakt gelijk onze koffers en zet ze met veel gemak zo in z’n kofferbak ??. Dat heeft hij duidelijk vaker gedaan ?.

Onze nieuwe vriend rijdt ons soepel naar de airport. Daar aangekomen haalt hij weer met alle gemak de koffers uit de kofferbak. Wij geven de beste man nog een extra tip contant en lopen de luchthaven binnen.

We printen onze boarding passen en we proberen de kofferlabels te printen, maar daarvoor zijn we te vroeg. We gaan dan maar even ergens zitten en even plassen.

Arjan gaat eerst naar de wc en als hij terug is ga ik even. Wanneer ik terugkom is de vrouw die tegenover mij zat foetsie. Haar tas en teenslippers staan er nog wel ?. Ik kijk de rest vragend aan ?‍♀️. Zij kijken vragend terug ?‍♀️?. Ik kijk even rond en denk de vrouw te spotten. Ze zit 1 rij voor mij. Dus je zit ergens en dan ga je ergens anders zitten en dan laat je je tas en slippers op de plek staan waar je eerst zat ????. Uiteraard vind ik daar weer iets van ?. Wij zitten te twijfelen of we het wel of niet gaan aangeven. Als we het aangeven bestaat de kans dat ze de boel gaan ontruimen. Arjan gaat eens poolshoogte nemen bij de dame waarvan ik denk dat ze het is. Ze is het inderdaad, maar ze ziet het probleem niet van een onbewaakte tas. Ze heeft er toch zicht op? Arjan probeert haar nog iets bij te brengen, maar haar intelligentie reikt niet zover ?.

Gelukkig is het tijd om de koffers te mogen labelen. We draaien de labels uit en staan wat te hannesen. Een medewerker van United ziet dat en komt ons helpen met plakken. Daarna brengen we ze bij de bagage drop. Eerst doen we die van mij. Die mag mee. Dan komen de koffers van Jort en Suus. Jort z’n koffer is oké. Die van Suus is te zwaar. We proberen het nog op het feit dat we samen reizen, maar de kuthoer achter de balie is onverbiddelijk. Er moet iets uit de koffer. Ook Arjan z’n koffer is te zwaar. Wat raar is ?. We kijken of we er nog wat uit kunnen gooien. We offeren Arjan z’n oude hardloopschoenen en de oude Heineken strandhanddoek op. We proppen het zakje met kabeltjes in de rugzak. Hopelijk keurt die kuthoer het goed. Jort en Suus hebben ook veel uit de koffer gegooid en in de strandtas gepropt en nemen deze als handbagage mee. Gelukkig zijn de koffers nu wel door Eucalypta goed bevonden. #kuthoer en ja ik heb het woord “kuthoer” meerdere malen nu gebruikt hier. Dat is het Rotterdamse bloed wat dan naar boven komt en als je daar niet tegen kan ben je aan het verkeerde adres ?.

Na deze belevenis gaan we naar de paspoortcontrole en tassencontrole. Ik heb mijn “I’m with the sexy bolt guy” aan en 1 van de meiden die kijkt of alles wel in de juiste bakken gaat moet er om lachen ?. Ze kunnen wel aardig zijn ??. Ik mag door de bodyscan en krijg nog een extra controle. Deze mevrouw is super aardig en legt netjes uit wat ze gaat doen ??. Ze is snel klaar en ik mag door.

Als ik m’n spullen bijeen scharrel en met de bak met m’n tas en schoenen naar Jort en Suus loop ben ik Arjan kwijt ?. Suus weet te vertellen dat hij een extra tassencontrole krijgt. Hij was door alle hectiek vergeten dat er nog een flesje Gatorade in z’n rugzak zat. Gelukkig is dat het enige en mag hij weer gaan.

We lopen naar het treintje wat ons naar de andere kant van de luchthaven zal brengen. Daar stappen we uit en lopen naar gate 40. Die zit lekker vooraan. We zoeken een zitplek bij gate 41 en als iedereen bij gate 40 aan boord is, gaan we daar zitten.

Suus en ik halen nog wat te eten. We schrijven alvast aan de blog, lezen wat en TikTokken wat.

Op een gegeven moment krijgen we een push bericht dat er een “gate change” is. We moeten nu naar gate 47. Gelukkig nog in hetzelfde gebouw alleen een stukje naar achteren. We lopen gelijk die kant op en daar is het nog lekker rustig.

Op een gegeven moment is ons toestel aangekomen. Iedereen stroomt er uit. Ik ga nog even naar de wc en als ik terug kom is het een drukte van jewelste. Ons vliegtuig gaat bijna boarden en iedereen, ook degenen die nog niet hoeven te boarden, zijn opgestaan ?.

Even later mag boarding group 3 aan boord. Dat zijn wij! We wurmen ons in de drukte. Er zijn veel Spaanstaligen aan boord. Hele families zelfs ??. The Godfather zou er trots op zijn. Komt ook nog bij dat ze ontzettend luidruchtig zijn ?.

Als we het vliegtuig in lopen, loop ik voorop. Suus loopt achter mij en achter Suus lopen Jort en Arjan. Eén van de stewards wil wel weten wie die “sexy bold guy” is. Ik wijs naar Arjan en hij lacht goedkeurend ??.

Het vliegtuig zit helemaal vol ?. De stoel naast Arjan bleef lange tijd vrij, maar uiteindelijk komt daar een crew member te zitten die, waarschijnlijk, vrij heeft. Beetje jammer ?. Ook krijgen we te horen dat de schermpjes niet werken. Ook is er geen usb outlet om je telefoon of andere apparatuur op te laden. Beetje jammer. Ook de beloofde WiFi knalt er steeds uit ?

We krijgen nog wat te drinken (wij nemen een colaatje) en een zakje pretzels. Ik verbaas mij altijd weer over het feit dat door de druk het blikje niet open spuit. Zo’n beetje alles blaast op als je gaat vliegen, maar een blikje, cola in dit geval, spuit niet open ??????

We landen iets eerder dan de planning was op Houston. We moeten wachten tot we het vliegtuig uit kunnen omdat de families al hun bezittingen nog bij elkaar moeten rapen ?. Dat gaat gepaard met luidruchtig praten, eigenlijk gillen, naar elkaar ??.

Wanneer we eindelijk uit het vliegtuig zijn lopen we gelijk naar gate E18. Jort en Suus gaan nog even een klacht indienen vanwege het feit dat de terugvlucht 80x is veranderd en we nu niet bij elkaar zitten. Plus wij hebben gratis een upgrade gehad (5 cm meer beenruimte) en zij niet. Dat is toch wel een beetje raar ? #daarvindenwijwatvan. Ze kunnen helaas niets doen omdat de vlucht vol zit. Iets wat gisteren nog niet was ?. Dat hebben ze snel gedaan ??.

We wachten even tot we gaan boarden. Arjan en ik halen nog een zakje popcorn om even zo te snacken.

Wanneer we aan boord gaan moeten we even wachten bij de ingang van het toestel. Iemand houdt het gangpad bezet ?. De stewardess ziet m’n shirt en kijkt me vragend aan. Ik wijs naar Arjan die iets verder achter me staat ?.

Als we zitten komt er al snel iemand naast ons zitten. Helaas ?. Het is niet anders. Het toestel zit echt bomvol. Gelukkig doen de schermpjes het nu wel ?.

Ik kijk naar Morbius. Een film uit de Marvel stal die ik nog steeds niet gezien had. Tot mijn grote vreugde speelt Matt Smith (the 11th doctor in Doctor Who) er ook een grote rol in.

Als we een klein uurtje in de lucht zijn krijgen we wat te eten. We kunnen kiezen tussen kip of pasta. We krijgen een appje van Jort dat de kip tegen viel. Ik ging sowieso al voor de pasta ?. Arjan gaat wel voor de kip. De pasta is ook niet je van het ?. Het ijsje is wel lekker ?.

Na Morbius kijk ik de film Dog. Een leuke film. Onder de film door maak ik nog foto’s van de zonsondergang.

Tijdens het kijken naar Spider-Man No Way Home dommel ik wat weg. Hierna blijf ik toch weer hangen in Marvel en kijk Doctor Strange In The Multiverse Of Madness. Daar mis ik ook weer een stuk van ?.

Wanneer we boven Schotland vliegen gaan de lichten weer aan en krijgen we een ontbijt snack. Yoghurt en een kaneel suiker koek dingetje. Het smaakt iig beter dan de pasta ?.

Even over 9.00 uur landen we op de polderbaan een klein kwartiertje eerder dan de planning was ??. Helaas is het gevoelsmatig nog een uur taxiën (het is een kwartier ongeveer).

Wanneer we uit het vliegtuig komen moeten we allemaal even plassen. Dat gaan we eerst doen ?. Daarna lopen we naar de paspoortcontrole. Daar kunnen we “gelukkig” onze paspoorten digitaal scannen. Dat gaat een stuk sneller dan de rij die er staat voor de “gewone” paspoortcontrole.

Bij de bagageband moeten we wachten en wachten en wachten en….zucht….en nog meer wachten. De koffers komen zeker 1,5 uur later op band. Rond 11.00 uur hebben we alle koffers ? ??. We lopen het onder het bordje “niets aan te geven” door, zo naar buiten. We hebben toch wel een beetje trek gekregen en bij mijn collega’s van AH to go halen we croissantjes, saucijzenbroodjes en een kaasbroodje. Dit soort snackjes hebben we gemist.

Na deze voedzame maaltijd lopen we naar de bus. Die brengt ons naar P3. Daar staat KSSSST netjes op ons te wachten.

We staan nog even wat te hannesen met koffers in de kofferbak. KSSSST is toch wel een stuk kleiner dan Horatio en een stuk lager ?.

We rijden eerst naar Schiedam om Jort en Suus thuis af te gooien ?. Daarna rijden we gelijk door naar huis.

Eenmaal thuis knuffelen we eerst met de katten. Daarna gaan we lekker douchen ? ?. Heerlijk onder onze eigenste regendouche ??.

Even na 14.00 uur rijden we naar Hendrik Ido Ambacht om Gaia op te halen uit de ballenbak ?. Gaia heeft het ook prima naar haar zin gehad.

Thuis komen inspecteurs Pluis en Haarbal gelijk een inspectie houden of we wel de juiste hond hebben meegenomen. No worries, ze kwam door de inspectie ????

De rest van de middag is het wat lastig wakker blijven, maar we weten het te rekken tot 21.00 uur. Dan geven we er aan toe. Wij gaan lekker slapen in ons eigen bedje.

66 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

4 reacties op Naar huis

 1. Gerrit en Joke schreef:

  Ook voor jullie Welkom thuis ? ja wij hadden ook zo dame die jij bij de voornaam noemde ik ben ook een Ras echte Rotterdammer maar ik durf dat dat niet te schrijven maar goed ook jullie bedankt dat we mochten mee genieten van jullie avonturen en graag tot een volgende keer.
  Groetjes van Joke en Gerrit

 2. Ansje schreef:

  Weer genoten, dank en blij dat ook jullie weer veilig terug zijn.

 3. Dre & 10 schreef:

  Ik denk, dat de vervelende dame, die handdoek zelf wilde. Ik heb weer gelachen toen ik je stukje las. Dat shirt is zoooo leuk! Iedereen wil weten wie er bi∆ hoort.Daarom zijn jullie ook D & A Tot gauw.Dre & 10

 4. M en M schreef:

  Jullie zijn op tijd vertrokken uit Florida, gezien die naderende hurricane. Fijn dat jullie hebben genoten en weer veilig thuis zijn, en met de beessies ook alles goed is. Nu maar nagenieten van alle mooie herinneringen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.