Ontmoeting met een lieve vriendin.

Het bed slaapt heerlijk. Ik ben wel een paar keer wakker geworden, heb zelfs nog even Washington DC by night gefilmd, maar ik viel vrij snel steeds weer in slaap. Behalve zo rond 3.30 uur. Toen was het klaar met slapen. Maar goed we sliepen gisteren al rond 19.00 uur. Toch meer uurtjes gepakt dan dat we thuis zouden doen ?. 

Rond 8.00 uur gaat Arjan een rondje hardlopen met de nieuwe GoPro Hero 5. De GoPro Hero 3 die we hadden ligt ergens op de bodem  van de Rottemeren. Lang verhaal, maar dat vertellen we nog wel een keer in een vlog ?. 

Als Arjan weer terug is op de kijken we samen naar de beelden. Hier kan ik wel wat mee als we straks weer thuis zijn. Arjan gaat even het zweet er af douchen en kleed zich om. We zijn klaar om een ontbijt te scoren en de stad te verkennen. 

Na een bezoekje aan Starbucks in ons hotel, luxeprobleem, lopen we naar buiten. Het is nu al warm buiten. We stappen lekker door. Ze hebben voor vandaag regen opgegeven en dat voel je in de lucht hangen. Ik neem nog even een extra puf voor de zekerheid

 

Bij Union Station moeten we lang wachten en raken aan de praat met Duits stel. Zij willen ook de tour doen. De trolley heeft wat vertraging gehad bij het Capitol. Daar is het blijkbaar erg druk omdat Senator John McCain daar ligt opgebaard.  

We stappen aan boord en vinden gelijk 2 plaatsen voorin. Als iedereen zit zet chauffeuse, Jewel, de trolley in z’n “drive” en we rijden weg. Op naar stop nr 5 het Capitol. 

Jewel verteld wat de regels zijn aan boord haar trolley. Zoals: gelieve te blijven zitten en pas gaan te lopen als de trolley helemaal tot stilstand is gekomen. Als de regels zijn door genomen verteld ze wat we allemaal onderweg zien.

Als het begint te regenen heerst er achterin de trolley gelijk paniek. De trolley heeft open ramen, die kunnen door middel van een plastic flap dicht. Een aantal mensen achterin zijn blijkbaar van suiker en staan aan de flappen te trekken. Jewel vraagt vriendelijk/dwingend dat ze moeten gaan zitten. Als we stil staan helpt ze mee om de flappen te sluiten. 

Jewel heeft het druk en speelt constant voor politieagent, omdat er iedere keer achterin de bus mensen gaan staan ?. Dat is erg jammer, omdat ze echt heel leuk verteld wat we allemaal om ons heen zien. 

Als wij bij stop nr 11, het Lincoln memorial uitstappen geven we haar een kleine tip. Die heeft ze wel verdiend. 

Samen met het Duitse stel lopen we naar het Lincoln memorial. Daar nemen we nog wat foto’s en selfies. 

Net vlak voordat we uit de trolley stapte, stuurt vriendin Petra mij een berichtje dat ze bij het metrostation is en over 45 minuten bij het beeld van Lafayette voor het Witte Huis. 

Wij besluiten om vanaf het Lincoln memorial naar het Witte Huis te lopen. Het is nog een behoorlijke tippel en van de verkoelende regenbui merk je totaal niet meer. 

Een kwartiertje later dan de planning was komen we, nat van het zweet (nogmaals sorry daarvoor Petra ?) bij het beeld aan. Ik stuur Petra een berichtje dat we er zijn. Petra heeft heel wijs een bankje geconfisqueerd in de schaduw. We vinden haar snel. 

We houden een klein overleg en als blijkt dat we alle 3 wel iets lusten lopen we, op aanraden van Petra, naar Le Pain Quotidien. 

Als we het restaurant binnen lopen vinden we gelijk een tafeltje. Petra en ik gaan voor de salade met zalm en Arjan voor de salade met gerookte kip. We laten het ons smaken. De kip van Arjan zit nog aan het bot, maar het is zo gaar dat hij het er zo vanaf haalt. Tijdens het eten kletsen we gezellig bij over van alles en nog wat. 

Na de lunch hebben we een klein overleg over wat we willen zien. Alle 3 kiezen we voor het American History Museum. Petra omdat het een tijd geleden is dat ze daar is geweest, Arjan is er vorig jaar nog geweest, maar hij had toen maar een half uurtje de tijd en ik omdat ik er nog nooit ben geweest. 

Bij het museum gaan we weer door de (tassen)controle. Kunnen we alvast oefen voor straks in de parken ?. Het museum is ontzettend groot en wij volgen netjes Petra ?. We zien verschillende tentoonstellingen over de geschiedenis en het ontstaan van deze democratie. De geschiedenis van de bevolking. Zowaar heeft Peter Stuyvesant met Nieuw Amsterdam ook nog een kleine rol in deze tentoonstelling. We zien de jurken van de First Ladies. Er is een tentoonstelling over de presidenten en hun gezinnen. Erg leuk om te zien. De tentoonstelling over de Star Spangled Banner bezorgd mij een kippenvel momentje. De originele vlag, waarop het volkslied is gebaseerd, ligt er ook. Omdat de vlag door de jaren heen fragiel is geworden, het blijft stof natuurlijk, ligt deze in een ruimte met zo min mogelijk licht er op. We zien nog een tentoonstelling met auto’s, treinen en boten. Er zaten een paar leuke old timers tussen ?. Er is nog een tentoonstelling wat Amerika nog meer is. Daar zien we onder andere de Swedish Chef van de Muppets. Volgens Petra horen hier ook de rode schoentjes uit de Wizard of Oz hier te staan, maar de hebben de benen genomen ?. Waarschijnlijk komen die in het gedeelte te staan wat afgesloten was. Bij de tentoonstelling over Julia Childs (als je niet weet wie dat is kijk dan de film Julie & Julia) krijgt Arjan spontaan trek ?. 

 

Als we alles hebben gezien lopen we nog even het winkeltje binnen. Ik wil nog een magneet voor op onze magneetmuur in de keuken. We zien er 2 leuke magneten. Ook zien we een pakje met kaarten waarop leuke feitjes over Washington DC op staan. Petra neemt deze ook. Die feitjes kan ze dan leuk gebruiken tijdens haar rondleidingen ?. Petra en ik neuzen nog wat verder en Arjan gaat snel naar de kassa voordat er nog meer bijkomt ?. 

Als we weer buiten staan is het nog steeds warm en klam. We lopen gedrieën naar ons hotel. De kaas heb ik in het hotel achtergelaten. Ik was bang dat, als ik de kaas had meegenomen, met smeltkaas zou aankomen. Nu ligt deze braaf in het koelkastje van het hotel te wachten ?.  

Als we het hotel binnen lopen besluiten we nog een klein afzakkertje nemen als afsluiting. Ik loop snel naar de kamer om de kaas te halen en het pakketje tijdschriften. 

Eenmaal in de bar gaat Petra voor een Bloody Mary. Arjan gaat voor een Belgisch biertje en ik hou het bij een watertje. Wat achteraf best verstandig is omdat bij Arjan het biertje er toch wel een beetje inhakt. Petra en ik wisselen nog wat Pokémon uit. Ik heb trouwens nog nooit zoveel Pokestops bij elkaar gezien ?. 

Als we de drankjes op hebben nemen we afscheid van Petra. Het was, om met de woorden van Obama te spreken, een truly gezellige dag. 

Wij lopen terug naar de hotelkamer waar we een grote fout mee maken. We ploffen neer op de stoel en op bed. We zijn versleten, maar we moeten nog eten. Arjan vind op Google hier in de buurt een supermarkt. We besluiten om daar wat simpels te gaan halen voor het avondeten. We gaan direct anders staan we helemaal niet meer op. 

Onderweg komen we CVS tegen. We besluiten daar wat water in te slaan voor morgen. Eenmaal binnen zien we dat ze ook voorverpakte wraps hebben. Omdat de CVS op 3x rollen van ons hotel zit en de supermarkt nog iets verder zit, gaan we voor de wraps. 

We pakken nog 2 Coca Cola Zero (aanbieding 2de gratis?) en 2 sapjes mee en rekenen af. 

Terug op de hotelkamer eten we de wraps en gaan we gaan lekker douchen. We kijken nog een vlog van Matijn Nijhuis en dan gaat bij 19.00 uur ons lichtje uit ? 

Het was weer een dag om in te lijsten ❤️. 

103 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018. Bookmark de permalink.

8 reacties op Ontmoeting met een lieve vriendin.

 1. Jort schreef:

  Hij was weer løk om te lezen!!! Tot de volgende!!!

 2. Suus schreef:

  De eerste korte beentjes zijn een feit! Wat een heerlijke dag!

 3. Caroline schreef:

  Wat een leuke, gezellige dag en meteen veel gezien. Wat een afstand daar in Dc hè, daar verkijk je je makkelijk op.

 4. Ingrid schreef:

  Vakantie was nooit bedoeld om uit te rusten…….??

 5. Yvonne schreef:

  Wat een leuk verhaal weer. Top dag! Dat verhaal van die go pro kennen wij nog niet dus je zorgt wel voor een cliffhanger zeg? Wel vroeg jullie bedje in gedoken, ik heb het zowaar tot 22:15 uur vol gehouden. Vanavond weer wat langer wakker blijven dan ben je er zo door heen ( sprak zij wijs?)

 6. 10 & Dre schreef:

  Wat is het weer een leuk verhaal geworden. Zo leuk om te lezen voor ons. Sprak Petra nog Nederlands? Ze is niet veel veranderd of zie ik dat niet goed? Thomas is zo rustig. De blote voeten van Dre zoekt zetel op.Groetjes van ons 2

 7. Angelique schreef:

  Wauw wat vertel je leuk zeg! Heel leuk om gelezen allemaal enjoy!

 8. Pa schreef:

  Prachtig verhaal genieten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.