Park hoppen

Rond 6.50 uur ben ik wakker. Ik lees het AD. Ben ik weer bij met al het nieuws van de wereld ?. Even over 7.00 uur stap ik uit bed. Beneden hoor ik al iemand onder de douche staan. Ik poets m’n tanden, doe m’n haar in de krul, kleed mij aan en ga ook naar beneden.

Suus is al bezig met de tafel te dekken. Als iedereen een soort van aanwezig is (we hebben niet allemaal lekker geslapen) beginnen we aan het ontbijt. Manon doet een poging om eieren te koken, maar het steelpannetje blijkt niet voor inductie geschikt te zijn. Ze pakt een ander pannetje en dan gaat het een stuk beter. De eitjes zijn perfect ???? en het ontbijt smaakt goed ??. Na het ontbijt pakken we de spulletjes en tassen bijeen en lopen naar de auto’s. Strategie van vandaag: beginnen in de studio’s met de Tower of Terror.

De wachttijd is maar 10 minuten. Daar doen we het voor. Het meisje dat ons incheckte zat heel goed in haar rol ????. In onze lift zit een groep van 9 personen inclusief kinderen. Wij weten nog steeds niet wie er harder heeft gegild, de kinderen of de volwassenen ?‍♀️. Wij weten wel dat het lang geleden is dat er zo hard en hysterisch werd gegild in de lift.

Na de Tower gaan Jort en ik terug naar de meisjes. Suus heeft een leuke lanyard van Chip & Dale gekocht. Aangezien Arjan zijn zinnen heeft gezet op mijn lanyard van Avengers, ga ik die van Chip & Dale kopen. Iedereen weer blij ?

Als ik weer terug loop naar Jort en de meisjes, koop ik gelijk een cappuccino met een witte chocolade met frambozen cookie ??. Het meisje achter de kassa vindt mijn mondkapje heel fancy. Ik heb m’n glitter mondkapje op ?.

Als de mannen weer uit de Tower komen en ook koffie op hebben, lopen we naar het andere park. Plan van aanpak: met het treintje het park rond, Arjan, Joost en Manon naar Space Mountain, Jort, Suus en ik naar Buzz Lightyear, Arjan, Joost en Manon nog een keer in Space Mountain en daarna eten Cowboy Cookout Barbecue. Zo gezegd, zo gedaan.

Bij Cowboy Cookout nemen de mannen het Sheriff menu, Suus gaat voor het Grilled Pork Sausage menu en Manon en ik gaan voor het Premium Cheeseburger menu: lekker ?.

Na het eten ziet Joost dat de wachtrij voor The Tower maar 5 minuten bedraagt. Hij vindt in Arjan een medestander om die kant op te gaan. Jort gaat met zijn harem naar Big Thunder Mountain, Peter Pan en het doolhof van Alice. Suus en ik pakken nog een foto momentjes mee met Goofy en Baloo

Daarna zijn we toe aan een warme drank. Deze halen we bij The Old Mill. We bestellen 2 cappuccino, 1 thee en een warme chocomel. Als het Kassameisje net de bestelling klaar heeft appen de heren dat ze weer onze kant op lopen en ze willen beiden graag een cappuccino. Nu we er toch nog staan bestellen wij ze gelijk. Jort heeft alvast een tafeltje geconfisqueerd en als we weer compleet zijn haalt Jort een paar Hollandse snackjes. Te weten poffertjes, bitterballen (angus beef) en kaas bitterballen. Deze smaken prima.

Na deze culinaire ervaring doen we Phantom Manor nog een keer aan, maar niet voordat we met Olaf op de foto zijn gegaan. Via Phantom Manor en de winkeltjes lopen we weer richting uitgang. We shoppen nog wat in Disney Village. Wij kopen een magneet van Avenger. Wat ook tevens een flesopener is ???.

Hotel New York heet tegenwoordig Hotel New York – The Art of Marvel en Marvel fans als wij zijn moeten we daar even een kijkje nemen in de lobby en het winkeltje. Jort en Suus scoren daar een schitterende Iron Man, Joost en Manon kopen een heel leuk Marvel vest en wij scoren een schitterende plaat van Captain America ?. Nadat we de nodige foto’s hebben gemaakt en bij elke Marvel art hebben zitten te kwijlen, vinden we het wel weer tijd om naar de auto’s te lopen.

Eenmaal in het huisje duikt Arjan onder de douche, plaatsen Suus en ik onze blogjes online, Jort speelt wat met z’n mobiel en Manon en Joost springen in bad. Iets wat ze heel letterlijk doen ?, beneden komt ineens een straal water door het plafond zetten ?. Ik ga naar boven en vraag aan Manon of Joost alsjeblieft z’n Pieter van den Hoogenband imitatie voor een andere keer wil bewaren ?.

Rond 20.30 uur krijgen we weer een beetje trek en we verplaatsen ons naar Vapiano. Daar geven Suus, Manon en Arjan de bestellingen door bij een dame die het totaal niet snapt. Ze maakt er geen vrienden mee. Wij wachten in spanning af of de bestelling überhaupt is goed gegaan.

Gelukkig is het bij iedereen goed gegaan. Het smaakt prima, al had de bodem van mijn pizza iets knapperiger mogen zijn. De smaak was er niet minder om.

Vol gevroten gaan we weer terug naar het huisje. Als we binnen stappen verdwijnen Manon en ik gelijk naar boven. We zijn moe. Ik stap nog even snel onder de douche. Hopend dat niet weer de stroom uitvalt en ga dan ook lekker naar bed slapen ?

Morgen slapen we uit (voor zover dat gaat lukken ?) en hebben we een “rustdag”. We gaan wel zien waar de dag ons brengt, maar waarschijnlijk naar winkels ??

63 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Disneyland Parijs 2022. Bookmark de permalink.

1 reactie op Park hoppen

  1. 10 & Dre schreef:

    Ik zie wel dat jullie allemaal niet aan SonjaBakker doen.Het ziet er allemaal lekker uit!!!!! Wij eten straks boontjes, dan ziet mijn bord er heel anders uit!! Ohh ja Joost de zomerspelen zijn al klaar. Dus niet meer trainen voor het bommetje, Ga maar oefenen op het schansspringen in de sneeuw. Er gaat vast iemand mee trainen. Jullie hebben 4jaar om te oefenen., dat wordt vast goud!! Groetjes 10 & Dre

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.