Old Town Trolley Tour.

Tegeltjeswijsheid nr. 13: Je hebt niemand nodig om je uit te leggen wat een mooie zonsopkomst is

Ik ben rond 6.00 uur weer wakker. Uitslapen lukt echt niet ?. Dan maar wat appen met vriendin Ingrid.

Even later bedenk ik me dat de zon hier rond 7.00 uur op komt (voor de leken onder ons: de zon komt op in het mooie oosten en schrikt zich de pleuris in het westen en gaat dan gelijk onder??) . Ik app naar Suus of ze ook mee gaat om te kijken. Dat vindt ze een goed idee en even later staan we buiten onze kamers.

Aan het einde van de gang is een zitje waar je goed uitzicht hebt op het water. We installeren ons en de camera en wachten.

Helaas voor ons hangen er aardig wat wolken voor de zon. Ze doet wel haar best, maar ze kan het nog niet winnen ?. Suus en ik besluiten morgen nog een poging te doen.

We gaan terug naar de kamer. Vannacht heb ik slecht geslapen. Het kwam niet door de bedden, maar door de airco. Die maakte best veel herrie wanneer die aansloeg ?. Dus ik probeer nog wat te slapen, maar dat lukt niet echt.

Rond 9.00 uur gaan we op pad. We kopen eerst bij de receptie tickets voor de Old Town Trolley Tour. Dat is een “hop on, hop off”-principe. Ideaal om iets van een stad te zien en nog iets ervan te leren ook. Bij deze tour is het helemaal top dat de chauffeurs live verslag doen. Iedere chauffeur heeft een ander verhaal. Ook pakken we het ontbijt mee. Letterlijk.

Bij ons hotel zit een opstappunt. Iedere 15 minuten komt er een trolley langs. We hoeven niet lang te wachten. Al snel komt Bud voorrijden met zijn trolley.

Bij de receptie was ons ingefluisterd dat we het best bij stop 1 van de tour kaartjes voor de musea konden aanschaffen. Dan krijg je nog korting ??. Dat willen wij wel als Nederlanders zijnde ??.

We rijden met Bud mee en horen veel over de stad. Ook komen we op plekken waar we later op de dag wel willen uitstappen.

Bij stop 1 stappen we uit, daar zit o.a. The Old Jail, Oldest Store Museum en St. Augustine History Museum. Deze laatste zit bij de “buskaart” inbegrepen.

Het is een klein museum. We komen zelfs nog Delfts blauw tegen. Dat hebben de Spanjaarden toen ze hier als eerste aan land kwamen meegenomen uit Europa. Helaas is het museum voor een klein deel afgesloten. Dus we lopen dezelfde route terug naar buiten.

Buiten kopen we entreetickets voor de Fountain Of Youth en Ripley’s Believe It Or Not! We gaan lopend naar de fontein. Deze zit een paar blokken terug.

Bij de Fountain Of Youth zit een restaurant. Hier kunnen we straks wel even wat eten. Suus en ik besluiten dan al om iets te delen.

De Fountain Of Youth doet ons een beetje denken aan het Openluchtmuseum. Het is groots opgezet en er zijn verschillende presentaties op verschillende tijden.

Eerst bezoeken we de fontein. Deze was per toeval ontdekt door Spanjaard Juan Ponce de León. Althans, zo gaat het verhaal hier. Wikipedia (niet echt een betrouwbare bron ?) beweert iets anders, hij was wel degelijk op zoek: In 1508 landde hij op het eiland Puerto Rico en stichtte er een nederzetting, waarna het eiland werd gekoloniseerd. Een groot deel van de inheemse bevolking stierf als gevolg van de door de Spanjaarden meegebrachte ziekten.
De oorspronkelijke inwoners van de Caraïben vertelden hem over de Fontein van de Eeuwige Jeugd, in de hoop dat Ponce zou vertrekken. Hun list slaagde, en op 2 april 1513, Paaszondag, zette de Spanjaard als eerste Europeaan voet aan wal in wat later de Verenigde Staten van Amerika zouden worden. Hij noemde het gebied La Florida, omdat er veel bloemen groeiden. De oorspronkelijke bewoners begroetten de Spanjaarden vriendelijk.
Juan Ponce de León keerde in 1521 terug naar Florida om het schiereiland te koloniseren. Hij kwam aan land bij het huidige Charlotte Harbor (of misschien Sanibel Island), maar de bewoners (de Seminole) hadden zich tegen de conquistadores gekeerd. Berichten hadden hen bereikt van Spanjaarden zoals Lucas Vásquez de Ayllón en Francisco Gordillo die de bewoners van Haïti en Georgia tot slaven maakten. Ponce de León kreeg niet de kans hetzelfde beleid toe te passen in Florida: hij werd geraakt door een pijl en stierf op 61-jarige leeftijd op Cuba.

Maar goed, terug naar het heden. We staan bij de fontein en we mogen een glaasje proeven. Nu moet je weten dat het water wat hier uit de kraan komt altijd een soort chloorsmaak heeft. Het water uit de fontein smaakt net zo ??. Ik vind daar weer wat van ??. Het is iig een leuke trekpleister.

We pakken nog even een demonstratie mee van het afschieten van een kanonskogel. Eerst krijgen we uitleg over hoe te schieten met een kruisboog. De man die het uitlegt is slecht te verstaan en volgens Suus en mij kan hij ook wel wat van dat jeugdwater gebruiken. Wanneer hij de kruisboog afschiet bidden we dat hij de juiste kant op schiet ??.

De andere man die het kanon uitlegt is een stuk beter te verstaan en de knal (geen echte kanonskogel) is enorm ?

Arjan en Suus gaan na de demonstratie nog even de uitkijktoren op. Jort en ik blijven beneden. Een bezoeker vraagt aan de kanonman iets over ijs. De kanonman vertelt dat ze dan door het winkeltje naar buiten moeten en daar verkopen ze ijs. De vraag die daarna vol verbazing wordt gesteld is of hier een winkeltje bij zit ?. Jort en ik kijken elkaar vol verbazing aan. Wij weten niet beter dat wanneer je een attractie/trekpleister verlaat er een winkeltje aan vast zit ??.

In dat bewuste winkeltje scoort Suus nog een paar magneetjes. Daarna is het echt etenstijd. We gaan eten bij Smoked Southern Bbq. We nemen 3 cheeseburgers. Suus en ik delen er 1. We krijgen ook heerlijk gekruide frietjes bij ?

Na het eten stappen we weer op de trolley. We hebben nu chauffeur Tony (als ik dat goed heb verstaan). Gelukkig hebben we Tony maar een paar stops. Zijn stem draagt ver, zal ik maar zeggen ?

Bij stop 1 stapt Tony af en we krijgen Bud weer. Bud hebben we ook niet lang. We stappen uit bij stop nr. 4 en lopen naar Ripley’s Believe It Or Not.

Daar zien we weer de meest vreemde dingen. Sommige dingen geloven we niet. Bij andere dingen vragen we ons serieus af, wanneer je dacht dat het een goed idee zou zijn om een heel ruimtestation na te bouwen van lucifer houtjes?

Na deze ervaring stappen we weer in de trolley. Nu hebben we Marc. Van Marc zijn we ook geen fan. Marc wordt bij stop nr 1 ook vervangen door Alicia.

Alicia is grappig. We moeten regelmatig lachen om haar. Ze brengt ons naar stop 11. Daar zit St. Augustine Distillery. Je kan een Tour doen en dan kan je o.a. rum en bourbon proeven.

We stappen uit en geven Alicia een kleine tip. Zij bedankt ons voor de tip en dat we hebben gelachen om haar grapjes ?.

We lopen het gebouw binnen. Iedereen boven de 21 krijgt een bandje om. Dan is het makkelijker te zien wie er mag drinken of niet. Ik hoef geen bandje.

Er zijn drie proefpunten in het gebouw. De eerste is naar horen zeggen best lekker. We krijgen er een klein verhaaltje over te horen en dan gaan we door naar de volgende kamer.Daar liggen allemaal vaten met, ik denk, rum te rijpen. Het is daar bloedje heet binnen en de lucht is niet te harden. Snel een foto en wegwezen hier.In de volgende ruimte mogen “we” weer proeven. Ook staan er allerlei kruidenpotjes die in de rum/bourbon worden gebruikt. Je kan er ook aan ruiken. Omdat de geur van de vorige kamer niet uit m’n neus wil, sta ik als een junkie aan het potje met steranijs te snuffelen. Dat is beter.

Op naar de volgende kamer. Dat is blijkbaar ook de laatste. Dat ging snel ?. We staan (weer) in een winkeltje met een bar waar je bourbon kan proeven. Suus neemt een nipje en vind het niet lekker. Ze heeft de woorden “ik vind deze niet…” nog maar net uitgesproken of Arjan heeft haar glaasje al afgepakt en gooit het achterover ?.Na een kleine pitstop staan we weer buiten. Dat was snel. Ik had er persoonlijk meer van verwacht. De rest ook wel, maar zij waren al content met de drank ?.

We wachten op de trolley en wie komt daar tot onze verbazing aan rijden? Onze grote vriend Bud! Hij herkent ons en heet ons weer van harte welkom.

Eigenlijk willen we nog wel een ijsje proeven bij de chocoladefabriek, maar het is ook al bij 16.00 uur en het zwembad lonkt. Na een kleine vergadering besluiten we het ijsje morgen te halen en ons nu lekker af laten zetten voor het hotel.

Op de hotelkamer kleden we ons snel om en lopen naar het zwembad. We zijn weer de enige. Prima! Het water is wat frisjes, maar goed te doen.

Rond 18.00 houden we het voor gezien en gaan douchen, aankleden en op jacht naar iets te eten.

We besluiten naar St. George Street te gaan. Die ligt 2 straten verder achter ons hotel. Er zitten allerlei winkeltjes en eettentjes. Anders dan wij gewoon zijn in Amerika sluiten veel winkeltjes hier blijkbaar al om 18.00. Ook blijkt dat Corona veel restaurantjes de kop heeft gekost. Althans, dat vermoeden wij. Er is heel veel gesloten ?.

We lopen nog een hondenwinkeltje binnen waar ze van alles voor honden verkopen. Verzin het en ze verkopen het. Wij zien er een stoere halsband met bijpassende riem voor Gaia. Thema: Captain America. Deze kopen we ?.

We lopen St. George Street uit naar het straatje achter ons hotel. Verstopt achter een parkeerplaats zien we een Italiaans restaurant. Pizzarelly’s. We kijken even op de kaart. Er staan prijzen bij, maar het terras zit vol, dus dan moet het wel goed zijn. We gaan naar binnen.

Er is nog een tafeltje voor 4 vrij. De bediening is hier ook niet zo rap als dat we gewend zijn in Orlando. Dat vinden wij een dikke prima ??.

Arjan, Jort en ik gaan voor een kleine pizza Garbage Can en Suus stelt haar pasta samen met spaghetti, marinara saus en meatballs.

De pizza’s zijn heerlijk, maar ik krijg maar de helft op en Suus haar pasta smaakt ook heel goed, maar is ook te veel. Ik neem wel een doggybag voor de pizza. Pizza koud is op vakantie altijd goed te doen ?.

Na het eten lopen we nog even door St. George Street. We halen nog een ijsje bij 1 van de weinige ijssalons die nog open is op dit uur. Daarna gaan we terug naar het hotel. Zo levendig als St. George Street overdag is, zo uitgestorven is het nu ?.

Op de kamer kijken we nog een beetje tv en werk ik aan de blog. De man met de hamer komt al snel langs. De blog moet maar even wachten.

Morgen gaan we weer terug naar Orlando.

58 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

4 reacties op Old Town Trolley Tour.

 1. Ansje schreef:

  Gezellig weer, dank

 2. Gerrit en Joke schreef:

  Een TOP DAG ik heb weer genoten van jullie avonturen dit is verlopig de laatste reactie vanaf hier morgen zitten we in de lucht maar ik ga jullie vanaf thuis verder volgen hoor
  Nog veel plezier en we kijken uit naar jullie volgende avonturen.
  Groetjes Joke en Gerrit

 3. Dre & 10 schreef:

  Dre heeft wel het hoogste punt van het fort op de uitkijk gestaan, daar kon je ook het hele fort overzien. Wat jullie in 1dag zien is geweldig mooi! Groetjes van ons.

 4. Arie schreef:

  Weer een schitterende dag met van alles
  Schitterend geschreven
  Groetjes van uit luxemburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.